bebe la 4 luni - plange tare si nu stiu sigur cauza

16-05-2008
clim adina
Nu este medic/terapeut
clim adina
Fetita mea s-a nascut prematur la 36 saptamani cu 2200. Am ajuns la 4 luni si 2 saptamani. De 2 saptamani plange si nu mai stiu ce sa-i fac. Saliveaza mult si banuim ca ii vor da dintisorii. Acum cantareste 5940. Este normal pentru ea? Plansetele se intensifica inainte de baie si dupa baie (la baie nu plange ca-i place prea mult) adica in general dupa ora 7 seara. Plange si ziua mai mult ca de obicei. Sunt un pic ingrijorata din cauza greutatii. Mi-a crescut in greutate in doua saptamani 200 g. Mananca numai san acum.Daca manaca suficient nu stiu sa zic. Dar astazi parca nici laptele nu-i mai ajunge. Oricum biberon nu mai vrea sa ia nicicum. Este evident ca o doare ceva pentru ca plansetele sunt in reprize si apoi tace si iar plange si tot asa. Sunt dintisorii de vina sau e altceva? Ce ma sfatuiti?

Sufera si de constipatie. Desi mananca numai de la mine lapte sufera si de constipatie. Ii dau debridat dar deja face parte din meniul zilnic si uneori fara rezultat asa ca macar odata pe saptamana in ultima perioada (1 luna) tot recurgem la supozitor.
14 comentarii
0
17-05-2008, ora 00:00
MACKANZIE
Nu este medic/terapeut
MACKANZIE
e f posibil sa i de-a dintii si de aceea sa plinga dar trebuie sa faci ceva in privinta alimentatiei tale ca de aceea e constipat copilul.Vorbeste cu medicul pediatru la care esti sa-ti de-a in acest caz o lista cu ce trebuie sa maninci caci in majoritatea cazurilor constipatia copiilor alaptati pleaca de la laptele mamei.Si
0
19-05-2008, ora 00:00
clim adina
Nu este medic/terapeut
clim adina
Multumesc frumos de sfat. Culmea este ca eu am inceput sa mananc tot felul de chestii ca sa ii elimin constipatia si culmea eu m-am sreicat la stomac chiar rau si ea tot constipata este.
0
20-05-2008, ora 00:00
MACKANZIE
Nu este medic/terapeut
MACKANZIE
uite ce e eu nu sint medic ti-am dat si eu o parere din experienta mea si eu am avut copilul constipat cind era mic pina la 3 luni ii bagam supozitor dar mai rar alteori cind ii luam temperatura cu termometru in fundulet facea dupa ce scoteam termometru.Si tot asa pina la 3 luni pina i-am dat mincare iaurt, supa, piure.De atunci s-a reglat la burta si nu a mai fost constipat niciodata dar eu nu i-am putut da la sin si deci al meu bea numai lapte milupa. Cit despre mine am fost mult timp constipata dupa ce am nascut dar recunosc nu am facut mare lucru beam decit iaurt cu bifida si mai puneam si supozitor si pina la urma mi-a trecut.Asta am facut eu dar la tine poate fii altceva deci gaseste un medic pediatru bun la tine in oras si dute.Sanatate.
0
30-08-2008, ora 00:00
x_tina
Nu este medic/terapeut
x_tina
dintii de lapte apar incepand cu 6 luni, in general...insa, uneori, in functie de predispozitia genetica, aportul de vitamine A, C, E, greutatea la nastere sau varsta mamei, pot exista variatii, astfel incat pot erupe mai devreme(in jurul varstei de 4-5 luni), sau mai tarziu(8-9 luni).
0
01-09-2008, ora 00:00
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
si noi am avut probleme cu constipatia mai degraba aceasta e cauza pt care plange.si nu ii da tot debridat incearca cu Biotics ii regleaza scaunul imediat si ii protejeaza stomacelul si ii mareste imunitatea.nu cred ca sunt dinti cauza mai degraba rezolva constipatia.- daca te pot ajuta cu ceva cu mare placere.si eu am un baietel de 1an si stiu prin ce treci.pupici.
0
20-05-2009, ora 19:33
dumitru lucia
Nu este medic/terapeut
dumitru lucia
buna am si eu un bebe de 4 luni si 2 saptamani.plange de foame foarte rau dar cand ii bag biberonul in gura plange si mai rau.isi freaca picioarelesi se vede k il doare burtica.are zile cand mananca foarte bine si zile knd nu vrea sa manance deloc.am intrebat f multa lume dar toti spun ca desi are colici ar trebui sa manance.datimi si mie un sfat
0
20-05-2009, ora 21:36
MACKANZIE
Nu este medic/terapeut
MACKANZIE
La medic ai fost?
Ce a zis? Poate are vreo afectiune de plange, face febra sau diaree? da-i bonisan de colici ca la mine a mers bn si incearca sa schimbi laptele daca ai dai formula.Daca are si diaree poate a facut o intoleranta la lactoza si atunci are diaree, gaze, balonari, crampe abdominale.Citeste mai multe de aici http://www.emedonline.ro/cuprins/afectiuni/view.article.php?category=8&article=43&page=4.multa sanatate!
0
21-05-2009, ora 01:29
MACKANZIE
Nu este medic/terapeut
MACKANZIE
colici la varsta asta e putin probabil, deja de la 3 4 luni max nu mai are colici si la 4 luni si jumate nu poate fii de la colici.Daca esti preocupata de sanatatea lui du-te la medic, sau la mai multi fa-i o coprocultura la mai multe laboratoare ca nu iese din prima daca are ceva la stomac pt ca sigur nu poate fii de la colici.Si in zilele care nu mananca lapte ce ai dai cand plange de foame?
0
30-05-2009, ora 20:58
lacky
Nu este medic/terapeut
lacky
am si eu o fetita de 4 luni si rei saptamani, era un copil vesel pana acum trei zile, acum plange mult
nu stiu de ce nu pot sa-mi dau seamame posibil sa-i iasa ditisorii ?
si mai vreau sa intreb daca este o problema ca ii dau supita cu carne de pui si legume strecurata, ca doar asa iese afara, altfel se constipa
0
30-05-2009, ora 22:53
MACKANZIE
Nu este medic/terapeut
MACKANZIE
Sal, in afara ca plange mai are alt sintom? Da, e posibil sa ai iasa si dinti cumpara un gel de dinti si da-i cand are crizele de plans dar cat un bob de mazare sus si jos si daca tace e de la dinti.cat despre diversificare adica despre zeama de la supa nu vad care ar fii problema daca ai dai.poate sa planga ca o doare burtica de la constipatie.eu am inceput sa ai dau de la 3 luni mancare dar usoara supa strecurata, iaurt, piure de legume tot din cauza constipatie de care s-a vindecat.sanatate.
0
31-05-2009, ora 02:36
MACKANZIE
Nu este medic/terapeut
MACKANZIE
Scuze pt "sintom" am vazut dupa deci corect simptom.
0
02-06-2009, ora 16:56
lacky
Nu este medic/terapeut
lacky
ms.nu era de la colici.sambata mi-a facut febra si diaree era o viroza.are rosu in gat.
mi-a f o convulsie febrila s a f cu ia la urgenta si acum e sub tratament.
imi pare rau ca nu am stiut si am stat pana a facut febra mare si a f convulsie.sant f nacajita
sper ca totul o sa fie bine.
0
14-06-2009, ora 00:08
oajdea
Nu este medic/terapeut
oajdea
sal clin adina uie ce este eu zic sa incerci si cu bonisan cai foarte bun regleaza traficu intestinal si regleaza scaunul si este bun si de colici si deasupra de tote este pe baza de plante asa ca incearca e foarte bun incearcal si noi iam dat la fica noastra pana la 7 luni aproape si ia mers bine cu el ! dar ati mai zic ceva dute si la o farmacie care crezi tu cai buna si intreaba acolo ce sai dea impotriva constipatiei la bebe cas mai bune cateodata farmacistele decat doctorii credema pe cuvant ca stiu!!!!
0
30-06-2009, ora 22:47
clim adina
Nu este medic/terapeut
clim adina
Bai sunteti tare dragute. Va multumesc la toate. Sunt Clim apropo. Asa vreau sa va spunca de cand am lansat acesta intrebare si pana pe 14 iunie 2009, cand am lansat intrebarea sunt destule luni si ca fetita mea mai are un pic si implineste 1 an si sase luni. Am trecut demult de patru luni si de plansul tare.:
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Descifrarea strigătelor de durere ale bebelușului nu este o abilitate înnăscută, ci trebuie învățată
  • Care este cel mai bun mod de a calma un copil care plânge?
  •