Bebe prematur mănâncă prea puțin?

18-09-2016
Nicoleta Axinte
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Axinte
Buna ziua. Am născut o fetita la 34 săptămâni și 1300 kg greutatea. A respirat singura nu a necesitat incubator decât pe perioada icterului acum la 2 luni și o săptămână cântărește 3050 kg. Nu știu dacă greutatea este buna pentru vârstă ei, ce ma îngrijorează este faptul k din spusele medicului pediatru mănâncă prea puțin pt vărsta ei și anume 60-70-80 ml la o masa la 3 -4 ore în medie a mâncat maxim 500 ml pe zi. Va rog sa-mi spuneți cat ar trebui sa manance pe zi și cum as putea sa o conving sa manance mai mult?. Precizez k motivul pt care nu mănâncă mai mult nu este faptul k adoarme (problema bebelușilor prematuri) ci pur și simplu se satura.
1 comentarii
0
19-09-2016, ora 20:27
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Sporul ponderal este optim pentru greutatea de la nastere (1300 g). Este bine ca se satura la fiecare masa si ca doarme bine. Este normal sa manance relativ putin/masa deoarece nu are capacitatea gastrica a unui sugar in varsta de 2 luni ci aceea a unui copil nascut prematur. Nu este recomandabil sa incercati sa administrati o cantitate mai mare de aliment/masa dacat in situatia in care sugarul este dispus sa o accepte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul