Bebe nascut fara lueta

28-09-2013
dinodor
Nu este medic/terapeut
dinodor
Buna seara,
De aproximativ 10 zile avem un bebe nescut fara lueta. De la maternitate ni s-a spus ca nu este o problema si ca se poate rezolva chirugical cand va implini 6 luni. Pe diferite site-uri am gasit diverse subiecte pe aceasta tema, dar cu probleme mult mai grave, ma poate ajuta cineva cu informatii despre interventia chirugicala? Se poate rezolva cu o singura operatie?
Multumesc!
2 comentarii
0
21-11-2013, ora 01:08
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Buna seara,
,
cu lueta absenta de la nastere se poate trai fara operatie, interventia chirurgicala se indica daca bebelusul are semne de deglutitie (inghitire) dificila, eventuale otite medii consecutive, tulburari de vorbire, sau alte complicatii malformative locale.

Din ce am gasit in literatura de specialitate apare rar in randul copiilor, in general nu pune probleme, dar sunt si unii copii cre prezinta probleme mai deosebite.

Trebuie vazut copilasul de pediatru si de medicul ORL.

Tineti-ma la curent.

Cu stima,

dr Genoveva Hiastru
0
25-11-2013, ora 09:55
Alexia02
Nu este medic/terapeut
Alexia02
Buna ziua!
Si eu am un baiat de 2 luni care s-a nascut fara lueta si sunt foarte ingrijorata chiar daca dr. de fam imi spune ca nu e nici o pproblema si sa stau linistita. Dar vreau sa merg si eu la un control ORL insa mi-ar placea sa tinem legatura ca sa stim mai bine despre ce este vorba.Poate lasati o adresa de mail. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: nou-nascutul fara lueta