bebelus de 2 luni a luat prea mult in greutate

10-03-2010
gianina tomoziu
Nu este medic/terapeut
gianina tomoziu
Am un baietel care implineste 2 luni peste 7 zile care s-a nascut cu 4.152 kg si 52 cm. La vizita de 3 sapt cantarea deja 5.4 kg si masura 59 cm iar acum are 6.4kg si 65 cm. Medicul pediatru m-a sfatuit sa incep sa-i dau ceai de musetel cu biberonul 50ml de 3 ori pe zi intre mese. Mentionez ca papa doar san o data la 3-4 ore, nu mai des, fie zi fie noapte. Ce ma sfatuiti sa fac? E oare prea gras?
5 comentarii
0
10-03-2010, ora 20:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu trebuie sa facetzi nimic. Nici macar chestia cu ceaiul de musetel. Oamenii sunt f. diferiti si nu trebuie sa fie toti trasi la aceeasi matritza asa cum au fost sa gandeasca doctorii. Nu suntem piese mecanice. Bebelusii inainte erau dolofani si bine facutzi, grasi si bucalatzi, ceea ce este un semn de sanatate si grasimea ajuta in caz de boala. Bebelusii de azi sunt slabi si plapanzi - semn de bolnaviciune. - si cand vine o boala ii darama imediat.
Bineinteles ca daca un doctor a uitat ce este bun si natural si il compara cu majoritatea bebelusiilor din ziua de azi care sunt slabanogi se pare gras. Cand vine la data viitoare spuentzi ca preferati unul gras si sanatos decat unul slab si bolnavicios.
0
11-03-2010, ora 09:01
flori15
Nu este medic/terapeut
flori15
nu-ti fa probleme.Este prea mic pentru a-i da ceai de musetel, ii poti strica stomacelulBaiatul meu s-a nascut ci 3kg iar dupa o luna luase in greutate 1, 5kgdar acumeste dezvoltat normal(are 5 luni si 7, 500kg).sunt copii care la inceput iau mai mult in greutate apoi mai putin.eu zic sa mai astepti.Toate cele bune!
0
11-03-2010, ora 20:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sfatul pediatrului este o masura de bun simt, o actiune preventiva, inteleapta.Sugarii supraponderali, cu o greutate la nastere peste 4000 g, ce au tendinta de a acumula rapid si peste limita in greutate sunt viitorii obezi inca de la varsta frageda.Aportul exclusiv si excesiv de lapte in mod pasiv, la aceasta varsta, creeaza anumite obiceiuri nutritive si deprinderi cu bataie lunga, ce nu vor mai avea legatura directa cu nevoile nutritive ale micutului . Deci parerea mea este sa urmezi sfatul pediatrului si sa intercalezi mesele de lapte cu cele de ceai.
0
13-03-2010, ora 11:42
gianina tomoziu
Nu este medic/terapeut
gianina tomoziu
Multumesc frumos pentru sfat, cred ca o sa incep de azi cu ceaiul, sincer as prefera sa ma chinui acum un pic cu el(pt ca refuza ceaiul ca am incercat deja), decat sa ma chinui apoi toata viata in caz ca ar deveni supraponderal. Are ceva daca ii pun in ceai si un pic de lapte de la mine, ca am observat ca asa il ia, altfel se stramba si incepe a plange.
0
14-03-2010, ora 19:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu, nu are nimic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •