Bebelusul de 7 luni nu mananca noaptea si plange in somn de foame sunt disperata!!!

16-07-2014
eliza marinescu
Nu este medic/terapeut
eliza marinescu
Buna ziua, sunt o fericita mamica al carui bebelus are 7 luni jumatate...
David este un copil frumos, sanatos fara nici un fel de probleme,.L-am alaptat pana la 5 luni pana cand nu a mai vrut san... sau nici un fel de suzeta.
Problema principala pe care o am si pe care nu o pot rezolva este ca David de vreo 3 saptamani numai vrea sa manance noaptea... il adorm pe la 10.30 -11 pm.. si se trezeste pe la 1-2 noaptea cand ii este foame dar nu vrea deloc sa manance!!! la indemnul pediatrului ii dau ceai Alinan... dar nu i tine de foame si se trezeste ft repede plangeand!! Mentionez ca lui ii este somn,.. ar dormii dar ii este fomica si nu vrea lapte!!! se trezeste din 40 de min -1 ora.
Sunt franta si extenuata nu stiu ce sa fac!!
Vreau sa doarma sa pot si eu sa ma odihnesc pt ca la 7 este trezirea!!
Am crezut ca doarme ziua si de aia i-am mai taiat din orele de somn.. ca sa poate sa doarma bine noaptea... dar e aceiasi problema !! Nu vrea lapte...cum sa procedez? stie cineva ce pot sa fac?
Va rog mult ajutati ma ca sunt disperata!!!!
9 comentarii
0
16-07-2014, ora 09:37
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. Va rog sa precizati cum alimentati sugarul (numar mese/24 ore, aliment, formula lapte, cantitate, etc), informatii despre tranzitul intestinal, informatii despre somnul de zi si cel de noapte, etc. Incerc sa identific cauza trezirilor nocturne frecvente.Fragmentarea somnului poate fi cauzata nu doar de senzatia de foame si pot fi implicati numerosi factori. Va sfatuiesc sa initiati un "jurnal de somn"al copilului pe parcursul a 5-7 zile, in care sa precizati: rutina de adormire, ora de culcare, ora la care se trezeste noaptea, manifestari, etc. Toate cele bune!
0
16-07-2014, ora 11:00
eliza marinescu
Nu este medic/terapeut
eliza marinescu
BUNA
Programul bebelusului:
Se trezeste la 7-8 dimineata...mananca 110 ml lapte (Aptamil), sta treaz pana la 9.30-10.30, mananca 100ml lapte., somn 11.00-11.30/
suc de morcovi cu mar- branzica lactica cu banana sau mar cu biscuite-apa
iesim afara pana pe la 13-30, 14..acasa ii dau supa si piure de legume cu carnita...(nu mananca mult nu se satura) poate completez cu lapte.
doarme pe la 15 pana la 16-16.30.17 depinde de zi...acum doarme din ce in ce mai putin.
Mananca laptic 110ml..iesim afara de la 17-30, 18.00 pana pe la 21.00 intre timp afara ii mai dau un iaurt, apa...ceai depinde.
la 22.22.30 baita manca la fel 110ml 180 maxim.si adoarme pe la 11.00 11.30 depinde de el cum este de obosit.Mentionez ca i-au dat 2 dintisori la 6 luni...si ma gandesc ca poate ii apar cei de sus de nu are pofta de mancare si somnul dereglat.Acest program il are zilnic! Somnul de noapte: se trezeste la 1 sau 2 nu vrea deloc lapte poate ceai sau apa...dar nu se satura si se trezeste dupa din ora in ora scanceste in somn... se tavaleste toata noaptea...pana pe la 5-6 dimineata cand accepta lapte si doarme dus pana la 7-8!!
Poate va ajuta la ceva!
0
16-07-2014, ora 11:03
eliza marinescu
Nu este medic/terapeut
eliza marinescu
am uitat sa spun sau era evident ca alimentatia o are diversificata nu ii dau in fiecare zi acelasi meniu.. doar sucul de morcovi cu mar.. cand este constipat ii pun para in loc de mar. si supa cu piure de legume.
i am mai introdus ficatel de pui cu piure de cartofi, cereale Nesle, supa cu diferite legume. toate proaspete si luate de la piata de la tarani.
0
17-07-2014, ora 12:28
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Alimentatia este adecvata si va felicit pentru acest fapt. Pare a fi vorba despre un disconfort nocturn produs de durere (eruptie dentara? reflux gastro-esofagian?)sau de factori ambientali (caldura, eventuale zgomote?). As sugera sa organizati culcarea sugarului ceva mai devreme, ca la orele 22.30-23.00 sa doarma deja. Masa de seara sa fie mai consistenta (asigurarea satietatii si prevenirea unui eventual reflux gastro-esofagian). Faptul ca bea lichide noaptea este normal in timpul verii. Daca suspectati ca este implicata eruptia dentara puteti administra seara un preparat antalgic/antiinflamator. Si o ultima sugestie: la masa de pranz nu mai completati cu lapte, chiar daca nu se satura. Administrati doar piureul de legume cu carne mixata iar in cateva zile va ingera cantitatea potrivita pentru a-si satisface senzatia de foame. Toate cele bune!
0
18-07-2014, ora 08:58
eliza marinescu
Nu este medic/terapeut
eliza marinescu
buna ziua va multumesc pentru raspuns. Ieri am observat ca i-a dat un dintisor de sus :D de aceea era copilul atat de agitat, refuza mancarea noaptea si nu dormea. Ieri noapte i am administrat Nurofen si a dormit pana la 3 noaptea a baut putin ceai a dormit pana la 5 jumatate si dupa pana la 8.00 dimineata.
Insa aseara aceiasi problema. nu a dormit deloc saracutul de la 1 pana la 5 dimineata nu prea am inchis un ochi... s a tavalit non stop..insa inteleg ca este de la dintisori si m-am linistit.
0
18-07-2014, ora 11:37
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. Va doresc sa treceti cat mai usor posibil peste aceasta perioada, a eruptiei dentare. Local puteti aplica o cantitate mica de gel cu proprietati antalgice (preparat din plante). Exista si produse care contin lidocaina, al caror uz necesita atentie sporita(posibila hipersensibilitate!). Pot fi utile si jucariile din silicon. Multa sanatate!
0
04-02-2019, ora 02:10
STERIAN
Nu este medic/terapeut
STERIAN
Bună seara, am și eu un bebeluș de 7 luni care doarme noaptea foarte agitat...plânge in somn...uneori refuză sânul...alteori bea ceai doarme 1-2 ore se trezește dinou..alteori după o jumătate de oră...ce ar trebuie să fac? Mulțumesc
0
04-02-2019, ora 05:54
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata.
Poate fi eruptia dentara cauza agitatiei nocturne. Recomand evaluarea sugarului de catre medicul de familie pentru a stabili cauza. Multa sanatate!
0
07-02-2019, ora 19:05
STERIAN
Nu este medic/terapeut
STERIAN
Bebelușii de 7 luni au voie pâine?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: