bebelusul meu nu bea lichide

14-11-2011
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Buna ziua, cum sa fac ca bebe meu de 7 luni sa bea lichide?Nu vrea nici apa, ceai, suc de fructe.Si nici fructe nu mananca, doar para dar suge asa din ea si atat.Va multumesc!
5 comentarii
0
14-11-2011, ora 22:41
armina
Nu este medic/terapeut
armina
BB are doar 7 luni, cand a inceput diversificarea si cum, cu fructe, cu legume / de ce ar trebui musai sa bea apa sau ceai ?sau suc de fructe?
0
15-11-2011, ora 08:59
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Am inceput la 4 luni cu suc de morcov apoi am incercat cu fructe dar nu vrea deloc.Doar para o accepta dar sa suga el din ea, in nici-un caz cu lingurita, pasata.Si zic de fructe sau suc de fructe ca toti bebeii pe care ii stiu mananca fructe numai al meu, nu.
Pai nu stiu, ma gandesc ca asa este bine sa bea lichide intre mese, mai ales acum ca urmeaza un tratament cu antibiotic pentru otita si laringita, imi e teama sa nu se dezhidrateze, de aceea intreb cum sa il fac sa bea.
Acum mananca la 7-8-lapte, la 12-12.30-supa crema cu legume si piept pui, apoi la 17-lapte cu cereale, si la 21-iar lapte, este alergic la lactoza si cum iaurt sau branza sau altele nu pot ii dau tot lapte.
Multumesc pentru raspuns!
0
15-11-2011, ora 19:09
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Te-am intrebat ptr ca si noi avem un BB de 6 luni si jum. A inceput difersificarea abia la 6 luni - binenteles la recomandarea medicului pediatru- cu supa de legume pasata.Nici acum dupa 2 saptamani nu o accepta cu placere sau toata cantitatea care ar trebui sa o bea, uneori este amestecata cu o masura de lapte ca sa-l, , pacalim".Dna doctor a spus ca este normal, difersificarea se face lent - nu numai ptr a ajuta organismul sa digere, sa se obisnuiasca cu noile alimente dar si BB sa acepte. Fiecare BB este unic si reactioneaza in felul sau, unii nu accepta legumele altii fructele sau accepta foarte greu.Daca vrei sa pape fructe, tinele la indemana si oferei cat poti de des, initial o sa le ia, o sa le pipaie, o sa le arunce eventul ca pe jucarii dar va sfarsi prin a le manca. Nu-i impune cu sila -nimic Sanatate.
0
16-11-2011, ora 10:49
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Da, stiu, nu il fortez, dar ma gandesc ca daca nu mananca nici-o fructa el isi ia vitaminele doar din lapte praf si legume.parca mi se pare prea putin.Si in privinta lichidelor imi e frica sa nu se dezhidrateze, mai ales acum ca urmeaza un tratament destul de puternic intravenos pentru otita si laringita.Si asa am stagnat cu diversificarea ca este alergic ba la gluten, lactoza, ba la ficatei, si ii apar bubite si tre sa stam 3 zile, si tot asa, timpul trece si mi se pare ca nu ii prieste nimic.
0
16-11-2011, ora 21:18
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!

Intrati pe blogul Oliviei Steer si aflati acolo ce trebuie sa manance un BB ca sa fie sanatos! Laptele praf si ficateii..sunt o mare porcarie. De aceea se umple de bube si se imbolnaveste.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  • Lipsa unei hidratări adecvate a fost asociată cu obezitatea
  • De ce ne plac băuturile carbogazoase?
  •