Beneficiile consumului de castraveti

17-04-2014
Dr. Alina Dicu
Identitate neconfirmată
Dr. Alina Dicu
Castravetele este nu numai o legumă potrivită pentru salate şi mâncăruri uşoare de vară. Această legumă are proprietăţi uimitoare, care ne pot scăpa din situaţii jenante din viaţa cotidiană. Iată câteva lucruri interesante despre castravete:
Castraveţii sunt legume care conţin majoritatea vitaminelor de care avem nevoie. Un singur castravete conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic (B9), vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu.
Vă simţiţi obosit după-amiaza? Uitaţi de cafea sau alte băuturi energizante şi mâncaţi un castravete. Castraveţii sunt o bogată sursă de vitamine B şi carbohidraţi care vă vor da energia de care aveţi nevoe la finalul zilei.
V-aţi săturat de aburul de pe oglinda din baie care apare de fiecare dată când vă spălaţi? Atunci încercaţi să frecaţi oglinda cu o felie de castravete. Aceasta, nu numai că va elimina foarte repede aburul, dar va oferi baii d-voastră o aromă proaspătă.
Vreţi să eliminaţi celulita într-un mod cât mai rapid, înainte de a merge la piscină sau la plajă? Ei bine, tot castravetele vă va salva: frecaţi câteva felii, pe zonele problemă şi în câteva minute pielea d-voastră va arăta mult mai bine. Substanţele din castravete au un efect pozitiv asupra colagenului din piele, şi vor face ca pielea şi tenul d-voastră să fie mai ferm şi mai compact. Astfel, veţi reduce semnele vizibile de celulită, şi chiar şi ridurile.
Vreţi să evitaţi mahmureala sau durerile de cap? Mâncaţi o bucată de castravete şi vă veţi trezi proaspeţi, fără dureri. Castraveţii conţin suficiente cantităţi de zahăr şi vitamina B, care vor înlocui pierderea nutrienţilor din corp, după momentele de solicitare mai intense. Cu un singur castravete veţi menţine echilibrul nutrienţilor din corpul d-voastră, şi veţi evita atât durerile de cap, cât şi mahmureala.
Sunteţi la cură de slăbire şi simţiţi că foamea vă dă târcoale? Consumaţi câteva felii de castravete. Aceştia au fost folosiţi timp de secole de către exploratorii europeni pentru mese mici, care să le ofere nutrienţii de care aveau nevoie şi să prevină îngrăşarea.
Sunteţi stresat? Nu aveţi timp pentru câteva momente de relaxare? Tăiaţi un castravete în mai multe felii, pe care le puneţi într-o oală cu apă fierbinte. Castravetele va reacţiona cu apa fierbinte şi vor emana o aromă proaspătă şi relaxantă. Ştiinţific, este demonstrat că această aromă reduce stresul mamelor cu copii mici şi a celor care se pregatesc pentru examene.
Melcii dau târcoale grădinii d-voastră şi fac răvagii în răsaduri? Atunci puneţi pe o farfurie de aluminiu câteva felii de castravete şi grădina d-voastră va scăpa tot sezonul de musafiri nepoftiti. Chimicalele din castravete reacţionează cu aluminiul farfuriei şi emană un miros imperceptibil pentru oameni, dar care este neplacut pentru dăunători, care vor elibera zona.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.