Beneficiile uleiului si semintelor de canepa

15-04-2014
Dr. Alina Dicu
Identitate neconfirmată
Dr. Alina Dicu
Uleiul din seminţe de cânepă presate la rece constituie un remediu unic pe pâmânt, având în compoziţe cei trei acizi graşi esenţiali, Omega 9, Omega 6 şi Omega 3. Asemenea vitaminelor, acizii graşi esenţiali nu pot fi sintetizaţi de corpul uman şi, de aceea, trebuie să-i obţinem din alte surse. Ei bine, uleiul din seminţe de cânepă este singurul care conţine acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 în raportul magic de 3:1.
Dieta occidentală conţine un nivel ridicat de omega 6 (în defavoarea omega 3), ducând la dezechilibre ce predispun la numeroase boli. De aceea, uleiul de cânepă aduce multiple beneficii şi poate fi folosit în diverse situaţii. Unul dintre cele mai cunoscute efecte ale sale este acela de a scădea colesterolul mărit, prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul se îmbunătăţeşte, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, neavând timp să se depună pe pereţii arterelor. Numeroasele studii medicale făcute asupra uleiului de cânepă arată efectul său benefic asupra valorilor mari ale colesterolului şi trigliceridelor din sânge.
S-a observat, în paralel, şi ameliorarea hiperglicemiei. Pentru diabetici, indexul glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt şi ele pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune pentru diabetici.
Nu trebuie neglijat şi faptul că are un efect benefic asupra sistemului reproducător feminin, reducând simptomele premenstruale sau de la menopauză, dar şi asupra sistemului reproducător masculin, prevenind problemele prostatei.
De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, făcându-l util în eczeme, dermatite atopice, având, de asemenea, şi efect antibacterian, antimicotic şi antiviral.
Tot ei îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.
Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare, cum ar fi bolnavii de scleroză multiplă.
Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de "picioare grele" atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.
Cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor au nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate. Uleiul se poate administra ca atare, în cantitate de 10-20 ml zilnic sau în salate, paste, orez sau pe cartofii de la cuptor. Este hrănitor, dând şi o savoare deosebită preparatelor la care îl adăugăm. Este important să nu se încingă, de aceea se adaugă la preparatele calde înainte de consum, direct în farfurie.
7 comentarii
0
16-04-2014, ora 00:43
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Buna seara doamna doctor am si eu o intrebare: am citit ca in tratarea cancerului este asentiala aceast raport de 3/1 intre omega6 si omega 3( primul care se gaseste in cantitati mari 15/1 in margarina ulei de foloarea soarelui etc si care este raspunzatorul ingrasarii si problemelor cu colesterolul) si al doilea este benefic, puteti sami recomandati vre-un producator anume de acest ulei? si cat costa?
Aveti cunostinta daca se poate folosi acest ulei si pe timpul chimioterapiei?
MULTUMESC.
0
16-04-2014, ora 09:17
Dr. Alina Dicu
Identitate neconfirmată
Dr. Alina Dicu
Va rog sa indicati o adresa de email pentru a va recomanda producatorul solicitat. Din cate stiu, nu ni se permite reclama pe acest forum.
Voi reveni aici cu informatii suplimentare pentru tratarea cancerului
0
17-04-2014, ora 00:14
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
MULTUMESC si astept cu nerabdare informatii.
0
25-04-2014, ora 14:47
Dr. Alina Dicu
Identitate neconfirmată
Dr. Alina Dicu
In vederea tratarii cancerului, este necesara o schimbare radicala de alimentatie, pe langa evitarea surselor cancerigene din aer, apa sau diverse alimente, inclusiv renuntarea la fumat.
Un prim pas are in vedere functionarea optima a tuturor organelor de eliminare: piele, rinichi plamani, ficat si intestine. Pentru curatarea colonului, sunt recomandate clismele.
In primele 4-5 zile, pacientul ar trebui sa consume doar sucuri naturale din fructe: portocale, grapefruit, lamai, mere, piersici, pere, ananas si rosii.De asemenea, se poate consuma si suc de morcovi.
Dupa cateva zile de dieta exclusiv bazata pe fructe, se pot consuma si legume in stare naturala: morcovi, legume verzi, varza, ceapa, usturoi, castraveti, asparagus, sfecla si rosii. Toate acestea se pot prepara sub forma unei salate la care se pot adauga alune, seminte de susan, seminte incoltite, cereale.
Exista studii efectuate care arata ca o dieta exclusiv bazata pe struguri poate duce la eliminarea cancerului.
Alte recomandari pentru tratarea cancerului: odihna, eliminarea oricaror griji, a stresului mental, aer proaspat din plin.
Alte metode: terapii holistice (care au in vedere persoana in ansmablul ei: fizic, mental, emotional, spiritual).
Precizare: VINDECAREA ORICAREI BOLI vine din interiorul pacientului, adica daca acesta isi schimba sistemul de gandire, de alimentatie, sa ierte ce si pe cine are de iertat, chiar si pe el insusi, si multe altele.
Sa va fie de folos!
0
25-04-2014, ora 14:56
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
MULTUMESC de informatii eu leam folosit dar altfel in loc sa tin regim exclusiv cu fructe eu le consum asa cum sunt, fac salate de cruditati, sau le consum asa, sunt foarte optimist ies afara de cate ori pot merg pe jos, si pana acum vad ca totul este ok si tumorile dau inapoi si analizele sunt bune etc...
0
04-05-2014, ora 23:21
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Nu contest aportul important pe care il au produsele de origine vegetala in alimentatia pacientului bolnav de cancer insa un regim vegetarian la o persoana care a fost toata viata omnivora este mai mult decat periculos. Regimul ovo-lacto-vegetarian sau vegetarian poate duce in majoritatea cazurilor la malnutritie datorita faptului ca in cele mai multe cazuri acesta nu este instituit corect. O schimbare radicala a dietei cand pacientul este si in cursul tratamentului chimioterapeutic poate fi extrem de periculoasa. Este important ca organismul sa fie bine hranit si de asemenea suplimentarea hranei pe baza de proteina animala cu sucuri si salate din legume si fructe aduce un beneficiu semnificativ in tratarea cu succes a acestei afectiuni si de asemenea in diminuarea reactiilor adverse datorate chimioterapiei. Va recomand de asemenea in cazul in care exista un diagnostic de cancer produse care contin principii acitve cu proprietati antitumorale: rostopasca, curcumina, nigelia, sfecla rosie, MSM, vitamina C, etc.
0
18-05-2018, ora 22:14
marilena79
Nu este medic/terapeut
marilena79
Buna ziua Doamna Dr Alina Dicu sunt cam multi ani de la com de aici dar as fi vrut sa stiu si eu de la ce producator pot lua acel ulei..emailul meu este marcu_sibela9@yahoo.com.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: canepa

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cânepa - posibil superaliment pentru vegetarieni?
  •