Bicuspidie aortica I.Ao gr.II Stenoza Ao larga

20-10-2009
doranistor
Nu este medic/terapeut
doranistor
Buna ziua
Am un baiat de 7 ani care a fost diagnosticat cu "bicuspidie Ao gr. II, stenoza Ao larga". Are diagnosticul de la varsta de 2 ani. De atunci mergem la ecocardiografie la fiecare 6 luni. Mi s-a spus ca va avea nevoie de operatie pentru schimbarea valvei dar cat mai tarziu posibil. Ultima data am fost azi la control.Va scriu rezultatul de la eco, daca poate cineva sa-mi spuna la ce valori va trebui operat? GmaxAo=22mmHg, Gmediu=11mmHg, Vmax=2, 3ms, Vmediu=1, 4ms, PHT=37, 9ms, SIV=9mm, PP=7mm, VSTD=42mm, VSTS=27mm, FS=37%, FE=67%, Patern diastolic mitral normal.
Poate cineva sa-mi spuna ce reprezinta aceste valori?
Este cineva care a fost diagnosticat cu aceasta boala de copil si care a facut aceasta operatie?
Pana acum baietelul meu se dezvolta normal si nu am avut nici o problema, nu stiu cum va fi mai incolo, sper sa fie bine.
Multumesc.
1 comentarii
0
02-04-2024, ora 18:23
Pedagog
Nu este medic/terapeut
Pedagog
Buna ziua. Baiatul meu are 15 ani si are exact acelasi diagnostic. El a trecut la gradul 2 doar anul acesta. Si noua ni s-a spus ca la un moment dat ar trebui inlocuita. Nu stiu cand, dar sper ca nu prea curand. Noua ni s-a recomamdat o data pe an control. Nu stiu ce inseamna acele valori, poate va ajuta cineva care este in domeniu. Multa sanatate celui mic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.