Bionergia ca si tratament..

23-04-2010
M. Lynn
Nu este medic/terapeut
M. Lynn
Stie cineva daca bioenergia este sau nu remediu impotriva depresiei, si vindecarea din tulburari psihice?
Si daca ati incercat, va rog sa imi ziceti daca ati avut vreun rezultat pozitiv? Daca metodele astea alternative sunt sau nu de folos in aceste cazuri?
Va multumesc.
5 comentarii
0
23-04-2010, ora 21:37
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Sunt insa nu stiu cat de folositoare este bionergeia la depresie. Mergi mai bine la ceva mai sigur si care nu depinde atat de mult de energia teraputului. Mergi la un medic homeopat. Cu homeopatia merge sigur, dar trebuie totusi un medic bun si rabdare.
0
23-04-2010, ora 21:58
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Doamna Eve.

Intrebarea oferita de dumneavoastra cum sa scapam de depresie cu ajutorul bioenergiei;scapam de depresie daca vom urma si prespectiva medicini naturala dar impreuna cu antidepresivele(alta sansa nu exista).Si eu de o saptamina am terminat cu un tratament naturist de Seva de Mesteacan (a fost paradisul pe pamint), iar cu expunerea la soare, este primul tratament istoric aplicat asupra depresiilor.

Chiar lipsa de expunere la soare duce la cele mai grave depresii unde nici electrosocuriile nu te mai salveaza.Noi nu stiim ce beneficii aduc razele soarelui ajungand in contact cu corpul, induce o stare de implinire, si chiar de fericire.
0
24-04-2010, ora 22:45
M. Lynn
Nu este medic/terapeut
M. Lynn
Multumesc pentru raspunsuri. Da intr adevar am auzit si eu, ca homeopatia ajuta. Dar deocamdata sunt si eu pe anti depresive. Si am vrut sa aflu pentru un tratament naturist. Unul bun si ieftin:)
Despre seva de mesteacan n am auzit. Cum si sub ce forma se gaseste? Este si in farmacii?
Da. Presupun ca toti au incercat si metode naturiste, nu numai cele prescris de psihiatrii.
Dar nu stiu multe despre rezultate.
0
25-04-2010, ora 12:50
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Doamna sau Domnisoara Eve.

Chiar saptamina trecuta s-a terminat perioada sevei de mesteacan, se serveste proaspata de la copac, urmatoarea zi se strica dupa ce se extrage(doar in aprilie este perioada de seva).

Aceasta terapie cu seva si normal asociat cu medicamente are o forta de vindecare a gandurilor chinuite, tristete, ce e placut pentru efectul ei, aduce o stare de eforie si transa.

Vrei sa stii amanunte? aceasta seva se bea proaspata, se strica urmatoarea zii, este un vindecator al sistemului nervos si un relaxant al muschilor.

Tre sa urmarim perioadele, acu urmeaza luna mai, aceste leacuri nu le gasim in farmacie, nu se pot conserva din cauza modificari continutului chimic.
0
25-04-2010, ora 23:42
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Buna seara !
Parerea mea este ca bioterapia ajuta in tulburarile depresive.
Vazand intrebarea aceasta mi-am amintit cateva amanunte din tehnica radianta, de la o expunere la care am asistat cu mult timp in urma, ( prin anii 90:) si am facut unele legaturi !

Pe scurt conceptia lor energetica asupra organismului omenesc este cam in felul urmator :
- "rezervorul principal" de energie al corpului este in zona stomacului, binecunoscutul hara pe care practicantii de arte martiale il tin incordat si intr-o anumita pozitie pt a extrage de acolo energia necesara luptei
- in afara de acesta mai exista si 2 "rezervoare auxiliare" mai mari - pe stanga inima iar pe dreapta ficatul

Acum, explicatia privind bolile ar fii astfel : -dupa ce se goleste rezervorul central organele imprumuta
energie de la rezervorul auxiliar - ficat si asa ar apare bolile hepatice; dupa ce acesta ajunge la cota de avarie organismul ia energie din rezervorul inima, si asa apar tulburarile cardiace iar dupa ce se epuizeaza si energia inimii organismul ia energie direct din creier !
Dupa cum se stie, doua din simptomele fizice principale in depresiile severe -in afara de oboseala accentuata- sunt durerile puternice de stomac si durerile de cap persistente !

Rezulta, in viziunea aceasta, ca rezervele energetice principale ale organismului au inceput sa fie epuizate cu mai mult timp in urma si treptat ( au existat semne si indicii peste care s-a trecut cu vederea sau au fost ignorate), iar depresia este sfarsitul unui proces mai lung de adaptare la stress (consum energetic) ceea ce si obliga organismul la repaus si refacerea fortelor fizice dar si revizuirea atitudinii
fata de agentii stresori (reactivitatea)! Asta ar explica si evolutia trenanta, lenta, in sens invers !
Nu stiu daca am fost suficient de clar insa mie mi s-au parut logice aceste conexiuni intre simptome si aceste teorii energetice ! Poate este doar o teorie, o posibila explicatie !
Refacerea se face in sensul in care a pornit procesul incepand cu rezervorul principal apoi auxiliarele si apoi de sus in jos ! Puteti incerca in momentele de repaus sa tineti palmele pe stomac sau una in fata
iar cealalta in spate (pozitia in care e infatisat Napoleon ), se numeste energizare rapida !
Totusi cel mai bine este sa apelati la un terapeut care are aceste calitati native, verificate prin rezultate
de-a lungul timpului !

Ca sa concluzionez cred este bine sa apelati la aceste bioterapii alaturi de alte medicamente simptomatice intrucat si dezechilibrele sunt mai globale nu se rezuma doar la creier !

Un cuvant si pt Marius !
De data asta te-ai dovedit a fii foarte pe faza si la obiect ! Am primit si eu informatia asta cu seva de mesteacan prin ianuarie cand era prea devreme iar intre timp am uitat, iar acum e un pic cam tarziu ! Totusi cred maine, poimaine am sa gauresc si eu un mesteacan asa de curiozitate, mai ales ca am unul prin preajma ! :)

Informatii despre aceasta cura :
http://www.formula-as.ro/2008/812/medicina-naturii-44/seva-de-mesteacan-9378

Sanatate si multa energie !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •