Biopsie cervicala

22-06-2011
Camelia_Monica
Nu este medic/terapeut
Camelia_Monica
Am facut un test Papanicolau si mi s-a recomandat biopsie cervicala si colposcopie. Diagnosticul citologig a fost celule endocervicale atipice, celule glandulare endocervicale cu nuclei mariti in dimensiuni si hipercromazie nucleare moderate...doar la cuvantul "biopsie" am simtit ca lesin...nu m-a lamurit in niciun fel medicul, ba mai mult, mi-a propus un chiuretaj! Mi-e frica de mor, nici nu cred ca mai apuc ziua de vineri cand m-a planificat...va rog, daca ati trait asa ceva, spuneti-mi si mie ceva, orice...e asa de greu sa fii singur in momente din astea, iar eu n-am pe nimeni!
3 comentarii
0
23-06-2011, ora 08:28
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

parere:
-mergi vineri DOAR daca esti perfect LAMURITA...
poti face un soc..
cere lamuriri la ORICINE..poate si vrea sa te ajute..
mergi si la medicul de familie...
asteapta si aici pe forum, un raspuns competent..
Sanatate
si
O zi buna,
0
23-06-2011, ora 20:05
Camelia_Monica
Nu este medic/terapeut
Camelia_Monica
Buna Lucia,
Multumesc mult pentru sfatul tau! Da, ai dreptate, trebuie sa fii lamurit bine de tot inainte de a face asa ceva, din pacate, nici macar medicul meu de familie nu mi-a spus mare lucru, doar a insistat pe faptul ca daca-mi da trimitere, platesc mai putin!!! de parca pe mine, fix asta ma interesa...n-am stiut cum sa plec mai repede! Am tot citit pe aici si ieri, si azi, am vazut ca multe dintre noi se confrunta cu asta, am decis sa ma las pe mana medicului, si sa sper la ceva bun. Asta e, nu prea am ce face, cu cat aman mai mult, cu atat e si mai bizar tot...Doamne ajuta ! Iti doresc multa sanatate si-ti multumesc mult pentru gandul tau!!!
0
23-06-2011, ora 22:03
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
draga mea nu trebuie sa fi speriata, chiuretajul biopsic se face cu anestezie locala, nu prea simti nimic, asa ca aduna -te si fati planul.ia bilet de la medicul de familie, cand ajungi la ginecolog ii ceri sa -ti faca anestezie locala, apoi totul dureaza cam un sfert de ora.eu am facut asemenea chiuretaj, la mine lucrurile au fost mai complicate. ce va recolta din col vor trimite la analiza, dureaza cam 10 zile pana vine rezultatul.este posibil sa sangerezi dupa sa nu te speri iar.te superi daca te intreb ce varsta ai si din ce oras esti?iti doresc sanatate si putere.tine -ne la curent.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •