BIP (boala inflamatorie pelvina) poate reveni dupa tratament?

19-04-2014
Blitzer
Nu este medic/terapeut
Blitzer
In urma cu 2 ani am fost diagnosticata si tratata de boală inflamatorie pelvina. Analiza de secretii a fost buna. Papanicolau este ok. Dupa tratament nu am mai avut contact sexual. Poate reveni boala? Pot face din nou BIP?
4 comentarii
0
22-04-2014, ora 22:04
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Din pacate da...Boala inflamatorie pelvina este practic termenul utilizat pt anexita (care se foloseste mai putin in prezent). Originea ei este de cele mai multe ori o boala transmisa sexual, prin urmare o infectie...chiar polimicrobiana. Avand in vedere acest lucru, nu se poate vorbi despre dobandirea unei imunitati impotriva acestei boli, insa se poate vorbi pe larg despre PREVENTIE.
O seara placuta!
0
23-07-2015, ora 18:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa iti tratezi de fiecare data BIP rapid daca apare, mergi la doctor, deoarece produce infertilitate.
0
28-01-2019, ora 12:55
Noi doi
Nu este medic/terapeut
Noi doi
Buna ziua am 30 de ani si in urma unui control mi sa spus ca am boala inflamatorie pelvina..trompa stanga plina cu lichid...urmez un tratament cu zinat 7 zile ovule 10 zile si 7 zile in perioada ciclului menstrual cu medrol 16 mg...mai pot ramane insarcinata vreodata??
0
25-06-2020, ora 23:56
lia88
Nu este medic/terapeut
lia88
Ai reusit sa tratezi infectia intre timp? Eu ma confrunt cu ea de 1 an si sunt la un pas de a apela catre medici de afara. Tratamentul de care spui e incorect. BIP se trateaza cu un complex de antibiotice dintre care 14 zile de doxy. Asa spun toate guideline-urile din SUA si Europa. In Romania multi medici nu stiu asta. Eu am iesit de la o doctorita din cabinet cu diagnostic si fara antibiotic. E strigatoare la cer incompetenta unor medici ramasi in urma vremii. Bineinteles intre timp a produs si la mine sechele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: