Blefaroplastia - Corectia pleopelor

06-04-2017
Dr. Bejinariu Catalin
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Bejinariu Catalin
Participand la acest topic de conversatie aflati tot ce trebuie sa stiti despre corectia pleopaelor "cazute". Va invit sa participati activ adresandu-mi intrebarile dumneavoastra cu privire la interventia chirurgicala de blefaroplastie, asigurandu-va ca va voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Generalitati

Aspectul regiunii din jurul ochilor (perioculare) este deosebit de important in conturarea personalitatii asa cum este aceasta interpretata de persoanele din jurul nostru. Ne aflam adesea in situatia in care ne formam o opinie total eronata cu privire la “felul de a fi” al unei persoane prin interpretarea trasaturilor faciale, cu precadere cele din regiunea periorbitala.

Ochii reprezinta in opinia majoritatii persoanelor o “oglinda” a sufletului, prin urmare se impune sa acordam o atentie deosebita felului in care ne prezentam oamenilor din jurul nostru, riscand adesea sa transmitem mesaje nedorite ce tin de tipul de personalitate, respect de sine, precum si de statutul social.

Fara doar si poate la construirea imaginii de sine contribuie multe alte aspecte ce tin de considerente estetice, dar si de profilul psihologic al persoanei, cel mai important dintre acestea fiind in opinia mea tipul personalitatii si capacitatea de integrarea in comunitate. Prin chirurgia estetica faciala imi propun sa optimizez sansele de integrare armonioasa in viata socio-profesionala si personala a pacientelor mele.

Aspectul imbatranit al regiunii periorbitale este dat de asocierea ptozei palpebrale (caderea pleoapelor) cu prezenta ridurilor de expresie localizate in partea laterala a globilor oculari, uneori la potentarea acestui aspect nedorit contribuind si prezenta cearcanelor.

Blefaroplastia - Definirea Conceptului

Blefaroplastia sau tratamentul pleoapelor cazute presupune remodelarea regiunii perioculare prin excizia tesutului cutanat excedentar rezultat in urma procesului de imbatranire. Procedura este relativ simpla si consta in scoaterea pielii in exces de la nivelul pleoapelor fiind asociata frecvent cu remodelarea tesutului adipos de la acest nivel. Tratamentul ptozei palpebrale este personalizat in functie de localizarea acesteia (pleoapa superioara, inferioara sau ambele pleoape), modul de aparitie (imbatranire sau hemipareza faciala in urma unui accident vascular cerebral), precum si de asteptarile pacientilor cu privire la rezultatul postoperator.

Detalierea procedurii chirurgicale

Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 40 de minute fiind realizata cu anestezie locala, pacienta parasind clinica la aproximativ 2 ore de la terminarea blefaroplastiei. Recomand pacientelor mele realizarea interventiei chirurgicale cu anestezie locala, procedura fiind nedureroasa. Interventia chirurgicala se poate realiza si cu anestezie generala daca pacienta isi exprima aceasta dorinta sau in cazul in care se asociaza mai multe proceduri estetice care impun mentinerea sedarii pentru o perioada mai lunga de timp.

Cicatricea restanta in urma blefaroplastiei este ascunsa in pliurile naturale ale pleoapei fiind cu greu vizibila chiar si de personalul de specialitate, capacitatea de vindecarea a tesutului palpebral fiind cu adevarat impresionanta.

Dupa excizia pielii in exces se realizeaza sutura intradermica cu fir monofilament foarte subtire. Aceasta tehnica de sutura presupune ascunderea firului sub piele pe toata lungimea acestuia. Firele de sutura se indeparteaza la 5-7 zile postoperator, dupa aceasta perioada pacienta putand sa isi desfasoare activitatile cotidiene fara restrictii.

Etica si Documentare

Armonia faciala este considerata a fii unul dintre pilonii de baza ai frumusetii asa cum este aceasta perceputa de majoritatea pacientelor mele, prin urmare recomand cu fiecare ocazie o documentare riguroasa cu privire la efectuarea acestei proceduri estetice. Consider si recomand ca in momentul alegerii chirurgului estetician sa se tina cont de aspecte precum: apartenenta acestuia la societatile nationale de profil (garant al calitatii actului medical), experienta practica in domeniul chirurgiei si medicinii estetice, nota personala care sa permita o buna colaborare medic – pacient si nu in ultimul rand ambientul necesar efectuarii procedurii. Imi doresc ca prin aceste randuri sa atrag atentia acelor paciente care se afla in fata unei decizii importante pentru imaginea lor si care pot fi tentate de mirajul formei fara fond, riscand sa fie tratate chiar de persoane fara certificat de libera practica, ascunse in spatele unei imaginii supradimensionate.

Conform celor mai recente studii efectuate de Societatea Americana de Chirurgie Estetica, in urma operatiei pleoapelor pacientele cu varsta cuprinsa intre 40 si 45 de ani "intineresc" cu aproximativ 5 ani, iar cele situate in a 6 a decada a vietii recupereaza aproximativ 7 ani.

Daca aveti intrebari cu privire la operatia de corectie a pleoapelor "lasate", va ajut cu mare drag.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Blefaroplastia

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Blefaroplastia pentru barbati
  • Blefaroplastia - chirurgia estetica a pleoapelor
  •