Boala Alzheimer, o realitate frecvent întâlnită

13-12-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Boala Alzheimer este o boală degenerativă a creierului care are ca prim factor de risc vârsta înaintată. Pe lângă tulburări de memorie, gândire, limbaj, această boală asociază tulburări de comportament şi incapacitatea de a dezvolta activităţi cotidiene obişnuite. De obicei anturajul bolnavului este cel care sesizează aceste modificări deşi uneori bolnavul le poate conştientiza. Simptomul uitării evenimentelor recente este în mod normal primul semn al bolii. Tulburările de limbaj, incapacitatea de a duce la bun sfârsit unele îndatoriri, dezorientarea, tuburările de gândire şi judecată, modificări ale dispoziţiei şi o stare de somnolenţă continuă sunt simptome care fac parte din tabloul clinic de debut al acestei boli.
Îngrijirea unui bolnav care suferă de boala Alzheimer este extrem de dificilă şi necesită efort fizic, moral şi financiar.
Gemoterapia (Plantextrakt)ne oferă o schemă terapeutică utilă în ameliorarea simptomatologiei acestei boli şi în încetinirea evoluţiei ei. Această schemă este alcătuită din Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1, Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 şi Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1.
Extractul din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 are o excelentă acţiune anti-senescentă, energetică, tonică şi stimulatoare generală.
Extractul din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 are acţiune antitrombotică şi tonifiantă asupra sistemului vascular arterial (arterele din sfera encefalică şi coronariană) îmbunătăţind circulaţia la acest nivel.
Extractul din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, este un mare reglator al tulburărilor minerale şi metabolice din organism, în special ca tonic şi stimulant în astenia psiho-fizică.
Iată schema cu dozele corespunzătoare: dimineaţa Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 50 picături, prânz Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 50 picături şi seara (nu mai târziu de ora 18), Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1 50 picături.

_
Copyright - Dr. Simona Bărnuţiu
_
8 comentarii
0
13-12-2010, ora 23:35
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Si alte plante pot ajuta in aceasta teribila maladie, de exemplu Gingko Biloba şi vâscul (acesta din urmă în doze recomandate de medic). De asemenea, homeopatia oferă unele resurse, primul remediu la care ne gândim fiind întotdeauna Aluminium, pe lângă altele (Opium, Arsenicum, etc).
1
16-12-2010, ora 01:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule dr. Mihnea Dragomir,

Vă mulţumesc nespus de mult pentru informaţiile adiţionale deosebit de preţioase.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce crede El că aveţi nevoie de ordin fizic, mentalo-psihic şi spiritual, pentru a vă îndrepta paşii fiinţei către mântuire. Amin!
_
Cu iubire creştină, respect, preţuire şi recunoştinţă,
Nick
0
09-01-2011, ora 18:59
anda30
Nu este medic/terapeut
anda30
Buna ziua.Tatal meu are 66 de ani iar acum 6 ani a fost diagnosticat cu dementa vasculara.Boala a avansat foarte repede.Nu mai vorbeste corect nu se poate descurca singur decat cu ajutorul mamei. La 3 luni de zile ii facem cerebrolizin intramuscular.Este greu deoarece el este tot timpul agitat.Putem sa i administram in loc de cerebrolizin capsule de actovegin si cum?El mai are in tratament Ebixa, cavinton aspenter si captopril la nevoie. Trebuie oprit cavintonul daca -i dam actovegin?Va multunmesc mult.
1
12-01-2011, ora 02:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Anda30,
Orice tratament, administrat pentru condiţia medicală de care suferă tatăl dvs., trebuie prescris, început şi supravegheat (monitorizat cu regularitate) de către un medic neurolog.
NU puteţi face nicio schimbare în schema terapeutică a tatălui dvs., fără a vă consulta înainte cu medicul curant al dânsului, pentru a obţine un aviz medical, pentru că vă veţi supune în mod inevitabil riscului major de a-i face deosebit de mult rău.
În concluzie, vă rog mult să înlocuiţi cerebrolisynul cu actovegin, doar după ce va fi de acord medicul tatălui dvs. (mergeţi cu tatăl dvs. la un nou consult medical, pentru a i se reexamina statusul stării de sănătate şi pentru a i se modifica medicaţia, dacă va fi nevoie).
_
Aşteptaţi şi un răspuns din partea dlui doctor Mihnea D., pentru că veţi avea surpriza plăcută să constataţi faptul că vă va ajuta într-un fel sau altul.
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
17-02-2012, ora 00:55
ionik90
Nu este medic/terapeut
ionik90
Toate informatiile care se regasesc spun ca doar la 30 de ani apare boala sau se poate depista. Am 21 de ani, bunicul meu - tatal mamei- a murit de Alzheimer, iar din cate am fost avertizati, suntem supusi si eu si fratele meu riscului de a suferi boala. Jobul meu este intr-un mediu destul de stresant, iar memoria nu ma ajuta foarte mult, uit lucruri pe termen scurt si mi le amintesc f bine pe cele pe termen lung( foarte vechi ca si amintiri), am probleme cu concentrarea si ma balbai de multe ori cand ma exprim pentru ca in capul meu formulez cuvintele inainte sa apuc sa le spun pe cele formulate anterior si ma incurc in propriile vorbe. Nu stiu ce este, sau de ce, nu sunt o persoana care sa se panicheze, dar uit lucruri importante si se pare ca nici Omega 3-6-9 si nici Memo Plus nu ma ajuta. Nu mi se pare normal la 21 de ani sa uit daca am incuiat usa zilnic si sa ma intorc din drum, sau sa uit unde imi las cheile sau ce am facut in ziua respectiva. Astept deci, va rog, o sugestie sau o parere. Snt intr-adevar stresata, asta se simte deoarece imi cade parul si ma simt f obosita adesea, insa problemele de memorie si exprimare se manifesta de dinainte de a ma angaja, iar acesta e primul meu job. Va multumesc. Astept rasp dvs.
1
22-02-2012, ora 10:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă ionik90, dv. NU suferiţi de Alzheimer, în mod clar. Într-adevăr, datorită substratului genetic familial, dv. şi fratele dv. sunteţi expuşi la un anume risc de a dezvolta maladia Alzheimer, dar riscul este potenţial, ca posibilitate, NU ca certitudine.
Materialul genetic are 2 proprietăţi: ereditate şi variabilitate. EREDITATEA este proprietatea materiei vii de a transmite urmaşilor caracteristicile sale morfologice, fiziologice şi biochimice, dar VARIABILITATEA intervine, tot cu valoare de proprietate, şi oferă posibilitatea ca acele caractere iniţiale să-şi poată schimba, sub influenţa MEDIULUI şi a recesivităţii genetice, însuşirile morfologice, fiziologice, biochimice etc. Deci, problema de sănătate a bunicului dv., nu se va transmite obligatoriu la urmaşii dânsului, adică la dv. şi fratele dv., aşa că NU vă mai frământaţi conştient sau inconştient.
Încercaţi să vă remodelaţi mentalitatea, pentru că felul dv. particular de a gândi este prea agitato-negativ. Sunteţi foarte stresată, mult prea stresată, iar stresul este inamicul numărul 1 al gândirii pozitive, al memorizării optime şi al comportamentului lingvistic normal.
La dv., procesele de gândire, memorare, concentrare/atenţie şi evocare a informaţiilor memorate pe termen scurt, vă sunt perturbate de stres şi ANXIETATE, în principal, cel puţin în aparenţă.
Ar fi indicat să consultaţi un medic neurolog, eventual şi un medic logoped.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Fosfatidilserina vă poate îmbunătăţi memoria! Documentaţi-vă cu privire la ea.
http://forum.romedic.ro/prod/Fosfatidilserina, _un_tratament_adjuvant_naturist_pentru
_memorie, __atentie, __concentrare_si..._065123.html
0
28-02-2012, ora 17:02
marianaaa
Nu este medic/terapeut
marianaaa
Buna ziua,
Tatal mamei mele a murit la varsta de 75 ani, fara a se diagnostica cauza de vreun doctor. Mama este de parere ca in ultimii ani de viata a avut Alzheimer. Dupa descrierea dvs. simptomele se potrivesc oarecum. Incepuse sa uite persoanele si numele lor, mai putin pe copii lui, amintirile din tinerete erau mai intense decat celelalte, nu mai stia cum sa manance, facea pe el, nu mai putea merge si chiar a stat 2 ani la pat.
Mama, la randul ei, crede ca poate va suferi si ea de aceeasi boala. Uneori are insomnii de pe la ora 12 sau 3 la ora 5 (ora de culcare este 9), uneori usoare stari de depresie, in special toamna; uneori isi gaseste cu greu un cuvant, intr-o propozitie, de ex.:"da-mi si mie te rog...ala de acolo...alb..de pe masa..prosopul". Pot fi acestea semne de inceput ale acestei boli? Ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca uneori doarme 2-3 h, apoi nu mai poate adormi pana dimineata, sau se trezeste in mijlocul noptii si adoarme spre sfarsit si faptul ca uneori are stari negative, nu o multumeste nimic, desi fata de mine nu arata (si in general este o persoana vesela, care incurajeaza oamenii, cu pofta de treaba, de viata).Va multumesc.
1
12-03-2012, ora 04:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă marianaaa, bunicul dv. (tatăl mamei dv.), în mod clar, în ultimii ani de viaţă, suferea de un început de demenţă, dar NU suferea de Alzheimer; dacă ar mai fi trăit încă 10 ani ar fi putut să dezvolte maladia Alzheimer, cu siguranţă.
Unele dintre funcţiile comportamentului mentalo-psihic al mamei dv. întregistrează un declin minor, care poate fi generat de stres şi/sau anxietate, de conflicte psihologice dezvoltate în urma a cel puţin o psihotraumă, de un regim de viaţă igieno-dietetic dezechilibrat, de o tulburare de circulaţie sanguină cerebrală, ba chiar şi de unele perturbaţii spirituale ş.a.m.d. (cauzele sunt sau pot fi extrem de complexe!).
Ideal ar fi ca mama dv. să consulte un medic neurochirurg, eventual un neuropsihiatru, care să o examineze, să-i recomande să-şi facă unele teste serologice şi, bineînţeles, care să-i facă o investigaţie imagistică de genul tomografiei (o Tomografie Computerizată cu Emisiune de Fotoni - SPECT), pentru a identifica sau exclude existenţa vreunui proces cerebral patologic şi nu numai. În urma consultului şi a rezultatelor analizelor, medicul va decide dacă mama dv. va necesita medicaţie neuroprotectoare specifică (cum ar fi Cavinton, de pildă, eventual Cerebrolysin) sau orice altceva, pentru binele dânsei.
Deci, mama dv. trebuie să consulte medicul specialist (să NU-şi ignore problemele, să NU amâne consultul medical la nesfârşit!).
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Multă sănătate!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: