boala basedow necesita operatie chirurgicala obligatorie?

09-07-2010
Liy
Nu este medic/terapeut
Liy
buna ziua.am 29 de ani si sunt diagnosticata cu boala basedow, hipoecogen, lc bilat si pol inf tir, paratraheal-multiple adenop cu c inflam.de cateva luni sunt in tratament cu thyrozol 20 mg, metropolol 50 mg si aspacardin.dupa ce am inceput tratamentul a inceput sa mi se micsoreze aceasta gusa vizibil.totusi medicii imi spun ca fara operatie chirurgicala nu se amelioreaza boala chiar daca eu am inceput sa ma simt mai bine.mentionez ca sunt foarte slaba si nu reusesc sa iau in greutate deloc.credeti ca am vreo sansa daca incerc medicina naturista?as dori sa incerc orice solutie doar sa nu ajung la bisturiu.!multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde
7 comentarii
0
10-07-2010, ora 12:43
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
în general se recomandă operaţia, pentru că după îndepărtarea tiroidei este mai uşor de ţinut sub control- înlocuirea secreţiei pur şi simplu cu doza necesară de hormoni tiroidieni- e mult mai sigur decât cu antitiroidiene, pentru că se evit fluctuaţiile hormonale şi e mai uşor de controlat doza- fără riscuri (de exemplu prea mult antitiroidian riscă să vă provoace un hipotiroidism şi iar analize, iar schimbat doze şi tot aşa). în plus dacă doriţi copii, nu puteţi lua acestea în timpul sarcinii pentru că sunt toxice.
0
10-07-2010, ora 14:33
Liy
Nu este medic/terapeut
Liy
multumesc foarte mult pentru raspuns..acum inteleg mult mai bine.ar mai fi o intrebare totusi.exista riscul de a face cancer in cazul in care nu ma voi opera?
0
10-07-2010, ora 23:38
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
e greu de spus acest lucru, în principiu nu am auzit de astfel de cazuri. atâta doar că e foarte greu de echilibrat organismul fără această operaţie
0
11-07-2010, ora 23:51
elenush21
Nu este medic/terapeut
elenush21
buna ziua.am 21 de ani, am fost operata in februarie de tiroida...doar ca ochii nu mi s-au retras(mentionez k am o exoftalmie vizibila) si in plus, in urma operatiei vocea nu mi-a revenit;mi-au atuins corzile vocale din nefericire..Am inteles k ar exista o operatie in privinta ochilor..."reconstructie orbitala" sau cam asa ceva.as vrea sa stiu ce se poate face in acest caz, si daca intradevar exista o astfel de operatie si cateva detalii.iar in privinta vocii ce s-ar putea face?va multumesc anticipat
0
29-07-2010, ora 16:10
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
ar trebui consultat un medic oftalmolog, el va şti să vă orienteze cel mai bine. Vocea în ce sens este modificată? a fost şi înainte şi după operaţie la fel?
0
12-03-2020, ora 09:41
Smax
Nu este medic/terapeut
Smax
Daca se face operatie de tiroida nu se rezolva problema ochilor(exoftalmia), am facut o operatie de decompresie orbitala la Iasi dar nu recomand(nu a iesit bine).Cei mai buni doctori care fac operatii de decompresie orbitala si chirurgia strabismului dr.Dan Georgescu si doamna dr. Daniela Cioplean-dupa toate cautarile cred ca sunt cei mai buni din Romania.Domnul dr. Georgescu a participat la operatie de reconstuctie de ochi.
0
12-03-2020, ora 15:59
Smax
Nu este medic/terapeut
Smax
Se poate si fara operatia de tiroida (care oricum nu rezolva nimic, Graves Basedow NU SE VINDECA dar se poate tine sub control).Nu iau nici o pastila de 2 ani si ma simt bine, tin regim alimentar(am scris in rubrica boala basedow graves).Sistemul imunitar trebuie reeducat numai cu regim si mancare cat mai sanatoasa posibil.Stresul si starile nervoase trebuie evitate maxim, somnul este foarte important.Trebuie suplimentat vit D3, seleniu, zinc, vitA, C, E, l-carnitina ajuta, ceaiuri:rhodiolla, roinita, tei, sunatoare, menta, lavanda(se poate pune si intr-un saculet langa perna).Este foarte greu de echilibrat organismul deoarece aceasta boala apare in urma unei tulburari corp-minte, trebuie rabdare si incredere.Cautati:Svetla Bankova-Gravesdiseasescure.com a publicat toate studiile facute pe aceasta boala si metode alternative de tratament, mai sunt Elaine moore, AmyMeyers.Graves Basedow diseases-sunt mai multe site-uri in engleza(da-ti traducere in Google) sunt multe informatii, toti se invart in jurul regimului alimentar.Succes si multa SANATATE.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: