boala Crohn si ma simt inca foarte slabita

16-01-2009
jinxy
Nu este medic/terapeut
jinxy
am fost diagnosticata de 2 luni cu boala Crohn si ma simt inca foarte slabita..in plus sincer nu mai stiu ce sa mananc..ma poate ajuta cineva cu niste retete?
86 comentarii 12 3 Înainte ›
0
16-01-2009, ora 18:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Regim boala Crohn
Desi regimul alimentar nu are drept obiectiv tratarea sau evitarea unei recidive a bolii Crohn, el poate diminua sau elimina unele simptome ale sale.
Dieta si obiceiurile alimentare nu reprezinta o cauza a aparitiei bolii. Din pacate, persoanele care sufera de boala Crohn trebuie uneori sa renunte la alimentele preferate.

Alimentele care provoaca neplaceri sunt laptele, produsele condimentate, prajite sau grase si alimentele bogate in fibre. Legumele si fructele crude sau uscate, nucile, semintele - pot fi responsabile de declansarea simptomelor. Bolnavii invata ce alimente pot tolera sau nu prin incercari.
In majoritatea cazurilor, leziunile inflamatorii sunt limitate la partea terminala a intestinului subtire (ileon) si/sau la intestinul gros (colon), iar capacitatea de digerare si absorbtie nu este afectata, permitand astfel mentinerea unei stari bune de nutritie. Astfel, regimul trebuie sa fie adaptat simptomelor bolii cat si starii nutritionale a pacientului. El va fi diferit la fiecare pacient, in functie de episodul de acutizare a bolii sau de remisiune.

In timpul fazei active a bolii, alimentatia are 3 scopuri esentiale:
- mentinerea sau restaurarea unei stari nutritionale bune cu ajutorul aporturilor suficiente de proteine in special, dar si de vitamine, saruri minerale si oligo-elemente.
- tratarea diareei, daca este cazul, de unde necesitatea unui regim sarac in fibre alimentare si in lactoza
- obtinerea unei remisiuni - cu ajutorul alimentatiei enterale (prin sonda nazogastrica) sau parenterala totala (prin perfuzii intravenoase). Terapia nutritionala este utilizata in special la copii si adolescenti, datorita efectelor sale pozitive asupra cresterii si dezvoltarii fizice normale.
In perioadele de remisiune si atunci cand boala este in faza inactiva, regimul alimentar trebuie sa devina treptat mai permisiv, pentru a se apropia pe cat posibil de o alimentatie normala. Fibrele alimentare sunt reintroduse progresiv, in functie de toleranta bolnavului. Trebuie evitat consumul lor excesiv si limitate anumite alimente (telina, ridichi, etc)
Experienta clinica arata ca numerosi pacienti respecta mult timp un regim fara reziduuri mai mult din teama de reaparitie a simptomelor decat din necesitate. Dar, acest tip de regim este foarte monoton, favorizeaza luarea in greutate si trebuie deci inlocuit treptat cu o alimentatie cat mai apropiata de cea normala.
Toleranta lactatelor variaza de la un bolnav la altul. Ea depinde si de continutul in lactoza (zaharul din lapte) care este ridicat in laptele propriu-zis. In schimb, lactoza este bine tolerata atunci cand provine din iaurturi si mai ales din branzeturi care pot fi consumate fara restrictii. Aporturile alimentare de calciu sunt foarte importante pentru a preveni decalcifierea (osteoporoza, osteopenie) atat de frecventa in aceasta boala.

La unii pacienti care au suferit o rezectie intestinala se poate observa o diaree severa, care poate provoca pierderi importante de apa si electroliti (sodiu, potasiu, etc) Aceste pierderi trebuie compensate prin cresterea aporturilor de lichide, deoarece cel mai bun criteriu de eficacitate este obtinerea unei diureze normale. Diareea poate fi insotita de o dereglare a absorbtiei nutrientilor, necesitand o adaptare a cantitatii de grasimi din alimentatie si o suplimentare cu vitamine (B12, D si acid folic) si in saruri minerale (in special calciu si magneziu). Cand dificultatile de absorbtie a grasimilor sunt importante trebuie reduse aporturile de oxalati (din spanac, sfecla, ciocolata, ceai si Coca Cola) pentru a reduce riscurile de calculi renali.

Alimentatia in boala Crohn

Nu se cunoaste nicio metoda de a preveni boala Crohn. Totusi, numarul de episoade acute poate fi redus cu ajutorul unor masuri simple: urmarea tratamentului si modificarea unor aspecte ale stilului de viata.
Fiind vorba de o boala care afecteaza sistemul digestiv, alimentatia are in mod sigur o influenta asupra starii bolnavilor. Astfel, unele alimente si bauturi agraveaza simptomele in timp ce altele sunt mai bine tolerate. O dieta specifica va fi creata pentru fiecare pacient in parte - un aspect fundamental al controlarii acestei boli.
Atentie: in cazul unei pierderi insemnate in greutate sau al subnutritiei, trebuie sa apelati de urgenta la un medic pentru a evita carentele si slabirea organismului.
Unele persoane nu pot sa isi asigure necesarul nutritiv prin alimentantie. Altele nu pot consuma alimente solide in timpul unor perioade de acutizare a bolii sau in urma unei interventii chirurgicale. Aceste grupuri de persoane pot avea nevoie de o dieta speciala.

Produsele lactate
Pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza, o optiune mai buna sunt produsele lactate fermentate (iaurt, branzeturi). In unele cazuri, consumul de lactoza trebuie redus la minim sau eliminat complet.

Alimentele care fermenteaza
Pentru a limita diareea si durerile abdominale, este indicata evitarea alimentelor care provoaca balonare si flatulenta: fasole, varza, ceapa, bauturi acidulate, popcorn, citrice.

Proteinele de calitate
Carnea fara grasimi (pui, peste) si ouale pot contribui la mentinerea unui aport nutritiv adecvat si la reducerea simptomelor cauzate de boala Crohn.

Fragmentarea portiilor
Inlocuirea celor trei mese clasice prin 5 sau 6 gustari repartizate pe parcursul zilei poate mentine un aport nutritional adecvat. Luarea unor mese reduse cantitativ contribuie la tolerarea mai usoara a alimentelor si oboseste mai putin organismul.

Consumul de lichide in cantitati adecvate
Aportul de lichide - intre 8 si 10 pahare pe zi, de preferinta apa - evita deshidratarea cauzata de diareea cronica.

Pastrarea unui jurnal alimentar
Primul sfat dat bolnavilor este notarea aporturilor alimentare, ceea ce faciliteaza identificarea alimentelor care declanseaza simptomele.

Renuntarea la fumat
Aceasta este o masura de prima importanta in tratarea tuturor bolilor sistemului digestiv, conform specialistilor. S-a demonstrat ca riscurile unei recidive si necesitatea unei noi interventii chirurgicale sunt legate de durata si efectele fumatului.

Controlarea stresului
Evenimentele stresante pot fi cauze ale episoadelor de diaree. Este deci important sa modificati (pe termen lung) modul de a trata situatiile stresante si de reactiona.

Atentie la fibrele alimentare
Prezente in cerealele integrale, in fructe si legume, fibrele alimentare fac parte dintr-o alimentatie variata, recomandata majoritatii persoanelor. Pacientii cu boala Crohn, care prezinta simptome neplacute la ingestia acestor alimente, le pot consuma in stare fiarta. In caz contrar, se recomanda un regim sarac in reziduuri - materii care nu sunt digerate si se elimina prin fecale. Acest regim va contine putine fibre alimentare. Printre legumele greu de digerat se numara varza, napii, prazul, ridichile, etc."

copyright - www.romedic.ro

Numai Bine si multa sanatate!
0
26-05-2009, ora 00:52
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,
o posibilitate de tratament a colitei ulceroase o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO). Aceasta terapie combate necroza permitind refacera tesutulilor afectate, pina la o vindecare completa, dar pe o perioada de timp limitata de evolutia bolii. In cazul reaparitiei simptomaticii, terapia poate fi refacuta.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
04-11-2009, ora 13:20
miniu
Nu este medic/terapeut
miniu
ATENTIE (citeste tot poate te ajuta ;)))))))buna ziua tuturor, si eu am boala crohn, am fost diagnosticat in anul 2008 dar boala mea a aparut undeva prin nov-dec 2007, este o boala care da batai de cap si care te stoarce de puteri daca nu sti sa ii faci fata, primi doi ani au fost foarte grei pot sa spun ca am 23 de ani si am incaruntit un pic:( asta e lupta nu se termina aici deabea incepe. am inceput cu prednison am luat 11 de zi si scadea in fiecare saptamana cu doua boabe:) am facut tratament cu imuran nu am rezsistat foarte mult a inceput sa imi pice paru, cam aiurea, am primit tot felu de tratamente, care imi schimbau FFFF MULT sttare de sanatate atentie am luat salokaf si aveam diaree in continu :(, am ajuns la un tratament care ma face sa ma simt foarte bine parca acuma imi revin, ce implica acesc tratament imi primu rand regim alimentar cat poti de strict si dimineaza iau o pastila de CURCUMIN(UN ANTIINFLAMATOR FF BUN SI NATURAL) iar seara inainte de CINA iau O pastila de ULEI DE KRILL (nko 100%)SI O TABLETA DE MULTIVITAMINE. nu am DIAREE de fel, in zile bune am un scaun pe zi de cele mai multe ori iar in rest am doua scaune pe zi nu prea depasesc, incep sa fac lipsa mic tot mai des (urinez) SANATATE MAXIMA FRATILOR ar mai fi de spus multe incercati poate va ajuta;) uitativa si pe site-uri de specialitate de afara o sa va ajute cu niste explicati am mai auzit ca si GHIMBIRU este ff bun la asemenea tratamente.
0
06-11-2009, ora 10:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mulţumim pentru informaţiile oferite cu multă bunătate şi bunăvoinţă! Cu siguranţă vor fi de folos celor suferinzi de această condiţie medicală...toate cele bune!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
15-12-2009, ora 20:01
alinicol1
Nu este medic/terapeut
alinicol1
buna seara
fetita mea are b crohn, si o ajuta f mult laptele modulen, lapte care este f important in managementul alimentatiei pacientilor cu boala crohn.Am avut parte de o sponzorizare prin care am primit mai multe cutii cu acest lapte, dar datorita faptului ca termenul de valabilitate este pana in martie 2010, dorim sa oferim si altor bolnavi (gratis) cateva cutii. ma puteti contacta -
sanatate multa!
0
20-01-2010, ora 18:44
tutuska
Nu este medic/terapeut
tutuska
buna seara tuturor
si eu am fost "binecuvantata "cu aceasta boala din nefericire.Din moment ce se presupune a fi o boala autoimuna, trebuie sa ne imbunatatim imunitatea, eu o fac cu aloe, cam o luna de zile beau un litru, doi, impreuna cu propolis si polen, fac pauza cateva saptamani si apoi reiau tratamentul.Aloe e un supliment nutritiv cu vitamine si minerale, noi care suntem predispusi la carente din cauza asimilarii deficitare trebuie sa luam regulat aceste suplimente nutritive.Incercati si voi!
Am vazut mai sus dr Ion Bogdan Cristian care vorbea de oxigenare hiperbara, stie cineva mai multe despre aceasta terapie sau daca e cineva care a incercat si unde o putem face?
0
16-05-2010, ora 18:56
Denyi
Nu este medic/terapeut
Denyi
Buna seara

am descoperit si eu acest forum dupa ce m-am saturat de Salofalk si fac figuri saracului domn doctor care a spus ca pacient ca mine nu a mai avut. Incerc sa inlatur stresul care zic eu ca mi-a provocat boala si sa mananc mai putina carne si iaurt care imi plac enorm. Salofalk Enemas este tratamentul pe care il folosesc. Un cuvant de bine din acelea care revigoreaza si credeti in voi. Cum imi spunea candva un doctor, nu dau nume, - Fa-te ca nu vezi...
Si multa vitamina C, minerale, etc
0
25-07-2011, ora 22:24
CRIN
Nu este medic/terapeut
CRIN
cine stie sa-mi spuna mai multe despre antiinflamatorul natural CURCUMIN, am inteles ca are efecte benefice in boala crohn.
multumesc din suflet...
0
27-07-2011, ora 23:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
CRIN, curcuminul este considerat a fi cel mai puternic antiinflamator natural existent, dar nu se absoarbe optim decât când este administrat în combinaţie cu biopiperină (bioperină).
Documentaţi-vă accesând aceste link-uri: ----------*
Însănătoşire grabnică. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
28-07-2011, ora 16:50
CRIN
Nu este medic/terapeut
CRIN
multumesc pentru ajutorul dat si astept si alte sfaturi
o sa ma documentez si cu ajutorul lui Dumnezeu in primul rand o sa inving aceasta boala
0
28-07-2011, ora 18:46
jinxy
Nu este medic/terapeut
jinxy
De aceasta boala sufar din 2008 si am avut tot felul de tratamente. Acum fac perfuzii cu infliximab remicade 100, bineinteles impreuna cu salofalk si multe altele! Tot ce am invatat pana acum e ca regimul alimentar e foarte important si evitarea starilor de stres de asemenea. Am invatat de asemenea ca poate afecta tot sistemul digestiv. Mie prima data mi s-a pus diagnosticul la o clinica de boala crohn localizare cec si ileon terminal. Dupa aceea, la alta clinica boala crohn colonica, nementionandu-se insa partea de ileon. Din cate stiu, pana acum aceasta boala este incurabila, avand bineinteles momente de remisie. Problema este, ca dupa a 2-a perfuzie cu remicade eu am inceput sa ma umflu abdominal si nu pot scapa sub nici o forma de acest disconfort dureros si inestetic totodata. Toata lumea crede ca sunt insarcinata cand ma vede. Ce as putea sa fac in acest sens? Am luat tot ce exista antibalonare, evident la indicatiile medicilor, inclusiv probiotice. Tin sa mentionez ca am si o colagenoza osoasa si tiroidita autoimuna.Daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens as fi profund recunoscatoare!
Multumesc!
0
21-08-2011, ora 10:46
iustinoancea
Nu este medic/terapeut
iustinoancea
bunicu in varsta de 71 a fost operat de cance de colon in stadiul 2.
face citostatice si se simte foarte slabit.
rezultatul biopsiei ADENOCARCINOM cu dezvoltare vegetanta exofitica de tip papilar si plaje intinse de tip mucinos ce infiltreaza intregul perete colonic fara a invada seroasa peritoneala.
ce 47 ggl limfatici examinati fara metastaza tumorala.
ce ma sfatuiti ?
a slabit 35 kg in 2 luni., nu suporta xeloda nici uft.
0
22-08-2011, ora 18:37
alinicol1
Nu este medic/terapeut
alinicol1
buna, eu sunt acea fetita cu boala crohn
ma rog, eram fetita acum am 15 ani, si as vrea sa va spun putin din povestea mea

m-am inbolnavit la 11 ani, si de atunci aproape am murit de 3 ori
m-am tratat cu cortizon, o doza de 3 ori mai mare decat trebuia, si acum regret asta
ca efecte adverse, am capatat o inima bolnava, un ficat aproape de ciroza si o coloana beteaga
asta in decursul a 3 ani, in fiecare an avand parte de o perioada buna, urmata de o recadere, cand as fi putut muri
eram o umbra, nu puteam manca, nu ma puteam misca, nu faceam decat sa zac
uneori voiam sa mor
dar...cand ni s-a spus ca nu se mai poate face nimic, si ca trebuie sa fiu operata a cazut cerul pe mine
am refuzat si am apelat la bioenergie
am renuntat la orce tratament chimic si am trecut pe naturiste
acum, aproape doi ani mai tarziu, mai am doar 11mm de infectie, din 7 cm, si e ca si cum nu ii as avea
pot manca orice, am inceput sa ma ingras.ficatul e perfect normal, coloane aproape dreapta...
si totul datorita bioenergiei si tincturilor si ceaiurilor
e prima data in...4 ani cand chiar vreau sa traiesc!
0
22-08-2011, ora 23:15
michaelamik
Nu este medic/terapeut
michaelamik
alinicol1 ce ceaiuri ai folosit?si ce tincturi?ma bucur pentru tine ca iti e mai bine.doamne ajuta si sanatate multa!!!
0
24-08-2011, ora 20:44
CRIN
Nu este medic/terapeut
CRIN
buna alinicol 1
Si eu fac tratament cu budenofalk, dar il suport destul de bine, nu stiu cum va fi dupa cele 8 saptamani de tratament, caci voi incepe un alt tratament mai impulsiv, cu imunosupresoare, adica IMURAN..
Te rog mult sa-mi spui ce fel de tratament natutist ai folosit de a avut acest efect benefic asupra ta. si cine l-a prescris ( medic/ terapeut )?
Multumesc, si astept raspunsul tau..
0
25-08-2011, ora 07:32
alinicol1
Nu este medic/terapeut
alinicol1
eu mai mult nu va pot spune, atat cat am spus e tot ce pot spune
persoana respectiva nu e nici medic nici terapeut
iar tratamentul difera de la caz la caz
0
25-08-2011, ora 13:05
michaelamik
Nu este medic/terapeut
michaelamik
alinicol1, te-ai gantit ca spunand mai multe despre terapia ta poti sa salvezi multi suferinzi?nu trebuie sa dai nume dar macar cateva detalii care pot sa ne ajute si pe noi astia care sunt in aceeasi situatie ca si tu candva.multumesc si scuze ca insist
0
07-09-2011, ora 15:44
andracatalin
Nu este medic/terapeut
andracatalin
eu am luat un an salofalk, probiotice vitamina e acid folic si aspacardin.nu am mancat decat banane ca fructe si piure de cartofi ca legume.atat in rest multe fainoase dar am tinut regimul aaaa si orez.si acum colonul meu e in regula.nu mai iau medicamente dar tin regim cat de cat.si continui sa beau ceai de menta si vara dupa masa ma ajuta.chiar e adevarat ca fiecare raspunde in felul sau la pastile si regim.dupa ce m am imbolnavit am incercat sa nu mananc nervoasa e o chestie importanta.si imi faceam singura biscuiti din faina oua putin zahar si margarina si a fost bine.si sarmale cu carne de curcan mqancam doar compozitia.dau atatea detalii pt ca stiu cum e sa nu ai ce sa mananci sa primesti doar recomandari si nimic concret.mie medicul imi zicea ca pot sa mananc paste cate vreau spuneti mi si mie ce paste sunt alea fara sos?cica "nu stiu esti femeie stii tu sa faci paste".pana la urma am mancat doar paste fierte cu putin zahar.eu am tolerat zaharul dar nu in cantitati mari.inca ceva daca gusti nu patesti nimic eu ciugulesc acum si ciocolata si un ecler si nu am nimic.doar fructele si legumele nu le pot manca.sper ca am fost de folos:)
0
17-09-2011, ora 23:09
Ioana.S.
Nu este medic/terapeut
Ioana.S.
Sufar de boala Crohn de peste 10 ani si am ajuns la tratamentul cu remicade din 8 in 8 saptamini.
Fac tratamentul de 1 an.
Cam cit dureaza un tratament cu remicade?
0
18-09-2011, ora 07:26
jinxy
Nu este medic/terapeut
jinxy
Si eu fac tratament cu Remicade. Mie personal mi s-a raspuns ca e un tratament de lunga durata si ca poate dura atata timp cat il suporta Casa de Sanatate!
0
18-09-2011, ora 21:18
Ioana.S.
Nu este medic/terapeut
Ioana.S.
Sa inteleg ca sintem la mila Casei de sanatate !
Doamne ajuta, ca eu am trecut prin toate fazele, salazopirina, salofalk medrol cam 7 luni cu toate implicatiile inclusiv ca aproape mi-am pierdut parul, imuran dar nu l-am suportat l-am intrerupt bineinteles la recomandarea medicului in urma unei hemograme deplorabile, am avut si uveita si asa am ajuns la remicade pe care vad ca-l suport bine.
Dea Domnul sa-mi fie aprobat din nou dosarul ca daca nu, nu stiu ce fac, oricum la citi bani vars lunar la asigurarile de sanatate ar trebui sa poata in continuare.
Oricum medrolul nu este o solutie poate provoca o serie de boli foarte serioase ca diabetul de exemplu, iar budenofalkul nu poate fi luat mai mult de 2 luni ca da dependenta, pentru mine remicade-ul este ultima solutie.

Jinxy cam de cind faci tratamentul cu remicade?
0
19-09-2011, ora 09:45
jinxy
Nu este medic/terapeut
jinxy
De aproape 2 ani. Insa eu nu simt nimic! Dimpotriva m-am umflat foarte tare si am dureri in continuare. Daca vrei, lasa-mi id-ul tau Ioana S. Sincer as dori sa discutam despre asta..mai pe larg. Multumesc!
0
21-09-2011, ora 10:37
anutza04
Nu este medic/terapeut
anutza04
Buna ziua tuturor!
Ma bucur enorm ca am gasit acest forum si sper sa ma ajute sa imi deslusesc toate nedumeririle si sa va citesc povestile dureroase despre boala asta care cred eu este moderna.
Ma confrunt si eu cu aceleasi brobleme de sanatate.Acum 3 ani am facut prima colonoscopie si am avut un polip la 10 cm de anus pe care l-am scos prin polipectomie.Am zis ca am scapat de scaunele diareice cu sange(cam 4 scaune/zi cand boala este in stadiu mai grav si 2 scaune/ zi dupa un regim drastic de vreo saptamana.Nu a fost asa;sangararile au inceput iarasi incet dar sigur si la 2 ani de la prima colonoscopie am facut-o pe a 2-a acum pe 6 iunie cand mi s-au luat sibiopsii la care rezultatul a fost urmatorul;
-atrofie marcata a epiteluilui de suprafata
-intens infiltrat inflamator limfo-plasmocitar cu dispozitie difuza si agregate la nivelul corionului
-rare abcese in cripte si elemente izolate de criptita.
Nu stiu ce inseamna, nu prea mi s-au dat explicatii la consult(policlinica particulara) decat indicatia sa iau Budenofalk 3 MG/zi si Salofalk 1g de 4 /zipana la remisiune apoi se reduce, dar eu am luat cate 2 dimineata cu 1 capsula de Budenofalk de 1 MG.Cert este ca m-am simtit bine o perioada, chiar am mancat cate putin din fiecare mancare de pui sau peste.Am scos din alimentatie carnea de porc si vita, citricile si lactatele.Dupa ce am terminat tratamentul, la o saptamana, au inceput iar crampele cu scaune diareice si sangerari(nu foarte mari cantitati si in general numai dimineata, cand cu durerari mari elimin un mucus cu sange, uneori stropit vasul toaletei).Programarea o am pe 10 octy. la medic si de aceea azi merg sa mai imi iau reteta pentru inca o luna.Nu stiu daca este bine ce fac, dar nu mai pot sa tin regim, am slabit foarte mult si cred ca sunt anemica.O sa imi fac si un set de analize.Regimul alimentar pe care il tin este cam acesta;dimineata un ceai de fructe si sunatoare, neindulcit cu 2 felii de paine unse cu cate 1/ 2 bucata de branza topita si deasupra branza de vaci(de la tarani), la pranz 2 copanele de pui fierte sau gratar si seara iarasi ceai cu paine si branza de vaci.
Acum investighez ce este boala asta Crohn de care este posibil sa sufar si eu de vreo 5 ani, asa mi s-a spus ca am boala Crohn, dar nu foarte ferm ci ca as fi undeva la inceputul bolii.
Ma bucur ca v-am gasit aici cu discutii recente despre boala.
As vrea sa va mai intreb ceva; a auzit cineva despre cura de 3 saptamani de argila pura a lui Mircea Bocan.M-am interesat cam cat costa si as vrea sa incep si eu cura dar nu am curaj.Astept sfaturi si pareri!!!!!!
Va doresc tuturor sanatate multa si o sa intru zilnic sa vad ce se mai povesteste.Imi place forumul asta.Numai bine tuturor!!
0
21-09-2011, ora 22:10
Ioana.S.
Nu este medic/terapeut
Ioana.S.
Anutza boala aceasta trebue tratata cu mare seriozitate.
Nu trebue sa faci o obsesie pentru ea dar trebue sa o iei in serios si sa respecti indicatiile medicului gastroenterolog.
Eu am ignorat-o o perioada (citiva ani) si cind a revenit am crezut ca mor pur si simplu atit de rau mi-a fost, am slabit intr-o luna 20 kg.
Nu-mi dau seama din analize daca suferi de Crohn sau de rectocolitita ulceroasa cele doua cam seamana ca manifestari dar sint totusi doua boli diferite in plus cred ca rectocolita se vindeca in timop ce crohn nu.
Eu ca tratament naturist beau un ceai compus din sunatoare, coada soricelului, roinita, musetel si citeva graunte de fenicul bineinteles ceaiul este neindulcit dar te obisnuiesti.
Am auzit de tratamentul cu argila dar sincer fara acordul medicului curant nu prea am curajul sa iau nimic.
Am sa incerc sa consult si un homeopat sa vedem.

Spre deoaebire de Jixi eu nu am nici o problema cu remicade-ul analizele au iesit bune, ultima colonoscopie indica remisia bolii si ma simt foarte bine respectind un regim alimentar de bun simt iar dupa cum m-a sfatuit medicul daca constat ca un aliment imi face rau il elimin.
In prezent daca nu as sti ca am diagnostic de boala crohn as putea spune ca sint sanatoasa dar numai cu ajutorul remicade-ului.
Fara acest tratament nu stiu daca lucrurile ar mai sta la fel.
Am inteles ca remicade-ul este un tratament de lunga durata care poate induce si o remisie totala a bolii.
0
22-09-2011, ora 09:47
jinxy
Nu este medic/terapeut
jinxy
Ce doza de Remicade faci Ioana? Si la ce clinica?
0
22-09-2011, ora 13:24
anutza04
Nu este medic/terapeut
anutza04
Multumesc mult pentru raspuns Ioana!!!Eu sunt bolnava de peste 5 ani, mai exact decand m-am lasat de fumat, dar inca nu imi cunosc bolala.De fiecare data este diferita.Pana anul asta se manifesta numai in luna mai, cateva zile apoi eram tot anul sanatoasa.dar anul asta am fost numai bolnava.Abia astept sa vad ce-mi zice medicul la control, pana atunci ma chinui...si dimineata mi-a fost foarte rau, am pierdut mult sange dar de ce nu imi da seama, am tinut regim strict...Va multumesc si astept si alte pareri, poate mister Nick are un pic de timp sa intre..Pana atunci, sanatate multa tuturor!!!!
0
22-09-2011, ora 22:46
michaelamik
Nu este medic/terapeut
michaelamik
Anutza, trebuie sa te duci la un medic specialist un gastroenterolog, si sa-i povestesti toate simptomele tale, si el stie foarte bine ce examene ai nevoie sa faci, trebuie luate toate astea foarte in serios atat de tine cat si de medicul tau gastroenterolog, iti trebuie un tratament specific bolii tale tinandu-se cont si de stadiul bolii dar sigur toate astea dupa ce ti-au dat un diagnostic clar nu asa sa telase pe tine sa ghicesti ce ai.Argila nu ti-o sfatuiesc acum, nu pentru-ca nu sunt adepta medicinei alternative ci tu trebuie sa te faci bine cu investigatii medicale si tratament medical adecvat cum am mai spus si mai apoi poti sa incerci si cu alceva ca sa incerci sa-ti controlezi boala.Un tratament naturist este intotdeauna bine venit dar tu acum nu de asta ai nevoie ci de lucruri mult mai serioase.Incearca sa-ti pastrezi sangele rece, suntem multi in situatia ta sau am fost, nu esti singura, trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt sau cum ni s-au dat.Multa sanatate
0
22-09-2011, ora 22:52
michaelamik
Nu este medic/terapeut
michaelamik
Ioana ce este tratamentul cu remicade?si in ce stadiu al bolii este recomandat?ce sti despre reactile adverse? se poate dovedi ineficient dupa o anumita perioada de administrare?Multumesc inainte pentru raspuns!
0
23-09-2011, ora 10:25
Ioana.S.
Nu este medic/terapeut
Ioana.S.
Jinxy dosarul medical pentru remicade mi s-a facut la spitalul Colentina si acolo fac si tratamentul odata la 8
saptamini 3 flacoane sub forma de perfuzie in 2 ore, Inainte de perfuzie mi se fac niste analize si numai daca
analizele sint bune fac perfuzia.

Anutza daca boala a debutat dupa ce te-ai lasat de fumat poate fi rectocolita ulceroasa(RCU).Am citit pe internet ca
in RCU fumatul reduce posibilitatea crizelor in crohn le declanseaza.
Nu se stie cauza dar se crede ca nicotina este responsabila.
Sfatul meu este sa consulti un gastroenterolog dintr-un spital cu o sectie serioasa de gastroenterologie
pt. ca este greu de stabilit daca este Crohn sau RCU.

Michaela la remicade ajungi in ultima instatnta dupa ce toate celelalte tratamente nu mai dau rezultate.
Eu as fi preferat sa nu ajung pina aici dar nu am suportat imuranul si datorita avansarii bolii am ajuns la
remicade.
Am inceput cu medrol+salofalk, am obtinut o remisie temporara dupa care am urmat 2 luni cu budenofalk
tot un fel de corticosteroid dar cu aplicatie speciala pentru crohn care afecteaza o anumita zona a
intestinului subtire si gros (a fost cazul meu) dar acesta nu se poate lua mai mult de 2 luni am, obtinut iar
o remisie.
La urmatoarea colonoscopi ( fac 1 pe an) iar au inceput leziunile, am fost trecuta pe imuran.
Tratamentul cu imuran presupune o crestere gradata a dozei (pastile) si in fiecare saptamana faceam o
hemoleucograma completa.
Mi-a fost intrerupt tratamentul cu imuran cind analiza a iesit prost ( poti face leucopenie=grav) am facut si
o uveita (afectare a ochilor care poate duce la orbire tot din cauza bolii) si asa am ajuns la remicade.
in concluzie Michaela nu ajungi la remicade foarte repede decit daca boala nu mai poate fi stapinita cu
alte medicamente.
Dar pentru un tratament corect ai nevoie de un gastroenterolog.
Nu e nevoie sa ajungi la remicade cunosc persoane care isi tin boala in remisie cu imuran, pe care
suporta foarte bine.
0
23-09-2011, ora 10:36
Ioana.S.
Nu este medic/terapeut
Ioana.S.
In privinta tratamentelor naturiste.

L-am ascultat pe marele specialist tratamente naturiste, doctorul Bojor, care spunea ca astfel de tratamente actioneaza foarte lent, in timp, si in concluzie ele nu se folosesc in fazele acuta ale bolilor.
In faza acuta folosesti tratamentul alopat ( deci fuga la gastroenterolog) si folosesti si tratamentul naturist, pe linga cel alopat care nu trebue intrerupt, dupa ce a trecut criza.

Iar sfatul meu in privinta tratamentelor naturiste este sa nu le luati de pe internet, sa mergeti la un homeopat adevarat care va va consulta va vedea ce medicamente folositi si abia apoi va va recomanda un tratament adecvat.
Eu pt. orice chiar si pentru ceaiul care il beau am discutat cu doctorul meu gastroenterolog.
Adaugă un comentariu / răspuns
86 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici