Boala de piele?

26-03-2008
madai
Nu este medic/terapeut
madai
Baietelului meu ii apare pe pleoape mici pete rosii care se cojesc(nu il mananca). Am fost la medicul oftalmolog si mi s-a spus ca are o boala de piele.
Mi-a recomandat ca tratament TOBRADEX (unguent oftalmic). I-am aplicat tratamentul timp de o saptamana. Initial au disparut, dar dupa un timp i-au aparut iara-si.
Ce-mi recomanda-ti? Sa ma duc si la un medic dermatolog, s-au tot la un oftalmolog? S-au poate cineva imi recomanda un alt tratament, daca cunoaste-te simtomele.
Cu multumiri Mada I.
2 comentarii
0
27-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara ! Ce varsta are baietelul dumneavoastra?Ar fi bine sa mergeti la un oftalmolog, se pare ca este o dermatita, dar poate fi asociata si o blefarita; imi este mai greu sa inteleg fara sa vad, dar va pot da cateva safturi: igiena riguroasa a fetei si a pleoapelor cu un samponel pentru bebelusi "No tears" dimineata si seara si, apoi, daca nu este afectata si marginea palpebrala, aplicarea, strict pe pleoape( sa nu ajunga in ochi), a unui unguent Nidoflor dimineata si seara, 7 zile. Daca este vorba si despre o blefarita, va recomand examen bacteriologic al secretiei conjunctivale cu antibiograma, tratament corespunzator si cicloplegie in vederea depistarii unui eventual viciu de refractie care necesita corectie optica; Numai bine
0
28-03-2008, ora 00:00
madai
Nu este medic/terapeut
madai
Baietelul meu are 12 ani.
Am fost la medicul oftalmolog si mi s-a spus ca nu are probleme cu vederea, nu are blefarita ci mai de graba o boala de piele (medicul a spus). Marginea pleoapelor nu este afectata. Tratamentul pe care l-am urmat a facut sa dispara petele, dar dupa cum am mai spus reapar. Orcum am sa ma duc si la un medic oftalmolog si sper sa fie bine.
Multumesc mult pentru sfaturi.
Mada I.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •