Boala lui Meniere, sindrom vertiginos?

21-01-2013
Maduely
Nu este medic/terapeut
Maduely
Buna ziua! As avea si eu o mica intrebare deoarece chiar nu mai stiu ce sa mai fac. Bunica mea a fost diagnosticata acum 4 ani cu sindrom vertiginos in urma unor atacuri in care ametea, avea varsaturi, o bazaiala permanenta din acel moment si pana in prezent in ureche ( nici nu prea mai aude cu o ureche), dureri de cap. In urma mai multor investigatii, nu i-a iesit nimic la tomograf ca ar avea, analizele ii sunt bune, iar la ecograf i s-a zis ca bila ii este lenesa, dar ca nu ar putea fi in totalitate vinovata de toate aceste simptome. Numerosii doctori de neurologie si ORL au diagnosticat-o diferit, spunand ca ar fi ori sindrom vertoginos, ori Boala lui Meniere, ori o otita mai veche netrata corespunzator. La Iasi au dorit sa ii scoata timpanul pentru a putea scoate saculetul cu 'mizerie cristalizata' dupa cum s-au adresat altii, dar s-a renuntat la idee, poate si din cauza varstei mai inaintate putin sau din alta cauza. In schimb i s-au facut perfuzii cu niste substante antiinflamatorii, dar de cand a terminat tratamentul se simte mult mai des rau, avand ameteli, si chiar varsaturi, pierzandu-si echilibrul. Nu mai stiu ce as mai putea incerca, va raman indatorata daca m-ati putea ajuta macar cu un sfat!
10 comentarii
0
21-01-2013, ora 11:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ca si sfat.. trebuie cautata cauza care duce la aceste schimbari..
probelmele renale si cele digestive..duc la schimbarea Ph. sangvin, vascozitatii sangelui.. aportului de oxigen, minerale..s.a care influenteaza circulatia cerebrala...
problemele la coloana cervicala deasemenea influenteaza circulataia cerebrala
me intereseaza varsta, kg, tensiunea arteriala, prohbleme cu rinichii si digestia...
0
22-01-2013, ora 23:01
Maduely
Nu este medic/terapeut
Maduely
Varsta bunicii este de 66 de ani, are 75 de kg, tensiunea arteriala fluctueaza intre 13 si 16, ea band cafea in general. Probleme cu rinichii nu are iar cu digestia..in general nu..Mi-a spus ca atunci cand i se face rau la stomac, incep si crizele ei.
Daca o doare dupa cap, ar putea sa aiba legatura cu coloana cervicala?
0
23-01-2013, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Digestia este esentiala in viata.. de acolo se iau toate substantele necesare celulei umane
de la o varsta scade efortul depus.. si necesitatea in alimente
Consider ca BUnica trebuie sa renunte in totalitate la grasimi cum ar fi pielea de gaina, smantana de casa, cascavalul, carnea de porc, untul, margarina, dulciuri, copturi, panea alba,..s.a
carnea slaba gatita la cuptor cu legume si atat ( fara cartofi, paste, orez)
de 3 ori pe saptamane peste, fructele mancate dimineata si la pranz... NU pe seara si nu multe...
cafea 1 dimineata si NU pe stomacul gol..ci dupa masa
Durerea dupa cap difera.. poate fi de la coloana.. dar e permanenta si la palpare dor oasele
dar poate fi si de la un puseu de tensiune...
0
24-07-2015, ora 22:02
Vasilica Livia
Nu este medic/terapeut
Vasilica Livia
Buna seara. Am fost diagnostica cu Sindromul Meniere mai bine de 4-5 ani, aveam ameteli, varsaturi si dupa un lung tratament m-am pus pe picioare, eram moarta si inviam ma simteam fff rau. Dar dupa la final mi-am pierdut auzul la urechea stanga si medicul imi recomanda au aparat auditiv. As vrea sa stiu daca ma va ajuta cu ceva acest aparat, pt ca nu sunt inca pregatita sa-l port??😔😔 Va multumesc si daca puteti sa-mi dati un raspus cat mai curand.
0
18-09-2015, ora 09:37
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
Buna ziua! Ma numesc Bianca, am 20 de ani si de o luna si ceva ma confrunt cu ameteli continue si nu mai am chef de nimic, as sta toata ziua in pat. Nu am pierderi de echilibru, insa senzatie este suparatoare. Am si greata si ma simt obosita. Am fost la nenumarati medici, la neurolog (unde examenul neurologic a iesit normal), la un reumatolog (am zis ca poate am spondiloza cervicala, dat fiind ca aveam si unele dureri de ceafa, insa d.p.d.v reumatologic nu am nimic) si la 2 specialisti ORL (la Panduri si la Coltea). Diagnosticul unuia a fost migrena vestibulara, iar celalalt mi-a spus ca am sindrom vertiginos. Pana la urma, diagnosticul meu final este de sindrom vertiginos.
Am luat tratament de 10 zile cu Stugeron si de aproape o luna cu Betaserc, 2 pastile pe zi. Ametelile nu mai sunt la fel de intense ca la inceput si pot dormi noaptea (inaintea tratamentului nu puteam sa dorm noaptea).
Sunt destul de ingrijorata de starea mea, stiu ca tratamentul este de aproximativ 3 luni. Cam cand ar trebui sa vad o imbunatatire considerabila? Exista sansa ca dupa terminarea tratamentului si sa zicem ca as fi recuperata complet, dupa o perioada starea aceasta sa revina?
0
18-09-2015, ora 15:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
depinde de starea tractului digestiv, cum asimieaza nutrientii...
depinde cat de corect te alimentezi, cum e hidratezi
cate KG ai???
0
19-09-2015, ora 10:48
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
Am 1, 60 si 45 de kg.
Credeti ca este ceva legat de alimentatie?
0
19-09-2015, ora 14:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sigur.
subnutritia..duce la multe lipsuri a nutrientilor din celula si normal ca celula nu functioneaza corect
cauta un nutritionist sa.ti normalizeze alimentatia
0
19-09-2015, ora 22:45
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
Va multumesc frumos pentru raspuns!
0
11-10-2015, ora 15:32
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
Buna ziua! Am revenit deoarece si dupa ce m-am mai ingrasat si am inceput sa mananc corespunzator, ametelile nu au incetat absolut deloc, ba chiar de vreo 2 zile sunt putin mai rele.
Am facut si un RMN cerebral din care au rezultat:
-fara anomalii de semnal la nivelul parenchimului cerebral infra sau supratentorial
-dilatatie focala (diametrul de maxim 14 mm) a spatiilor subarhnoidiene pericerebeloase drepte, in dreptul foramenului jugular drept - probabil mic chist arahnoidian la acest nivel
Am fost la un neurolog si mi-a spus ca acest chist s-ar putea sa il am din nastere si ca nu ar fi cauza ametelilor, insa am citit pe internet si m-am informat destul de mult si am vazut ca simptomele unui asemenea chist pot mima simptomele bolii Meniere (nu stiu daca informatia era corecta) si am mai citit pe un forum unde scria faptul ca in cazul in care vertijul si durerile de cap devin suparatoare este necesara eliminarea acestui chist prin operatie.
Maine voi consulta un neurochirurg, insa as vrea sa aud si o parere de aici.
Doctorul neurolog mi-a recomandat sa merg tot pe partea de ureche si sa incerc la clinica Nova din Bucuresti (sunt din Bucuresti) la doamna doctor Voda.
Sunt destul de suparata si panicata pentru ca nu ma simt bine, insa nimeni nu-mi spune exact ce am.
Tin sa mentionez ca am facut si analizele de sange si au iesit bune.
Inainte de aparitia acestor simptome eram consumatoare de energizante (cam 1 pe zi), fumam (10 tigari pe zi) si uneori beam si cafea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: