boli ale inimii

27-06-2007
nitu
Nu este medic/terapeut
nitu
va rog astazi doctorul cardiolog in urma unui EKG mi-a diagnosticat fetita cu suflu sistolic dobandit si cu o insuficienta a valvei mitrale si ne-a recomandat ca in momentul in care copilul acuza intepaturi in piept, palpitatii, usoare falfairi in piept sa-i dam cate 10 mgpe zi in 2 reprize timp de 2-3 zile Propanolol si exmen periodic (peste o luna).Am citit ca Propanololul este toxic si are efecte secundare, va rog spuneti-mi ce inseamna diagnosticul dat pe intelesul tuturor si ce este cel mai indicat sa facem.Mentionez ca fetita are 4 ani.
2 comentarii
0
28-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Orice medicament, chiar si banala Aspirina, poate avea efecte adverse. Toxicitatea depinde de doză şi de durata administrării
2. EKG-ul nu este o metodă prea bună pentru diagnosticul menţionat. Metode bune sunt ascultaţia şi ecografia.
Deosebirea dintre EKG şi ecografie este că la EKG pacientul este legat de nişte fire, pe când la ecografie, medicul plimbă, de regulă într-o cameră întunecoasă un mic dispozitiv în regiunea inimii şi se uită la un monitor. Acuma, dacă v-aţi lămurit că într-adevăr de EKG era vorba, înseamnă că trebuie făcută o ecografie. Dacă ceea ce consideraţi iniţial EKG seamănă cu cele arătate despre ecografie, înseamnă că s-a făcut tot ce era necesar pentru diagnostic (presupunând că şi ascultaţia inimii a fost atentă) şi este cazul să urmeze tratamentul.
0
28-06-2007, ora 00:00
aygun
Nu este medic/terapeut
aygun
Stati linistita.propranololul are efecte secundare mult mai putine fata de celelalte betablocante.De regula este adminsitrat pentru a reduce presiunea sangelui asupra vaselor de sange si a usura astfel inima.
Trebuie sa aveti un medic curant BUN, care STIE ce face.De asemnea trebuie sa supravegheati evolutia in timp.De regula, odata cu cresterea aceste disfunctii dispar.Multa sanatate va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •