bolnav de neclintit.. cum sa-l conving sa-si ia medicamentele?

16-09-2012
sofia34
Nu este medic/terapeut
sofia34
Cum pot sa-l fac constient pe fratele meu ca totusi este bolnav psihic, si ca nu sunt facaturi si blestele asa cum sustine el, deoarece am incercat toate variantele. L-am internat o data la psihiatrie si imi tot reproseaza, a luat tratament un an de zile cu zyprexa si apoi le-a intrerupt singur iar acum starea lui e tare rea. Nu stiu ce argumente sa-i mai aduc ca sa-l
conving sa-si ia medicamentele. O tine una si buna ca nu l-au ajutat deloc si le-a luat degeaba. Este o persoana tanara de 33 ani si tare mi-e teama sa nu i se intample ceva mai ales ca sta singur. un sfat va rog!!
6 comentarii
0
16-09-2012, ora 22:48
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sophia,
Sfatuieste-te cu medicul lui de familie sau cu psihiatrul direct. Intr-adevar, intreruperea medicatiei brusc poate avea efecte negative.

Sanatate!
0
17-09-2012, ora 05:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ sofia34

Nimeni si nimic nu il poate convinge pe bolnavul in episod psihotic sa se trateze.
Pentru ca modificarile care apar in creier sunt organice. La el a inceput sa se formeze o alta realitate in alta zona din creier decat in zona normala. Iar asta se rezolva numai cu tratament.
Indiferent de ce si cat va reproseaza bolnavul in episod, nu il bagati in seama. Nu constientizeaza ceea ce face. Il duceti cat mai devreme si il internati involuntar.
Dupa un episod mai lung de 6 luni sau de la al treilea episod psihotic, afectiunea se transforma in schizofrenie. Care este o boala extrem de grea atat pentru el, cat si pentru intreaga familie care are grija de el.

Problema e ca el trebuie sa accepte ca are o boala psihica, sa se documenteze in acest sens si sa nu mai intrerupa tratamentul decat cu acordul doctorului.

Nu mai credeti in toate bazaconiile cu blestemele si nu ii mai dati apa la moara, pentru ca o faceti in dauna sanatatii lui si a viitorului familiei. Exista multe familii care au mers la biserica si si-au pierdut averi cu preotii sa li se vindece copii pentru ca nu au dorit sa recunoasca ca acestia au facut o boala psihica si sa ii duca sa se trateze. Bineinteles ca boala lor a evoluat iar acum trebuie sa se lupte si ei si familiile lor pe viata. Pentru ca astfel de boli sunt cronice.

Internati-l rapid si incercati sa salvati macar ceea ce mai e de salvat.
0
17-09-2012, ora 14:02
amalinda
Identitate neconfirmată
amalinda
Parerea mea de specialist este sa mergeti si la un duhovnic bun, cu har (care nu percepe bani pentru asa ceva- nu stiu cine are astfel de informatii, preotii adevarati nu pun taxe) si sa faceti o internare de urgenta pentru un tratament adecvat. Din cate spuneti a fost bine un an de zile cu tratament, in prezent nu mai ia tratamentul si, evident, boala psihica nu mai e controlata. Din acest motiv refuza medicatia si au aparut manifestarile anterioare. Internarea se poate face si fara voie, pentru binele lui. Puteti solicita salvarea si sa mentionati problema fratelui ca personalul sa stie despre ce e vorba. Toate cele bune!
0
20-09-2012, ora 22:39
sofia34
Nu este medic/terapeut
sofia34
Va multumesc pentru sfaturi, cere desi m-au infiorat m-au si incurajat deoarece toata speranta noastra, a familiei si a fratelui meu, este la Dumnezeu. Asteptam acest raspuns cu exceptia primei fraze care aproape m-a facut sa plang.
Fratele meu merge mult la biserica, citeste multe rugaciuni, tine post, si imi tot aduce argumente ca nu aste bolnav, si culmea de fiecare data ma convinge dar dupa un timp reevaluez situatia si imi zic ca totusi ar trebui tratament.
Niciodata nu a zis nimic de sinucidere(ingrozitor cuvant) si sper din inima ca nu se gandeste la asta.
Scriam mai sus ca asteptam acest raspund, deoarece ati scris ca ati fost ajutata de credinta. Aceasta este si speranta noastra.
Va doresc sanatate, si numai ganduri bune.
0
20-09-2012, ora 22:42
sofia34
Nu este medic/terapeut
sofia34
Si totusi fratele meu nu a intrerupt detot tratamentul cu zyprexa, ci ia cate una pe saptamana, asa si-a facut singur dozajul fara sa-i spuna medicului curant. Oare acea doza mai are vreun efect?
0
21-09-2012, ora 12:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ sofia34

Stimata doamna,

Fara ajutor psihiatric nu se iese din episodul psihotic cu nici o rugaciune, cu nici o slujba si cu nici o citire de carti sfinte.
Dozele pe care trebuie sa le ia ca sa iasa sunt unele.
Dozele dupa ce iese din episod, adica dozele de intretinere (ca sa previna aparitia unul alt episod) sunt altele.
El ia o data pe saptamana jumatate din doza de intretinere aferenta unei zile.
Care acea jumatate, adica 5 mg de Zyprexa e folosita in general ca antidepresiv.
Si il poate baga si mai rau in episod.
Intelegeti ca trebuie sa faca tratament ca sa isi revina si sa nu ia medicamente cum crede el.
Altceva nu s-a inventat inca.

Intr-adevar, combinatia dintre tratament si credinta este cea mai buna dar numai si numai sa se tina de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul