borelia sau borelioza?

185 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›
0
23-01-2011, ora 13:55
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Erata: Acolo lipseste un NU. E pacat ca NU se gasesc si in Romania niste medici care.
0
26-01-2011, ora 12:20
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Am primit rezultatul analizelor. Cum ma si asteptam... Mycoplasma IgM pozitiv moderat si toxoplasma IgM si IgG slab pozitiv
0
31-01-2011, ora 20:22
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

probabil ca m-am exprimat gresit despre aceasta terapie, ma refer la marshall, sau poate ca m-ati inteles Dvs gresit.

Actul medical poate fi desfasurat NUMAI in limitele competentelor fiecarui medic, adica NU ORICE medic poate face ce vrea, cind vrea, cum vrea. Eu sint specializat in medicina hiperbara si conform cu actele normative de pe teritoriul Germaniei cu privere la aceasta specializare recunoscuta de Ministerul Sanatatii din Romania, competentele mele in materie de boli infectioase sint STRICT limitate la infectii sistemice, infectii osoase, infectii cu polirezistenti (nosocomiale), infectii cu anaerobi si infectiile fulminante, dar numai de natura bacteriana sau micotica.

Daca ne referim la lupus, competentele mele nu-mi permit abordarea acestei patologii, spre deosebire de Dr. Markus, care find medic specialist in boli interne, poate trata aceasta afectiune in conformitate cu protocoalele care le are la dispozitie. Atit eu cit si Dl Dr. Markus stim/banuim ca in spatele LUPUSULUI se afla o infectie cu o specie de micoplasma, DAR D-sa poate trata lupusul dupa bunul plac, inclusiv dupa teoria infectioasa a afectiunilor imune, dupa o schema Marshall, in ideea ca in spatele lupusul se afla o bacterie, oricare ar fi ea. EU insa nu pot sa intru in aceasta patologie, decit daca tine de competenta mea, adica daca REUSESC SA DEMONSTREZ ca in spatele lupusului chiar se afla o infectie si daca vorbim de una sistemica. ASTFEL ca pe mine lupusul ma intereseaza mai putin, dar DACA pacientul are o MICOPLASMOZA, deci o infectie sistemica, atunci nu mai aplic o terapie care se bazeaza pe o prezumtie, ci pentru mine este un caz de micoplasmoza cu manifestari autoimune pe care incerc sa-l tratez, dar dupa schemele infectionistilor.

La fel si cu SCEROZA MULTIPLA, in spatele careia deseori se ascund infectii cu borrelia. SM tine de neurologie, adica NU AM VOIE SA MA BAG! Acum desigur ca neurologul poate trata aceasta scleroza cum doreste, inclusiv de a incerca o terapie antibiotica subdozata in speranta ca poate este declansata de o nanobacterie. DACA insa demonstrez clar ca avem de-a face cu o spirocheta, oricare ar fi aceasta (neurosifilis sau neuroborrelioza) ATUNCI CAZUL NU MAI TINE DE NEUROLOGIE CI DE INFECTIOASE, iar cum acestea sint infectii sistemice tin si de specialitatea mea. DAR eu nu pot trata aceste infectii ca si cind as banui ca sint, CI NUMAI dupa ce le-am demonstrat FARA DUBII, situatie in care aplic schemele international recunoscute, bazate fie pe antibiotice de sinteza, fie pe oxigen hiperbar sau le combin.

Ca sa intelegeti si mai bine ce vreau sa spun. Luati exemplul Helicobacterului. Acum vre-o 15 ani daca ati fi propus chirurgilor sa lase operatiile ulcerului gastric ca mai rau fac si sa incerce o terapie Marshall, ar fi zis ca ati luat-o razna, dar daca ar fi aplicat aceste scheme, N-AR MAI FI AVUT CE OPERA! Acum insa, deoarece se stie FARA DUBII ca aceste fenomene sint declansate de o nanobacterie, aproape ca nu mai stiu chirurgii cum se opereaza ulcerul, DAR nimeni nu vine cu ideea de a incerca Marshall la helicobacter, cind exista scheme bine definite, pe care orice medic de familie ar trebui sa le cunoasca. Dar daca s-ar aplica Marshall-ul in ulcer AR DA REZULTATE!

DE asemenea eu nu am afirmat ca rezultatele se vad dupa ani, acestea se vad rapid in sensul ameliorarii simptomaticii, DAR eradicarea infectiilor, a unora dintre ele, in special a borreliozei poate dura mai multe luni bune sau ani. De asemenea aceasta provocind leziuni neuronale IREVERSIBILE, eradicarea infectiei nu inseamna ca pacientul va fi la fel ca inainte de infectie.

Borrelia de ex. poate leza centri neuronali cerebrali si medulari, in aceasta faza de neuroborrelioza manifestindu-se prin parestezii si paralizii PROGRESIVE. Initial poate evolua ca si micoplasmozele cu leziuni, mai mult sau mai putin reversibile ale aparatului vestibular, adica ale echilibrului. Astfel ca tratarea infectiei nu inseamna neaparat si reluarea 100% a echilibrului sau disparitia paraliziei, DIN CONTRA, borreliozele tratate tardiv LASA SECHELE. ADICA pacienti scapa de infectie, evolutia este stopata, dar de paralizat tot paralizati raman!

Ca sa ma intelegeti mai bine incercati exemplul micobacterium-ului, adica al tuberculozei. Prinsa in stadii tardive, desigur CA SE TRATEAZA, dar greu, pe luni si ani de antibioterapie, iar leziunile pulmonare, cavernele, adica gauri in plaman, RAMAN!

CIT despre rezultatele Dvs de la Institutul Fundeni, acestea trebuie interpretate in context clinic, DEOARECE MICOPLASMA da imunosupresie, asa ca este POSIBIL, nu si obligatoriu, ca sa aveti si borrelioza, chiar cu un titru negativ de anticorpi, dar marit. In mod normal anticorpi antiborrelia NU AU DE CE SA FIE MARITI, daca nu v-ati atins de vre-o borrelie, iar daca sint la limita, chiar daca sint negativi, TREBUIE MAI DEPARTE EXCLUSA O borrelioza, deoarece sugereaza ca ati avut contact cu BORRELIA, iar asta nu dispare de la sine.

Numai dupa ce veti stii cu exactitate ce infectii si coinfectii aveti, veti putea stabili si o schema antibiotica completa, in conformitate cu protocoalele internationale si cu experienta medicilor care trateaza astfel de infectii cu succes. SAU puteti sa nu va bateti capul cu aceste infectii si sa incercati un Marshall, acesta bazindu-se pe minociclina, ani de zile, functioneaza CAM IN TOATE nanobacteriozele! Eu fiind limitat in competentele mele abordez infectiile sistemice, numai dupa identificare fara dubii a lor, pe schemele clasice puse la dispozitie de medicina alopata, si cum reusesc acest lucru mai repede decit cu schemele Marshall, nu vad de ce as schimba ceva. Dezavantajul insa consta in faptul ca uneori identificarea EXACTA a patogenilor este greoaie si costisitoare.

Cit despre sora Dvs. totul depinde de ce are si daca tine de competenta mea!

SINUZITELE sint infectii localizate la nivelul mucoaselor sinusale, mastoidiene (mastoidite) sau urechii medii si externe (otite). Aceste tin de competenta medicului ORL sau infectionist si pot tine si de competenta medicului de medicina hiperbara, DAR DOAR IN CITEVA CAZURI PARTICULARE!

1. Sinuzita purulenta. De regula aceasta este data de bacterii obisnuite, distingindu-se o forma acuta si una cronica, eventual recidivanta. Acestea se trateaza conform antibiogramei prin antibioterapie specifica. Uneori insa este necesara deschiderea sinusurilor, pentru evacuarea puroiului. Ca alternativa desigur ca pot fi tratate si oxigen hiperbar, fara operatie, oxigenul preluind rolul antibioticului iar presiunea desfunda sinusurile, asa cum o face operatia. ACEASTA metoda insa este un LUX, prima alternativa fiind considerabil mai ieftina, dar desigur ca poate fi aplicata, la indicatia unui medic ORL-ist sau in cazul in care antibioterapia specifica nu poate fi efectuata (sarcina, alergii etc.)
2. Sinuzitele polirezistente. Tratamentul nespecific al sinuzitelor sau infectiile sinusale nosocomiale pot insemna sinuzite cu patogeni care nu mai raspund la principalele clase de antibiotice, iar daca cele la care raspund nu pot fi folosite din egal ce motive atunci desigur ca solutia ramasa este hiperbara.
3. Micozele sinusale. Tratamentele antibiotice nespecifice cu spectru larg, in incercarea disperata de a aborda sinuzite recidivante, chiar daca rezolva in prima instanta sinuzita bacteriana, lasa descoperita o mucoasa iritata si o flora bacteriana puternic lezata, creind conditii propice dezvoltarii unor micoze, precum ACTINOMICOZA. Astfel de sinuzite desigur ca se pot trata cu antimicotice, dar acestea fiind ciuperci anaerobe se trateaza cu oxigen hiperbar.
4. Multe sinuzite insa nici macar nu sint purulente, ci decurg ca o ingrosare de mucoasa, o inflamare si nu reprezinta altceva decit infectii cu specii de chlamydii sau micoplasme. Cum acestea sint contagioase si Dvs banuiesc ca aveti contact cu sora Dvs dar nu aveti anticorpi pentru chlamidia, probabil ca tot micoplasmele stau la baza acestei sinuzite. Un simplu test poate evidentia despre ce este vorba si identifica patogenul:
- pentru sinuzitele banale: exudat si culturi
- pentru micoze: culturi de ciuperci anaerobe
- pentru infectii sistemice cu nanobacterii: imunologia.
In cazul nanobacteriilor, acestea in functie de caracteristicile si patogenitatea lor se pot trata cu antibiotice sau combinat.

Cu stima,
Dr. Ion.
0
31-01-2011, ora 22:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Imi este oarecum dificil sa intervin dupa o asemenea expunere, in asa masura este erudita si pertinenta.
Fata de comentariul complex al colegului, nu am decat un minim amendament: tratamentul modern al ulcerului reprezinta un progres enorm, si pe buna dreptate nu mai este loc pentru rezectiile gastrice, practicate pe o scara uriasa in urma cu 15 ani.
La acest progres, o contributie enorma a avut generalizarea tratamentului cu inhibitori de pompa de protoni (gen Omeprazol). Cat despre Helicobacter si tratamentul antibiotic al ulcerului, eu pastrez aceeasi rezerva ca si in cazul vaccinului anti-HPV (este un punct de vedere strict personal).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
31-01-2011, ora 22:53
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Desigur stimate coleg, ca aveti PERFECTA dreptate in cele spuse, dar din pacate, atit competentele mele cit si ale Dvs, NU NE PERMIT abordarea medicala a acestei patologii, astfel ca pentru mine singurul aspect important legat de patologia ulcerativa gastrica este infectia cu helicobacter pe imunosupresie, unde tratamentele antibiotice nu prea dau randament. De altfel in mai toate cazurile de imunosupresie antibioterapia de sinteza are o serie de limite, care creaza o serie de probleme atit de mari incit personal as pune mult mai strict in balanta beneficiul oricarui imunusupresor. Nu numai terapia imunosupresoare creaza aceste probleme, dar si imunosupresia produsa in special de micoplasmoza, poate face diferenta intre o actiune medicala cu sau fara complicatii, ori micoplasmoza spre deosebire de HIV este EXTREM de raspindita.

Iar aceste micoplasmoze, lasind de-o parte imunologia care de multe ori este mult prea specifica pentru a fi de folos, la zecile de specii de micoplasma pe care le cunoastem, pe linga multe altele pe care abea acum le descoperim, cel mai usor se vad in ORTOPEDIE, in special ca si zone de vasculita osoasa, ca si mici arii de hipersemnal STIR localizate pe col si subtrohanterian pina in diafiza femurala, fara afectarea capului si marelui trohanter. Acest muster specific tradeaza INTOTDEUNA o afectare vasculara indusa de micoplasma si ne ajuta sa le identificam si sa le tratam, inainte de a genera sub cortizon sau traumatic ceea ce Dvs cunoasteti ca fiind NACF-ul.

Nu cred ca trebuie sa va spun ca nu sint un iubitor al antibioticelor de sinteza, dar uneori posibilitatile pacientului nu permit altfel de tratamente, astfel ca si eu sint nevoit destul de des sa prescriu antibiotice, atunci cind exista alternative la ceea ce stiu eu mai bine sa fac.

Cu stima,
Dr. Ion
0
01-02-2011, ora 14:29
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl. Doctor Ion, va multumesc nespus pentru tot ce faceti pentru noi cei aflati in deriva, intr-un sistem medical neputincios care nu ne poate ajuta nici macar cu informatii.
Datorita Dvs. mi-am facut analizele de parazitologie si cred ca sunt pe drumul cel bun.
Rezultatul complet dat de Dl Dr. Gogoase cuprinde valori/extinctii fata de valorile maxime de referinta astfel incat prima coloana reprezinta valorile mele si a doua coloana - valorile de referinta
Toxoplasma IgM 0, 582 - 0.450 - slab pozitiv
Toxoplasma IgG 0, 619 - 0, 550 slab pozitiv
Toxocara IgM 0, 247 - 0, 360 negativ
Cisticercoza IgM 0, 016 - 0, 500 negativ
Chlamydia IgM 0, 382 - 0, 600 negativ
Mycoplasma IgM 0, 709 - 0, 500 pozitiv moderat
Borelia IgM 0, 335 - 0, 500 negativ
Giardia IgM 0, 238 - 0, 400 negativ


Anticorpii pentru Borelia nu i-am facut ca nu mi-a recomandat nimeni.
Analiza anticorpilor fata de mycoplasma mi-a specificat si tipul mycoplasmei : mycoplasma hominis (1, 4 )
fata de 0.9 cat era maximul de referinta
Dintre analizele pe care le-am mai facut a iesit pozitiv testul de anticorpi anti shigella cu titrul 1/100 considerat pozitiv doar in functie de tabloul clinic.
Eu avand dureri de articulatii, muschi si tenosinovite la glezne, reumatologii au spus ca shigella e cauza si
am primit diagnostic de artrita reactiva si tratament cu AINS sa astept ca o sa treaca !!
Eu totusi am banuit ca mycoplasma e sursa suferintei mele dar daca doctorii au infirmat cu atata convingere
am stat linistita si starea mea s-a tot agravat pana cand n-am mai suportat nici hainele pe mine de dureri si nu ma mai puteam misca aptoape deloc. Coloana mi-a fost de asemenea foarte afectata, cateva zile nereusind sa ma misc din pat. Intr-un final am primit imunosupresoare care nu prea m-au ajutat.
Totul a inceput prin noiembrie - decembrie 2009 cand la o ecografie am descoprit un ganglion inghinal inflamat.
Am facut atunci multe analize printre care si mycoplasma /ureaplasma care in ianuarie 2010 iesise negativ.
Aveam o inflamatie abdominala si dureri deci s-au cautat cauze infectioase in zona abdominala -genitala.
A iesit pozitiv doar HSV tip II si HPV genotip 16 - tip maxim cancerigen.
Atunci am fost sfatuita sa iau imunostimulatoare si din fericire am scapat de HPV, nu mai iese la analize
dar in iunie 2010 pe cand faceam injectiile cu cantastim s-a declansat boala asta.
Deci in ian. 2010 nu aveam micoplasma iar in iunie 2010 cand am inceput vaccinul s-au gasit deja anticorpii.
daca m-am infectat cu aceasta bacterie s-a intamplat intre ianuarie si iunie 2010 dar nu prea inteleg cum...
ca acest soi de mycoplasma - hominis, am inteles ca se transmite doar prin contact sexual iar eu aveam o relatie stabila in care e putin probabil sa se intample un asemenea accident dar desigur, nimic nu e exclus !
...ori mai exista posibilitatea de a ma fi infectat chiar de la vaccin, acesta fiind conceput pe baza de bacterii care odata inoculate in organism, in doze considerate safe, ar trebui sa imunizeze organismul in fata respectivelor bacterii continute de vaccin . In mod sigur acel vaccin continea mycoplasma. N-am de unde sa stiu si n-am cu cine discuta desprea asta dar un lucru e cert : infectia cu mycoplasma nu are cum sa fie veche dar nu stiu in ce masura conteaza asta in succesul tratamentului.

Eu am inceput Marshallul de aproximativ 3 saptamani si minociclina in doze mici de aprox. o saptamana
dar deja ma simt mai bine. Simt cum castig teren in fata bolii si mi-am invatat organismul asa incat pot gestiona
eventualele reactii. Tratamentul este totusi foarte greu, genereaza stare de oboseala si sensibilitate la lumina
dar fata de miza vindecarii bolii bolii aceste inconveniente mi se par un fleac. E foarte frustant insa faptul ca nu exista doctori, sau nu i-am gasit eu... care sa ma asiste cumva pe timpul tratamentului, sa-mi prescrie retete si analizele de monitorizare
...in plus, nu mi se pare chiar asa ieftin si medicamentele sunt greu de procurat caci nu se gasesc la noi.
Eu personal as opta pentru terapia hiperbara daca as avea garantia ca dispar problemele autoimune dar am
inteles ca terapia numai cu minociclina sau hiperbara s-a incercat in multe cazuri ( in tarile evoluate, desigur) si nu a ajutat in cazul acelora insotite de manifestari autoimune.
Dvs. ati avut cazuri de mycoplasmoze cu manifestari autoimune care s-au redresat cu schemele infectionistilor ?

Ce analize ar trebui sa mai fac pentru a avea un tablou complet al infectiilor si coinfectiilor ?

Cu sora mea nu prea am contact, ne vedem rar. Mai mult vorbim la telefon. Inainte de boala eram amandoua foarte ocupate, acum e ocupata doar ea. eu zac in casa precum o leguma si ea ma ajuta ca-mi trimite medicamente prin curier de prin Franta si pe unde mai umbla ea. asadar nu cred ca ne-am infectat una de la alta cu mycoplasma dar e posibil sa aiba si ea, aceasta bacterie e destul de raspandita.
In orixce caz... i-am trimis pe toti cunoscutii mei sa-si faca analizele si s-au dus, motivati de chiar patania mea ! O sa-i spun sorami tot ce mi-ati indicat aici, sa faca investigatii suplimentare in a identifica tipul sinuzitei.
0
04-02-2011, ora 16:52
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata pacienta,

nu stiu ce ati citit dvs. pe internet, dar inca din 1990 exista un studiu stiintific efectuat in Belgia de catre o echipa de cercetatori despre fibromialgie provocata de micoplasma si oxigenoterapie hiperbara, care nu atesta altceva decat eficienta oxigenoterapiei hiperbare pe micoplasmoza.

La fel cum exista si studii stiintifice referitoare la eficienta minociclinei sau alte antibiotice pe care le faceti dvs. atat pe micoplasme, cat si pe borrelii.

Ceea ce insa nu prea se intelege este faptul ca nu putem defini o schema de antibioterapie (antibiotic sau hiperbara), de genul ca se poate face 15 zile schema respectiva si ai scapat de micoplasma, iar asta din mai multe motive:
- in primul rand pentru ca sunt zeci de specii
1
04-02-2011, ora 18:04
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Din pacate mesajul a fost trimis inainte de a fi termiant, ultima fraza se continua cu ideea ca sunt zeci de specii diferite de micoplasma.

- in al doilea rand micoplasma in sine creeaza imunosupresie si conditii ideale dezvoltarii multor patogeni, unii mai agresivi, altii mai putin agresivi.
- in al treilea rand, poate si cel mai important pentru evolutia terapeutica exista diferente majore de la pacient la pacient, legate in primul rand de capacitatea imunitara a acestuia si aparitia unor reactii autoimune incrucisate.

Tinand cont de toate aceste particularitati, avem situatii in care, in cateva saptamani de minociclina pe diferite doze, cu sau fara asocierea unei chinolone, putem trata aceste infectii, si situatii in care sunt necesare luni de terapie si schimbarea claselor de medicamente.

Astfel ca, din experienta mea, va pot spune ca nu stiu sa va spun cand scapati de ele, dar stiu ca tratamentele nu trebuie intrerupte pana cand nu scapati de acesti patogeni, adica este deosebit de important, pe parcursul antibioterapiei (oricare ar fi aceasta) sa incercati sa identificati acesti patogeni in mod direct si sa continuati tratamentele pana cand scapati de ei.


Cu stima,
Dr. Ion
0
07-02-2011, ora 10:18
giorgiana_05
Nu este medic/terapeut
giorgiana_05
Domnule doctor, pentru vizualizarea spirochetelor de borelia ce este mai indicat, vizualizarea in camp intunecat, facuta la Budapesta sau analize pcr facute in Germania prin intermediul unei clinici din Romania?
0
07-02-2011, ora 11:49
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ giorgiana_05

In diagnosticul nanobacteriilor in general ne izbim de o serie de probleme in special legate de identificarea lor directa. Testele imunologice, oricare ar fi acelea, sint metode INDIRECTE care incearca sa identifice un raspuns din partea organismului impotriva acestor "invadatori". Problema consata in faptul ca uneori ACEST raspuns imun al organismului este foarte slab, deseori insa mai este si suprimat prin terapii FALS ADMINISTRATE. ADICA chiar daca avem o infectie masiva, titrul de anticorpi poate fi mic sau foarte mic. Astfel ca si in cazul in care recunoastem clinic specia, imunologia poate sa ne iasa ori negativa ori slab pozitiva. DAR vorbim de rezultate negative la valori mari, ceea ce ne face sa cautam mai departe. Alteori insa avem de-a face cu subspecii pentru care nu exista chituri imunologice.

In cazul Borreliei in Romania se cauta in special specia burgdorferii ss, care insa este foarte rar prezenta (aceasta fiind mai raspindita in America), dar alaturi de aceasta mai exista si alte cel putin vre-o 16 subspecii, pentru multe dintre ele nu avem chituri imunologice NICAIERI in lume. Zic cel putin, deoarece in ultima vreme cam in fiecare an se mai descopera o subspecie noua de chlamidii, borrelii sau micoplasme. DIN fericire pentru speciile de borrelii mai raspindite in Europa si in Romania, adica afzeli si garini exista chituri de antigen recombinat, cum sint analizele facute la Fundeni. MAI mult chiar institute specializate in boli infectioase NU DISPUN de chituri de analize specifice altor specii decit acestei variente mai mult americane de borrelia.

Daca dam de borrelii, deoarece tratamentul este foarte complicat, ar fi de dorit sa identificam cu exactitate specia si sa o demonstram printr-un examen direct.

PROBLEMA principala in lupta contra borreliozei o constituie faptul ca aceasta da o leziune cerebrala inflamatorie progresiva, pe linga leziunile articulare, leziune cerebrala care se aseamana foarte mult cu simptomatica descrisa in cazul SCLEROZEI MULTIPLE sau a SCLEROZEI LATERALE AMIOTROFE. LASIND de-o parte faptul ca EU PERSONAL inca n-am vazut o SCLEROZA MULTIPLA, adica in toate cazurile de scleroza multipla care mi s-au adresat am gasit INTOTDEAUNA o specia sau alta de BORRELIE, tocmai in aceste cazuri borrelioza este greu de demonstrat in special datorita terapiei imunosupresoare specifica acestor afectiuni, dar NERECOMANDATA in borrelioza. Desi in cazul SM in Romania se cauta borrelia, in majoritatea cazurilor insa pacienti sint negativi la borrelia deoarece testele folosite vizeaza in special borrelia burgdorferi s.s., fara a cauta consecvent si celelalte specii cunoscute, iar daca se extinde cautarea si asupra speciilor afzeli sau garini: SURPRISE! de o data SM se transforma in neuroborrelioza! ADICA ani de tratament imunosupresor o EROARE MEDICALA!

Ori si SM si SLA tin de neurologie, dar neuroborelioza tine de infectioase, adica este destul de complicat sa le iei neurologilor aceste cazuri si sa le transferi infectionistilor, MAI ALES PE BAZA UNEI SUSPICIUNI. Asa ca singura solutie este sa o identifici fara dubii, situatie in care poti schimba tratamentul imunosupresor specific acestor afectiuni si intra pe unul imunostimulant, respectiv antibiotic.

Ca si metode directe de evidentiere a borreliozei (desigur ca similar este si in micoplasmoza si in chlamidioza sau bartoneloza etc.) sint vre-o trei aplicate pe scara larga:

- PCR, este o metoda extrem de sensibila, aplicata in occident, care detecteaza mici urme de borrelie, in singe sau LCR si demonstreaza indubitabil prezenta sau absenta acestei infectii, dar nu da nici un indiciu despre gradul de infectie si dezvoltarea acesteia.
- culturile de celule. Aceste nanobacterii fiind germeni intracelulari nu cresc pe medii de cultura obisnuite, dar prin inocularea singelui sau LCR-ului contaminat in culturi de celule sau organisme vii acestea pot multiplica infectia si permite izolarea germenilor.
- microscopia, constituie principala metoda de evidentiere a acestor patogeni, numai ca germenii fiind foarte mici avem nevoie de metode speciale de microscopie cum este cea in cimp intunecat.

In Germania diagnosticul direct se face de regula cu ajutorul PCR-ul, dar se poate face si microscopia in cimp intunecat, ca si in Budapesta sau mai peste tot in lume, CU EXCEPTIA UNOR TARI mai subdezvoltate, printre care si Romania, unde diagnosticul nanobacteriilor este CATASTROFAL.

Este inadmisibil ca intr-o tara europeana, precum Romania sa nu poti face un PCR sau o microscopie in cimp intunecat, la fel cum in Romania nu poti face o cultura de ciuperci anaerobe, adica in aceasta tara daca lucrezi ca medic nu poti macar sa demonstrezi o actinomicoza sau o borrelioza sau alte infectii cu nanobacterii prin metode directe, la fel cum in aceasta tara medicamentele specifice acestor infectii, minociclina, malarone, roxitromicina, artemisininul nu se gasec in farmacii. In schimb avem o scoala bine dezvoltata de infectiose specializata in TRATAMENTUL DIAREEI!

Microscopia in cimp intunecat, are o serie de avantaje fata de PCR, care arata DOAR prezenta germenilor. Prin aceasta metoda, putem vedea germenii vii si obtinem o serie de informatii despre gradul de infectare si eficienta tratamentului. Adica prin aceasta metoda vedem gradul de mobilitate al spirochetelor, daca sint vii sau moarte (adica daca antibioterapia este sau nu eficienta) si daca pe suprafata acestor spirochete se observa prezenta complexelor imune, ADICA daca imunitatea pacientului este sau nu competenta.

IN functie de aceasta putem ajusta din mers tratamentul, putem sa ne dam seama ce-i mai trebuie pacientului si mai ales daca schema folosita da sau nu rezultate.

PRINCIPALA problema a microscopiei in cimp intunecat vs PCR consta in faptul ca daca PCR este o metoda automatizata (adica facuta de un aparat), la microscopia in cimp intunecat TREBUIE sa stam la mina si rabdarea si abilitatea unui om de a cauta aceste cimpuri minuscule, pina cind da de o spirocheta, adica microscopia in cimp intunecat este o metoda de diagnostic cu un grad mare de subiectivitate: adica daca cel care o face "se plictiseste" de cautat s-ar putea sa iasa negativa. DAR daca este consecvent, ne furnizeaza poze sau chiar filmulete cu diferitele stadii de dezvoltare ale bacteriei.

Personal prefer aceasta microscopie, iar cind aceasta da rezultate negative, ca si dovada a unui tratament reusit, recomand PCR-ul, pentru a fi siguri ca intr-adevar nu mai este nimic.

ACEST lucru este esential in tratamentul infectiilor, deoarece acestea nu se trateaza pe o saptamana sau pe 6 luni, CI PINA CIND INFECTIA ESTE ERADICATA.

In orice infectie, fie ea o infectie cu macrobacterii (de ex. osteomielita sau osteodiscita) fie sifilis sau tuberculoza, la fel si in borrelioza sau micoplasmoza, acestea se trateaza pina cind infectia este eradicata, iar daca nu sintem consecventi in tratament, adica ne oprim din tratament inainte de a distruge in totalitate patogenul respectiv, poate reizbucni!

DAR asa cum sifilisul se trateaza si borrelioza se trateaza, trebuie numai sa stii cum si sa fi consecvent in tratament.

Referitor la intrebarea Dvs, personal cred ca pe parcursul tratamentului mai multe informatii ne da microscopia in cimp intunecat, dar dupa efectuarea acestuia mai indicat ar fi PCR-ul. DAR nu recomand recoltarea singelui in Romania, sau in orice laborator care nu dispune si de metoda de analizat in mod direct, si transferul acestuia in alte tari, aceasta putind constitui o sursa de erori, adica cel mai indicat ar fi sa va suiti in avion si sa efectuati aceste teste la laboratoarele dedicate!

Stiu ca este complicat si stiu ca intr-adevar costa o groaza de bani, dar numai asa obtineti certitudinea ca ati scapat de bacterie si puteti INTRERUPE tratamentul, oricare ar fi acela.

Cu stima,
dr. Ion
0
07-02-2011, ora 14:33
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Multumesc Dl Doctor, asa voi face !
Nu stiu cum sa investighez eventuale alte infectii decat cele aflate pana acum si nici cum am putea depista anumite reactii autoimune incrucisate. Eu sunt dispusa sa fac toate analizele dar nu are cine sa ma indrume.
Deocamdata iau minociclina dar pe parcursul terpaiei se introduc si doze mici de azitromicina si clindamicina precum si inca vreo doua alte antibiotice pe care trebuie sa le prescrie medicul in functie de fiecare pacient. In afara de azitromicina cred ca nici unul dintre aceste medicamente nu se gasesc la noi in farmacii.
Asta e dramatic. Minociclina nu se poate inlocui su nimic altceva. Micoplasma de altfel nici nu se sinchiseste de doxiciclina care se foloseste la noi.
Unii pacienti suspecti de borelii au ajuns la Dr. Bozik, in Ungaria. Chiar daca au raspuns bine la schemele terapeutice pe baza de antibiotice ale dansului boala a revenit dupa ce medicatia a fost intrerupta.
Medicatia trebuie urmata pe termen lung pana cand e sigur ca infectia e starpita total. Mai bine mai mult decat prea putin...
E pacat ca in tara asta nu exista nimeni care sa urmareasca acesti bolnavi.
Cand eram eu copil, locuiam intr-un mic orasel din ardeal, astazi distrus complet de nepasarea guvernantilor
dar pe atunci, tin minte, ca orice boala aveai, mai ales o infectie... erai luat in evidenta si urmarit. Veneau medicii acasa la oameni sa verifice daca isi iau tratamentele si cum evolueaza boala. Daca era nevoie se aduceau medici straini si medicamente. Interesul pentru sanatate era maxim. Tatal meu a fost ars pe spate intr-un accident
si in doua zile a fost adusa o echipa de medici din Franta si piele artificiala pentru reconstructia plastica..
Tot timpul cat a fost spitalizat, statul a avut grija ca noua, familiei, sa nu ne lipseasca nimic.
Nu-mi vine sa cred ca ne ducem in halul asta de rapa !!
0
27-02-2011, ora 13:44
giorgiana_05
Nu este medic/terapeut
giorgiana_05
Domnule doctor, ce efect are tratamentul cu biorezonanta magnetica(tehonogia rife), sau tratamentul cu argint coloidal(care este de asemenea un antibiotic?) asupra boreliozei ?
Se pot folosi aceste tratamente macar ca adjuvante in lupta cu aceasta boala?
De asemenea v-as ruga sa-mi spuneti daca exista vreun tratament naturist eficient?
Dar daca se face doar tratamentul cu oxigen hiperbaric se obtine vindecarea completa?
Si de cate sedinte ar fii nevoie pentru o vindecare completa, avand in vedere costul ridicat al acestui tratament?
0
15-05-2011, ora 17:23
giorgiana_05
Nu este medic/terapeut
giorgiana_05
Dl.doctor Ion, ce se intampla de nu mai raspundeti pe forum?
Sau nu va mai pasa de cei ce au nevoie de ajutorul dumneavoastra?
0
27-06-2011, ora 13:33
mitustud
Nu este medic/terapeut
mitustud
Acum 5 ani am inceput prin a merge putin mai greu.Trageam un pic de piciorul stang.La un start intamplator de alergare am inceput mai greu, putere nu mai aveam, cu toate ca de 2 luni in urma lucrasem in Italia in constuctii.Vagi banuieli ma chinuiau deoarece in familie mai aveam ceva cazuri:fratele fusese diagnosticat cu SLA la spitalul Universitar, mama avusese probleme cu mersul, o sora acum 25 ani a murit cu diagnosticul deSM.Am luat legatura cu medicul neurolog, i-am spus povestea si la o analiza care urma sa o investighez am primit un dignostic primar:parapareza spastica.Crederti ori nu in feomene paranormale eu unul cred ca exista lucruri, fenomene pe care nu le putem explica.Am luat imediat legaura cu Valentina din Iasi care mi-a zis ca nici vorba de SM sau SLA:ea vede niste, , goange"la mine si sa merg la cei mai buni doctori sa ma tratez:ceva asemanator mai vazuse cu cativa ani in urma la un student grec.Au urmat ani de orbecaieli:RMN la spitalul militar, la Cluj, la spitalul Universitar unde m-am internat acum 2 ani. Toate RMN -le au dus la acelasi diagnostic:usoare protuberatii la nivelul lombar L4, L5.Intre timp boala s-a agravat :mersul cu o cirja, apoi cu doua, mersul cu un carucior acum de jumatate de an am poposit intr-un caricior, mainile i-mi fac necazuri din ce in ce parca nu mai am aceeasi forta si disteritate in ele, dureri de spate dar numai intr-o zona din regiunea lombara, pierderea echilibrului, cirulatie prosta in picioare, senzatia de mers pe sticla pisata, senzatia de vezica plina, urinat des si foarte greu etc.Acum doi ani la spitalul Universitar mi-au pus diagnosicul de mielita transversa (atunci ma deplasam cu o carja)cu toate ca medicul de salon tot spunea sa fac niste, , marcari?"Atunci nu am stiut la ce se referea. Intre timp fata mea care a terminat medicina a facut legatura intre ce-a zis Valentina si diverse comentarii de pe NET. Nu puteam sa am aceesi boala cu a fratelui pentru ca SLA -ul este o boala foarte rara. Cel putin refuza sa auda de-o boala degenerativa.Atunci ea a decis sa fac investigatii pentru Lyme.In ianuarie am facut la o clinica privata in Bucuresti testul pentru boala lyme.Surpriza:a iesit ca am lyme.Au iesit doua tulpini!!!Am inceput imediat tratament cu antibiotic:doua luni antibiotic oral si o luna cu cefort 2g/zi in pefuzie. Nici o modificare, cu toate ca cei apropiati remarca o usoara ameliorare.O fi pentru incurajare sau o zic ca observa ceva adevarat?Acum am facut analize interne sa vad daca tratamentul cu antibiotic n-a facut alte efecte, dupa care sa o iau de la capat cu antibiotic in perfuzie.Nu stiu ce sa mai cred: daca citesc despre sintomatica mielitei transverse cred ca e demielenizare, daca citesc ceva pe net de lyme cred ca-i lyme, daca citesc despre SM cred ca-i SM, fata mea ma incurajeaza mereu ca totul o sa fie bine si o.sa ma fac sanatos, dar trebuie sa am rabdare. Ce parere aveti?Dintr-un om activ sa devin asa o leguma?
0
27-06-2011, ora 14:26
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
borelioza netratata la timp se lasa cu asemenea sechele, din pacate ireversibile. E posibil sa fie Lyme si SM de asemnea, Multi oameni au dezvoltat aceste boli pe fondul unei berelioze.
Spuneti-i fetei dvs sa citeasca despre Marshall protocol. E foarte eficient in cazuri precum al Dvs. E cam tardiva interventia dar macar puteti opri progresia bolii
0
27-06-2011, ora 15:25
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate pacient,

in primul rind as dori sa va explic ce inseamna anamneza familiara. Asa cum ati explicat Dvs in famila Dvs sint citiva membri care au avut o serie de afectiuni care poat da indicii despre afectiunea de care suferiti. De aceea este important de stiut in analiza afectiunii unui pacient daca si alti membri ai familiei au mai avut afectiuni asemanatoare.

Acum SM, SLA, mielita transversa, "problemele cu mersul" AU CEVA IN COMUN si anume faptul ca acestea sint denumirea unor simptome caracteristice, DENUMIRE care poate fi atribuita daca se intrunesc o serie de criterii, DAR TOATE ACESTEA sin boli a caror cauza nu este cunoscuta si pentru a putea folosi acesti termeni este OBLIGATORIU de a exclude neuroinfectiile, cea mai importanta dintre acestea fiind NEUROBORRELIOZA.

Adica de exemplu scleroza multipla este o paralizie cerebrala progresiva, care trebuie sa indeplineasca o serie de criterii si numai daca aceste criterii sint indeplinite se poate pune diagnosticul de SM. Unul dintre criterii este excluderea neuroborreliozei, care tot o paralizie cerebrala progresiva este, dar de cauza cunoscuta, adica este data de o spirocheta numita borrelia.

La fel si in SLA, un pas important este excluderea borreliozei, deaorece unele neuroborrelioze dau o simptomatica identica SM-ului, altele SLA-ului.

De asemenea neuroborrelioza poate da "tulburari de mers" sau ameteli puternice, astfel ca si "tulburarile de mers" ar trebui investigate ortopedic, neurologic si la borrelia. De altfel Borrelioza este o infectie, adica ceva FOARTE CLAR, EVIDENT, o boala data de o spirocheta, care se caracterizeaza prin paralizii cerebrale sau medulare progresive. Tulburarea de mers este un simptom, la fel ca SM (o anumita paralizie cerebrala progresiva) sau SLA (o alta paralizie cerebrala progresiva). La fel si mielita transversa este denumirea unor simptome si poate fi atribuita daca se indeplinesc o serie de criterii, PRINTRE CARE cel mai important fiind EXCLUDEREA NEUROBORRELIOZEI.

Referitor la familia Dvs daca in diagnosticul acestor persoane nu s-a tinut cont de acest detaliu, EXCLUDEREA NEUROBORRELIOZEI, atunci exista posibilitate ca nici unul dintre acestia sa nu fi avut ce s-a crezut ca au, ci toti sa aiba neuroborrelioza. De altfel lucru acesta este mai simplu de aflat prin examene directe, spirochetele putind fi evidentiate in singe, sau prin alte metode directe, chiar si postmortem prin PCR.

Borrelia, fiind o bacterie, asa cum se ia la fel se si da. Este adevarat ca unele spirochete, precum sifilisul, se transmit prin contact direct, dar despre borrelie se considera ca nu s-ar transmite prin contact direct. In schimb se transmite de la mama la copii si prin hematofagi.

Adica daca sifilisul se da de o persoana infectata tuturor celor cu care aceasta are contact intim, borrelia se da tuturor celor care sint piscati de un tintar, purec, paduche, plosnita sau capuse care inainte au supt singe din persoana infestata.

DE ALTFEL tot asa de simplu se VAD borreliile: este de ajuns un virf de ac de singe al unui purtator de examinat la un microscop in cimp intunecat ca deja se pot vedea aceste spirochete, adica daca aceasta persoana este piscata de un tintar, acesta poate transmite boala mai departe celor din jurul lui.

Referitor la cazul Dvs., ar trebui sa tineti cont de urmatoarele in tratamentul acestei infectii:
1. infectia este o problema iar leziunile articulare sau neuronale sint alte probleme. Adica borrelia poate distruge o serie de formatiuni neuronale, dar si alte formatiuni, care nu se mai refac, chiar daca la un moment dat veti scapa, pote, de borrelii. De aceea este deosebit de important sa tratati borrelioza INAINTE de a distruge o serie de structuri din interiorul organismului Dvs., deoarece eradicarea borreliozei nu inseamna disparitia simptomelor ci stoparea progresiei.
2. La fel cum Dvs ati luat infectia este posibil sa o fi si dat si de aceea este important sa investigati TOATE persoanele din familia Dvs care au simptomatica asemanatoare, dar si pe cale care INCA n-au nici o simptomatica, daca nu cumva au borrelii. Asta in cazul in care scapati de borrelii exista posibilitatea sa le luati din nou de la membrii familiei infestati dar netratati.
3. Cele doua tulpini care v-au iesit, probabil garini si afzeli (zic asa pentru ca acestea sint mai frecvente in Romania), NU PREA VIN singure, adica foarte posibil mai aveti si altele, precum babesii, hemobartonele, micoplasme, de care trebuie sa tineti cont in alcatuirea schemei de antibiotice, deoarece influenteaza raspunsul la antibioterapie. De asemenea cefortul se foloseste in special pe burgdorferii ss, asa ca daca asta n-a iesit ar fi bine sa reconsiderati schema de antibiotic. Oricum chiar si pe BBss se merge cu 4g de cefort/zi si nu cu 2 g. Numai dupa o investigare completa si competenta ar fi indicat sa va apucati de tratament, deoarece borreliile daca nu sint omorite rapid se inchisteaza, adica creaza biofilme in jurul lor prin care antibioticele uzuale nu patrund, mai mult chiar pot intra in celule, ceea ce face tratamentul ulterior infinit mai greu.
4. Din ce descrieti Dvs ca si simptomatica, foarte probabil ca eradicarea infectiei va duce la stoparea evolutiei, dar ceea ce ati pierdut din functii, probabil ca nu veti mai recapata prea curind sau nici o data. In schimb faptul ca aveti borrelioza, dar si o serie din rudele Dvs s-ar putea sa aiba borrelioza, face foarte probabil ca mai toti membrii familiei Dvs sa aiba acest germen, iar la cei care inca n-au manifestari neurologice sau articulare (de ex. copii sau sotia Dvs.) eradicarea infectiei va face ca acestia sa nu se confrunte cu simptomatica Dvs.

Cu stima,
Dr. Ion
0
29-06-2011, ora 14:30
mitustud
Nu este medic/terapeut
mitustud
Multumesc d-l doctor Bogdan C.Ion pentru promptitudinea d-voastra. As mai vrea sa stiu daca in cazul meu tratamentul hiperbaric n-ar fi mai eficient, daca trebuie o programare, cum sa va contactez?
0
10-08-2011, ora 13:28
Komeri
Nu este medic/terapeut
Komeri
Buna ziua,

Am o fetita de 4 ani si am descoperit pe pielea capului, sub par, o capusa destul de mare. Am indepartat cu ajutorul unei pensete si am dezinfectat locul. Din nefericire dat fiind locul in care a fost muscata, habar nu am cand s-a intamplat acest lucru. Si cam de trei zile i-au aparut 2 pete rosii, ca niste eczeme, urticarii pe bratul stang. Intrebarea mea este daca in cazul acesta este indicat testul Lyme.
Va multumesc.
0
10-08-2011, ora 13:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa luati legatura cu specialistul infectionist si sa adminsitrati antibiotic chiar inainte de confirmarea serologica a unei potentiale infectii cu Borellia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-08-2011, ora 12:03
Komeri
Nu este medic/terapeut
Komeri
Multumesc pentru raspuns.
0
17-08-2011, ora 16:29
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua, as vrea sa merg la Institutul Fundeni la Domnul Dr. Gogoase pt. analizele parazitologice, am inteles ca dansul face analiza pt mai multe bacterii (borellia, toxoplasmoza, mycoplasma,...) intr-un singur screening test, eu sunt din Arad, sunt suspecta de Borellia, Bartonella si e posibil sa fie vorba si de alte bacterii, acum aproape 2 ani am intrat in contact cu o pisica de pe strada care nu numai ca avea capuse si demodex cati gatoi dar m-a si muscat si zgariat si de atunci au inceput problemele... Ma intereseaza cum se procedeaza la Domnul Dr. Gogoase, trebuie sa sun sa imi fac programare din timp sau ma duc pur si simplu dimineata acolo? As vrea sa stiu ceva sigur inainte sa ma urc in tren sa plec spre Bucuresti... Ce ma mai intereseaza iar e cat costa acest screening test si daca se poate face si pt. Bartonella separat, din cate am inteles Bartonella nu e inclusa in acest test... Mentionez ca momentan nu mai lucrez, tocmai din cauza problemelor de sanatate si m-ar interesa sa stiu cat costa acest screening test, sa vad daca imi permit in momentul de fata, ma costa si drumul pana in Bucuresti si ma intereseaza sa stiu de ce documente am nevoie, daca am nevoie de ceva din moment ce nu mai lucrez ma gandesc ca nu am nevoie de nici un document pt. ca nu se compenseaza prin CAS sau se fac doar cu plata aceste analize? Nu stiu care e politica la Inst. Fundeni, eventual daca ma puteti pune d-voastra in tema. As vrea sa ajung cat mai curand la Inst. Fundeni pt ca mi-e teama ca odata cu trecerea timpului problemele mele de sanatate se agraveaza tot m mult... Va multumesc anticipat.
0
17-08-2011, ora 16:33
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Poate ma puteti ajuta si cu alte sfaturi va rog mult, aici pe acest link sunt descrise pe larg simptomele pe care le prezint si cum au inceput problemele... http://forum.romedic.ro/prod/Borelioza??_Dar_testul_Elisa_negativ??_058842.html
0
18-08-2011, ora 14:39
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Angelica,
Dl Gogoase nu lucreaza pana in septembrie.
Are un laborator nou de microscopie in camp intunecat dar inca nu e pus in functiune.
Analiza am inteles ca te costa 200 sau 300 lei + drumul ...
Daca esti in Arad Mai bine te-ai duce la Budapesta la Dr Botzik, ca-i mai aproape.
Dr. Botzic are mare experienta fix pe asemenea boli, in special Lyme.
mai jos ai datele dm contact.
Dr. Bózsik Béla Pál
Medical secretary, Board
Lyme Borreliosis Foundation
Phone: 36-209-253-987
Email: bbozsik@freemail.hu

Dr. Botzik o sa-ti faca toate testarile. Nu stiu cat costa dar pot intreba pe cei care au fost
sau poate raspunde cineva aici, dintre cei care au facut.
Daca nu sti ungureste poti vorbi in engleza sau daca nu sti nici engleza, in Arad sigur gasesti pe cineva care sa vorbeasca ungureste si sa te ajute sa iei legatura cu Dr. Botzik pt. o programare.

Nu mai sta asa ca nu-i de stat.

sa stii ca si eu inainte de a se decxlansa durerile de picioare am fost zgariata si muscata de o pisica
a mea din casa cand o tineam la tuns, persana fiind o tund o data la 6 luni si am incercat
sa nu-i mai facem anestezie, atunci m-a sgariat rau.
Nu stiu daca de acolo mi se trage boala dar momentul declansarii durerilor coincide cu acel eveniment cu zgarietura. Durerile au inceput cam la o sap[tamana dupa...
Tin minte ca zgarietura m-a tinut vreo 2 luni si ma durea groaznic, s-a inflamat zona si mi-.a trecut foarte greu.
Inainte de asta, orice alta zgarietura mi se vindeca foarte repede.
Nu stiu, si eu ma chinui de atunci cu boala fara sa stiu intocmai ce am. Mie mi-s umflate gleznele, cuprinse tendoanele si coloana. Spasme musculare am avut si eu la inceput foarte mult, mai ales la picioare. Acum sunt pe protocolul Marshall, cu antibiotice si Olmesartan.


Desigur, poti sa incerci la Dr Gogoase daca vrei, eu ti-am dat doar un sfat sa iei in calcul si aceasta posibilitate.

Iti mai spun ca am vorbit cu multe persoane diagnosticate intr-un final CLAR cu boala Lyme carora la Dr. Gogoase le-a iesit borelia sub limita de pozitivitate. Asta pt. ca dansul face doar IgM si daca infectia e mai veche nu apare la testul elisa.
Deci ar fi mai sigur sa mergi la Dr. Botzik cat mai urgent ca apoi ramai cu sechele grave care sunt ireversibile.
Dansul o sa-ti dea si tratament. sau sa vii la Bucuresti la dr. Tataina Rosca - Spit. Sf. IPantelimon, sa primesti un diagnostic si tratament cat mai repede.


Sanatate
0
18-08-2011, ora 14:55
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
am uitat sa spun... poti incertca la un cabinet veterinar sa faci asemenea teste.
In Bucuresti exista cabinete veterinare cdare lucreaza cu laboaratoare mai utilate in acest sens decat cele umane si costa mult mai putin. Incearca, poate gasesti si in Arad asa ceva sau la Timisoara poate.
0
18-08-2011, ora 18:33
vic1955
Nu este medic/terapeut
vic1955
Buna ziua. Am citit cu mare atentie postarile si indraznesc sa apelez la experienta dvs, caci nu mai stiu incotro sa o iau.
Acum trei ani de zile, am avut o, , urticarie", aparea pe spate o unflatura, mica, care ma manca, disparea in cateva ore ca apoi dimineata sa apara in alt loc, tot pe spate. Am mers la doctor- diagnostic ALERGIE- sa mananc trei zile doar orez fiert si apoi sa reintroduc progresiv alimentele ca sa vedem la ce apare alergia. Nu am avut niciodata o reactie alergica, asa ca singura, din proprie initiativa am facut analize la lab. privat si surpriza eozinofile marite. In atari conditii, am mers din nou la medic - Alergie - logic, dar nici nu a vrut sa auda si de parazitologie( m-ar fi trimis mai degraba la psihiatru) si din nou singura si pe banii mei am facut IgG si IgM ptr toxocara si toxoplasmoza- doar la asta m-am gandit, rezultatul Toxocara.Asa am ajuns la Colentina, am facut 6 cure la Albendazol, si apoi mi s-a dat un tratament adus din Anglia, folosit in cazul unor boli tropicale dar cu eficienta in toxocara( nu retin substanta - nu exista pe piata rom) la care am avut o reactie dura intestinala, am intrerupt dupa o internare la urgenta. Paradoxal, la o luna la control la Colentina, dupa analize( care apropo desi eram cu internare in regula, le plateam la laboratorul Gral) brusc sunt declarata VINDECATA. Am refacut de trei ori testul la Synevo, fac doar IgG iese continuu pozitiv peste 1, 50, iar eu am diverse simptome, asemanatoare cu ale voastre, degeaba spun medicului de fam de toxoxara, de o zgaraietura de pisica foarte dura, de la care am si acum dupa cateva luni semne, dupa cum v-am spus mai degraba m-ar trimite la psihiatru. Asi dori sa-mi fac un set complet pe parazitologie, la ce spital, la ce medic, sa apelez? sa stiu cu ce ma confrunt caci desi internata de atatea ori ptr analize si tratament testele au fost facute strict ptr toxocara nu si ptr alti paraziti, s-au multumit cu testul initial facut de mine.
Multumesc.
0
19-08-2011, ora 10:55
LoredanaS.
Nu este medic/terapeut
LoredanaS.
Stimate Domnule Dr. Ion Bogdan Cristian,

Va rog, in masura in care va permite timpul, sa imi sugerati ce ar trebui sa fac in cazul in care mi-au iesit pozitiv anticorpii IgM borrelia. Am facut testul de 3 ori dupa cum urmeaza:

1. a fost facut in laboratoarele Synevo:
Borrelia - Anticorpi IgG, IgM (Westernblot)
Borrelia IgG - negativ
Borrelia IgM - pozitiv
Interpretare
"Mentionam ca in cazul anticorpilor de tip IgM s-a obtinut o banda pozitiva pentru antigenul OspC specific (B.garinii)".

2. la Cantacuzino
IgG - ELISA-ser - negativ
IgM - ELISA - pozitiv / Valoare: 2, 188

3. tot la Cantacuzino
Confirmare Borrelia prin Western blot IgM (Eco Line) -ser - pozitiv
Comentariu: "Prezenta banda OspC."

In urma unor alte analize, mi-au mai iesit pozitiv:
1. Herpes I IgG ELISA - pozitiv / Valori: OD proba = 2, 792; OD cut off = 0, 362
2. Herpes I IgM ELISA - pozitiv / Valori: OD proba = 0, 623; OD cut off = 0, 498

3. Epstein Barr - VCA - IgG - ELISA - pozitiv / Valori: OD proba = 1, 140; OD cut off = 0, 257
4. Epstein Barr - VCA - IgG - ELISA - NEGATIV / Valori: OD proba = 0, 119; OD cut off = 0, 229

Din cate am reusit sa inteleg, IgG-ul reprezinta prezenta mai veche in organism a unei bacterii, virusi, etc, / cronic, iar Igm-ul infectarea recenta / acuta. Daca lucrurile ar sta chiar asa, atunci nu se explica simpomele si starile mele din ultimul an.
Am fost de la neurologie, (am facut chiar si un RMN cranian si cervival - fara substanta de contrast) la ORL, oftalmologie...pana cand m-au trimis la psihiatrie.
Simptomele mele din ultimul an sunt: oboseala cronica, prima data s-a manifestat in iunie 2010 cand am simtit ca ceva imi inunda tot corpul dar in special capul, urmate de batai ale inimii foarte puternice, o stare de confuzie si ameteala, panica (toata lumea, inclusiv medicii au spus ca sunt atacuri de panica...iar in final medicul psihiatru a pus diagnosticul de "tulburari de anxietate) si am facut trament cu fevarin 50 timp de 10 luni.
In continuare am o stare nu tocmai buna, ameteli, oboseala inexplicabila, o teama (insa, teama mea cea mai mare este ca nu stiu ce am si asta vreau sa investighez), tulburari de vedere (nu grav, insa, simt o deteriorare a vederii), lipsa de energie si motivatie si altele pe care nu stiu sa le descriu.

Ceea ce vreau sa mentionez special este faptul ca eu sa plec in Germania pentru o luna de zile (din sep pana in oct.) si as avea posibilitatea sa fac si acolo investigatii / tratament privind Borrelia, dar pana atunci as vrea sa stiu daca trebuie sa ma grabesc cu tratamentul sau mai pot astepta inca o luna. (va rog sa imi spuneti daca pentru trament in Germania am nevoie de o trimitere de aici sau altceva care sa imi faciliteze accesul la sistemul lor de sanatate)

De asemea as vrea sa-mi spuneti daca tratamentul cu oxigenarea hiperbarica ar fi indicata si in cazul meu - din cate am inteles se foloseste mai degraba in cazurile mai grave?!

Va multumesc din suflet si astept cu mare interes raspunsul Dumneavoastra.

Cu respect,
LoredanaS.

Ps: credeti ca este necesar sa mai o investigatie si la Fundeni?
0
14-09-2011, ora 17:28
octavian craciun
Nu este medic/terapeut
octavian craciun
Domnule dr Bogdan Cristian Ion am si eu o mare problema si va rog sa imi dati un sfat util, sunt diacnosticat cu RECTO-COLITA ULCERO-HEMORAGICA de 7 ani, am facut si corticoterapie fapt ce a dus la aparitia osteoporozei.am luat tratament si pt asta insa am ajuns la dureri groaznice de articulatie si la diacnosticul de cox atroza de cap femural drept iar acum necroza de cap femural bilateral...ce ar trebui sa fac? operatie am inteles ca m-ar costa 1500 de euro bani pe care nu ii am.(costul protezei) as vrea sa stiu daca este din cauza boreliei si pot scapa de operatie cu tratament sau doar operatia ma mai salveaza si desgur tratamentul dupa? cu multumiri si respect. Octavian
0
28-10-2011, ora 21:08
coccolina
Nu este medic/terapeut
coccolina
Prietenul meu a fost diagnosticat de curand cu boala lyme. I s-a spus ca aceste bacterii se gasesc inclusiv in sperma. Este posibil ca prin contact sexual neprotejat sa-mi fi transmis boala? Deocamdata nu am nici un simptom, dar de cand am aflat despre boala lui nu mai am nici o zi linistita. Va rog, ajutati-ma cu un raspuns.
0
29-10-2011, ora 12:49
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Nu se cunosc inca multe lucruri despre borrelioza si boala Lyme dar nu s-a demostrat inca cum ca s-ar transmite
pe cale sexuala. Boala poate ajunge in corp numai prin muscatura de capusa. Asa spun medicii cu care am vorbit
eu.
0
29-10-2011, ora 18:01
coccolina
Nu este medic/terapeut
coccolina
Multumesc de raspuns Irina, dar inca nu pot sa stau linistita.
Am inceput sa caut pe forumuri din strainatate si am gasit multiple post-uri in care scriau ca sotul/sotia are lyme si la o testare ulterioara s-a gasit ca si partenerul de viata are boala. Cum este posibil ca in aceeasi familie sa aiba ambii membrii infectia? Si e vorba de mai multe familii, nu de un caz singular. Se poate transmite boala si prin tantar sau pureci?
Adaugă un comentariu / răspuns
185 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.