borelia sau borelioza, cum este corect?

13-11-2007
catadede
Nu este medic/terapeut
catadede
in ultimul timp sufar de mari dureri de spate, zona lombara. am efectuat numeroase analize dintre care specific: RMN, radiografii, ba chiar mielografie. initial mi s a spus k am discopatie lombara, apoi hernie de disc lombara, iar acum am ajuns sa mi se spuna k dak nu raspund corect la tratament este posibil sa am borelia sau borelioza(precizez k nu stiu care este termenul corect, v as ruga sa ma corectati). ce este aceasta boala? se poate trata? cum? este o boala rara? va rog sa mi raspundeti. precizez k am 18 ani.
2 comentarii
0
13-11-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Boala se numeşte borelioză. Este dată de un microb, numit Borelia. Este foarte rară în ţara noastră şi de obicei e dată de înţepătura (sa, mai bine zis, muşcătura) de căpuşe. Desigur că se poate trata, dar mai întâi trebuie diagnostic, nu bâjbâială.
0
14-11-2007, ora 00:00
catadede
Nu este medic/terapeut
catadede
vreau sa va spun k in ultima vreme, poate chiar mai bine de 2 ani nu stiu sa fi avut vreo muscatura de capusa caci nu am animale in preajma si este posibil ca daca am avut vreo muscatura cu mai mult timp in urma sa se declanseze virusul doar acum? durerile acestea insuportabile le am de 1 an, au inceput cu dureri abdominale dreapta apoi la spate in zona lombara iar acum au ajuns sa fie insuportabile, in sensul ca ajung pe picior in jos de parca ma electrocuteaza, parca imi reteaza piciorul de la genunchi si am si niste amorteli de picioare. ieri cat am stat la spital am avut amorteli si la membrele superioare si la fata, chiar m a speriat chestia asta deoarece mi s a mai intamplat sa am asa amorteli doar cand faceam un atac de panica, dar acum am fost destul de linistita. doctorul mi a spus sa incerc prima data si l reumatologie caci se poate sa fie si din cauza reumatismului, dar am doar 18 ani. pt reumatism este tratament, se poate vindeca sau raman cu dureri toata viata?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.