BPOC probleme echilibru

02-06-2017
viorel169
Nu este medic/terapeut
viorel169
Buna ziua. sufar de BPOC de 10 ani, asociat cu inima cu cardiomiopatie ischemica dilatativa, NIHA 3, fost fumator 30 de ani. In urma cu 8 luni am fost internat in spital si am facut o alergie la Codeina o forma atat de severa incat au fost nevoie de injectii cu adrenalina si hidrocortizon in doze mari sa imi revin. De atunci sunt foarte slabit, nu ma mai pot deplasa, nu mai am putere sa ma deplasez si nu imi pot mentine echilibrul, ca si cum piciorele nu mai pot sustine greutatea corpului. Tusesc mult, elimim secretie ca o spuma transparenta, dependent de oxigen la domiciliu.
Tratamentul pe care il iau acum este: preductal 35mg / 2/zi, coryol 12.5 mg - 1.5/zi, pretarium 5mg 0.5/zi, atoris 20mg 1/zi, trombostop 1/zi, digoxin 1/2 zi, seretide 500 la nevoie.
As dori sa ma ajutati si sa imi spuneti de ce nu mai pot sa imi folosesc picioarele si daca pot face ceva in legatura cu asta. Ma deplasez doar cu un scaun cu rotile cu ajutorul cuiva din familie. Pana la incidentul cu alergia m-am putut deplasa fara probleme.

Va multumesc anticipat. astept cu nerabdare un raspuns.
1 comentarii
0
22-05-2019, ora 21:21
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Dar aveți sensibilitate în picioare? Le puteți mișca măcar puțin? Aveți dureri la nivelul picioarelor? Ce vârstă aveți? E posibil ca din cauza inimii slăbite, fluxul sangvin în periferie să fie deficitar, astfel încât musculatura membrelor este prost vascularizată, instalându-se treptat atrofia musculară și un deficit motor tot mai accentuat. Sper să vă fie de folos ce v-am scris. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.