Bronsita asmatiforma

36 comentarii 1 2
0
02-10-2009, ora 16:47
bostan mihai
Nu este medic/terapeut
bostan mihai
Am fost diagnosticat cu ast bronsic am 41 de ani si urmez tratament cu seretide si singulair, mia fost oprit singulair si dupa citeva zile am facut iar crize de astm, ce pot face?
0
20-02-2010, ora 17:42
shinning
Nu este medic/terapeut
shinning
Pentru ionis8!!

Te rog tare mult, daca vezi mesajul meu si vrei sa ma ajuti, ti-as fi recunoscatoare. Acum ma aflu in situatia descrisa de tine si sunt absolut disperata. Copilul meu tuseste cumplit ! Mi-ar fi de mare ajutor daca am vb! Multumesc!
0
18-03-2010, ora 16:58
ostriceanu tabita
Nu este medic/terapeut
ostriceanu tabita
buna am si eu probleme de bronsita asmatiforma cu baiatul meu de 3 ani a inceput de la 3 sapt si face mereu a facut o groaza de injectii in tara acum de cand santem in italia de un an lam scapat de injectii dar aicea pediatra imi da mereu aerosol si antibiotic augumentin dar degeaba de cand e la gradi din septembrie abia il pun pe picioare si e iar
aproape la sapt
si mi frica sa nu dea in asm am citit aicea de seu de oaie cu tarate ma puteti ajuta sa imi ziceti cantitatea.si am ineles ca e bun lapte de capra sau zicetimi va rog ceva am citit si despre ocna sibiului e buna as vrea si eu sa merg dar numai in iulie mergem in tara se face in anumit sezon sau lamuritima va rog
0
16-05-2010, ora 16:50
georgian geo
Nu este medic/terapeut
georgian geo
baietelul meu geo are bronsita asmatiforma cine imi poate da reteta taratei cu seul de oaie ?
0
17-05-2010, ora 10:58
lenia
Nu este medic/terapeut
lenia
TRATAMENT EXCELENT - SEU DE OAIE CU TARATE
baiatul meu care acum are 23 de ani a avut aceeasi problema la varsta de 5 luni. a racit puternic si am apelat la tratamentul cu antibiotice. eram absolut disperata, deoarece in urma tratamentului indelungat cu 4 feluri de antibiotice ramasese cu o tuse suparatoare care l-a chinuit timp de 2 luni, pana cand intamplator, am aflat de la o cunostinta un leac care s-a dovedit miraculos: seu de oaie si tarate. am amestecat seul de oaie cu taratele si am facut din ele o turtita pe care i-am aplicat-o pe piept inainte de culcare. va rog sa ma credeti ca rezultatul a fost incredibil: dupa ce s-a trezit tusea disparuse. avea chef de joaca si i-a revenit pofta de mancare (in tot acest interval nu prea manca si nu a luat in greutate). i-am mai aplicat acea turtita de 2 ori si nici ca a mai avut probleme cu tusea vreodata. in scurt timp si-a revenit si a ajuns la greutatea normala.

LA baietelul meu n-a mers tratamentul acesta. De fapt nici nu stiu ce sa mai fac. Am fost la alergolog mi-a spus ca are alergie, ma duk la pneumolog, are wheezing recurent (sau bronsita recurenta) Niste idioti de doctori. Radiogafii pulmonare, faciale, medicamente, tratamante diverse.. si.. uffff... sistem sanitar romanesc...in loc sa se puna de acord unul cu altul, alergoloaga mea a facut o fata luuuuuuuuuuuuunga si a pus un bot de cantai pe el la vioara cand i-am spus ca doresc sa consult si alt medic specialist. Mi-a aruncat asa in sila o scrisoare medicala.. si mi-a spus: nu sunteti in stare sa acceptati ca, copilul dvs. are astm. Da.. probabil ca sunt eu nebuna...
0
29-11-2011, ora 16:33
FLORINA LUNGU
Nu este medic/terapeut
FLORINA LUNGU
Bronsita cronica
Bronsita cronica este o afectiune cronica inflamatoare a bronhiilor mari si mici, insotita de o secretie exagerata de mucus, care produce tuse si expectoratie de sputa mucoasa sau mucopurulenta nu mai putin de 3 luni pe an timp de 2 si mai multi ani consecutiv, inducand schimbari fizicale bronho-pulmonare, tulburari de ventilatie si modificari radiologice ireversibile. Bronsita cronica, in special formele obstructiva si astmatiforma, contribuie la dezvoltarea emfizemului pulmonar si constituie o componenta a bronhopneumopatiei cronice obstructive.
Se disting mai multe tipuri de bronsita cronica:
- bronsita cronica simpla, care se caracterizeaza prin producerea unei spute mucoase
- bronsita cronica mucopurulenta, care se manifesta cu expectoratii de sputa purulenta, persistente sau recurente în absenta unui proces supurativ localizat (abces, bronsiectazie)
- bronsita cronica obstructiva, presupune asocierea unui grad de obstructie, evaluata prin metode specifice
- bronsita cronica astmatiforma, care se manifesta prin bronsita cronica si obstructie, asociata cu dispnee intensa si "wheezing" aparenta, la inhalarea unor agenti iritanti sau în timpul infectiilor respiratorii acute
Simptome in bronsita cronica:
- in bronsita simpla: tusea apare dupa prima tigara din zi, expectoratie redusa, mucoasa.
- in bronsita obstructiva si astmatiforma: tuse si dispnee la efort fizic, sputa mucoasa vascoasa; simptomele apar initial doar in anotimpul rece, ulterior - toata ziua, cu cresterea cantitatii de sputa, periodic apare "wheezing".
- examenul fizic: in forma usoara poate fi normal, in celelalte forme - murmur vezicular accentuat (in stadiu precoce) sau diminuat (in stadiu mai avansat), raluri sibilante si ronflante asociate perioadelor de bronhospasm, de asemenea raluri subcrepitante, care dupa tuse se modifica de intensitate si localizare.
Factorii etiologici ai bronsitei primare:
-fumatul este elementul etiologic principal;
- factorii poluanti atmosferici (dioxidul de sulf - SO2, pulberi, dioxidul de azot - NO2);
- noxele ocupationale: expuneri la praf, gaze toxice, diizocianat de toluen, industria bumbacului;
- infectiile cu rinovirusuri si pneumonia virala severa, care induc obstructia cronica;
- factorii familiali: fumatul pasiv, gazul metan;
- factorii genetici: existenta unei predispozitii genetice sau a unei susceptibilitati individuale pentru dezvoltarea bronsitei cronice.
Cauzele bronsitei cronice secundare pot fi:
- anomaliile de dezvoltare a sistemului respirator, mucoviscidoza
- astmul bronsic
- tuberculoza
- insuficienta cardiaca
Diagnosticul - se deduce din anamneza, prezenta modificarile radiologice manifestarilor clinice de obstructie cronica a cailor respiratorii si modificarile radiologice.
-
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști bronșita și ce măsuri trebuie să iei
  •