Bronsita astmatiforma vs. astm bronsic...diferente | Forumul Medical ROmedic

Bronsita astmatiforma vs. astm bronsic...diferente

08-02-2013
elia ela
Nu este medic/terapeut
elia ela
Mi s-a pus acum un an diagnosticul de bronsita astmatiforma, desi am mai facut si inainte cu vreo 6 ani aceeasi chestie, nediagnosticata corect atunci.
Acum trei saptamani am facut din nou bronsita dar nu a mai cedat la tratamentul cu singulaire prescris de medicul pneumofiziolog, acum un an.Am mers din nou la acest medic zilele trecute si pe langa singulaire mi-a mai prescris si symbicort de 160, de utilizat zilnic dimineata si seara, toamna si primavara(in sezonul rece)
.Mi-e teama ca aceasta bronsita sa nu fie cumva deja un astm bronsicDin ce am mai citit, unele persoane spun ca de fapt ar fi cam acelasi lucru.De fapt cu acest tratament o sa fiu in siguranta sau boala se poate agrava, oricum in timp?
14 comentarii
0
08-02-2013, ora 16:37
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Este de fapt denumirea veche a astmului bronsic; tratamentul trebuie ajustat periodic in functie de spirometrie si simptomatologie. Daca tratamentul este urmat corect, boala se controleaza bine; simptomele se pot inrautati in timp daca nu este luat tratamentul. Toate cele bune!
0
13-02-2013, ora 12:48
elia ela
Nu este medic/terapeut
elia ela
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles in ce situatie ma aflu. Faptul ca pana acum nu am avut o criza de astm (evidenta)pronuntata, adica am avut doar greutati de respiratie in decursul a doua-trei saptamani, in care luam singulaire imi dovedeste ca sub tratament este o boala controlata bine.Se pare ca este totusi pe fond alergic si ma gandesc ca problema pe care ar trebui acum sa o rezolv ar fi sa gasesc alergenul pentru ca rezultatele sa fie f. bune.De fapt eu chiar sper ca daca este la inceput boala si fac totul ca la carte sa nu am probleme pe viitor.
Sunt curioasa daca dupa o vreme de tratament se poate scoate symbicortul din medicamentatie(la indicatia medicului).
0
13-02-2013, ora 17:34
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Pentru a afla ce sunteti alergica trebuie sa faceti teste alergice la alergenii din aer.
Legat de scoaterea symbicortului- sigur ca medicul poate renunta la el, daca astmul evolueaza bine atat clinic cat si la spirometrie. Scopul este sa se gaseasca cea mai mica doza de tratament care sa va controleze astmul, adica sa nu aveti niciun simptom. Toate cele bune!
0
13-02-2013, ora 17:43
elia ela
Nu este medic/terapeut
elia ela
Multumesc inca o data pentru ajutor, raspunsul d-voastra este un ajutor pentru mine.Dar mai am totusi unele nelamuriri mie mi s-a dat medicamentatia si mi s-a pus diagnosticul doar printr-o simpla ascultare cu stetoscopul.Nu mi s-a facut niciun fel de investigatie in plus:spirometrie, masurare inflamtie bronsica, testare capacitate pulmonara Vi se pare normal?
0
13-02-2013, ora 18:52
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Diagnosticul se poate stabili doar pe baza simptomatologiei (daca simptomele sunt foarte sugestive).
Este indicat sa faceti si o spirometrie, pentru a vedea clar functia respiratorie +/- teste alergice pentru a vedea daca, simptomele sunt date de o alergie.
0
13-02-2013, ora 19:32
elia ela
Nu este medic/terapeut
elia ela
Multumesc!Acum cred ca nu mai am nelamuriri.E putin cam greu sa accept starea de fapt si, sincer, speram intr-un diagnostic oarecum gresit, dar asta este !
0
28-09-2014, ora 19:54
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
Buna seara !Am diagnostic principal Bronho-pneumonie -regresie si diagnostic secundar 1- Astm bronsic moderat persistent 2 -insuficienta respiratorie acuta remisa 3.angor de efort 4 Obezitate gr 1 ( am 92 kg, 1, 72 inaltime.)Vreau sa intreb daca e grav? Si in spital am luat ventolin 2 pufuri pe zi si frenolyn de 200gr. 2 pufuri pe zi.Cand am iesit din spital( de la Breaza} mi-a dat medicament Symbicort604, 5hg dimineata si seara si Eurospal 80mg dimineata si seara. Intrebare: daca am continuat tratamentul inceput in spital fara a cumpara symbicortul si eurespalul [pur si simplu nu am bani ] este ceva grav?Dupa ce termin medicamentele din spital o sa le iau si pe celelalte.Dupa o luna nu prea mi-a trecut caci si acuma parca nu-mi intra aer in piept. E posibil sa am aceasta simptoma atunci cand racesc un pic la piept? Mentionez ca nu tusesc deloc, cateodata expectorez sputa dar alba. M-am lasat de fumat de 2 ani { fumam 1 pachet pe zi }si nu beau bauturi de 13 ani.
0
29-09-2014, ora 12:10
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,
tratamentul pentru astmul bronsic trebuie sa il luati, asa cum v-a fost recomandat Frenolyn 200 mcg 2 pufuri/zi (cum ati luat si in spital) si Ventolin doar la nevoie (daca apare senzatie de lipsa de aer si tuse persistenta).

Va sfatuiesc sa mergeti periodic la un medic pneumolog sau alergolog, care sa va urmareasca astmul (adica sa va consulte si sa va faca spirometrie pentru a vedea functia respiratorie), doar asa tratamentul va putea fi ajustat dupa nevoile dvs. Discutati cu medicul si problema financiara, pentru a gasi o solutie care sa va multumeasca; exista si medicamente compensate de casa.
Practic astmul este cauza celorlalte afectiuni mai putin obezitatea. Daca reusiti sa reduceti din kg, veti simti o imbunatatire si a respiratiei.

Multa sanatate!
0
29-09-2014, ora 21:31
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
Doamna Doctor, va multumesc pentru raspuns. Vreau sa va intreb daca am gresit cand am luat dupa externare ventolin 2 pufuri unul dimineata si altul seara si Frenolyn 2 pufuri, intrucat Doamna Doctor pe scrisoarea medicala scrisese Symbicort si Eurespal sa le iau acasa.La Galati mi-a spus ca am o bronsita veche netratata.Spirograma : CVF:60-70%;VEMS:60-69%;IT:0, 81;FEF25-75:58%VP. VSH1022mm, GPT:41, 9UL, GOT:33, 5UILglicemie155-67mgdL, colesterolemie 213mg/dLuree sg 25mg/dL.Dupa aceste analize e grav?
0
29-09-2014, ora 21:48
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
La VSH este 10/22mm
0
06-10-2015, ora 20:29
flaviusica
Nu este medic/terapeut
flaviusica
buna
ma numesc sebastian am 40 ani si de aprox 3 ani in lunile octombrie - martie ma supara o tuse seaca urata am fost la medic am fost diagnosticat cu bronsita astamatiforma am urmat tratament cu symbycort aerius si singulair de 10 mg la aprox o saptamana de la inceperea tratamentului simt o amliorare usoara dar nu ceva foarte bine. cu tot acest tratament tusea revine in fiecare toamana. orice sfat din partea dvs imi este de ajutor
va multumesc. multa sanatate
0
07-10-2015, ora 20:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 primavara si toamna este timpul acutizarii si problemelor gatro-intestinale care pot duce la faringite iritative cu tuse
2 sau facut investigatii la gastrologie si ORL ???
3 citeste ce am scri spe forum despre faringite
0
06-02-2016, ora 02:35
estefanialolita
Nu este medic/terapeut
estefanialolita
Buna...nepotul meu are 7 ani acum la aproximativ 1, 5-2 ani l-au diagnosticat cu bronsita asmatica.i sau facut tratamente si e f bine.mai apar tusee seaca si nasuc infundat mai des...Dar eu as vrea sa stiu daca poate sa faca un sport..daca poate fi scos afara cand ploua cand e frig..nu exagerat la putina joaca.sau ce nu ar trebui sa faca??? Va rog niste raspunsuri. la salina ar acea voie? Mai sunt excursi cu scoala.ajutor noi vrem la joaca cu el sa fie activ mama e foarte panicoasa.
0
20-12-2018, ora 22:46
baietzel
Nu este medic/terapeut
baietzel
Buna seara, eu am astm bronsitic astmatiformic, diagnostic din copilărie, nu am nici-o problema de sanatate, ma simt foarte bine, sunt alergic la ceva, uneori cand stranut... stranut de foarte multe ori si nu stiu daca este ok, credeti ca este vreo problema? Ar trebui sa consult un medic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un metabolit cu rol în funcÈ›ionarea sistemului imunitar, găsit în cantități reduse la pacienÈ›ii cu forme severe de astm bronÈ™ic
  •