BTS evident, analize recomandate

14-07-2011
Zante
Nu este medic/terapeut
Zante
Acum doua saptamani am facut sex oral neprotejat cu o persoana pe care nu o cunosc foarte bine. Dupa cateva zile au aparut niste simptome: mancarimi pe uretra, glandul rosiatic la varf, o mica secretie albicioasa, usoare usturimi la mictionare.

Ca prim pas as dori sa fac niste analize. Din lista Cantacuzino, pe baza simptomelor, ce-mi recomandati? http://www.cantacuzino.ro/ro/?p=1237

Al doilea pas va fi vizitarea unui medic DV. E prima data cand vizitez unul, fug de intalnirea asta ca dracul de tamaie. Totusi, unde-i gasesc?
12 comentarii
0
14-07-2011, ora 15:02
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Du-te la dermatolog, sau dermato-venerolog si iti spune el ce analize iti trebuie, dupa consult.
Nu fugi, ca te ajunge din urma:D nu-i mare lucru, se uita cateva secunde si iti si spune ce ai de facut.

Sanatate!
0
16-07-2011, ora 00:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Zante, simptomatologia dv. este specifică uretritei, cel puţin în aparenţă. Uretrita este o boală care constă în inflamaţia uretrei penisului, uretra fiind un conduct membranos prin care se elimină, în afară, zilnic, urina din vezica urinară şi, ocazional, sperma din testicule.
Uretrita este o infecţie urinară gonococică sau nongonococică (este produsă de o infecţie microbiană, de o infecţie micotică, de o infecţie parazitară, de o alergie, de o traumă mecanică, termică sau chimică etc.). În cazul dv., cel mai probabil, simptomatologia vă este produsă de o infecţie bacteriană, de exemplu de o infecţie cu gonococul gram negativ Neisseria gonorrheae, agentul patogen care este cauza aflată în spatele producerii boli cu transmitere sexuală denumită blenoragie.
Vă recomand să consultaţi un medic urolog, eventual un medic dermato-venerolog, pentru a fi examinat, testat, diagnosticat şi tratat corespunzător.
NU vă ignoraţi simptomatologia şi NU amânaţi consultul la medic! NU luaţi tratament după ureche, din proprie iniţiativă şi nu mai întreţineţi niciun contact sexual, până când nu vă vindecaţi şi încă 7-14 zile după momentul vindecării!
Însănătoşire grabnică.
0
18-07-2011, ora 13:11
Zante
Nu este medic/terapeut
Zante
Va multumesc pentru raspunsuri dar am primit fix ce nu vroiam: trimiteri la doctor. :)

Intre timp eu am facut un test de urina (sumar + urocultura) iar partenera a facut aceleasi teste plus examen secretii, Ag Chlamydia, Ureaplasma Mycoplasma. Absolut toate negative. Analize de sange n-am facut deoarece am avut de curand o viroza respiratorie serioasa si analizele sigur ieseau in aer (WBC, VSH, etc).

Se pare ca de ce fug nu scap, o sa merg la un urolog/DV, din ce o sa-i povestesc o sa-mi dea un antibiotic "generalist" (Zinnat, Ciprinol, etc) la noroc si probabil n-o sa aflu niciodata exact ce a fost pentru ca la noi la romani mai intai se da tratamentul cu cele mai puternice antibiotice si doar daca nu are efect se fac si analizele cu antibiograma.

Eu as fi preferat sa fac inainte analizele dar se pare ca si online se merge tot pe "de ce sa faci analize de 100 lei cand poti lua o doza unica de antibiotic de 5 lei cu sanse 90% de vindecare?".
0
20-07-2011, ora 16:00
Zante
Nu este medic/terapeut
Zante
Intre timp a fost partenera la control, diagnosticul a fost de infectie usoara, i s-a dat tratament pentru amandoi cu Albastru de metilen 1%. Cica n-ar fi ceva serios ca altfel iesea la analize. Sunt eu paranoic daca refuz un tratament cu o solutie pe care scrie clar "doar pentru uz extern"? Nu-s nici fanul antibioticelor, dar totusi...
0
20-07-2011, ora 16:10
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Medical nu exista "infectie usoara", , , , Ce i-a spus ca are, infectie cu ce? Ce bacterie, virus, fungi, candida etc ?
Sigur i-a spus unde anume sa-si dea cu albastru de metilen si tie la fel.
E bine ca esti paranoic, asa poate ajungi sa vezi si TU ce ai exact!
Sanatate!

PS.sa fugi ca ala de tamaie sa iei antibiotice generaliste cum le spui tu! Nu te mai lua dupa toti "atoatecunoscatorii" ca iti poti face mai rau, sa ai ceva ce va deveni si mai rezistent daca nu iei exact ce-ti trebuie!
Analiza parteneri poate sa nu coincida cu analizele tale, asa ca fii serios si vezi ce e, ca nu-ti ia nimeni nici scalpul si nici alt ceva.Ca bine ti-a spus si Nick si tot ignori, , , , (pe care de altfel il resalut cordial!)
0
20-07-2011, ora 19:39
Zante
Nu este medic/terapeut
Zante
Deci am scris deja, partenera a facut sumar urina + urocultura + examen secretii + Ag Chlamydia + Ureaplasma + Mycoplasma. N-o cunosc prea bine dar nu e centurista, lucreaza la o corporatie, a dat peste 200 de lei sa afle daca are ceva. Si toate rezultatele au iesit negative. Are test de HIV, HEPC, HEP B, VDRL facute in ultimele 12 luni, chiar tine la sanatatea ei. Doctorita ei vazand reultatele, cunoscand-o si dupa un examen a zis ca fiind vorba doar de niste simptome usoare (mancarimi plus usoara jena la urinat) e posibila o usoara infectie care n-o sa iasa in veci la analize (se testeaza doar cele grave) si atunci ne-a dat antisepticul ala, albastru de metilen. Nu sa ne dam cu el, sa-l bem, cateva picaturi (nu scriu cate sa nu indemn la automedicatie) la o cana de apa.

Antibioticele generaliste sunt un rau necesar, nu sunt de acord cu ele dar avand in vedere cat duraza un set de analize plus antibiograma si faptul ca generalistele o nimeresc in 90% din situatii, atunci sunt de inteles si doctorii care te pun sa faci analize si intre timp sa incerci niste antibiotice generaliste. In 90% din situatii functioneaza, pentru restul 10% ai antibiograma gata si bagi al doilea tratament la sigur daca primul "la plezneala" n-a mers.

Asa cum scriam si-n mesajul initial, ma interesa _ce analize sa fac_, nu diagnostic sau tratament. Si daca existau profesionisti aici imi puteau zice usor "fa-ti testul X, Y si Z si daca iese ceva pozitiv mergi la doctor". Testele de genul asta oricum sunt cu plata. In schimb am primit trimiteri la doctor, parca as fi postat pe un forum de constructori. :)
0
20-07-2011, ora 20:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Parerea mea e ca orice ti s-ar fi raspuns tu deja stii mai bine ce se face, ce ai face tu, asa ca dialogul mi se pare in plus.
Profesionistii de care spui si care mai dau raspuns pe forum, iti vor spune, tocmai ptr ca sunt profesionisti: mergi la consult si in functie de ce reiese concret din consult vei fi indrumat la analize. Numai medicii superficiali ti-ar spune: a, probabil ca ai aia, fa-ti analiza aia. Ceea ce chiar ar fi superficial. Te-ar fi linistit sa-ti spun: probabil ai doar o candidoza, da-ti cu crema aia si gata?? Exista peste 2000 de boli de piele si inca n cu transmitere sexuala care de la distanta pot fi confundate. Ca sa nu spun ca simptomele pot disparea dar cauza sa ramana si sa o dai mai departe cu efecte de nedorit.
Si ideea ca "e posibila o usoara infectie care n-o sa iasa in veci la analize" este folclor si abia asta arata superficialitate, acum cand orice se poate detecta.
Deci stai linistit cu ideea ca partenra n-are nimic, , , , (Desi n-ar tb sa uiti ca unii virusi etc au termen de incubatie mai lung, apar in analize mai tarziu etc.)
Nu ai postat pe un forum de constructori, dar permite-mi sa-ti spun ca in schimb tu ai mentalitate de orice altceva decat de un om matur care se duce la specialist cand are problema si nu fuge de el ca de tamaie, , , , tine de civilizatie, , ,
Nu mi-o lua in nume de rau, dar nu ti-am inteles tonul sarcastic cand ai primit ajutor corect, desi nu-ti place tie cum suna.
Sanatate!
0
25-07-2011, ora 05:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Zante, ştiu că aţi primit exact ce nu aţi dorit (poate) niciodată, şi anume trimitere la medic, însă fără un consult medical profesionist, dv. riscaţi să vă automedicaţi superficial, intrând automat sub incidenţa riscului major de automedicare eronată şi de experimentare a unor efecte adverse neplăcute şi periculoase.
Partenerea dv. a făcut foarte bine că a consultat medicul. Diagnosticul primit de dânsa pe baza testărilor microbiologice, în principal, NU vizează direct şi diagnosticul dv., ci doar cel mult indirect., şi asta datorită faptului că dânsa a fost cea cu care aţi întreţinut contactul sexual care a declanşat simptomatologia dv.
_

Cu tot respectul vă voi da un exemplu grăitor. Dacă într-un grajd coexistă o vacă şi un bou, iar ambii se îmbolnăvesc, având simptomatologie relativ diferită, dar la acelaşi nivel organic interno-externo genital, veterinarul întotdeauna îi va consulta şi testa pe amândoi, îi va diagnostica pe amândoi şi îi va trata pe amândoi, pe fiecare în funcţie de diagnoza şi responsivitatea organismului. NICIODATĂ nu va consulta şi diagnostica doar vaca, punând astfel, prin extensie, şi diagnosticul boului, mizând absurd pe şansa că şi boul suferă de aceeaşi suferinţă, în condiţiile în care coabitează cu cea care a avut curajul să se lase consultată, testată, diagnosticată şi ulterior tratată (dv. NU sunteţi bou, iar prietena dv. NU este vacă; am dat doar un exemplu personificând două animale care, în lumea animală, au raporturi de reciprocitate asemănătoare cu cele din lumea umană. Să nu vă simţiţi jignit în niciun fel!).
_

Un bărbat adevărat nu se lasă timorat la întâlnirea cu un medic, ci se lasă consultat. Dv. cu siguranţă sunteţi un bărbat adevărat, ştiu eu, aşa că nu mai daţi bir cu fugiţii şi mergeţi la medic, dacă nu vreţi să vă alocaţi timp, în viitorul apropiat, cu scopul de a putea să regretaţi că nu aţi mers.
Vă doresc toate cele bune.
Cu respect şi preţuire,
Nick

Post SCriptum - Şi eu te salut, Teodora (Eclectica). Numai bine îţi doresc. Pup!
0
06-08-2011, ora 11:24
Zante
Nu este medic/terapeut
Zante
Ca sa lamuresc lucrurile: intre timp am fost la doctor DV, m-a pus sa repet analizele facute de partenera si s-a dovedit ca geniile de la Cantacuzino i-au gresit (din nou) analizele. Din fericire eu le-am facut la un alt cabinet privat mare si astfel ne-am dat seama. Tehnic vorbind nu au gresit analizele ci interpretarea lor, desi rezultatul a fost pozitiv totusi au scris alb pe negru ca e negativ. De fapt si partea de analize de la Cantacuzino e privata dar asta e alta poveste.

Doctorul nu crede in antibioticele "doza unica" si desi pe tot netul doza recomandata e de 1gram, mi-a prescris 1gram in prima zi plus 500mg pe zi alte 5 zile. Total 3.5 grame.

Sa ascult doctorul DV sau prospectul medicamentului si intreg internetul?
0
06-08-2011, ora 14:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Zante, a greşi este omeneşte; bine, totuşi, că aţi realizat că s-a făcut o greşeală.
Mă bucur că aţi consultat medicul. Èšineţi cont de prescripţia medicului, nu de prospectul medicamentului şi/sau de întreg internetul. De ce? Dacă medicul v-a prescris doza de 3, 5 g de antibiotic, fracţionată într-o posologie pe parcursul a 6 zile, cu siguranţă dânsul a avut la bază o motivaţie obiectivă (probabil infecţia bacteriană de care suferiţi, pentru că de o infecţie bacteriană suferiţi, de vreme ce medicul a recurs la antibioterapie, este mult prea puternică pentru a fi tratată doar cu celebra doză unică vehiculată în prospectele unor antibiotice şi pe toată faţa internetului; sau mai există şi varianta conform căruia, poate, medicul a dorit să evite producerea unei recidive a infecţiei).
Însănătoşire grabnică!
Cu respect,
Nick
0
06-08-2011, ora 15:06
Zante
Nu este medic/terapeut
Zante
"Cine nu munceste nu greste" nu cred ca-si are locul intr-un laborator de analize medicale. Iar cei de la Cantacuzino nu sunt la prima gafa de genul asta. Personal pe viitor am sa-i evit si recomand tuturor sa priveasca analizele medicale cu suspiciune, indiferent unde sunt facute ele. Cu astfel de erori zau ca doctorii care dau tratament "la plezneala" devin eroi ai sistemului, tratand pacienti inainte sa astepte 10-15 zile rezultatul gresit al unor analize scumpe si necompensate de CASMB.

Medicul DV a prescris acea doza tripla fara sa ma consulte fizic, pe baza unei scurte discutii m-a trimis sa fac un set de analize si dupa ce le-a citit a prescris tratamentul. I-am spus si lui exact acelasi lucru scris si la inceputul acestui topic, "am mancarimi pe uretra, glandul rosiatic la varf, o mica secretie albicioasa, usoare usturimi la mictionare". Motivatia sa a fost ca "nu crede in doza unica". Vreti sa spuneti ca e posibil ca credinta doctorului sa fie mai corecta decat prospectul tiparit de mai multe firme de medicamente?

Intreb deoarece printre efectele adverse ale utilizarii indelungate a dozelor mari sunt: afectiuni ale ficatului cu sau fara icter, afectiuni ale rinichilor, afectarea auzului, tulburari ale sistemului imunitar, etc.
0
07-08-2011, ora 11:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Zante, am înţeles punctul dv. de vedere, dar trebuie să înţelegeţi şi dv. faptul că eu NU pot interfera, în mod verbal/scriptic indicativ, cu prescripţia unui MEDIC, decât în cazuri în care viaţa unui om este pusă flagrant în pericol. NU vă pot spune/indica/scrie, mă autocitez: "nu vă administraţi ce v-a prescris medicul, în cantitatea, concentraţia, frecvenţa şi durata de timp recomandate, pentru că...", din cauza unui motiv obiectiv.
Într-adevăr, greşeala nu îşi are locul într-un laborator de analize, cel puţin nu în mod repetitiv, fără corecţie, dar dacă cei de la Cantacuzino nu erau la prima gafă, în condiţiile în care dv. ştiaţi acest fapt, de ce nu aţi sfătuit-o pe prietena dv. să-şi facă analizele în altă parte??? Evitaţi laboratoarele care nu îndeplinesc măcar standardele minime de corectitudine!
_

" Medicul DV a prescris acea doza tripla fara sa ma consulte fizic, pe baza unei scurte discutii m-a trimis sa fac un set de analize si dupa ce le-a citit a prescris tratamentul. I-am spus si lui exact acelasi lucru scris si la inceputul acestui topic, "am mancarimi pe uretra, glandul rosiatic la varf, o mica secretie albicioasa, usoare usturimi la mictionare ".

- Medicul respectiv nu v-a consultat fizic, ok, dar de ce? Aţi fost dv. la cabinetul dânsului, aţi stat faţă în faţă şi dânsul nu v-a consultat? Dacă răspunsul dv. va fi afirmativ, atunci s-ar putea ca acelui medic să-i fi fost suficientă pseudo-anamneza (discuţia care a purtat-o cu dv.), pentru a deduce cu ce condiţie medicală vă confruntaţi, ca de altfel şi cu ce medicaţie vă puteţi trata corespunzător. Dacă răspunsul dv. va fi negativ, în ceea ce priveşte mersul la cabinet, înseamnă că aţi discutat cu medicul în condiţii improprii unui consult, cum ar fi la telefon, sau pe holul instituţiei medicale în care activează, sau eu mai ştiu unde. Nu ştiu ce să vă spun! NU-i iau apărarea medicului respectiv, dar nici nu pot să-l judec circumstanţial, aşa, fără să cunosc detalii importante.
_

" Motivatia sa a fost ca "nu crede in doza unica". Vreti sa spuneti ca e posibil ca credinta doctorului sa fie mai corecta decat prospectul tiparit de mai multe firme de medicamente? "

- Această motivaţie, într-adevăr, nu este suficientă ca să-ţi poţi permite să măreşti doza, ca şi medic, deşi în unele cazuri poate fi.
Credinţa medicului poate să fie mai corectă decât prospectul tipărit de mai multe firme de medicamente, pentru că firmele de medicamente, în cadrul prospectelor, nu pun accentul pe posologia personalizată a condiţiilor medicale tratabile cu medicamentele lor, în cazul fiecărui pacient, în stil de particularitate, pentru că nu au cum, fapt pentru care scriu dozele în cantitate, concentraţie, frecvenţă şi timp de administrare la modul general.
Dv., de pildă, credeţi că tratamentul pentru o gonoree cu complicaţii este acelaşi ca pentru o simplă gonoree necomplicată? NU! Doza aceea unică, prin extensie, se va dubla, chiar tripla, în cazul apariţiei unei complicaţii precum epididimita.
De unde ştiţi dv. că problema dv. medicală, din cauza faptului că aţi amânat mersul la medic, nu a dezvoltat o complicaţie, iar acea complicaţie l-a determinat pe medic să vă mărească doza??? NU ştiu ce să vă spun. Nu eu v-am consultat, nu eu v-am interpretat analizele medicale etc.
Dacă doriţi reconsultaţi medicul şi cereţi-i explicaţii suplimentare cu privire la doza prescrisă. Eventual consultaţi alt medic, pentru a fi abordat din altă perspectivă. Mai există şi alte cel puţin 2 variante, şi anume luaţi medicaţia cum v-a fost prescrisă sau luaţi doar doza unică, după cum doriţi.
_

" Intreb deoarece printre efectele adverse ale utilizarii indelungate a dozelor mari sunt: afectiuni ale ficatului cu sau fara icter, afectiuni ale rinichilor, afectarea auzului, tulburari ale sistemului imunitar, etc. "

- Da, de obicei dozele mari de antibiotic pot să aibă efecte adverse foarte grave, atât la nivel fizic, mai mult cu adresabilitate stomacală, intestinală, renală, hepatică şi imunitară, cât şi la nivel mentalo-psihic, putând să producă şi tulburări neuro-psihiatrice care să aibă ca rezultat manifestări depresive, anxioase şi chiar psihotice.
VĂ ÎNŢELEG perfect îngrijorarea, fapt pentru care vă sfătuiesc să luaţi atitudine după cum vă spune INIMA.
_

Însănătoşire grabnică!
Cu respect,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •