Bubite/băşicuțe albe în gât

05-01-2018
Irina948
Nu este medic/terapeut
Irina948
Bună seara! Am o problemă cu gâtul: totul a debutat miercuri seara cu o senzaţie de uscăciune în gât, am crezut că este un banal roşu în gât, dar când m-am uitat a doua zi cu o lumină în gât am văzut că am nişte băşicuțe albe, dar nu pe amigdale cum am văzut în imaginile de pe internet, ci undeva pe dedesubt, mai în josul gâtului, chiar şi pe perete (vis a vis de omuleț) şi chiar şi nişte şănţuleţe albe în josul gâtului, cerul gurii este cam galben şi pe cerul gurii am o linie albă care se duce chiar pană la capătul omulețului. Durere foarte mare nu există, doar puțin, este mai mult o senzaţie de uscăciune, o uşoară dificultate la înghițire, o mica durere in urechi, mai mult o senzatie de presiune.
În prima zi (joi) m-a durut foarte tare capul, iar la efort simțeam cum îmi plesneşte capul. În mai 2017 am fost internată cu o amigdalită flegmuloasă acută şi am avut cam aceleaşi simptome ca şi acum, doar că mai puternice. Acum sunt în străinătate şi nu pot ajunge curând la doctor, abia săptămâna viitoare ajung în țară, aşa că am început să iau antibiotic (amoxacilină 500mg) deşi ştiu că nu e bine deloc ce am făcut pt că am luat de capul meu, dar cert este că mă simt puțin mai bine. Eu, de obicei, sunt adepta remediilor homeopatice, dar acum a fost o situație mai gravă.
Am făcut gargară cu ceai de muşeţel concentrat, apă sărată, zeamă de lămâie si miere, am luat mai multe pastile de strepsils intensiv, decasept, vitamina c, am baut mai multe ceaiuri, mi.am aplicat pe gât celebrul cartof răzuit cu spirt...şi azi, vineri seară durerea din gât a dispărut cam pe jumătate, dar am început o răceală (strănuturi dese, nas înfundat, secretii nazale apoase, senzaţie de lăcrimare).
M.am uitat din nou în gât şi am văzut că unele bubițe care erau albe s-au făcut mai transparente, altele s.au mai micşorat puțin, dar tot mai am chestii albe prin gât, doar că nu mă mai doare ca la început, acum simt o mucozitate prezentă în gât care nu trece la înghițire.
Amigdalele mele, cel puțin pe partea pe care o văd când deschid gura, nu sunt încărcate cu şanțuri albe, am 2 bubite albe si cateva pete albe mai în spate, în josul gâtului am şănțulețe albicioase si puține bubițe, dar mai toata zona prezintă liniuțe roşii, ca nişte venişoare.
Vă rog mult, dacă îmi puteți spune dacă este o infecție puternică şi dacă mai poate aştepta până săptămâna viitoare.
Aş vrea să menționez că am şi o problemă cu 2 măsele: una care trebuie scoasă (stomatologul mi.a zis ca s.a infectat, dar a amânat mereu extracția si incă de la Paşte si nici pana acum nu a reusit!) Iar de 3 saptamani mi s.a rupt un colt dintr.o masea care nu e cariata deloc, mi.a căzut când mestecam o gumă).
Mulțumesc mult.
1 comentarii
0
05-01-2018, ora 22:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
atasaza cateva poze cu gatul pe facebook sa vad cat de grav este
dar in descriere..seama a faringita provocata de un reflux gastro-esofagian
sau alimente acre, acide, citrice
si posibil sa te ajute un antiacid de supt+ regim
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.