Bubite mici rosii pe toata suprafata corpului

25-03-2007
popai
Nu este medic/terapeut
popai
Am urmat un tratament antibiotic, in urma unei viroze (ampicilina 500mg). Mi-au aparut pe tot corpul o gramada de bubite mici rosii, fara prurit. Doctorul mi-a prescris apoi eritromicina, crezand ca e o reactie alergica la ampicilina (in trecut am mai luat ampicilina, fara nici o reactie adversa). Problema e ca bubitele mi-au aparut si pe penis, in numar destul de mare. Nu am senzatie de mancarime cand apar aceste bubite... Nu stiu ce sa fac, ce este? Va multumesc!
3 comentarii
0
25-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Exista unele viroze care pot fi insotite de o eruptie la nivelul pielii. Se numeste "exantem viral". De regula cedeaza chiar fara tratament, odata cu remisiunea virozei, insa poate fi si o reactie alergica! Este mai bine sa te vada si un dermatolog!
0
25-03-2007, ora 00:00
popai
Nu este medic/terapeut
popai
Maine dimineata am sa cer un bilet de trimitere. Multumesc pentru sfat!
0
25-03-2007, ora 00:00
andreeag
Nu este medic/terapeut
andreeag
Draga domnule. Viroza ta ar putea sa fie, nu stiu pentru ca nu am avut ocazia sa te consult, mononucleoza infectioasa. Ceea ce descrii dumneata aici ar putea sa fie exact reactia clasica rezultata din combinatia "mononucleoza infectioasa & ampicillina". si apropos, mononucleoza infectioasa chiar asta este, o viroza. Cea ce este interesant la ea este ca daca se combina cu ampicilina de obicei apar bubite rosii. Nu pot sa spun cu certitudine ca asta este situatia ta, dar oricum pare plauzibil. Nu te ingrijora, daca mononuvleoza este cauza, doar abtine-te sa faci sport vreo cateva luni si iti va trece fara probleme. Dar du-te la doctor totusi, asta a fost doar o idee de ce ar putea fi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  •