Bubiţe şi coşuri pe spate

09-06-2013
cosmin07
Nu este medic/terapeut
cosmin07
Bună ziua!

De o zi mi-au aparut pe spate niste bubite, unele dintre ele având la extermitati niste puncte albe ca niste cosuri mici. Tin sa precizez ca am 21 de ani, si nu am mai avut pana acum astfel de probleme, si nu am probleme cu acneea. Prima aparitie am constatat-o azi dimineata, cand m-am trezit. Ma gandeam ca e posibil sa-mi fi aparut din cauza saltelei, intrucat locuiesc intr-un camin universitar, iar cearsaful care o acoperea s-a dat la o parte noaptea trecuta. Am incarcat o imagine cu problema pe link-ul acesta: http://img547.imageshack.us/img547/5415/cam00212c.jpg. O sa merg la medic luni, daca e cazul. Ce parere aveti? Cat de grav evaluati dumneavoastra, la prima vedere, situatia? E posibil sa fie vreun parazit, sau o simpla iritatie? Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
09-06-2013, ora 10:57
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Pare a fi piodermita, probabil stafilococica. Pana maine, mentineti igiena impecabila, imbracaminte de bumbac, evitati transpiratia si aplicati local solutie Rivanol (utilizati pansamenete sterile pe care aplicati acea solutie galbena) alternativ cu unguent Betadina aplicat strict pe leziuni. Igienizati patul. Prezentati-va cat de urgent la medic (de familie sau dermatolog). Sanatate!
0
09-06-2013, ora 15:47
cristian surugiu
Nu este medic/terapeut
cristian surugiu
cred ca este o boala pe fond nervos din cauza stresului, buba se numeste VERUCA, daca sunt dureroase cand se sparg ceea ce nu e indicat deoarece se intind! Am aflat o reteta de pe net Acidul din cartoful taiat, frecate bine aceste cosuri, dispar La mine au disparut. Un domn doctor in Italia mi a spus ca se pot opera cu un acid puternic, este si un unguent dar nu mi amintesc cum se numeste! Scapa de ele repede, succes
0
09-06-2013, ora 17:42
cosmin07
Nu este medic/terapeut
cosmin07
Este posibil să fie pe fond nervos, întrucât am fost destul de stresat in ultima vreme, fapt ce la mine se întâmpla o data la câţiva ani... O sa merg mâine la dermatolog şi o sa aflu exact şi vă spun. Ideea e că mi-a trecut roşeala, dar au ramas cosurile care sunt pline cu ceva lichid care nu pare a fi puroi, ci mai degrabă apă)
0
14-05-2020, ora 17:39
AM17
Nu este medic/terapeut
AM17
Buna! Te rog frumos, imi poți spune cum ai scăpat de bubițe? Soțul meu se confrunta cu aceeași problema. Mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  • Coșuri pe fese - cauze și tratament
  •