Bufeuri

09-09-2015
mariusa
Nu este medic/terapeut
mariusa
Buna seara,
De aproximativ 3 ani sunt in menopauza (am 54 de ani). La inceput am avut bufeuri foarte agresive insa pe parcurs s-au mai domolit. Problema este ca de vreo luna au inceput sa ma supere din nou, cu si mai mare intensitate si la intervale foarte scurte de timp - ziua si noaptea. Ati putea va rog sa-mi spuneti care ar putea fi cauza datorita careia au revenit dupa atata timp si cat ar mai putea sa dureze? Sunt foarte suparatoare si transpir ingrozitor si nu pot sa dorm din cauza aceasta.
Va multumesc frumos.
4 comentarii
0
10-09-2015, ora 17:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista medicatie pt asa ceva prescrisa de endocrinolog. Mama a avut bufeuri si dupa 60 de ani.
1
27-09-2015, ora 17:42
greta2014
Nu este medic/terapeut
greta2014
M-am luptata cu bufeurile si transpiratiile excesive ani buni, incercand toate produsele medicale comercializate in farmacii si magazine naturiste, o gramada de bani aruncati in vant si fara pic de ajutor.
Acum 2-3 luni, am descoperit intamplator ceaiul de salvie, citisem de benefiiicle lui intr-un studiu strain si am vrut sa-l incerc.
Ei bine, sunt atat de incantata ca as zbura pe fiecare forum sa povestesc cat de simplu si ieftin este leacul care ne face viata mai usoara si noua, celor care suntem la premenopauza sau menopauza.
Un singur sfat pot sa va dau, incercati si ceaiul de salvie, beti 1 litru pe zi si ve-ti vedea ca ajuta! Se pare ca exista si extractul de salvie sau tinctura de salvie, care se foloseste cam 2-3 picaturi intr-un pahar de apa, fiind foarte concentrate. La farmacii se mai gasesc si capsule cu planta uscata, iarasi bune si eficiente.
Eu va doresc multa sanatete si o viata mai usoara!
0
27-09-2015, ora 17:59
mariusa
Nu este medic/terapeut
mariusa
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. Cu siguranta voi incerca salvia. Am incercat coada soricelului si trifoiul rosu insa fara rezultat. Sper ca salvia sa fie mai eficienta. Va multumesc mult. Toate cele bune!
0
15-04-2019, ora 03:04
L.Hortenzia
Nu este medic/terapeut
L.Hortenzia
Sunt tare curioasa daca ati scapat cu ajutorul ceaiului de salvie de bufeuri caci eu am de aproape 5 ani (de la 54 de ani) asemenea bufeuri din ora in ora si chiar la mai putin de atat iar ceaiul de salvie si tinctura sunt intr-adevar eficiente dar doar imi prelungeste la maxim 2 ore si asta o singura data in zi daca ma si infometez cat mai mult. Poligema 9 (gemoderivat) mi-a fost recomandata de o doctorita si sper sa ma ajute sa ma echilibrez. In rest am luat o gramada, cate s-au inventat si am baut mult lapte de soia, care am auzit de curand de la dr.Ovidiu Penes la tv. ca ar desensibiliza receptorii de estrogen. Acum incerc cu medicamente date de psihiatru desi nu am nici o stare de depresie doar deranjantele bufeuri de care nu mai scap si care ma obosesc teribil.
Daca ma poate ajuta cineva sa le dau de capat as fii profund indatorata si cea mai fericita!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • De ce apar bufeurile?
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  • Bufeurile ar putea semnala un risc cardiovascular crescut
  • O nouă clasă de medicamente ar putea ameliora bufeurile specifice menopauzei în 3 zile
  •