Buna. relație dificila, fata are un băiețel de 6 ani

11-07-2018
Pepsixdata
Nu este medic/terapeut
Pepsixdata
După cum am spus în subiect. am o relație de 1 an si jumatate. mama nu e de acord cu fata. are un băiețel de 6 ani, sunt constient va fi greu..
Mereu plange, si spune ca nu e de mine, de gen azi mia spus ca o bag in pământ.O urăște din tot sufletul si o vede ca pe un drac, orice as face orice as zice plange. toata lumea din jurul meu e impotriva relatiiei
M-am încăpățânat sa imi iau viata in mâini și sa imi doresc sa duc relatia la o altă etapă... Sa ma mut cu ea si băiețelul ei...
Deși aveam multe prostii in cap ca nu pot trece faptul că are un băiat de 6 ani
Habar nam ce sa mai fac in legatura cu mama
Fata cu care sunt am vorbit.ea și-a expus punctul de vedere... anume ce își dorește de la mine... prieten cu băiețelul... pt ca el stie care ii e tata si bunici si asa mai departe, isi doreste un partener de viață... viitor soț ai asa mai departe

Un sfat dacă se poate cum sa procedez cu Mama?
Va multumesx
8 comentarii
0
11-07-2018, ora 14:41
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua

Cred că mama dv are impresia că dv ii aparțineți și ea știe ce este mai bun pentru dv.Ar trebui sa ii explicați că sunteți o persoană matura și vă asumați relația copilul ne fiind o problema
0
11-07-2018, ora 14:56
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Uneori părinții accepta mai greu deciziile copiilor. Puteți sa ii explicați ca sunteți o persoana matura și sa va respecte decizia, chiar dacă nu este de acord.
Mai exista varianta psihoterapiei de familie.
O zi frumoasa!
3
11-07-2018, ora 18:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E normal să vă trăiți viața așa cum simțiți, nu după deciziile părinților. Din teama de-a nu-i vedea nefericiți la un moment dat, părinții încearcă să le impună copiilor propriile decizii, făcându-le de cele mai multe ori mai mult rău decât bine.
Stați de vorbă cu ei și aduceți-le argumente că decizia luată de dumneavoastră e bună, că doriți să vă trăiți viața după cum doriți, că relația cu persoana respectivă vă face fericit. Dacă nu aveți putere de convingere încercați și cu terapia de familie, iar dacă refuză să meargă, spuneți-le că nu renunțați. Cu timpul orgoliile se mai estompează și văzând că o veți duce bine, vor fi alături de dumneavoastră. Nici-un părinte nu poate rezista să stea multă vreme departe de copilul lui.
Totdeauna un copil e o binecuvântare și nu trebuie considerat o piedică pentru a avea o relație cu mama lui. Vă trebuie doar o doză de înțelepciune să știți să vi-l apropiați.
0
11-07-2018, ora 23:25
Pepsixdata
Nu este medic/terapeut
Pepsixdata
Ideea ca nici partenera nu vrea fără acordul părintelui meu.tine si la parerea mamei mele
0
12-07-2018, ora 06:58
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Atunci căutați altceva daca fata nu știe ce vrea este pierdere de timp.Incercati la luați o decizie acum mai târziu va fi mult mai greu
1
12-07-2018, ora 10:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faptul că nu vrea fără acordul părinților tăi asta-mi spune că îți respectă părinții și vrea o relație lipsită de tensiuni. Mai ales că are un copil, iar copilul trebuie crescut într-o atmosferă fără stres, neconflictuală. Asta ar însemna să te responsabilizeze și mai mult și să faci tot posibilul încât să-ți convingi părinții că merită să-ți trăiești viața alături de ea. Sunt foarte puține femei care-și doresc și o relație bună cu socrii, cele mai multe îndepărtându-i și pe parteneri de părinți.
1
12-07-2018, ora 15:01
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Inteleg din mesajul dvs, ca si dvs va e greu sa treceți peste faptul că are un copil?
Pe de alta parte, dacă sentimentele sunt sincere si reale, pt partenera dvs, va intreb pe a cui viata o trăiți? Pe a mamei sau pe a dvs?
Sunteti un adult capabil sa ia propriile decizii si sa accepte ca mama poate avea alta parere, dar asta nu însemne ca va guvernează viata.

Gânduri bune!
0
18-07-2018, ora 16:13
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Partea cu « persoana matura », responsabila si independenta, e foarte adevarata, insa unele persoane o pot considera dificil de ‘pus in practica’. In cazul in care simti ca nu poti face fata singur situatiei, poate te-ar ajuta sa apelezi (impreuna cu mama) la cateva sesiuni de psihoterapie de familie, care sa te sprijine in clarificarea situatiei.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul