Stări de rău, amețeala, presiuni cap nas, piuit urechi

12-03-2018
Cossm
Nu este medic/terapeut
Cossm
Stări de rău amețeala presiuni cap nas piuit urechi tremurături furnicături stări de frica din orice oboseala am fost pe la o grămada de doctori nu mi-au găsit nimic am fost trimis la psihiatru mi sa pus un diagnostic anexietate si Si atac de panica am făcut tratament cu Xanax cipralex si multe altele de 3 ani nu scap de boala asta tot timpul m-a gândesc sa nu sufăr de vreo alta boala gravă va rog sa m-a ajutați ce controale as mai putea face pentru a elimina stările astea multumesc
18 comentarii
0
12-03-2018, ora 18:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa iei tratamentul pe durata mai indelungata si sa mergi la psihoterapie daca ai fonduri.
0
12-03-2018, ora 21:32
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Salut! Cu medicatia nu rezolvi nimic. Medicamentele imbunatatesc starea pe moment, insa ele sunt facute pentru a preveni ce este mai rau. Daca ele ar controla emotiile omului, ar fi foarte simplu. Citeste carti de psihoterapie! si acesta este un inceput.
0
12-03-2018, ora 22:06
Cossm
Nu este medic/terapeut
Cossm
Ms de răspuns nu cred ca am răbdare sa citesc nu m-a pot concentra ms oricum Numa bine
0
12-03-2018, ora 22:09
Cossm
Nu este medic/terapeut
Cossm
In legătura cu psihoterapia am auzit și eu într-adevăr e scumpă dar se garantează ca îți trece?
0
12-03-2018, ora 23:03
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Ai putea incerca niste amiracetam, piracetam etc.
Acestea se prescriu de către neurolog si sunt medicamente derivate din acidul amino-butiric, substanta din creier anti anxietate. Au efect de creștere a metabolismului cerebral ajutând in memorare si concentrare.
0
12-03-2018, ora 23:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihoterapia nu iti garanteaza nimic. Unii se simt bine cu psihoterapie. Unii nu.
Piracetamul nu e pentru anxietate si atacuri de panica.
In afara de psihiatrie, psihoterapie, nu prea exista alte solutii.
Incearca sa citesti cartie scrise de profesionisti dar daca anxietatea e organica nu trece decat cu medicamente. Poti avea si remisii dar tratamentul e pe termen lung.
0
13-03-2018, ora 15:20
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Buna!Am si eu o intrebare.
Cu ceva timp in urma am mers la fizio si la orl cu dureri de cap groaznice stari de ameteala vedere incetosata.Dupa control si plus o radiografie la cervicala mi s-a spus ca am discopatie cervicala.Am niste "ciocuri" formate dar nu sunt foarte mari.
Dupa 5 sedinte de fizioterapie mi-a fost o idee mai bine, nu am facut mai mute ca nu am putut din cauza jobului( si pe alea 5 le faceam o zi da una nu).Cam de doua sapt eu iar ma confrunt cu o serie de durei de cap cei drept nu asa intense si cu ameteli groaznice si o stare de dezechilibru, nu ma pot concentra ft bine ma gandesc intruna ce am!!!
Acum 2ani si unpic m-am confruntat si eu cu niste stari de anxietate, am fost si la doctor unde mi-a dat dat sa iau arkeris.Si in prezent mai iau 1/4 de arketis iar in disperarea mea ca nu mai suport starile care le am am sunat-o pe doctora si mi-a zis ca ar trb sa maresc iar doza de arketis sa iau jumate de pastila.
Chiar nu stiu ce sa fac...oare o fi iar anxietate?!
Nu am palpitatii, nu mai am fricile alea fara motiv care le aveam, mananc normal(in perioada aia cand am avut starile de anxietate nu puteam sa mananc nimic)..chiar nu stiu ce sa fac!!
Poate mai sunteti patiti cu asa ceva si imi puteti da un sfat!
Multumesc!
0
13-03-2018, ora 15:25
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Am uitat sa specific ca am si jobul de asa natura si stau mai tot timpul jos..ma doare ft tare si coloana, cand stateam intinsa mi-era bine vad ca de ceva timp si cand ma pun in pat trebuie sa imi gasesc o pozitie ok sa nu ma doara spatele.
0
13-03-2018, ora 15:55
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Psihoterapia nu va garanteaza ceva, psihoterapia va poate raspunde la propriile neintelegeri ale vietii, va identifica probleme de natura psihica si afla cauzele ce le provoaca pe acestea. Acesta este rolul psihoterapiei.
Medicatia anti-anxietate este cea psihotropa, insa neuroprotectoarele actioneaza indirect printr-o mai buna hranire a creierului, care in urma extenuarii psihice sau intelectuale, cat si atunci cand practicam un sport, este nevoie de suplimentare cu acestea. Bineinteles ca intrebam medicul inainte, in caz de ne administram deja pastile sau suferim de boli organice.
Din punctul meu de vedere, tot ce tine de protectoare cerebrale este benefic, neinfluentand chimia creierului si avand beneficii cu mai putine reactii adverse. Printr-o mai buna oxigenare, creierul face fata mai usor stresului si omul isi gestioneaza mai usor emotiile, starile bune sau proaste.
1
13-03-2018, ora 16:34
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna ziua, Kittw! Aceste simptome sunt de la discopatie, nu e musai sa aveti si anxietate. Sa inteleg ca atacurile de panica, apetitul scazut au ramas in trecut. Daca dormiti bine cat de cat bine noaptea, fricile dvs pot fi justificate si realiste, asa ca nu aveti de ce sa mai suferiti de nevroza sau anxietate si sa va reintoarceti la tratament deocamdata.
Tot ce aveti de zis, comunicati-i medicului dvs generalist, acesta este singurul, pe langa psiholog, care are competenta de a va trimite la psihiatru si asta pentru ca va cunoaste foarte bine si lucreaza sau a studiat in domeniu.
Desigur, exista in psihiatrie antidepresive care pot preveni socurile, panica si tot ce tine de anxietate, reusind sa reduca si din simtul durerii.
Se folosesc in America pentru fibromialgie, o boala asemenatoare cu ce aveti dvs.
Eu v as recomanda un consult neurologic in care sa i cereti medicului sa va prescrie medicamente pentru o mai buna oxigenare, circulatie cerebrala si implicit, pentru memorie. Pot da rezultate pozitive, fara efectele nedorite ale farmacoterapiei cu substante psiho-active sau analgezice.
O zi frumoasa!
0
13-03-2018, ora 17:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Cristi199 fost @ Gabapentin

Pe @ kittw o doare capul si are discopatie cervicala si tu o trimiti la neurologie sa ia medicamente de memorie. Tu iti iei tratamentul sau nu? Ce boala ai?
Chiar crezi ca te putem urmari la fiecare postare sa te vedem ce perle scoti?
Parerea mea e sa iti iei tratamentul si sa stai acasa pina iti revii. Ceea ce faci tu nu e normal.
1
13-03-2018, ora 17:58
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Multumesc mult pt sfaturi Cristi199!!!
Clara_p tu cu cine te certi?
1
13-03-2018, ora 18:17
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Kittw, cu placere!
Asculta de sfatul medicului tau de familie, pana la urma, el este singurul care isi permite sa te trimita acolo unde ai tu nevoie si tot el sau specialistul la care apelezi raspunde pentru medicatia si sanatatea ta.
Eu unul nu imi permit sa te trimit la psihiatru pentru ca nu te cunosc, te duci singura daca stii ca ti este rau si psihologul nu te ajuta sau daca iti spune generalistul tau ca ar fi bine sa mergi la un control, nu o persoana neautorizata. De asemenea, stiindu-te cu probleme emotionale, psihologul cunoaste prea bine omul si consultandu-te cu unul, iti recomanda acesta sa vizitezi un psihiatru.
De obicei, la psihiatrie merg oamenii care nu pot dormi fara pastile, au apetit scazut, libidou incontrolabil, boli fizice cronice sau au probleme cu legea si sunt obligati sau nu se inteleg cu psihologul ori din pacate, cum este economia la noi, nu isi permit si sunt nevoiti sa faca ceva in acest sens.
Repet, tu, psihologul sau medicul tau de familie decideti cand aveti in vedere un asemenea examen mintal, caci este vorba despre situatia ta, in primul rand.
De ai fi fost vreo problema sociala, erai internata demult sau te aflai de ani de zile in evidenta medicului, chiar din propria initiativa, nu neaparat involuntar.
Controlul neurologic il poti face si preventiv daca doresti, ca si oricare alt control medical.
Medicamentele pentru ''memorie'' sunt mai bine zis, pentru o circulatie mai buna a sistemului nervos central.
Eu nu cred ca esti in situatia de a te trata psihiatric, avand o problema reala si evidenta, cei care se stiu, asa cum ti am zis, cu lipsuri emotionale, se cauta sunt trimisi de oameni care ii cunosc sau sunt fortati sa o faca de catre instanta.
Tu ai grija de tine si urmeaza sfatul unui psiholog care te cunoaste, al apropiatilor sau al autoritatilor, ei au dreptul de a te trimite la un consult de specialitate.
1
13-03-2018, ora 19:07
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Cristi199 am fost si la un neurolog si mi-a zis ca e vb de o migrena...Cel de la fizio si orl mi-au zis ca e discopatie cervicala!
Ce sa mai inteleg??
Iar vis a vis de stare mea emotionala sunt ok..am avut intr-adevar un episod de anxietate acum 2 ani si ceva cand m-am speriat ft tare de la o durere de stomac mi s-a spus ca am probleme cardiace!Cam asta a fost atunci.Am ramas in relatii super ok cu doctora si azi am sunat-o dupa cateva msj citite pe aici ca ar fi vb de stari anxioase si stiindu-ma cu problema asta din trecut m-am gandit ca poate asta o fi cauza..Atat!
Inca o data MULTUMESC!
0
13-03-2018, ora 20:13
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Migrena este trecatoare si se manifesta prin dureri si ameteli. Este declansata de o serie de factori de la fumat, consum de cafea, zgomot, somn neregulat, stres, etc
Discopatia ai descris-o deja si sa inteleg ca ti s au facut si analize pentru asta. Mergi la un alt medic sau continua cu fizioterapia, boala apare in timp, asa si dispare.
Ti au spus ca ai probleme de la gastro pana la cele de inima si fiind vorba de sanatatea ta, te ai alarmat.
Era normal sa se intample asa. Tuturor ne este frica de boala. Gandeste te ca sunt atatia oameni diagnosticati cu cancer, intr-o faza critica care le ameninta viata si au facut atatea analize dupa ce li s a descoperit tumora, iau atatea medicamentele si boala tot tinde sa le distruga viata. Ei ce sa mai zica? Sunt pusi in situatia de a si accepta sfarsitul care oricum este inevitabil doar ca boala ii rapune, nu isi pierd viata odata cu batranetea. Ei au toate motivele sa fie afectati psihic. Bineinteles ca si ei sunt tratati, chiar daca problema nu este doar in capul lor, deoarece acele calmante ii linistesc cum psihoterapia nu ar putea face-o, pentru ca ei sufera cu adevarat si nu pot opri asta. Acum nu te gandi ca ai avea si tu cancer, ar fi doar in capul tau si te ai trata inutil, spre deosebire de cei cu cancer care au fost operati, au mers la diversi medici si au primit confirmarea ca au o tumora maligna existenta undeva in corp si aveau simptome chinuitoare, nu cum avem noi, oamenii de zi cu zi.
Ei nu reusesc sa doarma deloc, nu pot manca de dureri sau nu se pot gandi la sport, relaxare si alte activitati normale.
Totusi, revenind la ce ai tu, sunt afectiuni de care sufera multi alti oameni si reusesc sa traiasca si sa munceasca fara nicio problema caci nu ajungi la pat din asa ceva.
Pentru linistea ta, iti poti face si un RMN. Asa medicii iti vor vedea creierul si daca tu chiar ai o boala organica. Daca nu, poti sta linistita, durerile de spate sunt uneori deranjate dar nu iti afecteaza viata asa cum ai crede. Poti continua sa traiesti si sa fi fericita ca ai parte de asta.
0
13-03-2018, ora 20:56
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Da Cristi199 ai mare dreptare in tot ceea ce spui..Aveam 25 de ani cand am facut atacul de panica si iti dai seama ca pt mine a fost un soc totul..Dar am trecut peste usor, greu..viata merge inainte..Nu ma gandesc ca as avea cancer Doamne Fereste..M-au indus cumva in eroare cele citite aici pe site ca unii ziceau de discopatie altii de stari de anxietate..Voiam sa vad daca a mai trecut cineva prin stari gen ale mele si cam ce au facut ei..Atat!
Sanatate multa!Seara frumoasa!
0
16-03-2018, ora 16:57
Iraduct
Nu este medic/terapeut
Iraduct
Eu sunt la fel de 3 ani m-am imbolnavit din senin nu gasesc nici o cauza ce pot sa spun este ca nu stiu ce este dar dute la un duhovnic . Te linistete mult un paraclis al maicii domnului nu stiu. Cert este un singur lucru sunt foarte multi care sufera de astfel de stari dar multi tac din gura, de fapt suntem supusi unui amplu control psihologic sau atac cred. E imposibil frate sa ne imbolnavim de anxietate din senin. Este o reactie ceva ataca corpul uman, el nu stie cine ce cum sa se apere se panicheaza nu stie de ce sufera.Se inchide in siesi si incearca sa razbata.Nu stie cum.necumsa faca. Problema este ca de 3 ani eu sunt in aceste stari si nu imi revin cu nimic frate, medicamente ceaiuri vitamine aer meditatii plm sport orice frate. Deci nu stiu ce si cum insa e grav.Eu numai sunt om numai am energie relatiile mele cu oamni s-au degradat am incercat sa muncesc ma duc fortat trag de mine pur si simplu numai pot psihic cred.
0
25-03-2018, ora 18:03
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Buna Iraduct!
Imi pare rau sa aud ca ai aceste stari..asa cum am scris mai sus am trecut si eu prin anxietate si stiu ce inseamna si cat e de nasol.
Daca vrei sfatul meu ar fi bine sa mergi la un doctor dar pana la urma decizia iti apartine.
La mine acum e vb de o discopatie cervicala, am inceput iar sedintele de fizio si deja ma simt mai bine.
Sanatate multa iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.