Bursita retropatelara

31-10-2011
Ramonil
Nu este medic/terapeut
Ramonil
Buna ziua. Din cauza durerilor de genunchi am facut un IRM iar concluziile au fost urmatoarele: la ambii genunchi exista bursita retropatelara si leziune gr I corn posterior MI, in plus la femurul drept apare si un mic chist osos submetafizat de 8/4 mm, iar la genunchiul stang leziune incipienta a cartilajului patelar. Mentionez ca am 30 ani, 1, 60 m si 48 kg si nu am facut sport de performanta. In primavara a facut cateva infiltratii in genunchi dar nu mi-au fost de ajutor. Astept un raspuns din partea dumneavoastra. Va multumesc
1 comentarii
0
02-11-2011, ora 00:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Probabil leziunile cartilaginoase si osoase descrise sunt urmarea infiltratiilor articulare (sunt extrem de daunatoare cartilajului si foarte controversate).
In ortopedie nu exista notiunea de """bursita retropatelara""" din simplul motiv ca retro-patelar nu exista nici o bursa care sa se inflameze...probabil este vorba despre o bursita pre-patelara, care este extra-articulara.
Finalmente RMN-ul conteaza infinitezimal fata de adevaratul examen, care este cel clinic (exeminare directa, preferabil din partea unui veritabil specialist in artroscopia geunchiului).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.