buza superioara amortita pe jumatate

03-01-2016
naty43
Nu este medic/terapeut
naty43
Buna seara. La multi ani !
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Cu circa 2 luni de zile in urma am fost in zona montana, unde din cauza frigului mi s-au parlit foarte tare buzele. Imediat dupa aceasta pe buza superioara mi-au aparut vreo 4-5 herpesuri care s-au inflamat foarte tare. Dupa 2-3 zile am inceput sa simt jumatate din buza superioara amortita - senzatia aceea pe care o ai in momentul in care incepe sa treaca o anesetezie dentara, cu baza nasului si o presiune pe dinti.
Medicul de familie mi-a spus ca este sinusul inflamat si am urmat tratament 10 zile cu eficef de 200 de mg dar nu am scapat de acele amorteli.
In acest moment presiunea de pe dinti a mai scazut in intensitate, insa buza este tot amortita, uneori simt furnizaturi si mancarimi in toata zona, urcand chiar spre ochi.Fac precizarea ca in ultima perioada ma simt si foarte obosita, am ameteli, senzatie de lesin.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?
Multumesc din suflet pentru raspuns !
2 comentarii
0
05-01-2016, ora 19:19
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Intra in discutie posibilitatea ca acele 4-5 herpesuri sa fi fost de fapt un herpes zoster, mai ales daca au fost localizate doar pe o jumatate de buza, caz in care s-ar putea ca acum sa aveti o nevralgie postzosteriana. Aceasta se amelioreaza si spontan si dispare de obicei in cateva luni, dar exista tratamente, daca este mai incapatanata si nu vreti sa suportati atata durere.
In acest caz va recomand sa vedeti un neurolog.
0
06-01-2016, ora 18:10
naty43
Nu este medic/terapeut
naty43
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Am fost ieri la neurolog si mi-a spus exact ceea ce mi-ati conunicat si dvs. Acum urmez un tratament cu herpes simplex CH30 - 5 granule pe zi si vit B6. Sper sa se rezolve cat mai repede. Va multumesc inca o data! Sa aveti un an cu sanatate, fericire si numai impliniri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Degeraturi - primul ajutor
  •