Buze umflate si exfoliere - copil de 5 ani

11-02-2010
CORINA_C
Nu este medic/terapeut
CORINA_C
Fetita mea de 5 ani si 9 luni are buzele imflamate de culoare galbuie. Dupa aprox. 12 ore se cojesc si se exfoliaza. Apoi totul incepe de la capat. Nu are dureri si totusi mamanca.
Am fost la medic si a spus ca are stomatita. I-a prescris amoxicilina de 250mg suspensie, nurofen si un preparat de farmacie, unguient.. Am inceput de ieri tratamentul. Astept rezultatul desi ma doare sufletul dupa ce am citit ca se poate ca acest tratament sa nu fie bun si nici diacnosticul corect.
Astept sfaturi.
6 comentarii
0
11-02-2010, ora 09:31
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
câtă apă bea fetiţa? la ce medic aţi fost? unguentul acela ştiţi cumva ce conţine? scrie acolo? are bubiţe fetiţa pe buza inferioară sau superioară înăuntrul guriţei? sau pe limbă, obraji etc
0
11-02-2010, ora 11:33
CORINA_C
Nu este medic/terapeut
CORINA_C
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns!
Sa va dau detalii.
Acum aprox. 5 zile, s-a dat cu un strugurel Nivea pe care l-am luat din comert. A fost prima utilizare a lui. Practic l-a desigilat. Mama mea care o supravegheaza cand nu sunt eu acasa, spune ca atunci a inceput iritatia. Dupa cateva ore a inceput sa-i apara o iritatie usoara in jurul buzei de sus iar a doua zi avea deja buza superioara inflamata si cojita. Dupa aceasta crustele au inceput sa cada si i s-a mai ameliorat starea.
A trebuit sa o scot din casa, am protejat-o cu un fular la gurita si nasuc, iar la cateva ore dupa ce am intrat in casa iritatia a reaparut. I-am pus comprese cu ceai de musetel, am curatat-o des si a mai dat putin inapoi in sensul ca, cojile care au reaparul au cazut.
Trebuie sa specific faptul ca, in urma cu 2 saptamani i-am administrat tinctura de propolis timp de 25 de zile : 10 picaturi de tinctura intr-o lingurita de miere de trei ori pe zi.
Am fost la un medic specialist la spitalul judetean si mi-a prescris acele medicamente. NU stiu precis cum arata fetita in acest moment pentru ca sunt la serviciu. Nu va pot spune nici ce contine amestecul acela pana cand ajung acasa.
Cand a inceput sa se extinda, a cuprins putin din buza inferioara, de la exterior spre interior, si pe obrajori au aparut pete de un rosu intens de la coltul gurii spre exterior, pete de aprox. 1.5mm.patrati.
Pe limbuta nu am observat pete.
La naste a avut stomatita. Asa a spus d-na doctor. A facut si icter pronuntat si a fost nevoie de antibiotic injectabil.
Atat va pot spune.
0
04-08-2012, ora 14:33
Sor26
Nu este medic/terapeut
Sor26
Si eu am intampinat o problema la buza de jos. De o luna deja am observat formarea unei bubite care se cojeste si se intinde pe buza si in jos, spre piele, iar in zona pielii are culoarea rosie. In fiecare zi dau cu unguent Aciclovir dar tot nu scap de ea. Nu am mai patit asta niciodata. Nici macar iarna, la frig nu imi apar bubite in coltul buzelor.
0
05-08-2012, ora 16:35
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Sor26

Daca aveti iritatii roz-rosietice la coltul buzelor inseamna ca aveti lipsa de vitamine din completul B. Trebuie sa va rechilibrati dieta alimentara, incluzand alimente ce contin aceste vitamine (cum ar fi cerealele integrale si taratele) si acele pete vor disparea.

Numai bine!
0
08-08-2012, ora 11:00
Sor26
Nu este medic/terapeut
Sor26
@the_eye

Multumesc.
0
09-08-2012, ora 21:09
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Sor26

Pentru putin. Am citit mai cu atentie mesajul tau initial. Lipsa de vitamine din complexul B se manifesta si prin craparea si inrosirea colturilor gurii, dar inteleg din descrierea ta ca este vorba mai degraba de o bubita pe buza inferioara.
Daca nu raspunde la tratamentul cu aciclovir si, deci, nu este herpes simplex de tipul 1, ar mai putea fi vorba de:

- o infectie streptococica, daca leziunea zemuieste si se acopera cu o coaja de culoarea mierii;

- sau o infectie fungica (Candida), daca este acoperita de un depozit albicios.

Infectia bacteriana poate fi tratata cu unguente cu antibiotic (Baneocin, Tetraciclina), iar infectia fungica cu Clotrimazol sau Dermozol.

Ai mai putea folosi si o crema protectoare, cum este Helioplant crema, care are si efect antiseptic.

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.