caderea excesiva a parului

17-09-2011
akymya
Nu este medic/terapeut
akymya
buna seara, sunt disperata. de 3 luni imi cade parul. pe zi ce trece tot mai mult. tocmai mi-am spalat parul. mi-am numarat 250 de fire cazute. asta dupa ce azi am mai luat de pa haine vreo 100. deja parul mi-a ramas jumate din cat era. sunt distrusa. pana la craciun raman cheala daca nu reusesc sa fac ceva.
va rog ziceti-mi unde trebuie sa merg, ce analize trebuie sa fac? deja am facut de sange si cica nu am nimic. urmeaza sa merg la un endocrinolog. daca o sa imi zica ca nu am nimic unde sa mai merg?
am fost la dermatolog dar el a zis ca daca motivele pt care imi cade parul sunt interne el nu ma poate ajuta. mi-a dat totusi zinkit si minoxidil 5%. am inteles ca minoxidilul are efect doar cat il folosesc, apoi se poate ca parul sa cada din nou.
mentionez ca imi vopsesc parul dar nici asa des incat sa cada in halul asta.
am citit undeva de ceva analize care sa pot faca firului de par. acelea ce medic le face? unde sa merg? sau ce altceva mai imi ramane de facut? va rog ajutati-ma..ziceti-mi care sunt toate posibilitatile pe care le pot avea...
6 comentarii
0
18-09-2011, ora 02:33
OtiliaT
Nu este medic/terapeut
OtiliaT
In urma cu 3 ani m-am confruntat cu aceeasi problema ca a ta.
Atunci m-am tratat cu Revalid fiole. Tratamentul nu l-am facut cu doua fiole pe zi, cum scrie in prospect, ci cu una la doua zile, atunci cand ma spalam pe par. La mine chiar a avut efect. De atunci, nu numai ca mi-a cazut parul doar in limitele normalului, ci mi s-a si regenrat. Poti incerca si varianta asta.
0
18-09-2011, ora 10:15
akymya
Nu este medic/terapeut
akymya
doar atata ai luat? sau ai luat si altceva? medicamentele revalid? samponul?
tot asa brusc a inceput sa iti cada si tie si tot asa in cantitati ft mari? intreb ca sa fiu sigura ca am avut aceleasi simptome si sa iau atunci si eu acelasi tratament. nu ai aflat cauza pentru care ti-a cazut parul?
0
18-09-2011, ora 16:22
simonei
Nu este medic/terapeut
simonei
Poti sa te speli si cu cafea pe cap. Este mai ieftin si cu siguranta la fel de eficient. Cofeina este principalul ingredient din acele fiole, restul de substante fiind doar niste conservanti si alcool, chestii care nu au cum sa ajute la par. Cofeina stimuleaza ceva, probabil si nervii, nu numai parul si de aceea se pune de ceva timp si in sampoanele de ultimul racnet. Uleiul ce castor este deja hidrogenizat si nu mai are nici un efect si probabil este pus ca sa se faca un emulgator, nu din alte motive. Cofeina ne mai lipeste doar in paine caci in rest este prezenta cam peste tot: iaurturi, bauturi, sampoane, medicamente. Unde va trebuie sa o puna si industria ca deh, atatea lumea vrea cafea decofeinizata. Nu ar fi pacat sa o arunce ?
0
18-09-2011, ora 21:34
OtiliaT
Nu este medic/terapeut
OtiliaT
Mie a incerput sa-mi cada parul vara, dintr-o data si da, in cantitati foarte mari. Eram disperata cand stiam ca trebuie sa ma scal pe par, pentru ca la baie imi cadea o groaza.
La mine a inceput la 3 luni dupa ce trecusem printr-o perioada foarte stresanta.
Initial am incercat cu galbenus de ou, ulei de ricin si ulei de masline. A mers, insa numai atunci cand faceam tratamentul. Dupa ce am intrerupt, imi cadea din nou.
Am folosit samponul si balsamul, concomitent cu fiolele, asa cum ti-am spus. La mine a fost ok. Poti incerca.. orice, dar nu mai astepta...
0
03-10-2011, ora 13:08
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Am avut si eu aceeasi problema in urma cu 8 ani, aveam 19 ani la vremea respectiva. M-am tratat cu usturoi si nici pana in ziua de azi nu am mai avut probleme. Timp de 4 luni am urmat terapia, e drept nu e prea placut insa a meritat. Am pisat usturoiul pasta si l-am aplicat la radacina firelor de par in urma cararilor facute de pieptan. Am stat asa 30 de minute dupa care m-am spalat. Este neplacut deoarece ustura si lasa si un oarecare miros insa rezultatul este exceptional, ieftin si miraculos in adevaratul sens al cuvantului. Recomand cu caldura in detrimentul oricaror produse farmaceutice ori cosmetice de tratare a caderii parului. Nu sunt o adepta a produselor naturiste intrucat dau foarte greu rezultate, insa usturoiul este exeptional impotriva caderii parului.
0
13-01-2012, ora 18:39
akymya
Nu este medic/terapeut
akymya
otilia 107... te rog da-ne reteta cu usturoiul. as dori sa o incerc. s-a regenerat parul dupa tratament? sau doar nu a mai cazut.. ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îndreptarea permanentă a părului
  • Căderea părului
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • Substanțele care pot face ca parfumul șamponului să reziste mai mult timp pe păr
  • Tratamente pentru păr făcute acasă
  •