caderea parului

11-07-2010
Marina.
Nu este medic/terapeut
Marina.
imi cade parul destul de mult in ultimul timp.
e mai bine sa il tund sau sa il las asa?
4 comentarii
0
11-07-2010, ora 13:49
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
în general e bine de investigat cauza căderii părului- de obicei stressul sau endocrinologică. apoi, tuns un pic nu strică plus spălat cu un şampon care ajută la regenerare- fie natural de la plafar, sau revalid sau oricare de acest gen- se va regenera şi va creşte foarte repede şi frumos la loc. plus vitamine, minerale- calciu, magneziu, zinc, inclusiv complexe specialpentru păr- gen capsulele de la revalid, sau forcapil etc.
dar repet, dacă sunt şi alte simptome cel mai indicat ar fi un control endocrinologic
0
11-07-2010, ora 17:25
Marina.
Nu este medic/terapeut
Marina.
am inceput sa ma spal cu un sampon de musetel, si sa ma dau cu ulei de ricin (care nu si-a aratat efectele pana acum).
multumesc pt ajutor
0
19-07-2010, ora 13:38
loredanadana
Nu este medic/terapeut
loredanadana
"La 17 ani, fiica mea e aproape cheala"
(Raspuns pentru DANIELA, F. AS nr. 874)

Remediul 1
Doresc sa va transmit o reteta magica impotriva caderii parului, preluata tot din "Formula AS" (nr. 181/95), furnizata de d-na Carmen Luiza Gheorghe din Bucuresti. Sper sa-i fie de folos persoanei in cauza. Reteta magica impotriva caderii parului: "Incepusem sa fiu plesuva ca barbatii la tample si sa fiu de-a dreptul disperata. Dar m-a salvat coafeza mea, care, desi mai in varsta ca mine, avea un par superb. I-am urmat sfaturile si azi, la 63 de ani, am si eu un par des si sanatos. Situatia s-a remediat de fapt imediat. Iata pe scurt tratamentul pe care l-am aplicat si pe care nu a mai fost nevoie sa-l reiau de circa 20 de ani. Se face intr-o sticla cu gatul nu foarte larg un amestec in parti egale de ulei de ricin, gaz si coniac sau rom, sau alcool de 60-70 (care acum se gaseste in alimentare). Inainte de folosire, se agita bine sticla si se obtine o emulsie laptoasa. Amestecul se obtine usor astfel: de la farmacie uleiul de ricin se livreaza in sticlute de 20-25 ml. Se toarna acesta in sticla mare pentru amestec si cu aceeasi sticluta se masoara gazul si alcoolul. Se spala parul dupa cum obisnuieste fiecare, sampon, sapun de casa etc. Dupa ce s-a uscat (e preferabil sa se evite foenul), se inmoaie putina vata in emulsia formata prin agitare, se scurge bine excesul prin presare pe buza flaconului si se freaca bine radacina parului procedand ca la vopsit (dand firele de par deoparte). Daca, in final, parul pieptanat are un aspect gras, unsuros, inseamna ca vata nu a fost bine stoarsa si a imbacsit atat radacina, cat si parul. Se spala din nou si se reia tamponarea. Se va evita spalarea prea frecventa a parului. Eu ma spal la 2 saptamani. Rezultatele sunt spectaculoase. Soacra mea a inceput acest tratament pe la 70 de ani, cand era complet alba. Fiind vaduva, purta mereu o bonetica neagra de bumbac sau lana, pe care o scotea plina de fire de par. Dupa prima aplicare a tratamentului, firele de par au devenit sporadice. Am aplicat acest tratament si sotului meu, care era deja bine plesuv, dar mai tinea la parul pe care-l mai avea, si unui coleg de circa 40 de ani care era disperat ca cheleste. Rezultatele au fost spectaculoase si la ei. S-a oprit caderea parului. Multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa va scriu! As fi fericita sa-i scap de stres pe cei carora le cade parul. Nu te consoleaza deloc proverbul: Parul prost paraseste capul destept".
0
21-11-2010, ora 08:13
ecomedica
Identitate neconfirmată
ecomedica
Foarte interesant remediul oferit mai sus de loredanadana. Tinand cont si de compozitia amestecului, pot crede ca functioneaza. -*


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •