Caderea parului - cauza endocrina?

20-06-2008
Diamond
Nu este medic/terapeut
Diamond
Buna ziua! Am 25 de ani si, de ceva timp (aproximativ 5 luni) a inceput sa-mi cada parul si unghiile mi se exfoliaza si sunt extrem de fragile! Nu mai stiu ce sa ma fac! Am incercat tot felul de tratamente naturiste (masti, sampoane, etc.) insa, se pare ca nimic nu da rezultat. Pot aceste probleme sa aiba o cauza endocrina?

Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat! Multumesc mult!
3 comentarii
0
20-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
da poate sa aiba o cauza endocrina..hiper sau hipotiroidism de exp, dar poate sa aiba si alte cauza..un aport insuficient in minerale si vitamine (dar nu calciu cum crede toate lumea)
numai bine
dr akram salem
medic specialist dermatolog.buc
0
14-08-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Unghiile fragile demonstreaza faptul ca alimentatia ta aduce un aport de zinc si vit. B6(piridoxina) mult sub cantitatea normala, undeva la 2, 5 mg de B6 si 8-10 mg de zinc pe zi. Unghiile sunt foarmate din keratina, o proteina care se sintetizeaza din zinc si vit B6. Cel mai bun remediu natural este drojdia de bere. Incearca sa iti administrezi cate 1 cub de drojdie proaspata de 2 ori pe zi (dimineata si seara pe stomacul gol). Drojdia contine tot complexul vitaminic B (tiamina, riboflavina, niacina, biotina, acid pantotenic, piridoxina, colina, inozitol, acid para-aminobenzoic, cianocobalamina etc) plus cantitati foarte mari si cu o biodisponibilitate buna de zinc, seleniu, cobalt etc.) Poti sa o consumi simpla sau cu miere!!!

Caderea parului poate fi de natura endocrinologica, in acest caz ajungandu-se pana la alopecie androgenica (ar trebui sa ai si parul gras). Consulta un medic endocrinolog, sau fa-ti urmatoarele analize daca suspectezi aceasta varianta: Triiodotironina libera, Tiroxina libera, TSH, Testosteron liber, Estradiol, DHT (Dehidrotestosteron). Incearca samponul FOLTENE pt femei, este f eficient.

Numai bine!!!
0
12-04-2009, ora 01:16
enervant_32
Nu este medic/terapeut
enervant_32
am o chelie destul de mare. a inceput sa imi cada parul de la 20 de ani si s-a oprit la 25 de ani de atunci asa a ramas chelia nici nu s-a mai marit, nici nu a mai crescut parul , tatal meu are o chelie exact ca a mea. ce tratament ar fi cel mai recomandat?specific ca acum am 35 de ani. poate exista un tratament. nu m-ar deranja un tratament zilnic chiar daca ar trebui sa il urmez toata viata. acum incerc un tratament cu alopexy 2% sper sa reusesc sa vad un rezultat peste vreo 4-5 luni. daca stiti cumva rezultatele acestui tratament, cei care au mai incercat.va rog sa ma ajutati cumva. multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •