Caderi frecvente de calciu ASLO ridicat TSH 4, 4

17-08-2012
dena larisa
Nu este medic/terapeut
dena larisa
buna seara sunt foarte derutata si speriata am fost la foarte multi doctori 5 ani am avut probleme cu amigdalitele am facut 2 ani moldamin cefozon si c forte pana s/au atrofiat si au dat seama ca aveam molarii crescuti in interior ma m operat la toti 4 si de atunci am mai rar probleme cu gatul in schimb de un an si jumatate fac caderi de calciu foarte dese aproape in fiecare zi in cazul in care eu iau calciu de 2500 si vit d de 880 plus supradin si b urile am ajuns si la atacuri de panica cu tensiunea 19 cu 11 multi doctori mi au zis ca fac caderile de calciu pe fondul atacurilor de panica si mi au dat xanax pe care l am luat 2 luni si tot faceam plus ca nu sunt de acord cu sedativele iau ceva din plante caderile de calciu continua mi au dat claritine ca mai fac alergii mancandu ma pielea si atunci fac caderi de calciu mai nou am ajuns la endocrinolog ca eu imi fac analizele lunar si imi iesise tsh 4, 4 t4 normal aslo 400 calciu imi iese normal cand al fac si cel seric si cel ionic si mi a dat sa iau eutirox de 25 mg si aspacardin pe care al iau de 3 saptamani caderi de calciu tot fac de cand am inceput tratamentul sunt constipata am pielea uscata mi au iesit bube pe spate care ma mananca am palpitatii si ameteli nu suport caldura mi se face rau am dureri de sani mi a zis sa nu mai iau logest pe care le luam constant acum am inceput iar moldaminul deci iau eutirox claritin calciu 2500 b urile moldamin si sedocalm.Sper din suflet sa imi dati o solutie ca am fost la foarte multi doctori si tot in stadiul asta ma aflu.MULTUMESC
8 comentarii
0
17-08-2012, ora 18:29
Dr. Mariana Gruia
Pediatrie, Focşani
Dr. Mariana Gruia
cred ca trebuie sa consulti un psiholog. problemele pe care le enumeri ar putea avea un substrat emotional, pe care trebuie sa il identifici si sa il tratezi cu ajutorul uni psiholog, nu psihiatru, atentie. aslo este doar o analiza, nu se trateaza aslo in sine pentru ca nu reprezintă o boală. este importanta valoarea in dinamică, daca are tendinta la scadere, atunci nu conteaza valoarea. moldaminul il iei degeaba, daca nu ai artrita sau alte semne clinice de reumatism articular acut. atacurile de panică, starile de slabiciune, merita un control la psiholog şi nu au legatura cu aslo. in alta ordine de idei, calciul are un reglaj atat de bun, incat in sange nu apar modificari decat extrem de rar, organismul scoate calciul din os pentru a mentine nivel constant in sange, dar aceasta este alta poveste.
0
17-08-2012, ora 22:23
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Draga Larisa, am citit cu atentie problema ta, iarasi vad pe altcineva cu atac de panica, in urma careia doctorii te cred nebuna iti dau xanax sa scape de tine, vad ca si stimata d.na dr.Mariana, te trimite repede la psiholog, da foarte interesant, nimic de zis, insa problema dumitale cu ASLO are un istoric mai indepartat, valoarea crescuta a lui existand in infectia cu streptococ beta hemolitic ce da reumatismul articular acut, care ti-a afectat articulatiile mari, si nu numai, cordul si vad ca ai urmat tratament cu moldamin, rinichii plamanii.
E ciudat sa trimiti pe cineva cu asa simptome la nebuni, totusi, e bine sa te mai vada un endocrinolog cu experienta sa iti faca un ECHO la tiroida si suprarenale dar si un RMN la extremitatea cefalica este super ok, nu zic de T3 T4, catecolamine, acid vanilmandelic in urina, si bineinteles urocultura etc.
E bine sa faci analizele acestea ptr a exclude suspiciunea unui alt diagnostic insa, e bien sa renunti la tot ce tine de barbiturice si hipnotice recomandate de prietenii nostri, bravii "tamaduitori".
Rezuma-te si la naturiste ptr protectia ficatului cu Liv 52, Aloe vera, Essentiale forte sau Lagosa, si dupa analizele amanuntite revii si spui ce s-a intamplat.Numai bine!!
0
17-08-2012, ora 22:40
Dr. Mariana Gruia
Pediatrie, Focşani
Dr. Mariana Gruia
nu luati in ras trimiterea la psiholog! eu nu fac pe nimeni nebun, şi daca pe toti cei care fac psihoterapie ii considerati nebuni, eu consider ca va inselati. oricum trebuie sa recunoasteti ca poate fi mai eficient si mai putin daunator sa indrumi pe cineva catre psihoterapeut decat sa il indopi cu xanax. descrierea oricum este vaga, dar trebuie sa fiti de acord cu mine ca moldaminul este tratament pentru reumatismul articular acut, diagnostic care, in urma consumului crescut de antibiotice in tara noastra, a devenit istorie. eu nu am intalnit in 8 ani de practica peditrica nici un caz clar de reumatism articular acut, definit conform criteriilor Jones, şi aceeasi parere o au si profesorii cu care am lucrat. poate sindrom minor poststreptococic, ceea ce este altceva. amigdalite recurente nu este egal reumatism si nu este egal moldamin. mai ales daca la fiecare dintre aceste episoade persoana respectiva a primit antibiotice. aslo reprezinta un titru de anticorpi ca oricare altii, certifica faptul ca persoana respectiva a trecut printr-o infectie streptococia, dar nu pune el singur diagnosticul de reumatism. prin urmare, consider eronata clasificarea ca reumatism si tratamentul cu moldamin doar pentru repetate amigdalite şi un singur titru aslo de 400. acestea sunt informatiile de care eu dispun, daca aveti mai multe poate aveti si alt punct de vedere. dac ar fi sa va bag in ceata si mai mult, nici nu putem avea certitudinea ca aceste amigdalite au fost toate streptococice in lipsa investigatiilor, este posibil ca persoana sa fie purtator cronic de streptococ şi sa faca faringite virale. cel mai intelept insa consider ca ar fi sa gasească un singur medic care sa ii urmareasca evolutia in timp, plimbarea prin specialisti, care dupa cum vedeti au fiecare cate o parere, şi de multe ori total diferita, duce pacientul intr-o zonă ambigua, nici el nu mai stie pe cine sa creada, ceea ce determina o complianta scazuta la tratament, şi, prin urmare, rezultate slabe.
0
17-08-2012, ora 22:54
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Veti dreptate d.na sau d.ra doctor Mariana :-), sunt de acord cu dumneavoastra, dar, mereu exista un dar, de ce pacienta este trimisa din spital in spital, de ce isi bat joc de ea dandu-i xanax si barbiturice si de ce nu primeste un raspuns concret?Nu sunt doctori capabili, sau nu sunt interesati de caz?D, voastra sunteti pediatru si va intreb, cator copii din cazurile dumneavoastra le-ati recomanda scoaterea amigdalelor si cator copii nu, in cazul in care prezinta semnele si simptomele infectiei cu streptococ beta hemolitic, totodata gandindu-va la problema cardiaca pe are o consideram mai imp.decat banalul RAA, ptr care acel copil peste sa zic 8 ani sau 10, v-a afce o criza de angina pectroala stabila sau instabila, si peste 3 ani de la diagnostic va fi nevoit sa i se recomande schimbarea valvelor din cauza endocarditei streptococice, sau in mai rau caz, ar murii inainte de diagnostic??
In fine, psihiatrul nu e o solutie, eu ca si crestin, i-as fi zis sa mearga la un preot si intre timp sa ii citeasca rugaciuni ptr linistea acesteia eventual sa posteasca sa se roage si bineinteles sa aiba credinta si nadejde ca Dumnezeu, cu siguranta este singurul care n-o va dezamagii si o va ajuta in ultima instanta.
0
17-08-2012, ora 23:04
Dr. Mariana Gruia
Pediatrie, Focşani
Dr. Mariana Gruia
ce pot sa zic, depinde si ce preot gasesti...important este sa fie o persoana dispusa sa asculte, sa ajute si, foarte important, in masura sa isi dea cu parerea.aceasta definitie nu se muleaza perfect pe sutana de preot, cum nici juramantul lui hipocrate nu e chiar sfant...ca principiu nu stiu daca medicii gresesc, nu stiu daca nu si-au dat interesul, dar stiu ca pacientul in cauza a mers la numerosi medici, poate niciunuia nu i-a acordat destul credit incat sa se duca si o a doua sau a treia oara la vizita. colaborarea asta şi increderea reciproca, precum si o buna comunicare, are un rol la fel de important ca si consultul in sine, şi cred ca si pacientul este la fel de responsabil ca si medicul pentru o buna colaborare.
0
17-08-2012, ora 23:24
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Daca o fi gasit persoane de tipul lasa-ma sa te las, sau sa iti zica la intrare "Ce vrei?" sau sa iti zica ia xanax si culca-te e clara treaba, omul saracu, indiferent de gradul de cultura si indiferent de starea lui psiho-afectiva, cu siguranta se inchide in el si zice, am o problema ca si cu betivul, ti-au spus trei ca esti beat, pai asa esti, te duci si te culci.
Da juramantul lui Hipocrate nu este sfant, ptr ca acei zei erau pagani, si nu facea referire la crestinism, in fine, juramantul "s-a imbogatit" cu alte adaosuri ma refer nu la text in sine, care provin incepand de la Iisus cu privire la bolnavi, sf.Apostoli si continuand cu doctorii fara de arginti :Cosma Damian, Pantelimon, samson, Ermolae, etc
Si totusi, cine mai tratateaza ca ei, putini sutn cei care le urmeaza exemplul.Dar cu asa pacienti, trebuie tratata problema si spiritual si trupeste.
0
18-08-2012, ora 00:29
dena larisa
Nu este medic/terapeut
dena larisa
D na Mariana credit am dat la toti doctori si am fost la acelasi doctor la mai multe consultatii tot sperand ca ma fac bine dar degeaba seturi de analize saptamanal altele si altele si tot asa la psiholog am fost 2 luni trimis tot de un doctor si nu ma m simtit mai bine tot faceam caderi de calciu tot aveam palpitati credeti ca daca era asa usor sa ma trateze un psiholog mai scriam aici sunt satula de doctori care nu isi dau interesul si vor bani pe consultati si te mai trateaza si urat cat am luat xanaxul cu care nu sunt de acord tot faceam caderi de calciu oare cum ma m simtit cand acum 2 ani cand aveam leococitele 17 mii si aslo 800 plus fibrogen si vsh marit un doctor mi a zis mie si mamei mele ca nu are ce sa imi faca ca acum am venit ca am leucemie si dupa moldamin si c forte mi au scazut leucocitele daca stau sa va povestesc chiar tot prin ce am trecut o sa va mirati cum de ma mai duc la doctor dar eu tot sper ca intro zi o sa gasesc si doctorul care ar sa ma faca bine in loc sa va tachinati ma i bine mi ati cere si alte analize sau mi ati pune niste intrebari mai multe mi a spus geo 88 v am intrebat ce parere aveti de eutirox ca mau tampit cate pastile mi au dat si mai multe imi strica decat sa imi faca bine si nu cred ca daca mergi la psiholog esti nebun doar ca nu ma ajuta incat sa ma fac bine va multumesc
0
18-08-2012, ora 07:22
Dr. Mariana Gruia
Pediatrie, Focşani
Dr. Mariana Gruia
pai asta este si ideea, medicul care va trateaza trebuie sa stie tot, altfel nu poate avea o parere corecta. problema dvs e compelxa, simptomele pe care le prezentati pot ava un substrat psihic - si chiar ati mers la psiholog, deci si dvs ati crezut asta, dar pot avea si un substrat endocrin. tiroida si paratiroidele sunt in stransa legatura, deci un endocrinolog ar trebui sa va ajute. avand in vedere tensiunea aceea de19/11, poate exista si o problema cardiaca. caderile dvs de calciu ar trebui investigate in criza, adica atunci cd se intampla, pentru ca ar putea sa fie altceva decat caderi de calciu - poate crize de tahicardie sau altceva daca aveti si palpitatii. este foarte greu sa iti dai cu parerea fara sa vezi efectiv pacientul. eu as merge la cardiolog si la endocrinolog. regret ca nu ati intalnit profesionisti in adevaratul sens al cuvantului, si nu ma refer la competenta, ci la comunicare si respect pentru pacient. poate ar trebui sa cautati o clinica privata, poate acolo puteti primi atentia care vi se cuvine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.