calcificari la nivelul nervului optic

07-09-2009
Florin41
Nu este medic/terapeut
Florin41
Ma numesc Florin, am 41 de ani si am doi baieti, de 10, respectiv 12 ani.Baiatul cel mare, in urma unor simptome ca cefalee, dureri de ochi si episoade scurte de ingustare a campului vizual, a fost diagnosticat cu edem cerebral si doua mici calcificari la nivelul nervilor optici. Diagnosticul a fost pus in urma unui CT cranian.Copilul este internat acum la neurologie si se afla sub tratament pentru edemul cerebral. Evolutia pare sa fie favorabila. Intrebari : Care sunt perspectivele de vindecare ?;Cunoasteti vreo clinica specializata in astfel de afectiuni?;Este cazul sa fiu ingrijorat si pentru baiatul cel mic?
11 comentarii
0
07-09-2009, ora 09:28
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Domnule Florin,

in caz ca tratamentul nu are succes, lucru foarte probabil, consultati un medic homeopat cu experienta care practica homeopatia clasica. Homeopatia are eficienta si puterea de a vindeca astfel de probleme si va spun acest lucru din experienta. Succes oricum !
0
09-09-2009, ora 21:56
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Eu as vrea sa stiu rezultatul detaliat al examenului tomografic; In primul rand, pentru a formula un prognostic, trebuie sa se stabileasca un diagnostic; Care este diagnosticul? Daca inca nu avem un diagnostic, ne intereseaza unde sunt localizate calcificarile. La nivelul discului optic( in acest caz, ne gandim la un drusen al discului optic????)? Exista antecedente de traumatism cranian? Alte cauze pentru calficarea nervilor optici: inflamatie cronica, unele menigioame, schwannom; In directia asta, as orienta investigatiile, este punctul de vedere al unui oftalmolog;cred ca , in aceste caz, este utila colaborarea intre neurolog, neurochirurg si oftalmolog; numai bine
0
10-09-2009, ora 21:34
Florin41
Nu este medic/terapeut
Florin41
Doamna doctor, va multumesc pentru raspuns. A existat un traumatism cranian in urma cu aprox. 2 ani(a cazut cu rolele, pe spate).Nici macar nu ne-a spus, decat acum la internare !REZULTATUL EXAMINARII CT:1)examen CT simplu pune in evidenta un edem cerebral difuz, de tip vasogenic, cu afinitate pentru substanta alba cerebrala si cu stergerea santurilor intergirale, dar a carei cauza nu poate fi precizata prin explorare CT 2)La nivelul celor doua orbite, atat dreapta cat si pe stanga, in aria de proiectie a nervului optic se constata doua mici calcificari care au 118, respectiv 136 UH(sau UM???)localizate topografic in portiunea emergentei nervului optic, dar a caror origine nu se poate preciza CT
0
13-09-2009, ora 10:02
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! In ceea ce priveste calcificarile, ar putea fi vorba despre drusen al nervului optic ; ne intereseaza si un examen al fundului de ochi( eventual angiofluorografie) si ecografie oculara; numai bine
0
06-10-2009, ora 10:16
P_Carmen
Nu este medic/terapeut
P_Carmen
Buna ziua! Am si eu un baiat de 17 ani si pe 10 august a acuzat dureri mari de cap, am fost la f. multi medici, mi-au spus ca are un edem papilar la ochiul drept, dar la tomografie totul este normal. Problema este ca nu au vrut sa-l interneze decat la spitale de copii, unde nu exista sectie de neurologie sau oftamologie iar pt. investigatii urma sa astept pana la un alt spital de adulti putea fi programat pt investigatii. Deci l-am externat de la Gr. Alexandrescu si am pornit sa fac investigatii pe unde am putut. La Spitalul de ochi, mi-a confirmat edemul, nu mi s-a dat nici un tratament, mi-au spus doar ca "in timp poate orbii"! Am ajuns la Spitalul militar, unde i-au prescris un tratament pt. o luna, urmand sa refac investigatiile. Dupa o luna si jumatate am refacut fundul de ochi si tomografia la ochi si au observat ca edemul s-a retras, dar m-au trimis la o clinica privata deoarece este suspect 90% de Drusen al nervului optic la ambii ochii (calcifieri ale nervului optic). Pentru ca este aproape similar cazul, as vrea sa mai discut cu dv, deoarece eu sunt disperata in ceeace priveste posibilitatea de a primii un diagnostic clar si de ai putea face investigatiile necesare in baza asigurarii de sanatate si mai ales a faptului ca este un copil. va multumesc anticipat!
0
08-10-2009, ora 08:58
Florin41
Nu este medic/terapeut
Florin41
Buna ziua!
Doamna doctor Elina Diagnosticul de la oftalmologie a fost, , Drusen congenital". Imi puteti explica mai detailat care sunt riscurile, eventual posibilitatile de tratament ale acestei boli ?Edemul cerebral poate proveni de la aceste calcificari sau trebuie investigata o alta sursa posibila ? Va multumesc foarte mult pentru interesul aratat !
Doamna Carmen. Intr-adevar cazurile par sa fie similare. Noi suntem deocamdata in faza de tratare a edemului cerebral.Deocamdata copilul urmeaza un tratament cu spironolactona si acetazolamida. A fost un medic neurolog care ne-a recomandat si un tratament cortizonic dar, la indicatia altui medic am preferat o metoda mai putin dura, cel putin deocamdata.Imi puteti spune ce tratament a urmat copilul dvs ?Noi urmeaza sa mergem la control peste 20 de zile, deci nu stim exact daca edemul se retrage, dar simptomele s-au diminuat.Despre calcificari, un medic oftalmolog ne-a spus ca sunt congenitale si ca, probabil, nu vor crea proble majore in viitor.Desigur vom mai cauta si alte pareri.
0
08-10-2009, ora 14:36
P_Carmen
Nu este medic/terapeut
P_Carmen
Buna ziua! pe data de 5 octombrie (dupa o luna jumatate de tratament), am fost la un nou control, care a fost doar oftalmologic, deoarece RMN-ul nu-l putem face decat cu plata. Dar medicii de la Spitalul militar au constatat ca s-a retras edemul papilar si astfel au identificat Drusenul profund al nervului optic la ambii ochi. Cand am cerut informatii suplimentare nu au vrut sa-i dea, insa m-au trimis la clinica oftalmologica a d-ului prof. Carstocea (unde consultatia si o analiza suplimentara costa 500 ron). Am cautat pe internet si am constatat ca aceasta boala este f.f. putin cunoscuta in romania, dar am gasit explicatii mai detaliate pe: http://en.wikipedia.org/wiki/Optic_disc_drusen ; si pe http://www.nanosweb.org/patient_info/brochures/drusen.asp. Aceste doua site-uri m-au lamurit intr-catva.
Deci, din ce am inteles eu: este o boala congenitala, primele calcificari ale nervului optic se datoreaza unor raceli, puternice nu lovituri, (fapt confirmat de dr.Monica Pop si seful clinicii oftamologie al spitalului militar) nu exista tratament de vindecare, si in timp pot duce la orbire. Preventie se face prin a ferii persoana de curent, de a evita starile ce duc la pcreterea presinii vaselor de sange din cap (deoarece in zonele calcifiate sangele nu mai poate trece fluent -in cazul unei presiuni ridicate si astfel se pot produce edeme sau chiar anevrisme- tratament existand pt. aceste cazuri). Iar singura modalitate de control este efectuarea perioadica de teste medicale ( care in acest moment in Romania sunt foarte costisitoare, pt ca aparatura necesara se gaseste doar in clinici private unde nu exista decontare cu CASN).
Cam aestea sunt lucrurile pe care le stiu pana acum, cred ca am inteles bine, deoarece nu ti se explica nimic. ( in afara de faptul ca o sa orbeasca in timp). Daca mai aveti ceva informatii va rog sa-mi comunicati si mie!
Va multumesc!
Multa sanatate copilului dv.!
0
09-10-2009, ora 23:00
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu va mai speriati atata de aceste diagnostice. Medicina este mai oarba decat o cartita cu Drusen optic congenital si legata si cu basmaua la ochi.
Apelati la serviciile homeopatiei si o sa vedeti diferenta intre o stiinta adevarata si presupuneri. Sa nu mai vorbim de vindecare.

Astfel de simptome sunt vindecabile cu ajutorul homeopatiei indiferent de numele lor si raritatea bolii.
Calcifierea nervului optic provine cu siguranta - ca si in cazul la tinnitus (calcifierea canalelor auditive) - nu de la nastere ci de la miile de toxine si chimicale din mancare, in special din laptele praf de la sugari - care se depun continuu pe undeva, mai ales in legatura cu anumite slabiciuni organice, constitutionale, sau infectii si traume care le favorizeaza.

Tinnitus este deja la ordinea zilei la tineret, in curand va fi probabil si aceasta boala la ochi la ordinea zilei.
Iar doctorii dau vina pe gene fiidca pt. ei toxinele nu exista. (nici macar amalgamul nu este considerat o toxina in mod oficial !)

Daca este vorba numai de depuneri de carbonat de calciu (lucru de care ma cam indoiesc) atunci calciul homeopat (Calc. carbonica sau phoshorica) sau alta substanta in dilutia si forma potrivita il va face sa dispara, fie el si la nervul optic.

Edemul cerebral indica deasemena nevoia de Calciu homeopat...Copii tip calciu sunt mai "umezi" la cap si din lipsa de "foc" fac mult mai usor edeme.

Ar fi interesant de stiut constitutia si obiceiurile copiilor...
Daca sunt copii de tip Calcarea carbonica atunci nu-i de mirare ca au facut astfel de calcifieri si edeme, caci copii de acest gen au predilectie pt. asa ceva si atunci stim si remediul vindecator: Calcarea carbonica sau phosphorica.

Ar fi bine daca ati completa amandoi un formular de anamneza pt. clarificarea cauzei si a vedea daca exista similaritati constitutionale.

Formularul de aici :
home.arcor.de/scarface7/anamnesa.doc
Trimiteti-l la scarface7@arcor.de
0
12-10-2009, ora 22:17
Florin41
Nu este medic/terapeut
Florin41
Multumesc de raspunsuri
Scarface, nu se poate descarca formularul, te rog incearca alt format. Multumesc
0
16-10-2009, ora 00:28
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Se poate. Insa adresa este fara www in fata !
0
02-02-2010, ora 22:00
rterhes
Nu este medic/terapeut
rterhes
Buna seara
M-a bucurat foarte mult raspunsul din data de 09.10.2009." Nu va mai speriati atata de aceste diagnostice." deoarece si nepoata mea de 24 de ani are diagnostic de drusen ocular( mici umflaturi care preseaza nervul optic), a facut mii de analize RMN( nu s-a depistat nimic, CT la fel acum i s-au indicat un alt RMN, o analiza care vede partea de sus a creerului "angio. nu stiu exact cum ii spune, i s-a mai indicat analize la glanda tiroida, alte analize pt. paraziti etc.
Starea ei a debutat cu o stare de voma similara unei interocolite, la o saptamana a continuat cu stari de ameteala, amorteala in picioare, incetosarea vederii iar daca starile de greata au disparut ameteala si ingustarea vederii (vedere incetosata) persista si acum si starea ei este de disperare, psihic este la pamant pt. ca nimeni nu-i spune un tratament pe care sa-l urmeze, a fost la neurolog, la oftalmolog(Cluj) a facut toate testele cerute : fund de ochi, camp vizual etc., i s-a prescris ceva calciu si magneziu.
Este o constitutie firava si slabuta si m-ar interesa un tratament homeopat pt. ca eu cred ca doar acesta o va ajuta. Ce remedii homeopate ar trebui sa foloseasca??? sau ne puteti indica un medic homeopat??? Deocamdata la indicatiile date de dvs. am cumparat calciu natural dar ca substante dilutive care ar putea face ca aceste calcefieri sa dispara ce ar mai trebui sa foloseasca???

Multumesc din suflet sunteti prima speranta ca aceasta boala se poate vindeca, medici de pana acum nu ne-au incurajat deloc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele edemelor - ce pot spune edemele despre noi
  • Edemele - de ce reținem apă?
  • Umflătură după operație (umflăturile postoperatorii)
  •