Calcul radio-opac de 1, 3-0, 7cm situat in ureter

08-02-2009
Mariana46
Nu este medic/terapeut
Mariana46
Calcul radio-opac de 1, 3/0, 7cm situat pe traiectul ureterului stang in 1/3 medie, ureter stang dilatat, hipoton, cu stop partial al substantei de contrast la nivelul calculului, hidronefroza gr II.
Acesta e diagnosticul pus baiatului meu in varsta de 20 ani si 9 luni, in urma urografiei. Medicul urolog i-a propus operatia laparoscopica sub anestezie generala. Pana acum nu a avut probleme serioase de sanatate si nici operatii efectuate. Imi este f teama de aceasta anestezie si de operatia in sine. Credeti ca sant riscuri majore in efectuarea acestei operatii?
1 comentarii
0
08-02-2009, ora 09:35
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Orice operati epresupune riscuri.Dar situatia baiatului tau este, in termeni mai putin medicali, urmatoarea:are rinichiul sting aproape blocat, urina se acumuleaza si rinichiul incepe sa se umfle(asta e hidronefroza).Laparoscopia presupune introducerea unei sonde subtiri prin penis pina la calcul si scoaterea lui.Deci nu il taie.Alternativa operatiei este pierderea unui rinichi.Care, odata mort, va trebui scos afara.Deci tot operatie, tot anestezie, dar de data asta ajunge la cutit.Acum cred ca ai destule date pentruu a alege...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul