Calculi Vezica Biliara

13-03-2007
Lera
Nu este medic/terapeut
Lera
Sunt din Republica Moldova si in urma ecografiei mi-au depistat calculi la vizica biliara, medicul gastrochirurg mi-a indicat operatie cu inlaturarea vizicii biliare prin laparoscopie. Eu am auzit ca in Romania calculii la vizica se pot inlatura fara inlaturarea vizicii biliare, tot printr-o interventie chirurgicala, dupa care se indica tratement medicamentos. Vreau sa stiu daca este posibil.
2 comentarii
0
14-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna Lera! Si in Romania calcului din vezica biliara se scot cu tot cu vezica, deoarece asa este corect pentru pacient. In cazul in care scoti numai calculii si lasi colecitul pe loc, exista mare probabilitate ca acestia sa se refaca, sa trebuiasca iar operatie si tot asa...Daca se scoate si colecistul, nu vor mai fi nici calculi, nici "crize de fiere". Este adevarat ca se pot scoate endoscopic doar calculii, dar acestia sunt cei PLECATI din colecist, dar cei ramas in vezicula biliara se scot cu tot cu "ambalaj". Sanatate si curaj! in 3 zile esti acasa, fara gandul ca vei mai face calculi.
0
23-09-2010, ora 13:47
cristy93
Nu este medic/terapeut
cristy93
Buna ziua! astazi am facut un tomograf si p rezultat mi au scris Vezica biliara prezinta multiplii calculi radioopaci. Din cate am citit acestea apar la pers in varsta si prezinta dureri. eu am 17 ani si nu am niciun fel de durere. doctorul de la tomograf mi s-a parut un pic cam imbecil, deoarece inainte imi facuse o tomografie la cutia toracica si nici macar nu observase ca sunt operat de pneumotorax(operatie de acum o sapt) scriindu-mi la rezultat si afectiuni ale plamanului. astept un raspuns. sunt disperat. eu nu mai vreau alta operatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: