cancer bronhopulmonar

17-02-2014
mara72
Nu este medic/terapeut
mara72
domnule doctor cumnatul meu a facut un examen RMN iar rezultatul este acesta:
determinari vertebrale multiple cervico-toraco lombo sacrat. formatiune tumurala de la nivel T5 se extinde intracanelar epidural ocupand versantul anterior dreapta stanga al canalului spinal. Formatiune tumorala de la nivel T2 ocupa spatiul lichidian premedular fara sa produca compresiune medulara. Largirea sacului dural in portiunea corpului vertebral L3. formatiune tumorala de la nivel sacro iliac ocupa aproape in totalitate canalul spinal la acest nivel pe o portiune de 6 cm declic de la nivel S1 si comprima radacinile spinale. nu se constata compresiune radiculara la nivelul L2 L4 aspect postoperator fara proliferare intracanelara sau perivertebrala.
mentionez ca in 2012 a fost operat la coloana la nivelul L2-L4, iar in urma operatiei i s-a pus o tija metalica, si extirpat o formatiune tumorala care ii invadase canalul spinal.
va intreb mai este posibila o noua interventie chirurgicala in conditiile in care este in tratament cu citostatice pentru cancer bronhopulmonar? cat de grav este?
4 comentarii
0
18-02-2014, ora 16:08
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua.Va recomand capsulele Imunitate cu 7 ciuperci, 2 capsule de 3 ori pe zi, la 2 ore dupa masa.Este un remediu pe baza de plante medicinale, antitoxic, antitumoral si reduce efectele negative ale chimioterapiei.Pentru sfaturile si recomandarile cerute, este necesar sa va adresati unui medic specialist oncolog.
Multa sanatate!

dr. Nicoleta Nechita
medic specialist apifitoterapie
0
22-02-2014, ora 11:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Cu siguranta capsulele cu ciuperci si cucuruz nu au nicio eficienta aici (si nu cred ca au pe undeva). Ma tem ca situatia pe care o descrii este dincolo de a fi operabila; ce se poate face tine de ce s-a facut, in detaliu. Respectiv o idee buna, daca nu s-a facut deja, este sa faca radioterapie pe coloana. In rest doar chimioterapie, in functie de cum tolereaza, ceva ce se cheama bifosfonati (zometa, de exemplu), si tratament simptomatic. La intrebarea "cat este de grav" nu stiu cum vrei sa raspunda cineva. Cum masori gravitatea ?
0
22-02-2014, ora 18:05
mara72
Nu este medic/terapeut
mara72
momentan chimioterapie nu poate face datorita ficatului, are citoliza hepatica( pe langa alte probleme cum ar fi sonda urinara, anemie, o durere crunta la piciorul drept pe care nu-l prea mai poate folosi decat ajutandu-se de un baston ). Dna doctor i-a prescris momentan 10 sedinte radioterapie(1 sedinta dimineata si una seara timp de 5 zile), dupa care a spus ca mai vede.
Da aveti dreptate in legatura cu gravitatea, imi dau seama boala avanseaza cam repede, pacat ca este baiat tanar.
va multumesc din suflet pentru raspuns.
0
22-02-2014, ora 19:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere, va urez mult noroc !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: