cancer colon

20-06-2007
dorumae
Nu este medic/terapeut
dorumae
Tatal meu in varsta de 75 ani diagnosticat cu aceasta afectiune este internat deja in spital. Nu este in matastaza. Intrebare:
-exista si alt tip de tratament in afara operatiei ?
-ce sanse sunt tinand cont de varsta ?
-mi s-a spus ca va fi nevoit sa porte o punga cat va mai trai
-cat va putea trai fara a fi operat
-cat va putea trai dupa operatie
Astept urgent niste informatii pentru a putea decide.Va rog mult, sunt disperat
36 comentarii 12 Înainte ›
0
05-07-2007, ora 00:00
dr_mitulescu
Identitate neconfirmată
dr_mitulescu
Cancerul de colon trebuie obligator operat. Dupa operatie, in care se extirpa o portiune din colon incluzand tumora pana in tesut sanatos si va cuprinde si limfoganglionii unde este posibil sa existe metastaze microscopice care nu se pot decela preoperator.
Dupa operatie este necesar un tratament citostatic, adica mai multe sedinte de perfuzii cu medicamente care omoara celulele tumorale care ar putea, teoretic, sa fi plecat in circulatie in momentul operatiei si deci care ar putea, in viitor, da nastere metastazelor.
Desi nu este vorba de o operatie simpla, pacientul are sanse bune, oricum mai multe ca in cazul in care nu este operat, eventualitate in care nu mai are nici o sansa.
De regula, operatia pentru cancer de colon se incheie cu anastomoza (sutura) capetelor colonului rezultate in urma rezectiei, deci nu inteleg de ce vi s-a spus ca este nevoie de anus contra naturii definitiv. Uneori, atunci cand bolnavul are ocluzie intestinala (colonul complet astupat de catre tumora) este necesar sa se confectioneze un anus contra naturii temporar care este desfiintat printr-o alta operatie, astfel incat nici un pacient cu cancer de colon nu ar trebui sa ramana pana la urma cu punga pe abdomen.
Numai in eventualitatea in care tumora este situata prea aproape de anus si in urma rezectiei nu mai ramane suficient intestin bun pana la orificiul anal este nevoie de anus contra naturii definitiv (cazul tumorilor situate de la nivelul anusului pana la 5-6 cm mai sus de orificiul anal), dar in acest caz nu mai vorbim de cancer de colon ci de cancer de rect care ar trebui (este chiar obligator) sa faca inaintea operatiei (inevitabila si in aceasta situatie) un tratament pregatitor de iradiere care micsoreaza tumora, apoi operatia si apoi tratamentul citostatic.
Aceasta modalitate de tratament este cea corecta si se aplica oriunde pe plan mondial.
Nu va pot da date precise despre supravietuire care depinde de multi factori (stadiul tumorii, profunzimea invaziei in peretele colonului, existenta metastazelor decelate la examenul bioptic postoperator, gradul de agresivitate al cancerului, etc.
Fara acest tratament nu poate supravietui de obicei decat in jur de un an si asta doar in eventualitatea in care nu apar complicatii de tipul ocuziei intestinale sau hemoragiei care pot determina decesul in cateva luni.
Cu tratament adecvat exista si sansa vindecarii, destul de mare in cazul cancerului de colon fara metastaze, tocmai aceasta sansa ne conduce pe noi chirurgii sa operam pacienti cu acest diagnostic.
Varsta de 75 de ani nu constituie nici o contraindicatie pentru acest tratament, daca pacientul nu are si alte boli extrem de grave concomitente.
Sper ca acum, avand toate aceste informatii, pe care nu inteleg de ce nu vi le-a oferit medicul la care pacientul este internat (va mai puteti documenta si de pe internet), sa luati o hotarare justa in ceea ce priveste soarta tatalui Dvs. caruia ii dorim insanatosire si viata cat mai lunga.
0
08-11-2007, ora 00:00
xmatrix2007
Nu este medic/terapeut
xmatrix2007
buna,
Sunt disperata si caut o rezolvare.Astazi am aflat ca mama sotului meu are cancer de colon. La primele investigatii medicii au gasit multi noduli sau nu stiu cum se numesc medical pe stomac, pe intestine si o parte a plamanului "afectat".Simptome are cam de o luna jumate, adica dureri abdominale in partea de jos si nu poate manca mai nimic.In prima faza i-au spus ca are peritonita, dar astazi dupa colonoscopie au zis ca are cancer. Ce am putea face ca sa o salvam, exista sanse daca se opereaza????
Va rog mult sa imi dati un sfat, daca se poate de la persoane avizate sau care au trecut prin asa ceva.
Multumesc
0
13-12-2007, ora 00:00
Alinusi2007
Nu este medic/terapeut
Alinusi2007
Dupa operatia la colon ia fost introdus-a o sonda in stomac imi puteti spune pentru ce?
0
08-01-2008, ora 00:00
strawberry
Nu este medic/terapeut
strawberry
situatia mea este aceeasi cu a lui dorumae, as vrea sa stiu daca procedura si sansele sunt aceleasi in orice spital si in orice sectie de chirurgie din tara, de exemplu la Tg. jiu, dr. Udrescu.. cred ca puteti sa-mi dati un raspuns fara a incalca etica profesionala... multumesc!
0
25-02-2009, ora 18:18
edyy
Nu este medic/terapeut
edyy
depinde de medici
0
26-02-2009, ora 18:14
coca1955
Nu este medic/terapeut
coca1955
edyy are dreptate depinde de medici
de ce spun asta eu am trecut printr-o situatie asemanatoare
am fost internata la sp cfr si l-am rugat pe doctorul de la chirurgie sa-mi faca o colonoscopie
el m-a programat si mi-a facut irigoscopie si a spus nu a iesit nimic la colon totul este ok aveti aderente
dar eu nu ma simteam bine de loc pina la un moment dat am facut o diaree care nu-mi trecea
stateam numai pe toaleta
am inceput sa fac cu singe si m-am speriat atunci si am fost la sp de urgenta floreasca si am facut acolo
colonoscopie si acolo a iesit tumoarea
ce spuneti daca il depistam cu 10 luni inainte altfel era nu?
nu ajungea la stadiul iii
asa ca edyy are dreptate
sanatate si sa dea dumnezeu sa fim cu totii sanatosi
1
21-05-2009, ora 10:45
ingerika
Nu este medic/terapeut
ingerika
buna!i-au gasit cumnatului de curand cancer de colon.acum este internat in cluj, dar din cate am inteles i s-a extins si la ficat.dupa ce o sa il opereze se poate sa se faca bine¿va rog din suflet sa imi raspundeti care stiti.va multumesc
0
14-07-2009, ora 13:44
mandyshor
Nu este medic/terapeut
mandyshor
Am si eu o problema.bunicul meu are 60 de ani si ieri a fost dus la spital si i s-a descoperit cancer la colon insa tumoarea a fost mult prea aproape de anus si astfel i s-a facut un anus artificial.Problema este ca medicii au descoperit si un chist pe intestin.si va trebui sa fie operat iar peste ceva timp.are probleme si cu ficatul(are ficatul patat).Sunt sanse de recuperare in acest caz?Ce sanse de supravietuire sunt?Va rog frumos sa-mi raspundeti..sunt disperata.multumesc mult!
0
03-09-2009, ora 21:45
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Buna ziua! cine ma poate ajuta si pe mine va rog cu un raspuns? mama s-a operat acum un an de cancer la rect si as dori sa stiu ce inseamna rezultatul biopsiei, cat de grav este, cat ar mai avea de trait.
Acum, la 1 an dupa operatie, va face o ecografie, iar dupa o luna va face iar o colonoscopie. La 6 luni, dupa operatie(cand a facut colonoscopia )-au spus ca are un mic polip, care nu i-a fost rezectat cand a facut colonoscopia si ca e bine. Insa, de la operatie, are zile cand are si cate 15 scaune pe zi, depinde si ce mananca
Descr macroscopica: fragment de interstin gros cu lungime de 17 cm, prezinta la 1 cm si 16 cm de extremitati o leziune ulcero-vegetanta si infiltrativa de 2/2 cm, rosietica, ulcerata. Pe sectiune cenusie dura. Transe de sectiune chirurgicale libere.
Descr. micrsoscopica: 1. Limfoganglion paracentral cu diametrul de 0, 5/1 cm cu hisiocitoza sinusala. 2. Transa de sectiune distala cu mucoasa de aspect tipic cu hiperemie in submucoasa. 3. Piesa de colectomie segmentara ce prezinta la 1 cm de transa de sectiune chirurgicala laterala o leziune ulcero-infiltrativa si vegetanta de 2/2 cm -adenocarcinom papilar moderat diferentiat cu invazie in seroasa. Accentuat infiltrat granulomos disecant abcedat. Vase capilare cu trombi carcinomatosi. Tesut nervos periferic cu infiltrat granulomatos. Tesut adipos peritumoral cu infiltrat granulomatos. Tesut adipos peritumoral cu infiltrat granulocitar abcedat. Limfoganglioni regionali de 0, 5/0, 5 cm cu invazie carcinomatoasa. p T3N1Mx(G2) C18M8140/3
0
22-04-2010, ora 13:58
tatiana G.
Nu este medic/terapeut
tatiana G.
Buna ziua tuturor!
Am nevoie de un ajutor..Tatal meu are virsta de 51 ani, i-au depistat cancer la colon gradul III dar fara metastaze. se simte bine dupa operatie dar medicul a spus ca trebuie neaparat sa facem chimioterapie ca sa excludem celulele canceroase ce puteau ramine in organism. Cit de rea e chimioterapia pentru organism si ce daune poate aduce, ajuta la insanatosire si ce mai putem face pt el?
Are un organism puternic si nu a bolit in viata lui. Are pofta de mincare si se comporta ca un om sanatos, nu-l deranjeaza nimic.
Va multumesc anticipat si astept orice raspuns!!!!
0
24-04-2010, ora 16:34
coca1955
Nu este medic/terapeut
coca1955
pentru tatiana
tatal tau trebuie neaparat sa faca chimioterapie
sigur ca ajuta la insanatosire si este mai sigur sa nu apara la un interval de timp cancerul in alta parte
eu sunt in aceeasi situatie cu el
am facut operatie la colon si in afara de chimioterapie am facut si radioterapie 28 de sedinte
acest lucru s-a intimplat acum 5 ani si multumesc lui dzeu ca sunt bine a cum
chimioterapia nu este asa de rea pentru cancerul de colon.
daca facee ceea ce mi-a dat mie
va rog sa tineti cont de ce spune medicul oncolog ca asa este cel mai bine faceti chimioterapia
tot stadiul iii am avut si eu sa stiti si mi-a taiat din colon si mi-a facut anastomoza
ii doresc tatului tau insanatosire grabnica
toate cele bune si multa sanatate
0
26-04-2010, ora 12:21
tatiana G.
Nu este medic/terapeut
tatiana G.
Multumesc din suflet coca1955, , , , e foarte important sa stii ca tot ceea ce faci pentru cele mai scumpe persoane din lume "parintii" este cu folos si cit de cit ii poti ajuta.Sanatate si Dvs si multi ani inainte!!!
0
29-04-2010, ora 10:26
placere
Nu este medic/terapeut
placere
Dumnezeu ajuta dar trebuie sa-i aratam incredere.
Cat timp mergem prin spitale pentru operatii, radio sau chimio terapie iar la final obtine raspunsuri de genul "atat putem face sua am facut tot ce am putut" nu facem altceva decat sa irosim timpul atat de pretios in cazul persoanelor bolnave.
Prea multe persoane operate ajung la recidive si uneori e mult prea tarziu.------------*
-------------*
Recomand contactarea d-lui Dumitrescu Dumitru din Constanta cat mai curand, stiut fiind ca timpul este foarte valoros in asemenea cazuri.
Date de contact:
Tel fix: 004.0241.619932
Mobil: 004.0726.109068

--------------*

(*modificat de administrator)
0
30-04-2010, ora 12:05
tatiana G.
Nu este medic/terapeut
tatiana G.
Cu placere l-as fi contactat dar sunt din Republica Moldova si asi mai spune un lucru, credem foarte mult in puterile ceresti si stiu sigur ca multe ce sau intimplat in acest rastimp de cind am aflat ca tata este bolnav au fost datorita rugaciunelor noastre si sunt convinsa ca Dumnezeu aude si vede totul. O sa traiasca si va fi bine!!! Rugati-va si nu pierde-ti speranta, sanse sunt la toti doar ca trebuie sa credem!!!
Le doresc tuturor SANATATE!!!
0
23-05-2010, ora 11:13
imc
Nu este medic/terapeut
imc
As avea nevoie de ajutor/sfat!!! Mamei mele in urma unei colonoscopii i s-a facut biopsie si rezultatul este adenocarcinom tubulo-papilar G2, mi-ati putea spune ce se face.si indica un chirurg bun in Timisoara.sau altundeva.
Pe curand!
0
27-06-2010, ora 00:58
claurys
Nu este medic/terapeut
claurys
Buna seara tatal meu in vartsta de 56 ani a fost diagnosticat dupa o colonoscopie nu stiu exact terminii pe care-i folosesc medicii ca are crescut pe colon 2 bucati de carne, iar unul dintre ele are 2cm si este denumit de medici ca o *limba de clopot*.As dori sa stiu cat de grav este, trebuie sa se opereze asa iau spus medicii apoi sa faca analizele sa vada daca este masculin(adica nu se mai poate dezvolta sau feminin adica poate face cancer).Scuze dar chiar nu cunosc terminiii medicali sa va spun exact iar eu sunt plecata peste hotare doar ce am vb la telefon.Inca o rugaminte am la dumneavoastra daca se poate, nu cunoastem nici un medic pentru a se opera in bucuresti ne puteti recomanda unul va rog si cam cat costa operatia aceasta.Iar in urma unor analize facute si ecografii rezulta ca mai are un pas pana la ciroza, un rinichi nu il mai are, cat de grav este si cu ciroza iau prescris medicamente ca:omeran 20, liv52, essentian forteN, zymogen, ibutin, metoprolol, nifedipin retard.Va rog din suflet sa ma ajutati ca sa stim ce trebuie sa facem mai departe.Va multumesc anticipat.
0
28-08-2010, ora 20:34
klau33
Nu este medic/terapeut
klau33
salut tuturor. am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.tatal meu a fost operat de colon acum o luna de zile si dupa ce a venit rezultatu de la bucuresti ia propus sa faca citostatice si nu stiu cit de grav ar putea fi de sa impus sa faca citostatice.
0
29-10-2010, ora 23:00
nicoleta49
Nu este medic/terapeut
nicoleta49
buna seara. am si eu o intrebare care ma dispera. Mama mea in varsta de 72 ani, a fost operata de 10 zile de cancer la colon (suspect cancer malign), i s-a extirpat o parte din colon si i s-a facut legatura direct cu anusul. Deocamdata se simte bine, este slabita, i s-a recomandat de catre medic sa manance orice, fara alimente piperate sau iuti dar nu am trecut la aceste mancaruri, doar supe strecurate, compoturi, iaurturi, mai multe lichide iar de saptamana viitoare i s-a spus sa manance ficat de pui la gratar cu piure, ciorbe acre, etc.Nu cred ca este momentul dar vom vedea. Totodata inainte cu doua zile de operatie au inceput niste dureri de mijloc care dupa operatie inca o supara, dr.a spus ca nu este de la colon, nu stiu ce poate fi, nu stiu la cine sa apelez, pe langa asta de citva ani sufera de poliartrita reumatoida.Ma intereseaza mai mult ce se va intampla de acum inainte pentru ca dr.nu ne-a spus prea multe despre evolutia bolii, credeti ca va face citostatice oare le va suporta, cat timp si daca se va vedea vreo imbunatatire si daca pe langa alimentatia obisnuita ii pot da mamei PICATURA BERES cu vit.C.(minerale-cupru, fier, magneziu, cobalt, etc.)fara prescriptia medicului. Eu am mare incredere in aceste picaturi pe care le i-au de 4 ani de zile. Este o fire optimista, credincioasa chiar daca are 72 de ani, dar este mama mea.
0
11-02-2011, ora 13:31
zimbru
Nu este medic/terapeut
zimbru
acest raspuns este adresat pacientilor care au fost operati de cancer la colon!!! DACA AINTRAT IN METASTAZA E GRAV.SI NU SE MAI POATE FACE NIMIC, TERMENUL DE VIATA ESTE MINIM, INTRE 1 SAPTAMANA DACA TRECE PESTE MOMENTELE CRITICE DUPA OPERATIE SI MAX.6 LUNI!!!A SE EVITA O ALTA OPERATIE!!!!!ne pare rau!!!
0
14-03-2011, ora 10:20
calciu
Nu este medic/terapeut
calciu
o cunostinta a mea a fost diagnosticata cu o tumora sigmoidiana pe colon la 35 cm de la anus. dupa biopsie diagnosticul a fost : carcinom in situ. ni s-a spus ca ar fi un cancer in faza incipienta care poate fi rezolvat chirurgical fara urmari negative. pacientul are 76 ani. diabet zaharat de tip II, hta, litiaza colecistica.va rog mult daca puteti sa-mi dati si alte pareri. totul a fost descoperit in urma unei hemoragii rectale ffff puternice.
0
16-03-2011, ora 21:09
Dr. Tuca Stefan
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Tuca Stefan
Pentru calciu

Buna seara,

Daca examenul colonoscopic a pus in evidenta o tumora sigmoidiana, care a si prezentat sangerare (rectoragii) intr-adevar cazul are indicatie chirurgicala.Varsta nu reprezinta o contraindicatie, si nici afectiunile asociate ca litiaza biliara, hipertensiunea sau diabetul.Operatia presupune indepartarea segmentului de colon purtator al tumorii (colectomie mai mult sau mai putin intinsa: de la colectomie segmentara la hemicolectomie stanga) si a ganglionilor corespunzatori care pot fi invadati cu celule tumorale de maniera microscopica sau vizibila cu ochiul liber intraoperator.Dupa indepartarea segmentului de colon afectat continuitatea digestiva se reobtine prin suturarea cap la cap a celor doua capete de colon ramase.
In functie de rezultatul histopatologic al piesei scoase intraoperator se stabileste o stadializare a bolii in functie de care pacientul poate avea nevoie de tratament oncologic -chimioterapie de completare postoperator..


Toate cele bune !

dr.Stefan Tuca - medic specialist chirurgie

www.stefantuca.ro
0
17-03-2011, ora 17:04
calciu
Nu este medic/terapeut
calciu
Va multumesc din suflet. Deja am demarat procedurile la spitalul regional Craiova. Diagnosticul a fost reconfirmat, cu modificarea ca tumora este la 40 cm de anus si urmeaza interventia chirurgicala pt indepartarea segmentului de colon afectat. Luni dimineata urmeaza sa aiba loc interventia. Sper din suflet ca totul sa decurga bine si sa avem vesti incurajatoare si dupa venirea rezultatului histopatologic, pt ca am inteles ca acesta ne poate lamuri daca tumora este maligna sau benigna. In cazul in care este benigna, mai este nevoie de chimioterapie?
0
28-03-2011, ora 00:39
pandele florin
Nu este medic/terapeut
pandele florin
am si io cateva intrebari legate desprea sanatatea tatalui meu..a fost operat de cancer rectal..i s-a extirpat tumora.si i s-a facut anus contra naturii..operatia a durat cam 6 ore..au trecut 2 zile si tatal meu este tot la reanimare.tinut cu tot felul de perfuzii.nu se poate ridica din pat..desi doctorul i-a spus sa incerce sa paseasca usor cativa pasi..se simte foarte slabit.si fara puteri.e normal ca fata sa i se umfle?nu e umflata rau..dar este vizibil umflata..este din cauza anesteziei.?sau de la ce altceva ar putea fi? dar starea de covalescenta este normala..?..astept un rasp urgent va rog din suflet..
0
28-03-2011, ora 08:37
calciu
Nu este medic/terapeut
calciu
sunt 6 zile de cand s-a operat tataia. e totul in regula.i-a fost scoasa toata tumora, care era ffff mare si reusise sa-i devieze putin colonul( de aici erau si durerile de spate). a spus medicul ca a fost nevoie sa taie 40 cm din colon, dar ca nu vor fi probleme... a zis ca tumora a fost localizata si nu se raspandise nicaieri in corp... i-a scos si fierea pt ca asa cum am spus era plina de calculi... acum deja a inceput sa manance mancare si se simte f bine.. merge, spune ca nu-l doare nimic si totul e ok.. multumim lui Dumnezeu si d-nului doctor.. ne rugam ca si de acum incolo sa fie totul bine si sa nu mai apara nimic rau...
0
19-04-2011, ora 13:24
paul ilie
Nu este medic/terapeut
paul ilie
Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Tatal meu a fost operat de cancer de colon la 6-7 cm de anus in 2010. La ultimele analize cancerul a recidivat dupa 8 luni. Ce se poate face in acest caz? Operatie obligatorie sau mai exista si alt tratament? Mentionez ca nu i s-a pus punga. Am auzit ca ar exista in Romania un aparat care trateaza tumorile de pe colon fara operatie ( prin inghetare ). Este adevarat? Astept raspuns. Multumesc
0
22-06-2011, ora 12:10
ancaa88
Nu este medic/terapeut
ancaa88
Buna ziua!

Va rog din suflet sa va opriti putin si la mesajul meu si sa ma ajutati cu un raspuns. Mama a fost operata acum app 4 luni de cancer la colon.Tumoarea nu a putut fi scoasa deoarece sa spus ca este de jur imprejur la aorta (are apx 10 - 15 cm) I sa facut baypass.Metastaza ne-a zis ca nu are.Pe biletul de externare dupa operatie scrie asa:
"Se intervine chirurgical si se gaseste o tumoara volu, inoasa de extremitate dreapta, colon transerv, invaziva in d3, pancreas cefalic si radacina mezenterului comun, respectiv invazia unei anse jejunale.Se practica enterectomie segmantara si ileotransverso stomie derivativa " iar diagnosticul este : "TUMOARA COLON TRANSEVERS EXTREMITATE DREAPTA PARTIAL STENOZANT INVAZIV IN PANCREASUL CEFALIC SI RADACINA MEZENTERULUI COMUN CU INVAZIA UNEI AMSE JEJUNALE".
Va rog din tot sufletul sa imi spuneti si mie ce inseamna diagnosticul si daca mai este ceva de facut, are 53 de ani, face citostatici si acum urmeaza sa faca a treia sedinta.se, Mai poate retrage tumoarea, se mai poate opera. ce sanse are., va rog sa nu ignorati acet mesaj.
Multumesc !!!!
0
30-10-2011, ora 18:50
dorinna
Nu este medic/terapeut
dorinna
Buna seara! Am si eu nevoie de un sfat, o parere medicala. Bunica mea in varsta de 75 de ani a fost diagnosticata in urma unei colonoscopii cu cancer de colon transvers ( adenocarcinom tubulo-papilar bine diferentiat, exulcerat ). Ni s-a spus ca tratamentul indicat este cel chirurgical, dar mamaie refuza cu desavarsire si mi-e teama sa incerc insistent sa o conving ca e cel mai bine pentru care in ianuarie a fost suspusa unei interventii pt un cheag de sange care bloca artera radiala si de atunci ia anticoagulant si are fibrilatie atriala cronica, si mi s-a spus ca ar putea muri pe masa in urma unei hemoragii sau sa faca noi cheaguri de sange... nu stiu ce decizie sa luam... medicul oncolog ne-a chemat sa incepem tratamentul paleativ - chimioterapie. ajuta? cat? cat timp ii mai ramane fara operatie aproximativ? va multumesc din suflet! si multa sanatate tuturor!
0
11-02-2012, ora 10:40
mihai156S
Nu este medic/terapeut
mihai156S
buna ziua.as vrea sa las si eu aici situatia mea in eventualitatea in care va intra un specialist pt a -mi da un raspuns la intrebarea mea.Tatal meu are 56 ani sa operat acum 2 saptamani de cancer la colon si acuza dureri musculare mai sus de operatie si dureri de oase, mentionez ca are punga totul decurge ok, inca nu stim ce fel de tip a fost cancerul, asteptam sa mergem la bucuresti pe 5 martie a aflam de care a fost,.rog ca un specialist sa citeasca acest caz si sa ofere un raspuns.Doresc tuturor insanatosire rapida si viata lunga alturi de cei dragi, meritam macar asta dar nu mai Dumnezeu poate sti. Va multumesc anticipat.
0
27-11-2012, ora 23:10
mihai156S
Nu este medic/terapeut
mihai156S
as vrea sa va intreb daca exista cine va care o cunoaste pe mirela wagner sau daca ma puteti ajuta cu ceva date personale despre sa vad ca exista
0
15-03-2013, ora 10:10
adelinaeu
Nu este medic/terapeut
adelinaeu
Buna ziua.bunica mea a fost operata pe 24 ianuarie la Spitalul judetean dr urgenta targoviste deoarece la colonoscopie i-au depistat o tumora...pe 28 feb a primit rez biopsiei.dg.clinic:neoplasm colon;proba trimisa;tumora colon sigmoid. descriere macroscopica:Piesa de aprox.14/6, 5/3 cm, fragment intestin gros, care pe sectiune prezintpa la aprox.10cm. de limita I o formatiune tumorala infiltro-vegetanta de culoare albicioasa, consistenta ferma, cu prezenta unui ggl in tesutul adipos pericolic, iar limita II pare indemna macroscopic. descr.microscopica :limitaI -fragment perete intestinal prezentand la nivelul mucoasei o proliferare tumorala constituita din structuri glanduliforme delimitate de un epiteliu stratificat atipic, continand celule cu raport n/c narit, nuclei veziculari, polimorfici, cu nucleoli proeminenti -structurile neoplazice invadeaza peretele, interesand intreaga tunica musculara si seroasa, fiind insotite de un infiltrat inflamator si mici arii de necroza.Limita operatorie II-indemna tumoral.Structura microscopica de 2limfoganglioni, unul din ei prezinta metastaza masiva de adenocarcinom(intreaga structura ggl substituita de structuri neoplazice!)iar celalalt cu zone de microstaza.Dg.Histopatologic:ADENOCARCINOM BINE DIFERENTIAT INVAZIV IN INTREG PERETELE COLONULUI, METASTAZE LOCALE LINGOGANGLIONARE.Va rog spuneti-mi ce inseamna toate acestea, stiu ca e cancer...si e rau...atat...mai are de trait?a inceput citostaticele, xeloda si aloxi...ii e foarte rau, vomita...are 71 de ani..
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul