Cancer de colon, Recuperare

04-02-2010
valentina123
Nu este medic/terapeut
valentina123
Mama (50ani) a fost operata de cancer de colon (gradul 2). A avut acel mat afara, in caz ca trebuie anus contra naturi. Nu a fost nevoie si i l-au introdus inapoi, dar la o luna de la operatie a facut ocluzie intestinala si sa intervenit din nou chirurgical. Ea are mari probleme cu tranzitul si nu se poate controla, lucru care am inteles ca e normal (intr-o oare care masura), dar ea are dureri, adica senzatia ca o doare tot colonul si burta. Intrebarea mea este cum ar trebui sa fie in mod normal si daca ar trebui sa tina un fel de regim si daca poate sa ia ceva calmante, si care ar fi acelea? Doctorul spune ca ii e teama ca daca o sa faca chimioterapie sau radiatii ca o sa ii se screlozeze intestinul subtire si sfincterul si atunci chiar nu va mai putea sa tina! (imi cer scuze pentru exprimarea)
7 comentarii
0
04-02-2010, ora 13:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ar trebui sa incerce un tratament homeopat la un medic bun, exista remedii exceptional de efective pt. astfel de probleme !
0
15-02-2010, ora 18:12
luciana.l
Nu este medic/terapeut
luciana.l
Bună Valentina ! Organismul nostru, prin sistemul sau imunitar, este apt să lupte împotriva factorilor cauzatori de boală şi să se auto-vindece.
Scrieţi-mi -* pentru a vă face decunoscut un tratament homeopat, foarte benefic pentru mama dumneavoastră.



(*modificat de administrator)
0
23-07-2010, ora 10:35
madalina.T
Nu este medic/terapeut
madalina.T
Buna ziua,

Am si eu o problema cu tatal meu asemanatoare cu cea de mai sus, dar tatal meu a avut o rana la rect si a fost nevoit sa stea 5 luni de zile cu anus contra naturi, dupa 5 luni sa readus la normal, dar acum sunt probleme, numai zic ca a avut probleme cu crampe f puternice la stomac si iesi f dese la toaleta din 10 in 10 minute, mentionez ca incepuse si un tratament citostatic, dar a intervenit o mare problema dupa 1 luna de la ultima interventie care credeam ca il va scapa de griji.A facut o fistula la legatura unde ia facut-o medicul cand la readus la normal si scapa fecale pe acolo, acum face un tratament cu pansamente din spusele medicului nu este ceva grav, daca nu se prinde prin pansamente, va interveni chirurgical.As vrea sa stiu cat de grav este fistula aia si daca isi mai revine sau va avea probleme la nesfarsit asa.Si ce tratament va trebui sa aiba dupa operatie sa nu se mai ajunga aici.

Multumesc frumos si astept un raspuns.
0
14-09-2010, ora 17:02
tsuki_sama
Nu este medic/terapeut
tsuki_sama
Buna ziua!Mi'e teama sa scriu si sa nu primesc niciun raspuns, totusi in speranta ca mai citeste cineva binevoitor pe aici...
Mama (55 de ani) a fost operata pe 30/07/2010 de cancer de colon(din ce citesc fiindca tumora a fost la 12 cm de anus este posibil sa fi fost cancer rectal?) A "scapat" fara anus contra naturii, o minune am zis atunci, am plins de bucurie.In fine, a trecut mai mult de o luna de la operatie si durerile de anus care au aparut la vreo saptamana dupa operatie s'au intetit si au ajuns de nesuportat.(dureri si constipatie) A fost deja la chirurgul care a operat'o si a vrut sa'i largeasca anusul.A refuzat si fiindca durerile persista i'a zis sa mearga la dr. care i'a facut chimioterapia(a facut si chimio si radio inainte de operatie).
Dupa operatie nu i-au mai recomandat nimic!In timpul tratamentului chimio, intr'o noapte cind i-a fost rau, a cazut inconstienta si si'a rupt un picior.La operatie a fost greu, a trebuit sa se asigure ca totul este bine, insa acum o doare tot piciorul de la glezna (locul rupt) pina in sold!dr. de la chimio i-a recomandat "Scintografie osoasa".Dupa cum bine cunoasteti sistemul medical romanesc, nu au in spital mai nimic...asa ca acum asteapta substanta necesara..in afara de asta nimeni nu te lamureste cu absolut nimic.Intri in cabinet fara nicio idee despre viata si sanatatea proprie si iesi cam la fel.Nimeni nu isi da interesul sa ii explice pacientului pe intelesul lui, in limba "muritorilor".
Dr. de la citostatice "banuieste" o posibila disociere la vertebra l 5"(???)
Dumnezeule mare, n-am fost niciodata intr'o asa ceata deasa!Nu pricep nimic!Eu personal nu sunt in tara, nu am foaia cu diagnosticul si nici observatiile medicale de dupa operatie.Sper sa reusesc sa le obtin pe maine...
Ma simt ca picata din luna, speriata si iritata la culme pt. ca nimeni nu isi da interesul.Toti asteapta bani, dar ca sa'si faca datoria...
Asadar, sunt normale aceste dureri si constipatii care persista si par a se inrautati de la o zi la alta, la mai mult de o luna de la operatie?
Este normal sa nu i se mai recomande niciun fel de tratament dupa operatie(citostatice..)
Ce inseamna "disociere la vertebra.."?
Care pot fi cauzele pt. care o doare piciorul rupt in luna iunie si care inainte de operatie la echografia dopler a iesit ca'i in stare buna.

Nu mai stiu, am un milion de intrebari si de frustrari !Doctorul care a operat'o nu zice decit "da, da...e totul bine, am curatat tot" ce stadiu a fost, ce si cum dupa...nimic, niciun cuvint!!!!!
M-am saturat de stat cu frica in san!Poate cineva sa ma ajute?

Revin cu detalii daca este necesar(banuiesc ca este, numai ca eu nu le am acum)...si va rog din suflet, dati'va macar cu pararea ca simt ca turbez!
0
13-10-2010, ora 20:15
dana.mariap
Nu este medic/terapeut
dana.mariap
Bunica in varsta de 84 ani a fost operata de cancer de colon in urma cu 2 saptamani dupa a facut si un abces si a fost operata laparoscopic in ambele cazuri a fost nevoie de anestezie dar si in primul caz si in al doilea are probleme cu somnul cu delirul si e foarte agitata isi smulge efectiv branula si tuburile de dren.
este normala starea?
cat poate dura aceasta stare?
sunt semne clinice permanente?
ce recomandati dupa aceasta operatie la o asemenea varsta?
0
12-01-2012, ora 11:06
ten
Nu este medic/terapeut
ten
Buna ziua!

Am si eu o problema cu tatal meu in varsta de 63 de ani. In urma unei biopsii facute de curand rezultatul a fost urmatorul: ' Fragmente (4) mucoasa colonica ce reprezinta inflamatie colonica activa, asociata cu prezenta a trei fragmente de glande atipice care pledeaza pentru malignitate in context clinic.' Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat. Este necesara de urgenta interventia chirurgicala? Puteti sa-mi interpretati si mie rezultatul? Este de fapt cancer? In ce statiu?
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns, nu stiu ce sa fac.
0
23-03-2012, ora 18:43
Vlad87
Nu este medic/terapeut
Vlad87
Buna Seara Tatal meu de 57 ani a fost operat cu estirparea abdomino perineală a rectului, cancer 1/3 a rectului stadiul III b, tumoare a 1/3 inferioare a rectului de 5 cm cu concrestere in sfincterul anal. Fiindui pus anus contra naturii.
Histologia preparatului inlaturata - Adenocarcinom mucinos invaziv, infilltreaza straturile musculare ale intestinului. cu metastaze in un ganglion linfatic. Care sunt sansele de supravetuire sunt si ce trantament sar recomnda dupa operatie chimioterapei radioaterapie. Scrieti-mi va rog un sfat sunt confuz nu stiu ce sa cred care este situatia reala..? Multumesc anicipat.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • STUDIU: Unele nuci ar putea reduce recurența cancerului de colon
  • Legătura dintre consumul de carne roșie și cancerul de colon la femei
  • Alimentația pro-inflamatoare și creșterea riscului de cancer de colon
  • Ce trebuie să știi despre cancerul de colon?
  • Ce trebuie să știi despre cancerul de colon
  • Semne de cancer de colon
  • Viața cu anus contra naturii (ce reprezintă, îngrijire, complicații posibile)
  •