Cancer de pancreas - aşa de sumbru? Să fie adevărat?

22-11-2008
popaliviaiulia
Nu este medic/terapeut
popaliviaiulia
Totul a început în Italia (am adus-o şi pe mama mea să locuiască cu noi în Italia).
Ea era foarte dinamică şi mai presus de tot sănătoasa (nu lua medicamente, nu fuma, nu bea).
A început în urma cu 2 luni (aprox. în Septembrie 2008) să acuze dureri de oase, nimic grav, nu şi-a pierdut dinamicitatea.
Când a ajuns aici (15 octombrie), după două zile i-a fost foarte rău şi de aici a început calvarul. Am stat cu ea aproape 2 zile în care am sperat că e ceva trecător, nu a fost aşa deci am mers la urgenţă, unde i s-a făcut fioaie cu cod galben (pericol de viaţă imediat) şi analizele uşor modificate au ieşit imediat (15 minute). Am vorbit cu doctorul şi în ciuda faptului că îi era foarte rău, a trimis-o acasă cu diagnosticul ENTEROCOLITĂ.
Cum în România lucram într-un spital (sunt asistentă medicală), am trimis-o acolo unde a facut analize. La stomac n-are nimic, lovitura mare când a venit rezultatul de la CT: tumoră în corpul de pancreas cu mestastaze hepatice.
Imaginaţi-vă cum am rămas, având în vedere că este mama mea, are 68 de ani şi la cum o ştiam eu de activă a fost un mare şoc.
I-am zis imediat să vină în Italia cât mai are puteri pentru că acolo nu aveau nimic cu care să o ajute.
Acum este internată, i se pune plasmă, i se fac transfuzii de sânge, i se pune masă trombocitară, perfuzii cu proteine (nu poate mânca, de câteva zile a mai ciugulit ceva însă).
Totuşi analizele ascund ceva sumbru: Gamma GT = 576 ! Trombocite (care au scăzut în trepte - prima dată la urgenţă- 90.000, în România - 60.000, acum 37.000) = mai puţine de 37000.
Numai perfuziile o ţin în viaţă şi medicii mai mult sau mai puţin ne dau de înţeles că nu au ce să facă din moment ce COAGULAREA SÂNGELUI ESTE ÎN CONTINUARE 0 (după atâta plasmă, dar ei continuă să spere).
Luni va face si aici din nou tomografie (până acum s-au luat numai după cea din România) şi e ultima mea speranţă: o greşeală de diagnostic.
Sunt terminată, mai ales ca şi cunosc cum evolueaza boala, are cam toate simptomele dar nu sunt în stare sa judec doar cu ştiinţa, cum poate aş face dacă ar fi vorba de un pacient obişnuit.
Voi ce spuneţi? Credeţi că ar putea fi altceva? Orice mi-ar fi de ajutor în aceste situaţi cumplite, credeţi-mă.
Astăzi am vorbit şi cu medicul cu care lucram şi mi-a spus că, dacă este acest diagnostic, este doar o chestiune de ore, poate de zile, in funcţie de cum este tratată. Ceea ce ştiam şi eu (că este mai bine doar datorită perfuziilor, dar e doar liniştea dinaintea furtunii) mi-a fost confirmat. Nu vă doresc să aveţi aceste sentimente.
Simptome dinaintea venirii în spital (acum toate s-au mai calmat):
-Inapetenţă (vomita tot ce mânca)
-Lipsă totală puterii (nu se poate duce nici până la baie singură)
-Vomă însoţită uneori de sânge
-Dureri puternice abdominale
-Dureri de spate şi de coloană
-Somnolenţă?! (dormea destul de mult)
-Greaţă permanentă
şi mai sunt, le scriu pe parcursul aducerii aminte (poate mă întrebaţi si voi de simptome caracteristice şi eu vă spun dacă are).
Cu psihicul stă foarte bine (am făcut şi facultatea de psihologie şi ştiu ce să-i zic, are foarte multă speranţe şi chiar planuri de viitor deşi îmi este foarte greu s-o mint - ea nu ştie şi nici nu-i voi spune)
Aştept sfaturile şi întrebările voastre, orice îmi este de ajutor!
Vă mulţumesc tuturor!
Sănătate!
6 comentarii
0
22-11-2008, ora 22:22
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Draga mea, am gasit din intamplare pe un forum un nume si o adresa de email ; dr.Mirela Wagner-. Am citit despre ea ca este plecata din tara de 19ani, este stabilita in Los Angeles, este un bun specialist(are 3 specializari), are o clinica, intocmeste scheme de tratament pentru boli grave. Incearca sa intri in legatura cu ea. Dumnezeu sa-ti dea putere si tie si mamei tale!!
0
23-11-2008, ora 00:23
popaliviaiulia
Nu este medic/terapeut
popaliviaiulia
Draga mea, iti multumesc pentru raspuns.
Am incercat sa-i scriu un e-mail dar, din pacate, imi spune ca adresa nu este corecta si mesajul nu a fost trimis.
0
23-11-2008, ora 12:06
popaliviaiulia
Nu este medic/terapeut
popaliviaiulia
Sunt terminată!
Astăzi am văzut-o foarte umflată în burtă, semn că făcut şi ascită (apă în burtă) care este foarte periculoasă. Puncţie cu fibrinogenul zero nu cred că îi face nimeni, este foarte periculos. Nu mai vă spun că nici afară nu poate să iasă, sărăcuţa..
0
26-01-2009, ora 23:07
pleata_wrc
Nu este medic/terapeut
pleata_wrc
ptr popaliviaiulia
am citit despre cazul mamei tale si as vrea sa stiu ce s a mai intamplat?
si tatal meu este inernat de 2 sapt si are cam aceleasi simptome
-
0
26-06-2009, ora 15:22
bruneta5_6
Nu este medic/terapeut
bruneta5_6
tatal meu 51ani a fost operat prima data de piatra la fiere apoi de stenoza pylorica.acum este bine dar vreau sa enumerez cateva dintre simptome pe care le-a avut inainte de operatia de stenoza pylorica la stomac :greata varsaturi scadere in greutate 103kg-79kg si apa daca bea o varsa dupa cateva minute. Dupa cea de a2a operatie doctorul mi-a zis ca ar avea cancer in cap de pancreas sau o pancreatita acuta. In schimb nu mai are greturi nu mai varsa greutatea e de 85kg se simte bine nu-l doare nimic putin taietura si e normal Imi este foarte frica oare e posibil sa aiba cancer poate puteti compara simptomele astept un raspuns va rog daca se poate. Vio
0
03-02-2010, ora 10:37
celestron10
Nu este medic/terapeut
celestron10
Mirela Wagner este un medic foarte bun, am avut norocul sa o cunosc personal dupa 3 ani de tratament fiind plecata in Los Angeles la un seminar.Sint putini oameni ca dinsa si as dori sa fie un exemplu si pentru medici nostri din Romania care asteapta numai banii fara sa isi dea interesul pentru cei suferinzi.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.