cancer de prostata | Forumul Medical ROmedic

cancer de prostata

188 comentarii 1 2 ..... 456 7 ÃŽnainte ›
0
18-03-2013, ora 21:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
totusi, cine v-a recomandat "cat mai repede" abiraterone ? a facut chimioterapie ? pentru ca daca boala progreseaza sub tratamentul hormonal, asta se indica momentan. a facut deci chimioterapie ?
0
19-03-2013, ora 16:11
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
1. NU, nu a inceput chimioterapia.
2. De recomandat, a recomandat profesor doctor thomas bro..wicz, in cadrul unei consultatii la clinica gral medical.
Deci, a zis si chimio : " docetaxel 75 mg si prednison 10 mg/zi la 3 saptamani " dar a zis ca este perfect de inceput cu abiratarone cum se face in America ! Dar noi nu putem sustine 15000lei/luna/ si nici nu stiu cum sa intram intr-un studiu clinic sau cum sa avem acces la abiraterone. Oricum, domnul profesor nu si-a explicat cum de PSA -ul tot creste si restul e ok !
3.Analizele sunt PERFECTE !! ficatul cu transaminazele de 14, fosfataza alcalina de 90 ( de la 1000 acum cateva luni ), nu are alte extensii, adenopatii, meta la oase muult diminuate, numai PSA-ul este imens si creste, creste...
4. Chiar credeti ca trebuie sa incepem cu chimio, Nu-l otravim ?? (intr-un fel). Recent am citit ca si celulele astea canceroase isi produc propriile celule stem atunci cand se intervine cu chimio si radio, de aceea nu sunt sau nu mai devin eficiente otravurile si radiatiile dupa un timp de administrare. As face orice sa aman acest moment al chimio, caci, dupa aceea... stiti si dvs !
5. Va rog sa-mi spuneti, de ce daca analizele sunt OK, prostata e mica, redusa in dimensiuni fata de primul RMN, nu se poate interveni local : radioterapie tintita, criogenie, brahiterapie ? Sa starpim acolo ce e de starpit !
0
19-03-2013, ora 22:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
boala este METASTATICA, deci in mod evident nu are nicio justete aplicarea unui tratament local. un tratament local ar fi ca si cum tu ai incerca sa seci un lac prin evaporare folosind un unscator de par atintit spre un mic golf de al sau.

profesorul brodowicz este un om cu experienta si un renume mondial in ce priveste cancerul. totusi trebuie sa tii cont ca toate consultatiile lui, desi perfecte dpdv profesional, au ca scop principal mercantilismul. ca atare el nu are nicio responsabilitate pentru soarta sau urmarirea unui bolnav, doar face o analiza de dosar si spune cele mai "high end" lucruri valabile in oncologia mondiala. dincolo de asta, nu se preocupa nici cu o iota spre cum poate bolnavul respectiv sa-si procure medicamentul recomandat sau cum poate sa si urmeze recomandarile lui. asta pentru ca dincolo de banii primiti pe consultatie, nu-l intereseaza mult mai mult. de aici si diferenta intre cum pare un consult la el si un consult la un oncolog roman obisnuit, la care daca te iei in evidenta, dincolo de ce sfaturi si recomandari iti mai da, el trebuie sa te mai si ajute sa le urmezi. este practic un fel de concurenta neloiala si un lucru nu tocmai cinstit, zic eu, pentru pacient in general.

totusi, in momentul de fata, eu vad lucrurile asa: las-o balta cu abiraterone-ul, caci nu este apa vie. se da "in america" inainte de chimioterapie, dar nu te iluziona, ca nici acolo nu il primeste toata lumea. stii foarte bine cum e treaba cu asigurarile acolo. apoi: nu exista NIMENI PE LUME care sa iti poata spune ca in aceasta situatie abiraterone este mai bun ca taxotere (docetaxel), pentru ca NU EXISTA vreun studiu cap la cap in aceasta situatie care sa compare docetaxel cu abiraterone. altfel, pe baza evolutiei PSA si nimic mai mult, boala poate fi considerata in progresie. totusi, in aceasta etapa a bolii, tinta tratamentului este CUM SE SIMTE OMUL, si nu o simpla valoare a unei analize biologice. ca atare, "cum se simte omul" este primordial. nu tratam psa-ul ci bolnavul !

sfatul meu este ca daca el prezinta simptome, sa incepeti fara ezitare docetaxel + prednison. daca nu exista simptome sau alte analize ingrijjoratoare, tratamentul poate fi temporizat.
0
20-03-2013, ora 10:08
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Multumesc, impecabila logica si discursul dumneavoastra ! Inca o data, va multumesc.

Momentan, tata se simte perfect ! (totusi, zilnic, ia 1 pastila cu mai mica doza de tramadol)
Cu permisiunea dumneavoastra, va voi tine la curent cu evolutia bolii si, va multumesc anticipat de sfaturile pe care ni le veti oferi.
0
20-03-2013, ora 19:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, pai asteptam chiar cu interes! mult succes !
0
12-04-2013, ora 22:43
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Va rog sa ma ajutati. Tata a facut 1 singura perfuzie cu taxatore.Dupa 9 zile de la taxatore, tata e la spital la UPU urgenta, la 9 zile dupa chimio au scazul ff mult leucocitele si neutrofile:
leucocite WBC 1.84 interval (4-10),
neutrofile NPU %= 17.2 interval (50-70),
NPU # 0.31 interval ( 2-7)
stare febrila de 3-4 zile, 38.4 C, ce ne facem, cum actionam, , are cumva neutropenie febrila ??? Ce conduita ( antibiotic sau ce medicament de crestere neutrofile si leucocite ), hemoglobina 12.1, hematocrit
0
12-04-2013, ora 22:54
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Va rog sa ma ajutati. Tata a facut 1 singura perfuzie cu taxatore.Dupa 9 zile de la taxatore, tata e la spital la UPU urgenta, la 9 zile dupa chimio au scazul ff mult leucocitele si neutrofile:
leucocite WBC 1.84 interval (4-10),
neutrofile NPU %= 17.2 interval (50-70),
NPU # 0.31 interval ( 2-7)
, hemoglobina 12.1, hematocrit 37.4
stare febrila de 3-4 zile, 38.4 C, ce ne facem, cum actionam, , are cumva neutropenie febrila ??? Ce conduita ( antibiotic nu este necesar, nu are infectie acum ? sau ce medicament de crestere neutrofile si leucocite sa i se administreze?). Inainte de chimio a facut 1 fiola intramuscular dexometazona, zilnic ia 2 pastile prednison.
0
12-04-2013, ora 23:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
" profesorul brodowicz este un om cu experienta si un renume mondial in ce priveste cancerul "

Cel mai bun medic oncolog, prin prisma rezultatelor si nu prin "renume", este Dr Simoncini din Italia ! Cand suficient de multa lume va intelege acest lucru atunci cancerul va fi o boala vindecabila aproape in aceeiasi masura ca si celelalte !
0
13-04-2013, ora 00:29
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Domnule, va rog, stiu despre bicarbonat, dar nu stiu in ce calitate imi raspundeti si-mi dati "solutii ", sunteti medic, aveti atestat, chiar credeti in ceea ce scrieti ?? Chiar credeti ca milioane de oameni se prapadesc de cancer, sute de mii milionari, cateva zeci de mii, miiardari , si daca era ceva, ceva adevarat nu actionau ?! Cum de va puteti bate joc de niste oameni disperati ?, Bunicilor, Parintilor, sotiei dvs sau copiilor dvs, in aceasta situatie disperata, le-ati administra solutii cu bicarbonat ? ?! De ce Patriciu n- a scapat de transplant cu solutie perfuzabila la ficat.
Numai daca imi dovediti serios ceea ce sustineti va rog sa mai interveniti in dialog cu mine. Asa multe filmulete trucate si retete contrafacute circula pe net...

Lasati-l pe domnul doctor sa-mi raspunda !
0
13-04-2013, ora 08:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
alyat68, da, situatia pe care o descrii este EXACT tabloul unei neutropenii febrile dupa chimioterapie, o urgenta oncologica, asa cum stii si tu, si din pacate o situatie nu foarte rar intalnita in oncologie, mai ales in cazul folosirii taxotere-ului, care da asa ceva.

tabloul este tipic mai ales in conditiile aparitiei lui la fix 9 zile de la taxotere, cand se considera ca este cam "nadirul" leucocitelor. practic maduva afectata nu mai produce foarte multe neutrofile, iar cele care sunt deja in sange, neafectate de citostatic, au o durata de viata medie de cam 7-10 zile.

este o situatie periculoasa, dar pentru care exista un protocol si un sir de elemente de actiune pe care trebuie sa le cunoasca medicii si pe care sa le aplice, care sa dea sansa maxima pacientului de a iesi din aceasta situatie. omul vine la camera de garda, este consultat, se constata daca are semne de vreo infectie localizata pe undeva, se iau tot soiul de analize de rutina, hemoculturi, culturi din urina, sputa, daca are plagi, pansamente, etc... iar apoi se incepe un tratament antibiotic cu spectru larg, administrat I.V. sau si I.V. si pe gura, dupa care se procedeaza la administrarea de factori de crestere, care sa stimuleze productia maduvei a celulelor albe. apoi pacientul este urmarit, iar in mod ideal toate acestea se petrec cu bolnavul in conditii de "izolare", singur intr-o camera unde nu intra nimeni la el decat echipat corespunzator. ma tem ca acest lucru este foarte dificil in sectiile din spitalele de stat din romania, daca nu un lucru rarissim, mai ales la oncologie. izolarea ar trebui pastrata pana cand neutrofilele isi revin aproape de normal, factorii de crestere ar trebui facuti tot asa, antibiotice pana ce trece febra, etc.

ti-am explicat toate aceste lucruri ca sa intelegi cum sta treaba, desigur ca ele se desfasoara in limita capacitatilor unitatii sanitare unde se afla si in limita experientei si priceperii medicilor de acolo, iar daca nu esti medic, nu cred ca iti foloseste foarte tare sa intri in foarte multe detalii tehnice.

aceste situatii sunt frecvente, mai ales in conditiile in care infectiile sunt practic prima cauza a mortalitatii la pacientii cu cancer, dar sunt totusi tratabile si rezolvabile, cu tratament si conduita corecta. in cea mai mare masura contribuie tot natura, caci dupa aceasta perioada critica pe la 7-10 zile, care uneori se poate prelungi, maduva osoasa incepe sa isi cam revina de la sine si sa produca celule albe.

pe viitor trebuie regandit tratamentul citostatic, fie cu schimbare de doze, fie cu adaugare de factori de crestere profilactica, fie cu schimbarea/sistarea tratamentului, etc. dar trebuie reevaluat.
0
13-04-2013, ora 14:10
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
I-am raspuns mai mult lui Raul, nu e cazul sa ma cert cu persoane aflate in situatii dramatice dar pt ca m-ati insultat o sa va raspund ca eu nu imi bat joc de oameni ci actonez tocmai din compasiune pt bolnavi, ceea ce dv apartinatorii vad ca nu prea aveti, cu parare de rau constat ! Un tratament de cel putin 10 ori mai putin toxic si de tot atatea ori mai eficient vi se pare putin lucru ?

Eu nu sunt medic si nici nu e nevoie sa fiu din moment ce acest protocol este dezvoltat de un medic oncolog si care a VINDECAT o multime de cancere inclusiv de prostata ! Iar cei cu bani nu se trateaza cu ce trebuie pt ca si ei se adreseaza medicilor care nici nu vor sa auda de aceasta metoda pt simplul motiv ca este prea buna si atunci oncologii ar trebui sa-si revizuiasca toate cunostintele si toate acele merite si titluri capatate pe vietile a mii si mii de oameni ! Am facut o informare Ministerului si Comisiei Nationale de Oncologie de la noi care au raspuns ca o sa studieze insa n-au zis ca nu e buna metoda cum va hazardati dv apartinatorii de pe aici sa spuneti !

Acum singura problema obiectiva care se pune in conditiile date este care e beneficiul acestui medicament asupra cancerului in sine caci efectele secundare le-am vazut si imi pare sincer rau pt ce citesc !

Multa sanatate !
0
13-04-2013, ora 16:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
tot ce spui tu, stevens, sunt numai minciuni. inclusiv cu "informarea" pentru ministerul sanatatii... defapt crezi ca nu sunt sute de psihopati care scriu zilnic mii de porcarii catre minister ?
0
13-04-2013, ora 20:47
angelica303
Nu este medic/terapeut
angelica303
Buna seara,
Tatal meu a fost operat de prostata acum o luna.Diagnosticul dat este: Adnocarcinom prostatic grad III diferentiere scor gleason 4+4=8.Mentionez de asemena ca PSA-ul este 150.Ca si tratament i s-a prescris, diphereline flacon 11, 25 si casodex 50.Sunt constienta de gravitatea situatiei, insa as' vrea sa mai cer cateva sfaturi.
Urologul ne-a trimis la medicul de familie pt a ne da reteta care este compensata 100%.Medicul de familie ia spus ca nu il poate ajuta pentru ca medicamentele sunt prea scumpe si va trebui sa mearga la oncolog.Oncologul ne va prescrie reteta care o vom lua compensata de la o farmacie?sau se va face dosar de catre acesta si vom merge la casa de asigurari?
Ce speranta de viata ar avea cu acest diagnostic (are 59 de ani)?
Ce alte sfaturi ati avea pt noi?
Este un om foarte echilibra, nu fumeaza, nu bea, mananca cat se poate de sanatos.

Multumesc!
0
14-04-2013, ora 13:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate pentru prognosticuri legate de speranta de viata, ar trebui sa ne spui mai multe despre stadiul bolii, daca are metastaze si pe unde sunt ele. chiar si in cazul bolii metastatice, totusi, cu tratament adecvat, prognosticul este de ordinul anilor, poate chiar multi.

despre tratament: trebuie sa va duceti CU BILET DE TRIMITERE de la medicul de familie la ONCOLOGUL DE TERITORIU. acolo va luati in evidenta, si el va da o reteta gratuita cu acele medicamente, nu e nevoie de niciun dosar pentru casodex si diphereline.

inainte de inceperea tratamentului, totusi, oncologic vorbind, v=as recomanda sa faceti si un examen de bilant, adica plecand de la ce a facut urologul, sa aveti macar o ecografie de pelvis, una de burta, o radiografie de torace si o scintigrafie osoasa (cu trimitere tot de la oncologul de teritoriu).
0
18-04-2013, ora 17:45
angelica303
Nu este medic/terapeut
angelica303
Multumesc pentru raspuns.S-a intamplat exact asa cum ne-ati relatat aici ca si modalitate de obtinere a tratamentului.Nu i s-a spus de catre oncolog insa, sa faca si celelalte investigatii amintinte de dumneavoastra, inainte de a incepe tratamentul. Vom reveni la acesta, pentru trimitere sa putem face si aceste investigatii.Stiti cumva daca sunt decontate de catre casa de asigurari aceste investigatii?

Multumesc!
0
18-04-2013, ora 17:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, se deconteaza.
0
21-04-2013, ora 21:41
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Raul se pare ca tu nu intelegi si nici nu accepti notiunea de a vindeca un cancer, desi am subliniat termenul ! Tu crezi ca daca nu aveam zeci de dovezi ( in realitate peste o mie) de pacienti vindecati ma mai oboseam sa fac acele demersuri !?

Am vorbit la telefon cu prof. Ciuleanu, care este presedintele subcomisiei de oncologie medicala pe tara si cu sefa dumnealui din IOCN iar concluzia mea e urmatoarea : pe acesti oameni NU II INTERESEAZA sa vindece cancerul ci pur si simplu sa aplice niste protocoale de tratament care sunt de fapt sub controlul companiilor farmaceutice care au mituit pe toata lumea ( e vorba de zeci si sute de milioane de dolari) sa le accepte studiile masluite si umflate cu privire la eficienta medicamentelor lor ! Deci voi oncologii sunteti doar niste robotei executanti marunti, niste sclavi platiti sa aplicati numai ce vi se da de sus altfel sunteti exclusi din sistem ! Au mituit de asemenea si multi factori decidenti sa le subventioneze tratamentele lor exorbitante, altfel cine crezi tu ca ar da mii si mii de euro ca sa fie intoxicat cu citostatice si iradiat !

In mod paradoxal daca oamenii nu ar mai face nici ei presiuni asupra guvernelor sa le subventioneze tratamentul, abia atunci s-ar putea face un progres in oncologie ! Pentru ca doar atunci s-ar porni de la o premisa corecta si anume care tratament este mai eficient, mai ieftin si cu cele mai putine efecte secundare si nu care medicament ( original ) are studii de 100 de mil de dolari in spate ! Asta este realitatea oncologiei, imi pare foarte rau pentru victime !
0
21-04-2013, ora 23:44
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
si mie imi pare rau pentru delirul tau. citez:

"Tu crezi ca daca nu aveam zeci de dovezi ( in realitate peste o mie) de pacienti vindecati ma mai oboseam sa fac acele demersuri !? " - da, desigur ca faceai, asa cum face orice nebun pentru care fantasmele din capul lui sunt adevarul curat; realitatea insa e ceva cu care tu esti paralel. necoplanar, as putea spune.

"protocoale de tratament care sunt de fapt sub controlul companiilor farmaceutice care au mituit pe toata lumea ( e vorba de zeci si sute de milioane de dolari) sa le accepte studiile masluite si umflate cu privire la eficienta medicamentelor lor ! " - intai trebuie sa demonstrezi asta; ba chiar, daca esti tare, sa ii dai in judecata pe toti acestia si sa demonstrezi in justitie ce spui, pentru ca altfel esti doar inca un gurist pe internet, unde stii ca poti sa spui orice fara nicio raspundere. pana nu demonstrezi contrariul, restul sunt doar minciuni. faptul ca NU POTI DEMONSTRA un lucru nu-l face automat adevarat; asta doar un psihotic ca tine poate sa sustina.

"In mod paradoxal daca oamenii nu ar mai face nici ei presiuni asupra guvernelor sa le subventioneze tratamentul, " - paradoxal e creierul tau; in statele unite nu subventioneaza niciun guvern tratamentele de cancer, si totusi, contrar pseudoargumentelor tale, acolo se fac cele mai mari progrese cand vine vorba de tratamentul cancerului.

"Deci voi oncologii sunteti doar niste robotei executanti marunti, niste sclavi platiti sa aplicati numai ce vi se da de sus altfel sunteti exclusi din sistem ! " - posibil, dar macar o ducem bine :D stiu ca te roade invidia, incearca sa maschezi mai bine asta, ca sa capeti si tu o iota de credibilitate. in tarile in care guvernul subventioneaza "tot", cum e la noi, progresele sunt defapt cele mai mici.

iar tratament "mai eficient"... ti-am mai zis: nu ai tu, nu are nimeni. ia-ti pastilele si culca-te !
0
22-04-2013, ora 00:18
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu trebuie sa demonstrez ca ei mint, dar pot sa demonstrez ca exista tratament cel putin la fel de bun ! dAca iei orice antiinflamator, chiar si paracetamol, si il dai in doze mari in mod sigur depaseste procentul de de 5 sau 10 % pe care il au citostaticele ! Numai ca mafia care va conduce pe voi au pus studiile alea in vitro care ' necesita finantare importanta ' cum mi-au raspuns mie onco-ologii vostri si evident ca nu e nimeni interesat sa lanseze un tratament cu un medicament generic, adica pe care il poate produce oricine !

N-ai nici proprietatea cuvantului psihotic, care inseamna un om care a pierdut contactul cu realitatea, categorie in care va incadrati mai bine voi oncologii care v-ati format o realitate paralela, un fel de autism, din care nu vreti sa iesiti mai ales ca o si ' duceti bine ' dupa cum ai si recunoscut, desi n-am pus la indoiala :) pt ca tocmai asta e spilul, de a castiga bani din suferinta cat mai multor oameni !

Pot sa fac si eu o paralela in ce va priveste, cu mult mai potrivita si reala decat calomnia ta ! Voi oncologii sunteti exact ca evreii care desi au dat lumii Scripturile si din neamul lor s-a nascut Hristos Mantuitorul, totusi ei sunt cei mai vehementi oameni din lume care IL contesta, desi noi toti ceilalti ( 'neamurile') IL celebram la Pasti, la Craciun de 2000 de ani ! :) Exact ca si voi care spuneti ca nu exista inca tratament pt cancer asa si evreii inca il asteapta p[e Mesia peste 1000 de ani sau cine stie in viitor ! :)
Asa ati renegat si voi de-a lungul timpului o multime de medici care au descoperit cate ceva, ultimul fiind Dr Simoncini, care va sta ca un ghimpe in coasta !

Noapte buna eminentule !
0
22-04-2013, ora 00:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai este EXACT definitia psihoticului in care te incadrezi. ori asta ori esti un mos impertinent care n-are cu ce sa-si ocupe timpul. tu habar nu ai nici care e doza letala a paracetamolului (cred ca nici nu stii ca exista asa ceva), si ne vorbesti de echivalenta cu citostaticele... e clar ca mintea ta "umbla libera", ca sa zic asa, pe campuri multicolore, sau ce altceva mai visezi.

daca nu ar fi atat de amuzante ineptiile tale, te-as ruga sa incetezi cu minciunile si sperjurul. totusi, somnic ushor !
0
24-04-2013, ora 21:18
stefanela_2004
Nu este medic/terapeut
stefanela_2004
Buna seara, dl. dr. Raul!
As dori va rog frumos sa ma lamuriti asupra unui diagnostic histopatologic/ citopatologic
Punctie biopsie prostatica.Lob drept si lob stang

1. ( Lob drept ) : fragmente ( 4 ) foarte mici de biopsie prostata, din care trei fragmente prezinta hiperplazie adenomatoasa benigna de prostata, iar al patru-lea fragment prezinta mic focar cu adenocarcinom de prostata grad gleason 2.
2. ( Lob stang ): fragmente ( 3 ) foarte mici tisulare din care doua prezinta tesut vasculo- conjuctivo- muscular cu inflamatie cronica, iar al trei-lea fragment prezinta neoplazie intraepiteliala de prostata ( PIN ). Se recomanda imunohistochimie pentru verificare.

Rezultatul a fost primit de la un laborator de anatomopatologie din provincie, iar acum am trimis pentru verificare la Institutul ' Victor Babes ', Bucuresti, asa cum ni s-a recomandat. Am cerut toate lamele insa sa refacem rezultatul. A durat doua luni pana am primit acest rezultat, mult.

Voiam frumos sa ma lamuriti: verificarea este pentru acel mic focar de adenocarcinom ( anatomopatologul asa a zis...dar din moment ce aici a pus deja un diagnostic mai e nevoie de verificare? ), sau pentru neoplazia intraepiteliala?
E posibil sa primim un rezultat mai rau de la Bucuresti? Ar trebui sa mai facem alte analize intre timp? De la Bucuresti ni s-a spus ca rezultatul va fi gata in 3 saptamani.
In cazul unei operatii de prostata, prostatectomie totala, riscurile unei incontinente permanente postoperatorii sunt de 100%? Se pot preveni in vreun fel?
Multumesc cu drag!
0
24-04-2013, ora 23:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca anatomopatologul a recomandat, desigur ca nu prea se poate trece peste imunohistochimie. daca boala este foarte localizata, un cancer prostatic cu scorul gleason 2 si care nu este simptomatic si este lent progresiv, poate fi tratat chiar prin pur si simplu "a nu face nimic" decat supraveghere pe termen lung, caci din pacate efectele adverse ale operatiei cum ar fi incontinenta sau disfunctia erectila, desi nu sunt "100%", nu pot fi "prevenite". ca atare trebuie cantarit foarte atent beneficiul acestei operatii versus riscuri, iar pentru asta cred ca nu ar strica si un consult oncologic, odata ce aveti macar si imunohistochimia, nu doar unul urologic.
0
25-04-2013, ora 09:09
stefanela_2004
Nu este medic/terapeut
stefanela_2004
Multumesc mult pt promptitudine!

Mentionez ca tata nu are simptome de durere, de spate sau la urinare, mictiuni cu sange...doar ca merge mai des la toaleta...si asta in special cand bea mai mult lichid. El spune ca se intampla asta din toamna, dar la tara...cu munca fizica, nu stiu cat a urmarit el atent asta. Psa-ul i-a iesit 17, 2; nu stiu dak a contat ca tocmai cu o zi inainte terminase niste antibiotice pentru o rana la un deget, si facuse si o radiografie pe toata coloana. In rest analizele la sange i-au iesit toate bune, colesterolul putin marit si vsh-ul 22.
Cand avem rezultatul de la imunohistochimie...va rog frumos, va putem contacta personal in vreun fel. O adresa privata daca se poate, sau daca nu un spital public, pentru ca am inteles din discutiile de aici de pe forum ca s-ar putea mentiona.

Va multumesc inca o data!
0
28-04-2013, ora 00:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
poti sa-mi scrii un mesaj privat pe acest forum, dand click pe numele meu. asigura-te insa ca poti sa si primesti raspuns! nu folosesc activiatatea mea pe acest forum spre a programa consultatii totusi.
0
01-08-2013, ora 22:16
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
BUNA SEARA, domnule doctor, nu v-am mai scris din aprilie, de cand tata a inceput chimio.
Pana acum a facut 6 sedinte chimio, din 3 in 3 saptamani, taxatore. Pe 31.07.2013 am fost la Cluj, la RMN si analize, concluziile :
RMN Whole Body este OK, meta osos stagneaza, usor mai bine decat in 25.02.2013, prostata in limite fara extensii, fara adenopatii, ficat, plamani, creier fara probleme
PSA este 19.44 dupa 6 chimioterapii. A fost inainte de chimio 150, a scazut deci, dar nu suficient a spus doctorul !
Celelalte analize bune ( ficat, pancreas, creatinina, hemoglobina 11.5 (minima), leucocite 18000( mari, explicatia -a facut neulasta acum 2 saptamani ).
Recomandari de la Cluj : continua chimioterapia !!
Pentru noi a fost socant acest verdict. Am sperat ca il trece pe altceva!
Asta-i intrebarea, cat timp va continua tata chimio, a inceput sa suporte din ce in ce mai greu, a 5-a, a 6-a, deci, urmeaza a 7-a ! Cat rezista organismul la aceste otravuri, se distrug organele de la chimio, maduva spinarii..., care este raportul dintre beneficii si riscuri. Ce recomandati. Doctorita de la judet spunea ca numai 6 chimio se fac, atat si ea, ar administra androcour (scuze de greseli ortografie), !!
Doctorul oncolog de la Cluj nu sustine acest punct de vedere si recomanda continuare taxotere, cand nu mai este eficienta aceasta chimio, se trece pe alta substanta chimio - docetaxel, cabroze...(nu am inteles..eram ff mahniti ).
Va rog, un sfat, daca ma puteti indruma, daca e corect ceea ce spune Clujul, ce sa fac sa fie mai bine, mai usor pentru tata ! CARE SUNT ALTERNATIVELE ? Cum sa tragem cat mai mult de timp, sa castigam timp ?
0
02-08-2013, ora 00:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sustin parerea oncologului "de la cluj". in mod normal protocoalele prevad 10 serii de taxotere, nu 6, ca la alte tipuri de cancer, in aceasta etapa, si, evidend, daca boala da semne ca raspunde la el, asa cum pare cazul aici. desigur ca se pune problema tolerantei, caci taxotere-ul nu distruge maduva spinarii, ci pe cea osoasa, care produce respectivele leucocite. totusi, daca asta e singura problema si cu neulasta aceste celule nu mai scad periculos de mult, tratamentul poate fi continuat. in caz de esec terapeutic raman variante, cum ar fi acel cabazitaxel, care v-a fost mentionat, care e un fel de var de-al taxotere-ului, eventual abiraterone sau studii clinice cu alte produse noi (la cluj ar trebui sa aveti acces la asa ceva). in rest mai sunt si alte probleme legate de tratament ?
0
02-08-2013, ora 16:01
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Va multumesc, am inteles explicatiile.
1. Dupa 10 sedinte chimio la cat trebuie sa ajunga PSA. CAre sunt sansele de stagnare a PSA.. Se face pauza ?
Sau se merge inainte cu celalat medicament "cabazitaxel." sau celelalte variante...?

2. Inca un "of":
Intrucat nu am facut chimio la cluj, { ne era imposibil la fiecare 3 saptamani sa facem 1000 km, am facut chimio la noi, la spital, cu acceptul dr Cluj si scrisoare medicala de la CLUJ }, acum, cand ne-am reintalnit cu medicul la cluj, dupa 5 luni, parca nu l-am perceput tot asa de amabil si dispus la abiraterone, cu toate ca, inainte, ne-a promis ca incearca sa-l introduca pe tata pe aberaterone dupa 6 chimio... Nu stiu ce sa cred.. suntem foarte suparati ca ne-a taiat sansa la aberaterone cu toate ca el ne-a sfatuit ca e bine. Si din acest punct de vedere dorim un sfat.. este strict la latidudinea medicului pe cine introduce in studiu, facem cerere, la CNASS, Minister... ce formalitati ar fi ..? Este prea scump pentru noi aberaterone...
un sfat pentru accesare studiu si tratament aberaterone.
0
02-08-2013, ora 16:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
1. va reevalua medicul raspunsul si va cantari riscurile vs. beneficii. nu cred ca e cazul sa speculam.

2. nu inteleg. in momentul de fata abiraterone NU este indicat, aveti de continuat tratamentul cu taxotere. care e problema deci ?
0
02-08-2013, ora 18:02
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Am inteles explicatiile si conduita de urmat. Multumesc, voi apela la sfaturile dumnevoastra in continuare.
FAceti parte din medicii care, in ciuda acestor boli incurabile, va faceti timp sa lucrati si cu inima si cu sufletul, pe langa experienta pe care o aveti, drept pentru care va multumim din suflet.
0
31-08-2013, ora 21:02
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Buna seara, va cer sfatul pentru Prietenul meu foarte drag, cumatrul si fratele meu: are 52 ani, sportiv, nefumator, , familist convins. Fara probleme de sanatate, niciuna, pana acum ! Acum 7 zile a eliminat o piatra de la rinichi ; a eliminat-o cu fff mare durere. Cateva zile a avut febra, convulsii/, frisoane, dureri/amorteli membre. ((( Acum i-a antibiotice si se simte fff bine ;;; de ani de zile, noaptea iese 1 data sau, de cele mai multe ori, niciodata !!)))
A fost la medic, dupa examenul echo mai are o pietricica la rinichi, prostatata marita,... dar. psa = 12, psa free = 0.8 , raport psa = 6.5 !!! Alarmante ?! Ce-i de facut ?? Unde sa mergem - la Cluj, la Bucurest, , sau unde, la cine, pentru ca la IAsi suntem patiti rau de tot cu tata (l-au tratat 3 ani cu Avodard pana a facut metastaze la oase!! !!!)
Sa mai stam(cat timp) sa vedem daca analizele nu sunt date peste cap de infectia urinara ??? Poate avea o asa mare influenta problema medicala( la rinichi ) descrisa mai sus?
Va rog, un sfat, pentru cazul Prietenului meu. Familiile foarte ingrijorate !

{{Tatal meu este deja la a 8-a chimioterapie, psa = 21 , dar toate celelalte analize in intervale. Urmeaza a 9-a chimio... Oricum, suntem in corzi }}

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
188 comentarii 1 2 ..... 456 7 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică È™i cancerul de prostată
  • CompuÈ™ii din roÈ™ii ar putea preveni afecÈ›iunile prostatei?
  • IMC-ul È™i circumferinÈ›a abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă È™tiinÈ›a?
  • BărbaÈ›ii înalÈ›i ar putea fi predispuÈ™i la apariÈ›ia unei forme agresive de cancer de prostată
  • Obezitatea la bărbaÈ›i creÈ™te riscul de recidivă după prostatectomie radicală
  • Screeningul PSA (pentru cancerul de prostată) unic la bărbaÈ›ii fără simptome nu salvează vieÈ›i
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  •