cancer de prostata | Forumul Medical ROmedic

cancer de prostata

188 comentarii 1 2 ..... 567 ÃŽnainte ›
0
31-08-2013, ora 21:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pasarea unei pietre poate intr-adevar sa determine PSA-ul care poate ramane putin crescut chiar si cam o luna. ce e important este ca dupa aceasta luna sa repetati PSA si mai ales sa vorbiti cu medicul daca exista SIMPTOME URINARE; asta e cel mai important. si, desigur, sa invete sa se hidrateze mai abundent.
0
06-09-2013, ora 08:33
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Buna ziua, domnule doctor
In urma investigatiilor amanuntite la Cluj(RMN, Rectoechograf, repetare PSA =3 ), Prietenul meu si noi toti ne-am linistit. Are calcifieri in prostata care au fost inflamate, de fapt a racit tare, a avut si pietre eliminate si infectie a luat antibiotic cu metabolizare la nivel de prostata, toate acestea au concurat si au dat rezultatele medicale peste cap.

Referitor la tatal meu : a facut colonoscopie : adenom tubulovilos, zonal desplazie grad scazut si inalt, fara infiltratii. Aceasta formatiune este de 4.5 cm. - zona ceccum.
Dupa cum v-am relatat tata are cancer prostata si meta osos, este la a 9-a chimio. Se simte bine, analize bune si RMN OK ptr. celelalte organe ( la RMN s-a identificat ceva la ceccum si am fost avertizati de facut colono, dar doctorita imagista ni s-a spus ca e fara aderente, infiltratii, ma rog, cat s-a vazut la RMN).Nu se poate interveni decat chirurgical - operatie clasica
Ce-i de facut? LA ce chirurg si unde, la ce clinica, avand in vedere cazul complex al tatalui meu. Nu se " intinde cancerul mai repede" prin sangerare ?. VA rog sa ma sfatuiti !
0
06-09-2013, ora 20:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
care cancer sa se intinda mai repede si prin ce sangerare ? nu inteleg despre ce vorbesti, din moment ce spui ca la colon NU are cancer, ci o formatiune benigna.
0
07-09-2013, ora 19:01
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Daca are cancer de prostata cu meta osos si nu s-a permis operatia la prostata( a avut initial adenom de prostata care s-a malignizat ) de ce s-ar permite operatia la colon ? dIn sange nu se determina PSA ? si acesta indica acest cancer. Daca face operatie nu e acelasi sange cu celule canceroase purtate de colo, colo... cum de a ajuns la oase ? din popor se spune ca daca faci operatie cancerul se extinde mai repede ... chiar daca acum e benign.. nu se poate face alta tumora canceroasa la colon. dar, domnule doctor, nu vreau detalii stiintifice... (daca e o prostie toata aceasta deductie, asta e, asa suntem noi ignoranti, nu trebuie sa fim pusi la zid..)
Rugamintea mea este aceasta :
spuneti-ne, va rugam, daca este oportuna operatia pe colon in conditii de cancer prostata cu meta osos , zona este dificila, intestin subtire- intestin gros, clinici/ chirurgi competenti unde /cui ne adresam pentru ca in oraselul nostru de provincie nu e posibila aceasta interventie. dumneavoastra m-ati sfatuit sa vad si alte opinii, pareri. Va multumesc.
0
07-09-2013, ora 19:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca se indica operatia, pentru ca un cancer de prostata poate sta sub control ani buni de zile sub tratament, pe cand un cancer de colon netratat are un prognostic vital mult mai prost. iar cancerul nu se raspandeste mai repede daca faci operatie, oricat s-ar zice in popor chestia asta. desigur ca cel mai indicat este sa va adresati intr-un centru mare, un spital clinic, daca se poate, unde exista si chirurgie si oncologie, etc.
0
17-10-2013, ora 23:53
vitalis27
Nu este medic/terapeut
vitalis27
Buna seara d-nul doctor RaulDuke,
Imi cer scuze ca va rapesc din timpul dvs. dar as vrea sa va prezint si eu cazul tatalui meu de 73 de ani. La inceputul lunii septembrie a facut un puseu de temperatura de 39, 9 grade celsius (devenise inconstient si avusese si un episod de incontinenta urinara) si am chemat salvarea ca il suspectam de atac cerebral (el avand un atac cerebral in 1990- in urma acestuia a ramas cu un tremur foarte mare la mana dreapta de nu se mai poate baza prea mult pe ea nici sa manance). Cand a venit salvarea el isi revenise si dupa consult i -a prescris medicamente pentru infectie urinara timp de 10 zile. In ziua aceea si a doua zi s-a simtit bine cu tratamentul dar, dupa cea de-a doua noapte se ducea din ce in ce mai des la toaleta si se forta ca nu putea sa urineze dar noua nu ne-a spus decat dupa 3 zile de chin cand a vazut ca se umflase in abdomen. Atunci m-am dus de urgenta cu el la spitalul Panduri la camera de garda unde l-a gasit cu 2 litri de lichid in burta si atunci i-a pus sonda timp de 3 saptamani. I s-a facut si tuseul rectal si ecografie abdominala si mi s-a spus ca il banuie de cancer de prostata.
Dupa aceasta perioada am fost din nou la dl. doctor unde i-a schimbat sonda, i-a prescris medicamentul Duodart si antibiotic pentru infectie urinara. Mi-a spus ca avand in vedere atacul cerebral mai vechi si o usoara aritmie la inima (nu mai spun ca are si tratament pentru hpertensiune) si varsta nu prea e indicat pentru operatie si ca s-ar putea sa ramana cu sonda permanenta. I-am facut psa inainte de a incepe tratamentul cu Duodart si i-a iesit valoarea 151.
Intrebarea mea este daca influenteaza sonda valoarea psa-ului, ce investigatii trebuie sa-i mai facem si ce perioada continuam cu acest medicament?
Va multumesc din suflet.
0
19-10-2013, ora 12:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, dar foarte putin, iar valoarea aceasta de 151 ng/ml este foarte mare si sugestiva pentru un cancer de prostata, din pacate foarte posibil chiar in faza metastatica. sonda nu putea sa cauzeze asa ceva. de asemenea este absolut gresit ca s-a inceput tratamentul cu duodart daca se banuieste (pe buna dreptate) un cancer de prostata. trebuie pus diagnosticul prin biopsie si examene de bilant a extensiei bolii si inceput un tratament STANDARD pentru cancer de prostata, din care duodart nu face parte. chiar daca nu e in stare sa suporte o operatie, acest lucru nu conteaza: nu este singurul mijloc de tratament, si cel mai probabil boala este oricum metastatica, deci operatia prostatei nu are logica. in schimb exista tratamente hormonale, iradiere, si altele. totusi pentru asta trebuie pus diagnosticul prin biopsie, pe care urologii trebuiau sa o faca deja (daca l-au vazut).

deci ce trebuie sa faceti in continuare: sa ajungeti la urologie pentru o punctie/biopsie de prostata, dar nu pentru alta interventie! apoi sa vedeti un oncolog pentru inceperea tratamentului si monitorizare. vorbiti cu medicul de familie, caci chiar daca boala pare foarte avansata, totusi exista tratament care poate prelungi viata si ameliora foarte mult suferinta, dar trebuie sa apelati la el!
0
23-10-2013, ora 13:18
vitalis27
Nu este medic/terapeut
vitalis27
Buna ziua D-nul doctor RaulDuke,
Va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs., pentru precizarile si sfaturile pe care mi le-ati dat in legatura cu cazul tatalui meu si ma rog la Dumnezeu sa va dea multa, multa sanatate si sa aveti parte numai de bine in viata. Indraznesc sa va mai pun o intrebare si despre unchiul meu care are 74 de ani si i-a iesit Psa-ul 15. Si el poate sa aiba cancer? El a facut psa-ul dupa ce a vazut ce i s-a intamplat tatalui meu si cu rezultatul acesta s-a dus la medicul de familie ca sa ii dea trimitere la medicul specialist dar nu stie la ce clinica si la ce medic sa se duca. Puteti sa ne indrumati dvs. undeva?
Va multumesc din suflet.
0
23-10-2013, ora 20:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie intai examinat de un urolog. facuta anamneza, un tuseu rectal si o ecografie pelvina plus alte teste de rutina, pentru ca poate fi vorba si la el de cancer prostatic, chiar daca nu e obligatoriu. de asemenea probabil ca se va indica si o punctie prostatica.
0
29-10-2013, ora 20:39
abija
Nu este medic/terapeut
abija
Buna seara! Bunicul meu in varsta de 74 de ani a mers la urolog in luna iune 2013 cu polakiurie dar nu predominant nocturna si disurie.A facut PSA=5, 3. Medicul i-a facut doar tuseu rectal fara ecografie si i-a zis ca are o prostata globuloasa si l-a convins sa faca tratament cu DUODART cu toate ca mai intai i-a povestit de punctia biopsica, propunere care i s-a parut traumatizanta.Dupa aproape 2 luni de tratament simptomele nu s-au remis, s-a intors la medic, care auzind ca el nu urina frecvent noaptea ci ziua si cu jena la urinare, s-a gandit sa ii faca si ecografia a carei cocluzie a fost ca simptomele erau mai mult de la o litiaza vezicala si l-a indrumat la Spitalul Panduri de urgenta unde a si fost operat laparoscopic si de litiaza si de adenom de prostata.La o luna dupa operatie se simtea foarte bine dar mergand la control am aflat si rezultatul biopsiei care este: hiperplazie prostatica nodulara benigna cu glande prezentand hiperplazie de celule bazale, glande cu modificari epiteliale displazice usoare, adenosis, glande atrofice, edem, infiltrat inflamator cronic si microfocare de adenocarcinom prostatic moderat diferentiat (GRADUL II MOSTOFI), scor gleason :3+3=6. Medicul urolog de la Panduri ne-a recomandat sa mergem la oncologie sa primim tratamentul.Aici am primit tratament hormoal pt 3 luni cu BICALUTAMIDA, un comprimat pe zi si ELIGARD - o fiola la trei luni. Medicul oncolog ne-a trimis la tomograf pt abdomen si pelvis al carui rezultat este:

Ficat cu structura si iodofile omogena fara procese inlocuitoare de spatiu.
Pancreas, splina, glande suprarenale si rinichi drept fara modificari atipice.
Rinichi stang prezinta o leziune chistica de aprox. 1, 5-2 cm la polul inferior.
Vezica urinara cu pereti integri, contururi regulate, umplere omogena.
Prostata cu dimensiuni de aprox 3, 5/4, 8 cm structura usor neomogena.
Fara mase dense cu caracter tumoral la nivelul regiunii pelvine.
Fara adenopatii subdiafragmatice. Fara lichid in cavtatea peritoneala.

Concluzii: Fara diseminari secundare abdomino-pelvine.

Dupa 5 zile de tratament cu BICALUTAMIDA a inceput sa urineze din nou des si cu usturimi. Mai are o durere lombara care nu ii da pace. Poate fi deja ceva osos?

Astept sfaturi si parerea dumneavoastra despre diagnostic ca si evolutie, daca este necesra o alta operatie si clasica sau daca e necesar sa cer lamele si sa fac o alta biopsie la Victor Babes sau unde in alta parte. Multumiri!
0
29-10-2013, ora 21:02
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca simptomele persista, trebuie apelat la radioterapie pentru prostata, caci efectul tratamentului hormonal se instaleaza in posibil si 2-3 luni de zile; nu pot aprecia din simple discutii daca poate suferi o asemenea amanare sau daca are acces la radioterapie in acest interval. despre durerile lombare, este posibil ca un cancer de prostata sa dea metastaze osoase, dar evident ca nu este acesta singurul motiv pentru care un varstnic poate avea dureri de spate. trebuie examinat si pentru asta, incepand de la o radiografie de spate pana la o scintigrafie osoasa.
0
30-01-2014, ora 21:35
abija
Nu este medic/terapeut
abija
Revin sa va spun despre bunicul meu ca a inceput tratamentul oncologic acum trei luni si se simte bine.PSA =0, 05, PSA FREE =0, 02.Medicul oncolog i-a prescris inca trei luni bicalutamida o tb zilnic si eligard la trei luni.Saptamana viitoare mergem la medicul urolog de la sp panduri sa vedem ce zice.Am inteles de la oncolog ca s ar putea sa ne propuna castrarea.Ce parere aveti ?astept un sfat. va multumesc
0
31-01-2014, ora 01:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
eligard = castrare, practic.
0
31-01-2014, ora 12:20
abija
Nu este medic/terapeut
abija
dar de radioterapie ce spuneti este nevoie?bunicul meu a fost operat laparoscopic, iar ex anatomopatologic a descris microfocare de adenocarcinom prostatic.moderat diferentiat grad 2mostofi, scor gleason 3+3=6.sub tratamentul de la oncolog credeti ca poate avansa boala?
0
02-02-2014, ora 18:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
CE tip de operatie a fost facuta ? daca prostata a fost scoasa in intregime, cu tot cu tumora, atunci nu mai e nevoie de niciun tratament.
0
04-02-2014, ora 14:27
abija
Nu este medic/terapeut
abija
operatia a fost laparoscopica si nu stiu daca prostata a fost scoasa in intregime, cu tot cu tumora.tomografia facuta la o luna dupa operatie este detaliata in postarea mea anterioara daca vreti sa o cititi.
0
04-02-2014, ora 17:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
evident, nu a fost scoasa. ca atare iradierea ramane un tratament standard in aceasta situatie.
0
11-02-2014, ora 13:14
stefanela_2004
Nu este medic/terapeut
stefanela_2004
Buna ziua!
Revin dupa multa vreme pe site. Am mai urmarit, desigur, postarile.
As avea o intrebare. La un cancer de prostata localizat, T2, fara depasirea capsulei si alte infiltrari, ceea ce s-a vazut la RMN; cu cat e mai benefic si tine sub control tumoarea un tratament hormonal cu bicalutamida. Dupa o luna de tratament psa a scazut deja de la 17 la 2 si ceva. Doar hematiile, hematocritul si leucocitele un pic scazute, nu stiu daca si cat acest tratament are efecte adverse. Daca mai trebuie suplimentat cu ceva.S au consumat in paralel ceaiuri.
Urologul care l- a consultat a recomandat in plus o scintigrafie osoasa, care a iesit bine. Apoi oncologul a prescris tratamentul hormonal. Si tot dumnealui a remarcat ca se putea interveni si prin operatie, aceasta fiind localizata. Este mai bine sa faca operatie? In toate cazurile aceasta tumoare comporta rezistenta la tratament si la un moment dat acesta nu mai da rezultate?
Urologul a vorbit initial de o operatie prin metoda hifu, ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete.
As dori, va rog frumos, parerea d-voastra! Care sunt riscurile si avantajele fiecarei metode in parte, si daca aceasta terapie hifu ar fi capabila sa distruga mai bine tumoarea, fara a fi nevoie ulterior de tratament.
Multumesc!
0
24-02-2014, ora 13:33
jord
Nu este medic/terapeut
jord
Buna ziua!
Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de prostata si metastaze osoase. Urmeaza tratament cu Casodex, Zyolix,
Diphereline. A inteles ca acesta este tratament hormonal.

Intrebarea mea este: Sunt aceste medicamente citostatice? (nu am gasit nici o referire la aceste medicamente ca
ar fi citostatice). Multumesc!
0
24-02-2014, ora 18:45
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
STEFANELA trimitemi o adresa de mail si iti trimit cateva date legate de aceste metode de distrugere a tumorilor, adresa de spital unde se fac si alte date utile in aceasta lupta.
Eu din proprie experienta iti pot spune cate ceva : prima linie de atac al tumorilor este operatia dupa care tratamentele, si da ai dreptate tumorile au invatat sa se apere ele devenind imune la tratamente, cand sunt atacate in timpul operatiilor pot provoca sangerari masive ( asta am patito eu ), se pot ascunde celule canceroase in diferite organe ca : ficat, plaman, oase, creier, unde acolo unde prinde zone puternic vascularizate creeaza metastaze astfel ea incearca sa scape.
Doctorul care ma operat de mai multe ori si mai multe tumori mia explicat fenomenul astfel:tumora-- copac, il tai dar radacinile lui se duc pe sub pamant si aproape si la distanta ( asa circula si celulele in sange prin organism) si dupa taiere dau lastari si unde a fost copacul si la distanta sau aproape nu se stie unde dau LA FEL SI CU METASTAZELE
0
24-02-2014, ora 18:53
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Atat pt STEFANELA CAT SI PT JORD
Cand ai o singura tumora ea se poate rezolva prin mai multe feluri ca: operatie clasica ( taietura), termoblatie( curent adica o arde), prin inghetare, la sanador se poate prin alta metoda ( eu am sunat si mam interesat pt mine dar costa trei sedinte in jur de 36 000 ron) se trimit printr-un tub prin VENE medicamente in tumora si o distrug din interior, prin tratament care string celulele canceroase si pe urma le dustrug, DAR CEA MAI MARE PROBLEMA ESTE ATUNCI CAND EXISTA DEJA METASTAZE pt ca eu cel putin ca pacient si avand si copii trebuie sa ma gandesc si la viitor sami las o portita baneasca financiara, la alta alternativa de tratament.
0
25-02-2014, ora 01:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
stefanela_2004: HIFU nu reprezinta o metoda standard pentru tratamentul cancerului de prostata; desi o gasesti disponibila prin cateva locuri prin tara, ea nu este validata de studii medicale definitive. pentru un cancer de prostata localizat, standardul de tratament ramane fie rezectia chirurgicala fie iradierea. altfel, in functie de anumiti factori, ea poate fi tratata conservator, cu medicatie hormonala, sau uneori chiar nefacand nimic altceva decat supraveghere.

jord: nu, tratamentele hormonale nu sunt citostatice!
0
05-03-2014, ora 21:29
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Buna seara, dl.doctor,
revin cu noutati despre tatal meu(71 ani) diagnosticat in august 2012 : cancer prostata, meta osos( lunar Xgeva), 12 chimio(aprilie-noiembrie2013) , PSA = 4.6// noiembrie 2013, dupa ultima chimio(taxotere).
In 01.02.2014 operat colon - rezultat anatomopatologic favorabil ( tumora extrasa nu e maligna-grad inalt ddisplazie), este recuperat dupa operatie, este OK.
DAR, am repeta PSA astazi, acum am primit rezultatul, PSA = 97 !!!
Ce e de facut ??
Ce variante de tratament sunt?? Alta chimio ?! Stiu de abiraterone, Cum sa fac rost de el, ce spital din Romania administreaza acest medicament care este fff scump la liber(peste 20.000 lei/lunar), nu ne permitem.
Va rog, un sfat !
0
06-03-2014, ora 22:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in aceasta situatie nu pot decat sa banuiesc ca a continuat tratamentul cu Zoladex lunar sau la 3 luni (sau o injectie subcutana echivalenta). in rest, da, trebuie reevaluat spre a vedea ce simptome are (clinic deci) si optiunile de tratament sunt: abiraterone, despre care nu pot sa va spun cum poate fi accesat gratis, fie chimioterapie cu cabazitaxel (aceeasi problema, dar ar trebui sa fie mai usor de gasit), fie poate fi reluata chimioterapia cu docetaxel, daca nu se gaseste nimic din primele 2. de asemenea, daca ar putea, cel mai bine ar fi sa fie inclus intr-un studiu clinic, daca este in desfasurare pe undeva.
0
20-03-2014, ora 11:44
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Cautari prin tara..nimic din cele 2 medicamente pana ieri..de frica, am inceput 1 sedinta cu taxotere, azi 20.03.2014 la ora 9.
Acum 15 minute un telefon ca ar fi posibil includerea intr-un program cu Abiraterone.
Intrebare : Cum este mai bine de procedat ?
1. sa continuam taxotere pana se fac formalitatile/dosar medical/, asta presupune sa mai faca tata inca 1sau 2 chimio apoi intra cu Abitarerone (e bine asa?) sau... sa mai asteptam 3 -4 sedinte cu taxotere poate scade psa si in functie de PSA continuat cu taxotere sau Abiraterone ?

2. Dupa ABIRATERONE ce mai urmeaza, ce alta conduita medicamentoasa, te poti intoarce la TAXOTERE, Cabazitaxel ( in ideea ca acesta din urma l-am gasi )
VA rog mult, un sfat. Cum sa gandim /sa procedam / suntem incurcati.
Tata se simte bine, analizele de ieri, toate OK!
0
20-03-2014, ora 16:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce tratament urmeaza acum ? de asemenea, are simptome ?
0
20-03-2014, ora 23:14
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
dipherelin la 3 luni, xgeva la 1 luna, zilnic 1 pastila tramadol...( si celelalte pastile boli cronice flebita, inima.colesterol.. ma pot interesa.., ceva si naturist GANODERMA, ZEOLIT...SUCURI sfecla, struguri.).. si acum, dupa 4 luni repaus, a reinceput, dupa 4 luni, chimio taxotere - astazi (20.03.2014)

Simptome - nu stiu anume la ce va referiti - va spun ce vad eu : se simte bine, este vioi, analize bune, la baie noaptea 2 - 3 ori, nimic deosebit (ingrijorator) fata de ultimele luni (an ), Mananca bine, doarme bine, merge in piata cu masina, , , , De altfel, si la RMN, lucrurile stagneaza in bine. VA pot transmite, daca e nevoie, buletin analize, RMN.

P osibil sa joace si teatru sa nu ne sperie si mai tare, a intrebat-o intr-o zi pe mama daca oare mai traieste 1 an ( tinind cont ca nu mai are cu ce continua tratamentul chimio / daca nu putem accesa program Abiraterone/Cabrozitaxel. Suntem fff indurerati avem impresia ca fara tratament adecvat o sa-l manance cancerul de viu - are toate organele OK si acum dupa 12 chimio, are sanse sa traiasca cu tratament bun ! Un sfat bun !
0
21-03-2014, ora 16:05
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ALYAT din punctul de vedere al pacientului sunt bine inseamna mai lasama in pace ca mai disperat cu aceasta intrebare, eu ii spun asta sotiei cam la o saptamana, si de multe ori nici eu nui zic tot pt ca nu are cu ce ma ajuta si sa no supar si mai tare, dar trebuie sa vedem rezultatele si nu efectele secundare, si ar mai fi o problema : peste tot auzi numai de cancer si de decesuri ale acestei boli, si ca pacient te gandesti daca merita sa treci prin chinurile tratamentui mai ales daca ai trait mult.
Atata timp cat are o viata activa si poate face tot ce doreste inseamna ca este bine, are optimismul de partea lui si atata timp cat face activitatile zilnice este foarte bine inseamna ca nu creeaza mediul propice al tumorii sa explodeze, cel mai rau lucru este STRESUL SI SEDENTARISMUL.
0
21-03-2014, ora 18:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cred ca ce trebuie facut in momentul de fata este sa continue taxotere. cancerul de prostata evolueaza cel mai des lent si nu impune grabirea oricarui tip de tratament. faceti taxotere pana in momentul accesarii abiraterone, fara sa va simtit presati de asta! daca nu functioneaza tratamentul cu abiraterone (lucru relevat prin progresia simptomelor dupa cateva luni de tratament, nu de cresterea PSA!), atunci ulterior exista si alte variante, cu grade variate de accesibilitate: cabazitaxel (merge si dupa taxotere sau altceva), trialuri, de pilda cu enzalutamida, si altele.
0
29-04-2014, ora 21:49
alyat68
Nu este medic/terapeut
alyat68
Buna seara,
vestea buna : dupa 2 chimio psa este 20. De la 100(inainte de chimio) a scazut psa la 40 ( 1 sedinta chimio) acum psa este 20(a 2-a chimio) - cred ca merge chimio. Maine, 30.04.2014 face a 3-a chimio. ( remember - a facut deja 12 chimio/ in 2013 / cu pauza de 4 luni, apoi am reluat in matie. )
Vestea ingrijoratoare : azi l-au durut oasele fff tare !!! bazinul/coastele...Ca sa cedeze durerea, tata a luat vreo 5 Tramadol si tot nu cedeaza ( a cedat un picut si iar au inceput dureri... e seara acum, ce facem..?)
De 1 an si 9 luni tata ia zilnic 1 tableta de Tramadol de 100sau 150. Face Xgeva din noiembrie 2012 ! Pana azi dimineata totul era OK ! Analizele sunt bune, psa in scadere, ficat ok, hemoleucograma ok, fosfataza alcalina -120 (in interval ), totusi VSH =100 ( de la 30 ).
CUM SA ACTIONAM ! Incotro? continuam chimio, radiatii, sunt medicamente mai puternice analgezice,.. ce alternative avem ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
188 comentarii 1 2 ..... 567 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică È™i cancerul de prostată
  • CompuÈ™ii din roÈ™ii ar putea preveni afecÈ›iunile prostatei?
  • IMC-ul È™i circumferinÈ›a abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă È™tiinÈ›a?
  • BărbaÈ›ii înalÈ›i ar putea fi predispuÈ™i la apariÈ›ia unei forme agresive de cancer de prostată
  • Obezitatea la bărbaÈ›i creÈ™te riscul de recidivă după prostatectomie radicală
  • Screeningul PSA (pentru cancerul de prostată) unic la bărbaÈ›ii fără simptome nu salvează vieÈ›i
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  •