cancer gastric sau ulcer? semnal de alarma?! | Forumul Medical ROmedic

cancer gastric sau ulcer? semnal de alarma?!

20-03-2008
Sunrise
Nu este medic/terapeut
Sunrise
Am anumite simptome specifice cancerului gastric.Adica sange in scaun, voma, senzatie de greata, pierderea in greutate, arsuri abdominale, balonari excesive.Nu pot sa mananc nimic de o vreme deoarece imi este greata de absolut tot.Am fost la doctor si mi-a dat no-spa.Dar nu ma ajutat, mi-a provocat balonari si crampe.De curand am suferit de constipatie, iar scanul a fost cu sange(este sangele in scaun un semnal de alarma??).Acest lucru m-a speriat enorm. Am uitat sa precizez ca anul trecut am fost diagnosticata cu helicobacter pilory si gastrita cronica plus acum 3 ani am fost diagnosticata cu inceput de anorexie, pierdusem in greutate 10 kilograme.Intrebarea mea este posibil sa sufar de cancer gastric la varsta de 19 ani????Din cate am vazut pe forum majoritatea cazurilor rau identificate la o varsta mai inaintata.
Va rog frumos sa imi raspundeti...
4 comentarii
0
20-03-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Nu cred ca ai cancer gastric. In primul rand cancerul gastric nu duce la aparitia sangelui in scaun. Sange in scaun apare in caz de sangerari in segmentul terminal al tubului digestiv. Daca ai probleme de tranzit (constipatie) inclin sa cred ca ai hemoroizi si unul s-a fisurat sau ai o fisura anala - probleme care se pot rezolva destul de usor. La simptomatologia descrisa eu nu m-as gandi la cancer gastric in nici un caz. Greata si lipsa poftei de mancare, ca si arsurile, pot fi determinate de un ulcer cronic la aparitia caruia contribuie si Helicobacter. Incearca tratament alopat, daca medicamentele nu ti-au fost de folos.
0
20-03-2008, ora 00:00
Sunrise
Nu este medic/terapeut
Sunrise
Multumesc frumos de raspuns.
Eu am pe gasit niste simptome asemanatoare in vederea cancerului gastric cu ce am descris mai sus.Motiv pt care mi-am pus intrebarile de mai sus.
" Simptome

Cancerul gastric precoce este frecvent asimptomatic. Atunci cand exista simptome, acestea sunt de tip dispeptic:

- disconfort abdominal sau indigestie
- senzatie de balonare imediat dupa masa
- greata
- inapetenta
- arsuri la stomac.

In cancerul gastric avansat manifestarile clinice sunt urmatoarele:

- sange in scaun
- voma
- pierdere in greutate fara o cauza aparenta
- durere abdominala
- icter (ingalbenirea pielii si a albului ochilor)
- ascita (umflarea abdomenului)
- deglutitie (inghitire) dificila."
0
20-03-2008, ora 00:00
Sunrise
Nu este medic/terapeut
Sunrise
Dar helicobacter pilory poate aparea de mai multe ori?
0
06-04-2008, ora 00:00
corneliah54
Nu este medic/terapeut
corneliah54
Din pacate Helicobacter Pylori netratat la timp duce la ulcer gastrite si mai departe cancerul de stomac.Aceasta bacterie se transmite foarte usor de la o persoana la alta prin simpla folosire a obiectelor nespalate sau dezinfectate.Este imun la antibiotice, mai mult antibiotcele afecteaza stomacul si mai mult.Exista un produs foarte complex care contine o subtanta numita Sulforafan.Studii facute in Japonia si SUA au demonstrat ca sulforafanul continut in broccoli ajuta organismul sa combata microorganismele, cunoscute sub numele de Helicobacter Pylori, responsabile de producerea gastritei.Aceste bacterii sunt considerate un factor de risc pentru ulcerul peptic si pentru cancerul de stomac.Oamenii de stiinta japonezi au demonstrat ca sulforafanul glucozinolat din broccoli ae capacitatea de mentinere sub control si distrugerea acestuia.
Asadar sulforafanul se gaseste intr-un produs complex biocompatibil cu organismul uman care are si rolul de a reduce riscul tumorilor, oprirea dezvoltarii tumorilor reducand distrugerile ADN-ului si mutatiile celulare, atat in faza de dezvoltare a tumorii, intrerupand procesul care inhiba moartea prematura a celulelor si stimuleaza cresterea celulara necontrolata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici