cancer la san diagnosticat in iulie

27-07-2011
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Mama mea afost diagnosticata cu cancer mamar T4 N2 Mx, urmeaza sa luam rezultatele de la biosie si tomografie comuterizata. A mai trecut cineva prin ceva asemanator? Incerc sa fiu puternica dar imi este f greu. Ce sanse are sa traiasca?Multumesc anticipat.
229 comentarii 12 ..... 7 8 Înainte ›
0
27-07-2011, ora 16:11
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
In primul rand asteapta rezultatele si...apoi..va fii bine.
Verisoara mea a fost operata (imediat, dupa depistare) la Cluj, a avut o viata normala -apoi-
si a mai trait 21 ani.
...nu ar fi "plecat" inca din cauza aceasta...alta cauza i-a determinat decesul.
Sanatate si numai bine mamei tale.
0
27-07-2011, ora 21:58
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Multumesc din suflet pentru incurajari! Ma voi ruga sa fie asa si pentru toti in aceasta situatie. Sanatate multa!
0
27-07-2011, ora 23:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sanse ca sa mai traiasca are o multime. problema se pune ce asteptari ai tu.
pentru un prognostic mai precis este important sa se mentioneze exact stadiul, si anume daca acel Mx este defapt M1 sau M0. daca este M0 adica nu exista raspandiri ale bolii la alte organe, mama ta are chiar o sansa de vindecare, cu tratament citostatic sau altfel, preoperator, care sa reduca dimensiunea tumorii, si apoi cu operatie, iradiere, tratament, etc. daca in schimb exista metastaze, in plamani, ficat, os, creier, orice alt organ, nu are sanse de vindecare, dar cu tratament poate trai chiar ani de zile si chiar cu viata aproape normala.
afla, te rog, mai multe informatii oficiale de la medici/buletine si spune-ne si noua. iti vom putea spune mai multe.
mult noroc !
0
28-07-2011, ora 09:55
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Vreau sa o am pe mama alaturi de noi pe cat posibil, sa o vada pe fetita mea de 3 ani crescand si pe urmatorul nepotel la fel. Vreau sa fiu alaturi de ea indiferent de situatie. Ea este o fire f puternica si eu aparent sunt, nu am plans deloc in fata ei, seara acasa la mine pot sa ma descarc. Mi-e teama ca aceasta persoana puternica care a fost alaturi de mine tot timpul nu va mai fi...
Azi iau rezultatele de la tomografie biopsie sapt viitoare si marti mergem la Dr. Blidaru care ne va indruma mai departe...V amultumesc din suflet pentru incurajari si va tin la curent.
Multa sanatate la toata lumea!!!
0
28-07-2011, ora 13:01
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Am primit rezultatele de la Tomografie (torace/abdomen/pelvis) ale mamei:
Concluzii:
Formatiune solida cadran supero-extern san stang.
Adenopatie axilara stanga
Chisturi esentiale LDH segmente VI si VII si chist cortical RS.
Col uterin marit dimensional, neomogen.

In afara de cele evidente din primele puncte celelalte sunt grave?

Multumesc din suflet pentru ajutor.
0
28-07-2011, ora 16:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu pot spune ca problema cu uterul ar fi grava neaparat, dar in orice caz si in mod SIGUR preteaza la un examen ginecologic, inclusiv cu examen babes-papanicolau. si asta cat de curand. despre ficat, nu pare a fi nici o problema, sau rinichi.
0
28-07-2011, ora 19:52
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Inca sunt nedumerita cu rezultatele de la tomografie...
multumesc RaulDuke pentru cuvintele de mai sus...acest lucru ar insemna ca nu are are nimic la alte organe! Dar cu cat il citesc mai des cu cat mi se pare va vad lucruri care nu sunt de bine...asa ca te rog RaulDuke sau altcineva care poate citi si spune cateva cuvinte in legatura cu rezultatele mamei mele. imi este f teama de metastaza. Acest lucru ar trece-o pe stadiul IV.:
-formatiune macronodulara(aprox 4/4, 5 cm in plan axial cu contur neregulatCu contur neregulat, densitati tisulare, iodofila, situate la nivelul cadranului supero-extern san stang.
-cateva imagini micronodulare si liniare, hiperdense, cu aspect sechelar situate apical si postero-bazal bilateral. Bula de emfizem de aproximativ 2, 4 cm diametrul la nivelul segmentului Fowler drept. Fara alte modificari pleura-pulmonare
-ficat de dimensiuni normale cu discret aspect steatozic si structura neomogena prin prezenta unor imagini cu aspect chistic(dimensiuni cuprinse intre 1 cm si 3, 8 cm diametrul)hipodense spontan, neiodofile atat in timp arterial cat si pe secventele tardive exacutate, situate la nivelul segmentelor VI si respective VII LDH, in rest fara alte modificari.
-colecist de dimensiuni normale cu perete usor ingrosat, fara imagini de calculi, nu se evidentiaza dilatatii ale CBIH sau CBEH.
-splina, pancreas, glande suprarenale cu aspect si dimensiuni in limite normale.
-chist cortical infracentimeric valve anterioara medio-renal in stanga, in rest rinichi cu aspect si dimensiuni in limite normale.
-anexe cu aspect in limita varstei, col uterin usor marit dimensional ¾, 5 cm cu structura mai neomogena si orificiu deschis
-vezica urinara cu perete suplu fara modificari
-adenopatie de aprox. 2, 4 cm diametrul la nivelul axilei stangi, in rest nu se evidentiaza adenopatii cu character pathologic axilara, mediastinale, abdominal sau pelvine si nici modificari de structura osoasa la nivelul segmentelor osoasa din regiunile examinate.
Concluzii: Formatiune solida cadran supero-extern san stang.
Adenopatie axilara stanga
Chisturi esentiale LDH segmente VI si VII si chist cortical RS.
Col uterin marit dimensional, neomogen.
imi cer scuza pentru cat de lung e mesajul.
Va multumesc pentru timpul acordat.
0
28-07-2011, ora 23:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu mai e nimic de spus! nu-ti mai bate capul cu buletinul de CT, ca nu ajungi nicaieri!
ce e foarte important e asta: FA CONSULTUL GINECOLOGIC, cum am zis is mai sus! poate fi si acolo o problema serioasa.
0
29-07-2011, ora 08:26
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Multumesc mult!! Asa vom face !!! Doamne Ajuta!!!
Sanatate multa!
0
02-08-2011, ora 17:09
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Am fost dis de dimineata la IOB si surpriza, rezultatele de la biopsie nu vor fi gata decat peste alte 2 saptamani...:( Pana atunci sunt bucuroasa ca au iesit rezultatele de la tomografie bine si medicul oncolog vrea sa inceapa mama chimeoterapia cat mai repede posibil, incearca sa primeasca rezultatele de la biopsie mai repede ca sa ne putem apuca. Intrebarea mea este, indiferent de tipul de cancer care va reiesi din biopsie mama mea este stadiul 3? La ce tip de tratament sa ne asteptam.
Multumesc.
0
02-08-2011, ora 22:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asteapta rezultatele de la biopsie. vis-a-vis de stadiul patru sau nu pot sa-ti spun cu certitudine ca el reprezinta diferenta dintre existenta sau inexistenta metastazelor. stadiul final o sa se stie numai dupa examenul histopatologic.
tratamentele de dupa operatie vizeaza diverse posibile combinatii intre citostatice, tratament hormonal si iradiere.
0
04-08-2011, ora 21:47
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Am primit rezultatele de la punctie-biopsie: Micro- carcinom invaziv ductal (carcinom glanduliform si mucoid).
Dna dr ne-a spus ca avem putin noroc ca este o forma mai putin agresiva datorita faptului ca este 'mucoid'. Ce inseamna acest lucru? Pe la urma stadiul ei care este? T4bN2Mx este stadiul 2 sau 3? Urmeaza analize de sange si apoi chimeoterapia de saptamana viitoare. Va face cam 3 luni citostatice inainte de operatie.
Va multumesc anticipat.
0
04-08-2011, ora 22:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca vorbim de un cancer de san NONmetastatic, T4 N2, atunci vorbim de un stadi III B, din pacate destul de avansat. totusi daca raspunde bine la tratament chimioterapic, are o sansa ca in urma operatiei chiar sa se vindece, sau cel putin sa nu mai aiba probleme multi ani de zile.
despre faptul ca e mucoid, da, exista subtipuri histologice mai agresive, e drept.
alt lucru important, daca e vorba de cancer de san, este completarea examenului anatomopatologic de la biopsie cu un examen IMUNOHISTOCHIMIC.
0
04-08-2011, ora 23:04
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Eu din cat am inteles de la medici si din ce mi-ati scris dvs despre rezultatele de la tomografie nu sunt metastaze, asa este? Examenul IMUNOHISTOCHIMIC este vorba despre testul ce se va face la Victor Babes, testul receptorilor de estrogen si progesteron?Despre acest lucru este vorba? urmeaza sa duc eu proba luni la Institut, il tin in frigider.
Imi doresc din tot sufletul sa se vindece...sper sa functioneze citostaticile si apoi o va opera Prof. Blidaru, deci stiu ca e pe maini bune...Va multumesc din suflet pentru tot timpul pe care ni-l acordati. Sa va dea D-zeu sanatate multa pentru ca pe langa faptul ca ajutati oameni in fiecare ca medic mai stati si in timpul liber si ajutati pe net oameni care au nevoie de un sfat/idee/gand bun...Multumesc din suflet...
0
04-08-2011, ora 23:10
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Mai scrie pe buletinul de analiza sun Carcinom invaziv ductal (carcinom glandulifom si mucoid):
M= 8500/3
M=8480/3

Ce inseamna?
0
05-08-2011, ora 16:37
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Nu vreau sa ma introduc in postul tau, dar nici nu cred ca e cazul sa deschid post nou, eu neavnad inca decat un rezultat de la o ecografie mamara facuta de mama mea din proprie initiativa dupa ce si-a depistat o formatiune dureroasa in san.
Atat il rog pe RaulDuke sa imi spuna daca medicul de Obstretica-Ginecologie a indrumat-o corect pe mama la Oncologie doar dupa o ecografie mamara.
Mai jos rezultatul primit de mama mea (74 ani) astazi:
San stang:
Ecostrucstura fibroglandualra;
-in cadranul SI, formatiune imprecis delimitata, neomogena, cu intarire acustica posterioara de 31 / 15, 7 mm
Fara alte leziuni decelabile eco
Adenopatie axilara
San drept:
Ecostrucstura fibroglandualra;
Fara leziuni decelabile eco
Fara adenopatie axilara

Dg: Tumora mamara stanga
Rec: punctie biopsie si trat adecvat.

Numai asta ne mai lipsea acum (tata e si el bolnav de ani de zile)
Orice indrumare ne poate fi de folos!
Multumim!

Buburuza, in toata nebuina aceasta, e bine ca mama ta e o femeie puternica.
A mea nu e si plange continuu si nu stiu cum sa o ajut sa iasa din aceasta stare.
Multa sanatate!
0
05-08-2011, ora 17:47
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Eloise, Imi pare rau sa aud de mama ta...stiu cum este mai ales inceputul...cand abaia i se pune un diagnostic si aveti acea stare de neputinta si nesiguranta...sa sti ca dupa ce se fac mai multe investigatii...consulatie chirurg/oncolog, puncie va veti simti oarecum mai stapani pe situatie pentru ca macar veti intelege mai mult despre ce este vorba...mama va inepe chimeoterapia luni si suntem ceva mai linistite pentru ca vom incepe un tratament de 'exterminare' a cancerului...Asa vedem noi totul o lupata impotriva cancerului...
Nu stiu daca are medic chirurg deja mama ta dar Prof Blidaru de la IOB este cunoscut ca fiind cei mai buni din tara si este si un om deosebit de bland si mama are mare incredere in dansul...il gasesti la IOB marti si vineri...
Iti doresc multa putere si tie si mamei si trebuie sa aveti incredere ca se va face bine. Sanatate mamei!
0
06-08-2011, ora 16:57
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Cred ca mama ta e pe maini bune si sa-i dea Dumnezeu putere sa lupte si vindecare cat mai grabnica!
Din auzite stiu ca se asteapta mult sa iti vina randul la prgramare la domn doctor. E bine ca ati reusit sa intrati si e si mai bine ca e bland.
Parintii mei locuiesc departe de Bucuresti si nu stiu cum as convinge-o pe mama sa vina aici.
Anul trecut i-am adus pe amandoi la tot felul de investigatii, dar atunci tata a fost in centrul atentiei (are metasaze la coloana dupa un cancer de laringe).
In naivitatea mea, inca sper ca rezultatul de la ecografie sa nu fie concludent si sa fie vorba de o tumora benigna la mama.
0
06-08-2011, ora 23:07
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Stiu ca este greu sa iti faci curaj sa mergi la urmatorul medic...mama mea a stat 1 an cu nodul pana sa imi spuna mie...dar e mai bine sa mergeti la un oncolog si sa va spuna ca nu e nimic...chiar daca este ceva sunt tratamente, dar e mai bine sa mearga cat mai curand. Ma voi ruga pt mama ta sa fie intradevar o tumora benigna. Sanatate multa. Sa sti ca nu am stat chiar asa mult sa il vedem pe Prof Blidaru, el isi vede toti pacientii si nu pleaca nimeni acasa fara si il fi vazut.
Sanatate multa va doresc!
0
08-08-2011, ora 11:35
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
draga eloise, te sfatuiesc sa o convingi pe mama ta sa vina la iob. si mama este pacienta a prof Blidaru si iti spun ca este intr-adevar un chirurg oncolog foarte apreciat, mai ales pe san. cat despre aglomeratie, eu iti spun ca este foarte aglomerat si noi am vazut si o situatie in care au pelecat acasa pacienti neconsultati (odata).dar asta pentru ca este extrem de solicitat.
oricum, eu va doresc multa bafta si sa ajungeti cat mai repede la medic... poate te ajuta sa stii ca am intalnit si pacienti care au supravietuit si 20 de ani
0
08-08-2011, ora 19:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nunuruza: daca examenul CT spune ca nu sunt metastaze, atunci asa sa fie ! si e bine. nu ar strica nici o scintigrafie osoasa, dar cum decide oncologul... despre IMUNOHISTOCHIMIC, da, ai inteles bine. carcinom gladuliform mucoid e un subtip de tesunt tumoral, nu trebuie sa iti bati tu capul. fiecare lucru trebuie sa aiba un nume, nu ? daca nu sunt metastaze sunt sanse sa raspunda bine la tratament, sa se miscsoreze tumora si sa fie operabila mai bine.

chirurgul care a indrumat-o pe mama ta la oncolog dupa respectiva ecografie nu a facut doar un lucru bun ci si un lucru maret. e drept ca poate s-a spalat pe maini cam remede, caci ar fi putut face el insusi o punctie/biopsie, dar atata timp cat aceasta se infaptuieste, oricum nu mai conteaza. leziunea respectiva si ganglionul trebuie investigati suplimentar. trebuie facut un exame CT si posibil si alte teste, si in orice caz prelevata o biopsie. asta tot chirurgul o face. iti urez succes!
0
11-08-2011, ora 22:14
eloise
Nu este medic/terapeut
eloise
Multumesc pentru raspunsuri.
Medicul care a trimis-o pe mama la Oncologie este specialist Obstr-Ginec. si este cel care a facut ecografia mamara. la o clinica particulara
Mama a fost la Policlinica la singurul medic oncolog existent in judet, dar care isi luase si el concediu o saptamana; asa ca d-na asistenta, probabil bine-intentionata si extrem de sincera - a sfatuit-o sa mearga sa faca biopsia oriunde in alta parte: Iasi, Bucuresti, dar nu acolo, deoarece dumneaiei i-a fost dat sa vada si sa auda destule lucruri care au mers prost si nu e cazul ca mama sa riste nimic
Am convins-o pe mama sa o aduc in Bucuresti si am programat-o pe 2 sept la o clinica particulara, unde consultatia costa 150 ron iar biopsia costa 800 ron.
Nu poate sta sa astepte ore sau zile la d-l Blidaru.
Tata sta mai mult in pat si nu poate ramane singur acasa mai mult de 2 zile.

Dar stiti ce intrebari ma chinuie acum?
Indiferent de rezultatul biopsiei, mama mi-a zis clar ca nu va accepta sa se opereze.
daca e malign, cand traiesti mai mult, cu operatie sau fara?
0
11-08-2011, ora 22:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
evident ca sansele cele mai bune le are cu operatia, cu conditia ca aceasta sa fie fezabila si tehnic posibila, adica sa nu fie prea extinsa tumoarea principala, sau sa aiba metastaze.
0
12-08-2011, ora 09:20
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
la prof blidaru e bine sa mearga pt operatie, el e chirurg oncolog, nu face nici chimioterapie nici radiotareapie..si iti spun din experienta ca daca e cazul de operatie, cele 2 ore in plus de asteptare la uas lui pot face diferenta in ani de zile mai apoi. mai departe, ce e de facut trebuie sa decida un medic oncolog specialist...asta e parerea mea, ia-o in seama doar daca vrei
0
12-08-2011, ora 11:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
2 ore ? ce vrei sa spui cu 2 ore de asteptare ?
0
12-08-2011, ora 11:51
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
cam atat asteptam la usa..mai mult sau mai putin..la consultatie ma refer..prof este foarte solicitat
0
28-08-2011, ora 08:45
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Raul Duke, revin cu rezultatele de la testul histopatologic si imunohistochimic...Fragmente biopsice de tesut mamar cu infiltrare de carcinom ductal invaziv.
ER pozitiv -70% in celulele tumorale; PGR pozitiv-10-15% in celulele tumorale; Cerb B2 reactie membrana intensa continua in 10% dar 30% in celule tumorale (+); Ki67 pozitiv-10-15% in celule tumorale
Concluzii: testele IHC se vor interpreta corelat cu incadrarea anatomo chimica a tumorii si sub rezerva materialului tumoral restrans cantitativ.

Raul Duke, va rog frumos sa imi explicati si mie fiecare punct si ce inseamna pentru noi. Stiu de ER pozitiv ca inseamna ca va putea face si un tratament hormonal...in rest nu prea inteleg...cat de agresiva este...nu scrie nimic de faptul ca primul test ar fi aratata ca e o forma mucoida...sau asta inseamna incadrarea anatomo chimica?
Multumesc anticipat!
0
31-08-2011, ora 22:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu "anatomo chimica" ci "anatomo clinica".
de principiu ce trebuie sa stii este ca atunci cand o formatiune se taie si se pune la microscop, asta se numeste EXAMEN ANATOMOPATOLOGIC sau HISTOPATOLOGIC, si astfel este practic pus diagnosticul de cancer. in cazul cancerului de san, mai nou, a intrat in standarde o analiza suplimentara, adica acest test IMUNOHISTOCHIMIC, care prin care se determina ce fel de proteine/receptori au celulele canceroase la suprafata. astfel se poate determina si la cel fel de tratament vor raspunde mai bine tumorile. ER vine de la receptor estrogenic, PGR vine de la receptor progesteronic. cu cat sunt mai mari inseamna ca pe bolnava o ajuta mai mult tratamentul hormonal, lucru convenabil. in cazul buletinului pe care mi-l descrii mai sus, raspunsul la tratament hormonal se anticipeaza ca va fi foarte bun. Cerb B2 sau Her2/Neu, atunci cand este POZITIV cu 3 cruciulite, spune ca bolnava poate primi cu succes un medicament mai nou numit Herceptin (se foloseste in combinatie cu citostatice). in cazul de mai sus fiind cu 2 cruciulite, nu este atat de sigur, oncologul putand sa decida daca e cazul unui test suplimentar numit FISH sau CISH. daca ar fi fost cu o singura cruciulita sau negativ, Herceptinul nu ar fi fost de folos. Ki67 este o proteina ce, in functie de procentaj, practic da o idee de cat de rapid se multiplica celulele tumorale/ cat de agresiva e tumora. la 10-15 la suta, este tocmai la limita intre agresiva si nu prea. evidenta ca putea fi mult mai rau. Faptul ca tumora avea initial aspect mucoid deja conteaza mai putin in momentul de fata, mai ales pentru aceasta discutie. Incadrarea anatomo-clinica este ceea ce face medicul oncolog care o trateaza, si care integreaza rezultatele tuturor acestor teste, plus diagsnosticul intial si stadiul TNM al ei, precum si varsta si alte elemente pe care le considera el importante, ca mai apoi sa ia o decizie de tratament.
sper ca te-am lamurit, cat de cat.
0
01-09-2011, ora 20:36
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Raul Duke...multumesc...inteleg ca se putea mai rau si dvs considerati ca are sanse sa se vindece?
0
04-09-2011, ora 00:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce stadiu a fost ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
229 comentarii 12 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.